Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Η Λεωφόρος των Αστέρων


Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από τα εγκαίνια του Hollywood Walk of Fame, το ΜΕΝ 24 σας παρουσιάζει 24 γνωστές και άγνωστες ιστορίες της Λεωφόρου της Δόξας.

Το Hollywood Walk of Fame, η περίφημη Λεωφόρος των Αστέρων, βρίσκεται στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια και είναι στην ουσία ένα υπαίθριο μουσείο. Στα πεζοδρόμια της Hollywood Boulevard και της Vine Street στο Χόλιγουντ, υπάρχουν περίπου 2.400 αστέρια αφιερωμένα ονομαστικά σε διασημότητες της Show Biz, αλλά και σε φανταστικούς χαρακτήρες που πρωταγωνίστησαν στον κινηματογράφο και τα κόμικς. Το πρώτο αστέρι δόθηκε στις 9 Φεβρουαρίου του 1960 στην ηθοποιό Joanne Woodward και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων από τότε, το ΜΕΝ 24 σας ξεναγεί στις γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορικής Λεωφόρου της Δόξας. 


Star Wars - Είναι παντού !


Μινιμαλιστικά Posters !!!

Δείτε περισσότερα στο link :

Εθνος - Σάββατο 20/02/2010

LOST 6x05 "Lighthouse" ABC Promo 1

Ελευθεροτυπία - Κυριακή 21/02/2010

Ελευθεροτυπία - Σαββατο 20/2/2010

Real News - Kυριακή 21/02/2010

James Cameron Writing Avatar Prequel Novel

Avatar producer Jon Landau revealed to MTV that director James Cameron is going to write a prequel novel that may hit stores by the end of the year.

"It would be something that would lead up to telling the story of the movie, but it would go into much more depth about all the stories that we didn't have time to deal with — like the schoolhouse and Sigourney [Weaver's character] teaching at the schoolhouse; Jake on Earth and his backstory and how he came here; [the death of] Tommy, Jake's brother; and Colonel Quaritch, how he ended up there and all that," Landau explained.

Landau added that other mediums could also be used to tell the stories that are set before the movie opens and after. "There might be opportunities in publishing to tell some of the backstory, tell some of the Earth war stories, what went on in Jake's life before the movie. And we'd have that lead up to the sequel that might take place on Pandora several years after our movie closed."

Source:MTV

18 days Teaser



"This is like a psychedelic Lord of the Rings with Star Wars technology." -- 18 Days creator, Grant Morrison

Luc Besson prepping 3D scifi prison-break flick SECTION 8

Luc Besson is busy these days. His own Adèle Blanc-Sec is almost out of its post-production cage while he's hard at work on two other big scifi projects - an American remake of District 13 called Brick Mansion and a scifi prison-break movie set in space called Section 8.

Here's what io9 says about the project:

"Section 8 takes place in a prison orbiting 50 miles above the Earth, which houses 500 of the world's most dangerous criminals. Not only are these wrongdoers kept in orbit, they're also kept asleep by sophisticated technology - until they suddenly all wake up."

I imagine all hell breaks loose.

The movie is co-written by Besson and directors Stephen St. Leger and James Mather, who will make their feature directorial debut with the project.

New trailer for stunning animated fantasy THE SECRET OF KELLS

Once Fallen (2010)

Kick-Ass (2010)

The Killer Inside Me (2010)

Συνεχίζεται η 60ή Μπερλινάλε

Με τρεις ενδιαφέρουσες ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος -το Μέλι του Σεμίχ Καπλάνογλου, τον Κυνηγό του Ράγι Πιτς και τον Έναν κάπως ευγενικό άνθρωπο- συνεχίστηκε την Τρίτη το πρόγραμμα της 60ής Μπερλινάλε. Στα «κρύα του λουτρού» άφησε δημοσιογράφους και κοινό ο διάσημος καλλιτέχνης γκράφιτι Μπάνσκι, που έλαμψε διά της απουσίας του.

Η ταινία του Μπάνκσι, Έξοδος από το μαγαζί των δώρων, είχε περιληφθεί στο επίσημο (εκτός συναγωνισμού) πρόγραμμα του φεστιβάλ, ενώ, μετά την προβολή της, είχε αναγγελθεί συνέντευξη Τύπου με τον μυστηριώδη αυτόν καλλιτέχνη. Ωστόσο, ο Μπάνκσι απογοήτευσε τόσο τους οπαδούς του όσο και τους δημοσιογράφους, όταν η συνέντευξη Τύπου ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή.
Ευχαριστημένη, αντίθετα, ήταν η αστυνομία του Βερολίνου που δεν χρειάστηκε να «κυνηγήσει» τον Μπάνκσι, μια και η απουσία του «έσωσε» τους τοίχους της γερμανικής πρωτεύουσας από τα φοβερά γκράφιτι που αυτός είχε προειδοποιήσει ότι θα έφτιαχνε.

Πάντως, η ταινία του δεν έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Εντύπωση όμως έκανε η γραμμένη σε βιντεοκάμερα εμφάνιση του ίδιου του καλλιτέχνη, με κουκούλα και χαμηλό φωτισμό, στην εισαγωγή της ταινίας που εξηγούσε γιατί γυρίστηκε το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ.

