Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Avatar Extended Collector's Edition Coming Nov. 16 ,2010


20th Century Fox Home Entertainment has released the specs for its Avatar Extended Collector's Edition, coming to Blu-ray and DVD on November 16. Here is the full press release:

Director James Cameron is unlocking the secrets of Pandora and taking fans on a guided tour of his vision with the highly anticipated release of AVATAR Extended Collector's Edition on Blu-ray and DVD releasing November 16th in North America and rolling out internationally from November 15th. These exclusive Extended Collector's Editions come with iconic, collectible packaging to get fans to experience Pandora like never before. With three versions of the film, AVATAR fans will get an all-new extended cut of the film and hours of never-before seen material including over 45 minutes of amazing deleted scenes!


AVATAR Extended Collection's Edition: 3-Disc Collector's Edition Blu-ray:

Disc One
· Original Theatrical Version
· Special Edition Re-Release
· Collector's Extended Cut
o 16 more minutes and exclusive alternate opening
Family Audio Track (All Objectionable Language Removed)
· Original Theatrical Release
· Special Edition Re-release

Disc Two
· "Capturing Avatar" An in-depth feature length documentary with James Cameron, Jon Landau and cast and crew
· Deleted Scenes – including over 45 minutes of new never-before-seen deleted scenes
· Production Materials

Disc Three
· Open "Pandora's Box" and go deeper into the filmmaker process
· Interactive Scene Deconstruction: Explore the various stages of production through 3 different viewing modes
· Production Shorts: 17 featurettes covering performance capture, scoring the film, 3D fusion camera, stunts and much more
· Avatar Archives including original scriptment, 300 page screenplay and the extensive Pandorapedia
· BD-live Portal with additional bonus materials

*
AVATAR Collector's Edition: 3-Disc Special Edition DVD:

Disc One
· Original Theatrical Version
· Special Edition Re-release
· Collector’s Extended Cut
o 16 more minutes and exclusive alternate opening

Disc Two
· Original Theatrical Version
· Special Edition Re-release
· Collector's Extended Cut

Disc Three
· "Capturing Avatar" An in-depth feature length documentary with James Cameron, Jon Landau and cast and crew
· Deleted Scenes – including over 45 minutes of new never-before-seen deleted scenes




Russian Snark (2010)

Οι Scorpions για τελευταία φορά στην Αθήνα


Η πολυαναμενόμενη περιοδεία των Scorpions κάνει αύριο στάση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα. Τα εισιτήρια έχουν σχεδόν εξαντληθεί και τα ελάχιστα, που υπάρχουν, αφορούν θέσεις ορθίων και απευθύνονται μάλλον ... πιο γεμάτα πορτοφόλια, με τιμές που ξεκινούν από τα 38 ευρώ και φθάνουν τα 60.

Η περιοδεία των θρυλικών Σκορπιών ξεκίνησε στις 7 του περασμένου Μάη από τη Γερμανία και ακολούθησαν συναυλίες σε όλο τον κόσμο με επόμενους προορισμούς -μετά την Αθήνα- τη Σόφια (9 Οκτωβρίου) και στην συνέχεια τη Μολδαβία, τη Γαλλία, την Ουκρανία, την Ελβετία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο ξανά τη Γερμανία με δύο συναυλίες, εκ των οποίων η τελευταία 27 Νοεμβρίου, θα γίνει στο Ντόρνμουντ. Τη συναυλία θα ανοίξουν οι "firewire", ένα νεανικό ελληνικό ρόκ συγκρότημα με βρετανικές επιρροές.

"Μετά από σαράντα χρόνια διαδρομής στο τρελό τρένο του rock n' roll, αποφασίσαμε να σταματήσουμε. Είναι καλό να βάζεις τέλος όταν είσαι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν κάτι που ίσως έπρεπε να γίνει δέκα χρόνια πριν", τόνισε ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Κλάους Μάινε, σε συνέντευξη Τύπου στις αρχές του χρόνου.

Περισσότεροι από 200.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τις συναυλίες τους στην Ελλάδα. Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας θα κυκλοφορήσει dvd με τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του tour. Τα εναπομείντα εισιτήρια διατίθεται στα Tickethouse, στα Public, στα Village Cinemas και στην ηλεκτρονική σελίδα www.ticketarena.gr σε τιμές 38 ευρώ στην αρένα, 43 ευρώ στις κερκίδες, 55 ευρώ στην golden αρένα και 60 ευρώ στις θέσεις VIP.

ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Photos from Universal's The Thing Prequel






Zack Snyder Chosen to Direct Nolan's New Superman Reboot!

Deadline and Heat Vision are now reporting that Zack Snyder (of Dawn of the Dead, 300, Watchmen, Sucker Punch) has been officially chosen to direct The Man of Steel, with final negotiations currently taking place this week with Legendary Pictures and Warner Bros.

Not many details are known about the project besides the fact that they need to get it going by 2012 before they lose the rights and that it will have some sort of connection to the Richard Donner Superman series of the past. Heat Vision, interestingly, also hints that the villain might be none other than General Zod. Zack won the gig by meeting with studio execs and producers Chris Nolan and Emma Thomas, almost all of whom are familiar with him considering his last few movies have all been made at Legendary Pictures and Warner Bros. He also just opened the animated adventure Legend of the Guardians at WB back in late September.

http://www.firstshowing.net/2010/10/04/zack-snyder-chosen-to-direct-nolans-new-superman-movie/

51ο ΦΚΘ: Αφιέρωμα στο σύγχρονο αράβικο κινηματογράφο

To Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ανήσυχο και πρωτοποριακό, αναζητώντας κινηματογραφίες που κερδίζουν έδαφος σε διεθνές επίπεδο και δημιουργούς που συγκροτούν μια δυνατή ανεξάρτητη φωνή, ξεκινά μια προσπάθεια να ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας με τον αραβικό κόσμο. Έτσι, το επερχόμενο 51ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνει ένα αφιέρωμα στο Σύγχρονο Αραβικό Κινηματογράφο, σε μια κίνηση που επιδιώκει να μετατρέψει την πόλη της Θεσσαλονίκης στην πύλη που οδηγεί στην Ευρώπη τους ανερχόμενους δημιουργούς από τις αραβικές χώρες. Ταυτόχρονα, το αφιέρωμα θα εγκαινιάσει τη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με τα Φεστιβάλ του Άμπου Ντάμπι και της Ντόχα, στα οποία έχει προσκληθεί ο Διευθυντής κ. Δημήτρης Εϊπίδης, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στον ελληνικό κινηματογράφο να προβληθεί και να διεκδικήσει μια θέση στην αραβική αγορά.

Στον αραβικό κόσμο, οι σελίδες της ιστορίας γράφονται καθημερινά, επηρεάζοντας σημαντικά το παγκόσμιο κοινωνικοπολιτικό σκηνικό. Σ’ αυτόν τον τόπο συνένωσης πολιτισμών και εθνικών ταυτοτήτων, όπου τα σύνορα της ανθρωπογεωγραφίας μεταβάλλονται αδιάκοπα, ο κινηματογράφος λειτουργεί ως ο πιο ευαίσθητος σεισμογράφος της κοινωνικής πραγματικότητας. Με γεωγραφικό πυρήνα τη Θεσσαλονίκη, το Φεστιβάλ ευελπιστεί ότι θα μεταδώσει τις «κινηματογραφικές ματιές» των σκηνοθετών από τις αραβικές χώρες, που στο παρελθόν δεν είχαν την ευκαιρία να προβληθούν και να βρουν το δρόμο τους προς την Ευρώπη.

Κυρίαρχη θέση στο αφιέρωμα κατέχει το έργο του ιρακινού δημιουργού Μοχάμεντ Αλ – Νταράτζι/ Mohamed Al- Daradji. Στο φεστιβάλ θα προβληθούν οι πιο αντιπροσωπευτικές ταινίες του 32χρονου σκηνοθέτη, ο οποίος γεννήθηκε στη Βαγδάτη και βρήκε καταφύγιο στην Ευρώπη προκειμένου να αποφύγει τις διώξεις του καθεστώτος Σαντάμ. Ωστόσο, το 2003, μετά την πτώση του καθεστώτος και επηρεασμένος απ’ τα προσωπικά του βιώματα, επέστρεψε στη γενέτειρά του, φιλτράροντας μέσα απ’ τον κινηματογραφικό του φακό, το κατακερματισμένο Ιράκ.

