Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Next Floor - Short Movie


Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 03/10/2013

Gloria

Του Σεμπαστιάν Λέλιο.
Με τους: Παουλίνα Γκαρσία, Σέρχιο Χερνάντες
Δραματική, Χιλή / Ισπανία, 2013, 110’.

Δικαίως βραβευμένη με την Αργυρή Αρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου, η Παουλίνα Γκαρσία υποδύεται με σωστές δόσεις σεβασμού, χιούμορ και ειλικρίνειας την Γκλόρια, μια γοητευτικότατη μεσήλικη γυναίκα η οποία γεύεται τη ζωή μέχρι το μεδούλι και δεν εγκαταλείπει την ελπίδα της στον έρωτα - παρά το διαζύγιο και τα δυο ενήλικα παιδιά της. Αντιθέτως με τις πρόσφατες γλυκανάλατες κομεντί που απευθύνονται σε μεγαλύτερους θεατές, αυτή εδώ, χάρη στο σενάριο και την καθοδήγηση του Σεμπαστιάν Λέλιο, δεν είναι ούτε χαζορομαντική ούτε μελοδραματική, αλλά κοιτά την Γκλόρια, τις ανάγκες και τις επιθυμίες της κατάματα, χωρίς κρίσεις αλλά με μπόλικη αγάπη.



September

Της Πέννυς Παναγιωτοπούλου. Με τους: Κόρα Καρβούνη, Μαρία Σκουλά, Χρήστο Στέργιογλου
Δραματική, Ελλάδα, 2013.

Η Πέννυ Παναγιωτοπούλου, με φροντίδα και προφανή σεβασμό για την ιστορία και την τέχνη της, δημιουργεί μια ταινία αναζωογονητικά μικρή σε φιλοδοξία και μεγάλη σε συναίσθημα. Η (εξαιρετικά επιλεγμένη) Κόρα Καρβούνη χάνει τη μοναδική της συντροφιά, τον σκύλο της, και θολωμένη από την απώλεια αποπειράται να προσεγγίσει έναν άνθρωπο για αλλαγή - τη, φαινομενικά ευτυχισμένη, γειτόνισσά της (Μαρία Σκουλά).


2 Guns

Του Μπαλτάσαρ Κορμάκουρ. Με τους: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ντένζελ Ουάσινγκτον, Πόλα Πάτον, Μπιλ Πάξτον
Περιπέτεια, 2013, ΗΠΑ, 109’.

Ευκολοθέατη περιπέτεια με τον πάντα ενθουσιώδη Μαρκ Γουόλμπεργκ και τον ολοένα περισσότερο παραιτημένο Ντένζελ Ουάσινγκτον σε ρόλους μυστικών πρακτόρων που αναγκάζονται να συνεργαστούν για να ξεσκεπάσουν κυβερνητικές αμαρτίες.



Νυχτερινό τρένο για τη Λισαβόνα / Night Train to Lisbon

Του Μπίλε Αουγκούστ. Με τους: Τζέρεμι Αϊρονς, Μελανί Λοράν, Μπρούνο Γκαντς, Σαρλότ Ράμπλινγκ
Δραματική, 2013, Γερμανία / Ελβετία / Πορτογαλία, 111’.

Μεταφορά από το βιβλίο του Πασκάλ Μερσιέ, η ταινία του Μπίλε Αουγκούστ χάνεται στον χωροχρονικό λαβύρινθο της ιστορίας ενός καθηγητή, ο οποίος παρατά τη ζωή του στη Βέρνη και ταξιδεύει στη Λισαβόνα με πυξίδα το βιβλίο ενός γιατρού, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε μια σκοτεινή, μυστηριώδη υπόθεση από την περίοδο της πορτογαλικής δικτατορίας. Οι ράγες είναι μακριές και ατελείωτες.



Metallica Through the Never

Του Νίμροντ Ατάλ. Με τους: Ντέιν ΝτεΧάαν, Τζέιμς Χέτφιλντ, Λαρς Ούλριχ, Κερκ Χάμετ, Ρόμπερτ Τρουχίγιο
Μουσική, 2013, ΗΠΑ, 94’.

Κινηματογραφημένη συναυλία των Metallica με διάσπαρτα, ασυνάρτητα μυθοπλαστικά ιντερλούδια που απευθύνεται αποκλειστικά στους φαν του γκρουπ (κάτι που θα άλλαζε ενδεχομένως αν υπήρχαν τουλάχιστον υπότιτλοι για τους στίχους).




Επικίνδυνο κύκλωμα / Closed Circuit

Του Τζον Κρόουλι. Με τους: Ερικ Μπάνα, Ρεμπέκα Χολ, Τζιμ Μπρόουντμπεντ
Δραματική, 2013, Μ. Βρετανία / ΗΠΑ, 96’.

 Υποτονικό, έως και ανιαρό δραματικό θρίλερ για δύο συνηγόρους που η υπεράσπιση ενός ύποπτου τρομοκράτη τούς οδηγεί σε μια (προβλέψιμη) συνωμοσία στα ανώτερα κλιμάκια της βρετανικής κυβέρνησης.



Οικόπεδο 12 / Block 12

Του Κυριάκου Τοφαρίδη. Με τους: Κώστα Δημητρίου, Κάρμεν Ρουγγέρη, Γιάννη Τσιμιτσέλη
Κωμωδία, 2013, Κύπρος.

Μια οικογένεια επανασυνδέεται ενάντια στη θέλησή της λόγω οικονομικής κρίσης, συμβιώνοντας σ’ ένα σπίτι στην ερημιά, το οποίο πατά πάνω σε κοιτάσματα πετρελαίου και γι' αυτό γίνεται μήλο της Εριδος διεθνών δυνάμεων.



 protothema
 

Jack Ryan: Shadow Recruit (2013) Poster


Rio 2 (2014) Trailer


Ender's Game (2013) New Poster