Από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος της σημερινής ημέρας ήταν η νορβηγική Ένας κάπως ευγενικός άνθρωπος του Χανς Πέτερ Μόλαντ. Πρωταγωνιστής, ένας πρώην εγκληματίας (εξαιρετικός στο ρόλο ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ, που θα είναι σίγουρα στα φαβορί για το βραβείο ερμηνείας) ο οποίος, όταν αποφυλακίζεται, αποφασίζει να αλλάξει ζωή, μόνο που οι άνθρωποι και οι καταστάσεις δεν τον αφήνουν.
Σίγουρα το θέμα αυτό το έχουμε ξαναδεί σε άλλες ταινίες, ο Μόλαντ όμως και ο σεναριογράφος του, Κιμ Φουπς Ακεσον, κατάφεραν να το ανανεώσουν, παρουσιάζοντάς το από την κωμική -συχνά διανθισμένη με μαύρο χιούμορ- πλευρά του, χρησιμοποιώντας ένα γρήγορο, κοφτό στιλ, με μια δόση ειρωνείας αλλά και σαρκασμού, φέρνοντας στο νου τις ταινίες των αδερφών Κοέν.

Στη δική του ταινία, Μέλι (τρίτο μέρος μιας τριλογίας που τα δύο άλλα τμήματά της ήταν το Αυγό και το Γάλα), ο Τούρκος σκηνοθέτης Σεμίχ Καπλάνογλου, καταγράφει την καθημερινή ζωή μιας φτωχής, εργατικής οικογένειας σ' ένα απομονωμένο χωριό στην ορεινή Ανατολία. Ζωή που παρακολουθούμε μέσα από τη ματιά του μικρού, κάπως προβληματικού, παιδιού της οικογένειας.
Ο Καπλάνογλου συνδυάζει με αρμονία τη ζωή του μικρού του ήρωα στο σχολείο με εκείνη στο σπίτι του και με τον πατέρα του που τον ακολουθεί στις τακτικές περιπλανήσεις του στο γειτονικό δάσος, όπου στήνει τεχνητές κυψέλες για να μαζεύει το μέλι των μελισσών. Εκείνο που ξεχωρίζει στην ταινία είναι ο λυρισμός και η ελεγειακή ποίηση που κυριαρχούν στις περισσότερες σκηνές της και που κάνουν το θεατή να προσπερνά, ακόμη και τον αργό ρυθμό της.

Στην άλλη ταινία του διαγωνιστικού, την ιρανική Ο Κυνηγός του Ράγι Πιτς, ο ήρωάς του, ο Αλί είναι ένας πρώην φυλακισμένος, που επιστρέφει στην κανονική ζωή και προσπαθεί να ζήσει ήρεμα κοντά στην οικογένειά του -τη γυναίκα και τη μικρή του κόρη- και να αφοσιωθεί στο χόμπι του, που είναι το κυνήγι. Μόνο που, στη διάρκεια μιας ειρηνικής διαδήλωσης, η αστυνομία πυροβολεί και σκοτώνει τυχαία τη γυναίκα του, ενώ, στη συνέχεια, η κόρη του εξαφανίζεται. Αποτέλεσμα: ο Αλί να πυροβολήσει και να σκοτώσει έναν αστυνομικό.
Στο κυνηγητό που ακολουθεί στο δάσος έξω από την πόλη, ο Αλί συλλαμβάνεται από δύο αστυνομικούς, και οι τρεις τους όμως χάνονται σ' αυτό. Στην πορεία που ακολουθεί, οι καταστάσεις ανατρέπονται και, κάποια στιγμή, δίνεται η ευκαιρία στον Αλί να σκοτώσει έναν από τους αστυνομικούς. Τα πράγματα όμως δεν τελειώνουν εδώ.

Ο Πιτς (γνωστός στην Μπερλινάλε από την προηγούμενη ταινία του, Είναι χειμώνας, 2006), καταγράφει, από τη μια, τη συγκεκριμένη κοινωνικοπολιτική κατάσταση σε ένα Ιράν που προετοιμάζεται για εκλογές -και πιθανές αλλαγές- κι από την άλλη, την πορεία των τριών στο δάσος, σε σκηνές δοσμένες με λιτότητα αλλά και εικαστική ομορφιά. Μια ακόμη καλή ταινία στις πολλές που μας έδωσε τα τελευταία χρόνια, ο ιρανικός κινηματογράφος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τετάρτη 17/02/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Μια μικρή ιστορία νερού Σινε+ Ξένη ταινία
21:00 Εμμονή Star Ξένη ταινία
21:20 Κάναμε λάθος Σινε+ Ξένη ταινία
23:00 Εκτός εαυτού Star Ξένη ταινία
23:45 CHA CHA CHA Σινε+ Ξένη ταινία
01:15 Οι 92 βαλίτσες του τουλς λουπερ Σινε+ Δράμα
01:30 Μοιραία διαθήκη Alter Ξένη ταινία
03:00 Λανθασμένη κρίση Σινε+ Ξένη ταινία
03:30 Οικογενειακές υποθέσεις Alter Αισθηματική κομεντί
03:30 Στον κλοιό της φωτιάς Star Περιπέτεια