Η τελευταία του πολυβραβευμένη ταινία, με τίτλο Son of Babylon (2009), η οποία απέσπασε το βραβείο της Διεθνούς Αμνηστίας και το βραβείο Ειρήνης στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2010, καθώς και το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Σάντανς 2010, είναι ένα συγκινητικό road movie, με ήρωες ένα αγόρι και τη γιαγιά του, που αναζητούν τον αγνοούμενο πατέρα του μικρού. Μέσα απ’ το ταξίδι τους, ο σκηνοθέτης χαρτογραφεί μια διαλυμένη χώρα, αλλά και τον ανθρώπινο ψυχισμό ενός λαού που πασχίζει να επουλώσει τις πληγές του, αντιμέτωπος με τα φαντάσματα του παρελθόντος.

Στο ντεμπούτο του, με τίτλο Ahlaam (Ιράκ, 2005) σκιαγραφεί με ωμό ρεαλισμό τον εφιάλτη του πολέμου ιδωμένο μέσα από τα μάτια των τροφίμων ενός βομβαρδισμένου ψυχιατρικού ασύλου στη Βαγδάτη. Ο Μοχάμεντ Αλ – Νταράτζι, ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας, κάτω από εξαιρετικά αντίξοες κι επικίνδυνες συνθήκες, καθώς ο ίδιος αλλά και μέλη του κινηματογραφικού του συνεργείου, απήχθησαν και βασανίστηκαν. Η ταινία, παρ’ όλα αυτά, αποτέλεσε την επίσημη υποψηφιότητα του Ιράκ για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας το 2007.

Το ντοκιμαντέρ του, War, Love, God and Madness (2008), αποτελεί την καταγεγραμμένη μαρτυρία όσων συνέβησαν στη διάρκεια των γυρισμάτων του Ahlaam, αλλά και ένα αδιάψευστο ντοκουμέντο για την χαοτική κατάσταση που επικράτησε στο Ιράκ, λίγο μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Στο φεστιβάλ, θα προβληθεί επίσης και η μικρού μήκους ταινία του δημιουργού, με τίτλο My name is Mohamed.

To πλήρες πρόγραμμα του αφιερώματος που θα περιλαμβάνει ταινίες πρόσφατης παραγωγής από τις αραβικές χώρες πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα.

Πηγή: filmfestival.gr

Vampires Suck (2010)

Σκηνοθεσία: ΑΑΡΟΝ ΣΕΛΤΖΕΡ
Σενάριο: ΤΖΕΙΣΟΝ ΦΡΙΝΤΜΠΕΡΓΚ, ΑΑΡΟΝ ΣΕΛΤΖΕΡ
Ηθοποιοί: ΤΖΕΙΣΟΝ ΦΡΙΝΤΜΠΕΡΓΚ, ΑΑΡΟΝ ΣΕΛΤΖΕΡ

Ελληνική Πρεμιέρα :
07/10/2010

Και ναι λοιπον, ηρθε η ωρα για τους twilight haters να παρουν πισω το αιμα τους! Από τους δημιουργους των Meet the Spartans, Epic Movie, Scary Movie, Date Movie δείτε το trailer της νέας ταινίας - παρωδίας Vampires Sucks. Το twilight saga έχει την τιμητική του. Παρωδία ταινιών με βρικόλακες, στην οποία η έφηβη Μπέλα Μπέκα βρίσκει τον εαυτό της διχασμένο μεταξύ δύο αγοριών.

Eat Pray Love (2010)

Σκηνοθεσία: ΡΑΙΑΝ ΜΕΡΦΙ
Σενάριο: ΡΑΙΑΝ ΜΕΡΦΙ, ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΣΟΛΤ
Ηθοποιοί: ΤΖΟΥΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤΣ , ΤΖΕΙΜΣ ΦΡΑΝΚΟ , ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ , ΒΑΙΟΛΑ ΝΤΕΙΒΙΣ , ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΤΖΕΝΚΙΝΣ , ΜΠΙΛΙ ΚΡΑΝΤΑΠ

Ελληνική Πρεμιέρα :
07/10/2010

H Λιζ Γκίλμπερτ (Τζούλια Ρόμπερτς) στα τριάντα της είχε όλα όσα θα επιθυμούσε μία σύγχρονη γυναίκα: ένα σύζυγο, ένα ωραίο σπίτι, μια πετυχημένη καριέρα! Όμως, όπως και πολλές άλλες, ένιωθε χαμένη, μπερδεμένη προσπαθώντας να βρει τι πραγματικά ήθελε στη ζωή της. Με φρέσκο το διαζύγιο της και τον εαυτό της μπροστά σε ένα μεγάλο σταυροδρόμι στη ζωή της, η Λιζ, αποφασίζει να ταρακουνήσει τα νερά.

