Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Το Ίντερνετ γίνεται πολυγλωσσικό

Στα 40α γενέθλια του Ίντερνετ, η ICANN, Διαδικτυακή Εταιρία Ονοματοδισίας και Αριθμοδότησης πήρε μια επαναστατική απόφαση, σύμφωνα με την οποία θα επιτρέψει πολύ σύντομα να χρησιμοποιηθούν και άλλοι χαρακτήρες εκτός των λατινικών στις καταλήξεις των διευθύνσεων.

Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη αλλαγή που θα υποστεί το ίντερνετ σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, με τους υπεύθυνους να αναφέρουν πως πλέον το διαδίκτυο έγινε πιο προσβάσιμο σε χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα. Να σημειωθεί πως περισσότεροι από τους μισούς χρήστες του Ίντερνετ, δεν χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες.

Οι πρώτες αιτήσεις για τις νέες καταλήξεις θα ξεκινήσουν από τις 16 Νοεμβρίου, με τον πρόεδρο της ICANN, να υπολογίζει πως μέσα στο 2010 θα λειτουργήσουν και τα πρώτα site.

i-live.gr

Πριν από λίγες ημέρες έλαβε χώρα στη Σεούλ της Νότιας Κορέας μια ιστορική διάσκεψη, που σηματοδοτεί μεγάλες αλλαγές στο παγκόσμιο Internet. Η διάσκεψη διοργανώθηκε από τον ICANN, το φορέα που είναι υπεύθυνος για την ονοματοδοσία των Internet domains. Ο ICANN ενέκρινε και επισήμως το αίτημα για την αναγραφή των domain names και σε χαρακτήρες πέραν των λατινικών.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για πλήρη URLs σε γλώσσες που στηρίζονται σε διάφορα αλφάβητα, όπως για παράδειγμα το αραβικό, το κυριλλικό ή το ελληνικό. Ο πρόεδρος του ICANN Rod Beckstrom δε μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για τη νέα πραγματικότητα, δηλώνοντας σε όλους τους τόνους ότι τώρα ξεκινάει η πλήρης διεθνοποίηση του Διαδικτύου.

Αν και ο δυτικός κόσμος αντιμετωπίζει μάλλον αδιάφορα τα μη λατινικά domain names, είναι γεγονός ότι πολλές αναπτυσσόμενες χώρες θα ωφεληθούν τα μέγιστα από αυτή την απόφαση. Υπάρχουν εκάτοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων που δεν έχουν καμία επαφή με το λατινικό αλφάβητο και θα ήθελαν να χρησιμοποιούν το Internet αποκλειστικά στη μητρική τους γλώσσα.

Πηγή: Pc Magazine


Original Roger Rabbit Writers Working on Sequel

MTV talked to Disney's A Christmas Carol writer/director Robert Zemeckis, who revealed that original Who Framed Roger Rabbit screenwriters Jeffrey Price and Peter Seaman are working on the script for the sequel. You can check out the interview clip.

New Clip From The Twilight Saga: New Moon

Creepy Poster for Charisma Carpenter's Psychosis

Until the Light Takes Us (2009)



imdb

Σάββατο 31/10/2009 - Ταινίες στην Ελληνική Τηλεόραση

21:00 Σκούμπι-Ντου 2: Τα τέρατα απελευθερώθηκαν Star Ξένη ταινία
21:30 Το νόημα της ζωής Σινε+ Δράμα
22:30 Αθώα χρόνια Πρίσμα+ Ξένη ταινία
22:30 Σταλκερ Κανάλι της Βουλής Δράμα
22:45 Η εκδίκηση της ξανθιάς 2 Star Αισθηματική κομεντί
23:00 Όλα για την αγάπη Σινε+ Αισθηματική
23:00 Ο κύριος πτέραρχος ΕΤ3 Κωμωδία
23:00 Εντολή δολοφονίας Alpha Ξένη ταινία
00:00 Μάρτυρες (α΄ μετάδοση) ΕΤ1 Ξένη ταινία
00:30 Ο αρχάριος ΕΤ3 Δράμα
00:30 Δουλειά για άντρες Πρίσμα+ Δράμα
00:30 Όπου τολμούν οι αετοί Star Ξένη ταινία
00:45 Paparazzi Mega Περιπέτεια
02:00 Διεκδίκηση χωρίς όρια Alter Περιπέτεια
02:15 Ο πρεσβευτής Mega Δράμα
03:45 Η αίθουσα των αξιωματικών Σινε+ Δράμα
03:45 Σκυλίσια ζωή Star Κωμωδία

McGehee & Siegel Developing The Alchemist




ComingSoon.net has learned from filmmakers Scott McGehee and Dave Siegel (The Deep End, Bee Season) that they are currently working on an adaptation of The Alchemist, Paulo Coelho's bestselling adventure novel about an Andalusian shepherd boy who travels the world looking for treasures, for the Weinstein Company.

New Trailer for The Road (2009)

Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief (2010)


Premiere
Date

12 Febr 2010

Old Dogs (2009)



imdb

LOST Season 6 - Second Official Trailer