Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Σινεκουίζ στο κινητό μας

Με 5.000 φιλμ το ελληνικό«Find the Movie» έχει κερδίσει ήδη 15.000 χρήστες απ’ όλον τον κόσμο


«Μία εικόνα, χίλιες λέξεις» λέει η γνωστή ρήση. Στην περίπτωση του «Find the Movie» προσαρμόζεται στο «Μία εικόνα είναι 5.000 ταινίες». Το παιχνίδι γνώσεων για έξυπνα κινητά τηλέφωνα που σχεδίασε ο σκηνοθέτης και προγραμματιστής Μάνος Κουφάκης με τους συνεργάτες του Κώστα Οργανόπουλο και Ελενα Κουφάκη απευθύνεται σε όσους απολαμβάνουν το σινεμά, αλλά και στους παθιασμένους λάτρεις της Εβδομης Τέχνης. Ταινίες από όλο το φάσμα της διεθνούς σκηνής, από την κλασική «Casablanca» και τον θρυλικό «Νονό» ως τους «Αθικτους» - μία από τις πρόσφατες (2011) μεγάλες επιτυχίες του γαλλικού σινεμά -, το application «Find the Movie» μπορεί να χαρίσει ευχάριστες ώρες παιχνιδιού ακόμη και στους πιο απαιτητικούς παίκτες.

Η ιδέα τριγύριζε στο μυαλό του σκηνοθέτη από τότε που, μικρός ακόμα, την εποχή της δημόσιας τηλεόρασης, παρακολούθησε μια ταινία η οποία του έκανε μεν εντύπωση, αλλά δεν γνώριζε ούτε τον τίτλο ούτε τον δημιουργό της. Δεκαπέντε χρόνια μετά ψάχνοντας σε διεθνή fora με όπλο μόνο τη φωτογραφία μιας σκηνής κατάφερε να ανακαλύψει ότι επρόκειτο για μια ταινία του 1957 που προβλήθηκε στην Ελλάδα με τον τίτλο «Ο άνθρωπος που ζάρωνε» του Τζακ Αρνολντ. «Αρχικός μας στόχος ήταν να δημιουργήσουμε ένα παιχνίδι με το οποίο θα περνάμε καλά εμείς οι ίδιοι που αγαπάμε το σινεμά, αλλά και όσοι το κατεβάζουν στο κινητό τους μέσω app store σε κάθε γωνιά του πλανήτη» λέει ο κ. Κουφάκης στο «Βήμα».

Πώς παίζεται
Χρειάστηκαν περισσότεροι από πέντε μήνες μέχρι η ομάδα να κάνει από μηδενική βάση την επιλογή των ταινιών, αλλά και την ψηφιοποίησή τους, για να φτάσουν σήμερα να διαθέτουν μια «τράπεζα» με δεδομένα (στοιχεία και σκηνές) από 15.000 και περισσότερες ταινίες. Παλαιότερη όλων η βωβή ταινία του 1915 «Birth of a Nation» σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Ουόρκ Γκρίφιθ και φτάνουμε στο σήμερα με την αμερικανική ταινία φαντασίας «Οζ, μέγας και παντοδύναμος» του Σαμ Ράιμι (2013).

Η φιλοσοφία του παιχνιδιού είναι απλή. Δίδεται μία φωτογραφία από σκηνή της ταινίας και ο παίκτης πρέπει ανάμεσα σε τρεις επιλογές να μαντέψει τη σωστή. Οι εκδοχές έχουν επιλεγεί φυσικά με τέτοιον τρόπο ώστε να μεγιστοποιούν την πρόκληση για την ορθή απάντηση. Στο «Find the Movie» παίζουν όλα τα είδη, συμπεριλαμβανομένων των κλασικών φιλμ, των blockbuster και cult ταινιών, αλλά και σινεφίλ. Ανάλογα με την προτίμησή του κάθε χρήστης μπορεί να παίξει σε τρία επίπεδα δυσκολίας είτε με γενικές ερωτήσεις από όλο το φάσμα του σινεμά είτε βάσει του αγαπημένου του είδους, για παράδειγμα ταινίες δράσης, ρομαντικές, δραματικές, επιστημονικής φαντασίας κ.ά.

Success story
Το ταξίδι της εφαρμογής έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου έναν μήνα κερδίζοντας ως σήμερα 15.000 χρήστες από όλον τον κόσμο. «Η πορεία του application είναι πολύ ενθαρρυντική και μας επιτρέπει να οραματιζόμαστε τη συνέχεια» αναφέρει ο κ. Κουφάκης. Στόχο για το μέλλον αποτελεί η δημιουργία εξειδικευμένης έκδοσης για τις ανάγκες ορισμένων μεγάλων τοπικών αγορών που ήδη δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον, όπως η αμερικανική, η γερμανική, η γαλλική κ.ά. Σήμερα το «Find the Movie» είναι διαθέσιμο μόνο στην αγγλική γλώσσα με αντίτιμο 0,89 ευρώ, ενώ διατίθεται και δωρεάν σε έκδοση lite για όσους επιθυμούν να πάρουν μια ιδέα προτού το αγοράσουν.

«Στα σχέδιά μας είναι επίσης να καταφέρουμε να προσφέρουμε μεγαλύτερη γκάμα παιχνιδιών, για παράδειγμα με ηθοποιούς ή ακόμη και σκηνοθέτες, εγχείρημα το οποίο φυσικά απαιτεί ακόμα περισσότερο χρόνο»
επισημαίνει ο εμπνευστής του «Find the Movie». Η δυνατότητα επίσης να παίζει κάποιος σε πραγματικό χρόνο, όχι απέναντι στη βάση δεδομένων αλλά σε έναν άλλο χρήστη από κάθε γωνιά του πλανήτη, βρίσκεται στις σκέψεις των δημιουργών του. Οποιος επιθυμεί να παρακολουθεί τα νέα της εφαρμογής μπορεί να επισκεφθεί και το προφίλ της στο facebook (www.facebook.com/findthemovieapp?fref=ts).

Δημοσιεύτηκε στο Helios Plus στις 12 Ιουνίου 2013

Man of Tai Chi (2013) New Trailer


Elysium (2013) Poster


Alpha Papa (2013) Trailer


Pacific Rim (2013) New Featurette


Elysium (2013) New Trailer


Παρασκευή 14/06/2013 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Music & Lyrics Alpha Κωμωδία
22:00 Ο εύθυμος μαχητής Star Περιπέτεια
00:00 Σούπερμαν νο 2 Star Περιπέτεια
02:00 Χρήσιμα αντικείμενα Mega Ξένη ταινία
02:45 Σαρκοβορα απειλή Star Ξένη ταινία