Ξεκινάει για ένα ταξίδι στον κόσμο, αναζητώντας τα τρία πράγματα που της λείπουν περισσότερο: την απόλαυση, την πίστη και την ισορροπία. Στην Ιταλία ανακαλύπτει την αληθινή ευχαρίστηση στο φαγητό, τη δύναμη της προσευχής στην Ινδία και εντελώς αναπάντεχα, την εσωτερική ηρεμία και ισορροπία της αληθινής αγάπης στο Μπαλί. Βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ, η ταινία αποδεικνύει πως υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο και να γνωρίσεις τον κόσμο.




Stone (2010)

Σκηνοθεσία: ΤΖΟΝ ΚΑΡΑΝ
Σενάριο: ΑΝΓΚΟΥΣ ΜΑΚ ΛΑΧΛΑΝ
Ηθοποιοί: ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ, ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΝΟΡΤΟΝ, ΜΙΛΑ ΓΙΟΒΟΒΙΤΣ, ΦΡΑΝΣΙΣ ΚΟΝΡΟΙ

Ελληνική Πρεμιέρα :
07/10/2010

Ένας καταδικασμένος εμπρηστής επιχειρεί να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη, σπρώχνοντας τη γοητευτική γυναίκα του στην αγκαλιά ενός αξιωματικού της αστυνομίας, σε μια προσπάθεια να επιτύχει την αποφυλάκισή του υπό όρους.

Buried (2010)

Σκηνοθεσία: ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΚΟΡΤΕΣ
Σενάριο: ΚΡΙΣ ΣΠΑΡΛΙΝΓΚ
Ηθοποιοί: ΡΑΙΑΝ ΡΕΙΝΟΛΝΤΣ , ΣΤΙΒΕΝ ΤΟΜΠΟΛΟΣΚΙ , ΙΒΑΝΑ ΜΙΝΟ

Ελληνική Πρεμιέρα :
07/10/2010

Ο Πολ Κόνροϊ δεν είναι έτοιμος να πεθάνει. Όταν, όμως, ξυπνάει 2 μέτρα κάτω από τη γη, χωρίς ιδέα για το ποιος ή γιατί τον έκλεισε εκεί, η ζωή του γίνεται μονομιάς, μάχη για επιβίωση. Θαμμένος, μόνο μ' ένα μόνο κινητό τηλέφωνο κι έναν αναπτήρα, η επαφή του με τον έξω κόσμο και η ικανότητα του να συνδέσει τα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να ανακαλύψει το μέρος που βρίσκεται, είναι εξοργιστικά περιορισμένες. Το κακό σήμα, η μπαταρία που τελειώνει, το οξυγόνο που ελαττώνεται γίνονται οι μεγαλύτεροι εχθροί του σε μια στενόχωρη μάχη με το χρόνο. Σε κατάσταση πανικού, απόγνωσης, παραληρήματος, ο Πόλ έχει μόνο 90 λεπτά για να μπορέσει να σωθεί, πριν ο χειρότερος εφιάλτης του γίνει πραγματικότητα.


Τρίτη 5/10/2010 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Έχει ο καιρός γυρίσματα Star Ξένη ταινία
21:10 Η επιστροφή της ροξυ Καρμάικλ Σινε+ Δράμα
22:00 Η κοιλάδα του μίσους ΝΕΤ Ξένη ταινία
22:30 Από τη Σέλμα στο Μοντγκόμερι Πρίσμα+ Δράμα
00:00 Τρον ΕΤ3 Ξένη ταινία
02:00 Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες : Το παιδί του Φρέντι (NIGHTMARE on Elm Street 5 : DREAM child Star Τρόμου
03:45 Proximity Star Θρίλερ
04:30 Απόδραση στο βουνό των μαγισσών Σινε+ Ξένη ταινία