Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Planes (2013) Sneak Peek Trailer


Only God Forgives (2013) Trailer


Dead Man Down (2013) Poster


Pain and Gain (2013) Poster


World War Z (2013) Poster


Oblivion (2013) Clips & Behind-the-Scenes Videos












The Raven - Short Movie


The Hunger Games: Catching Fire (2013) Teaser Trailer

Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 04/04/2013

Ξέχασέ το / Admission
Του Πολ Γουάιτς.
Με τους Τίνα Φέι, Πολ Ραντ, Λίλι Τόμλιν
Κομεντί / 2013 / ΗΠΑ

Μια ρομαντική κομεντί διαφορετική από τις άλλες, αλλά όχι και τόσο αποτελεσματική όσο άλλες, το «Ξέχασέ το» έχει ήδη κερδισμένη τη συμπάθεια λόγω των πρωταγωνιστών του. Πώς να αντισταθεί κανείς στην Τίνα Φέι («30 Rock») και τον Πολ Ραντ («Ο ηλίθιος αδελφός μας») - ιδίως όταν εμφανίζονται για πρώτη φορά μαζί στην οθόνη; Η Φέι υποδύεται μια φαινομενικά βολεμένη κοπέλα που δουλεύει στο τμήμα επιλογής φοιτητών στο Πρίνστον. Την ώρα που τη χωρίζει ο φίλος της, την προσεγγίζει ο διευθυντής ενός λυκείου (Ραντ) και προσπαθεί να την πείσει να δεχτούν έναν μαθητή του ο οποίος μπορεί να είναι ο γιος που η Φέι είχε δώσει για υιοθεσία όταν ήταν ακόμα μικρή. Ισως είναι οι προσδοκίες που δημιουργούν μια αδημονία για περισσότερο χιούμορ (το οποίο τελικά παραδίδεται μαεστρικά από τη Λίλι Τόμλιν στον ρόλο της μητέρας τής Φέι), αλλά σε γενικές γραμμές το σενάριο είναι άτολμο -ιδίως στην τελευταία φάση του- και ο συνολικός ρυθμός υποτονικός. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως δεν παραμένει χαριτωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια.


Attractive Illusion
Του Πέτρου Σεβαστίκογλου.
Με τους TMC, Τζέι Λάινους,
Σάνι Οχιλέμπο
Δραματική / 2012 / Ελλάδα

 Ο Πέτρος Σεβαστίκογλου πειραματίζεται και αυτοσχεδιάζει μαζί με μια ομάδα Νιγηριανών μεταναστών στην Αθήνα, οι οποίοι μεταφέρουν την εμπειρία τους ως ξένοι στη χώρα. Η συγγένεια με το ντοκιμαντέρ και οι προσωπικές πινελιές των πρωταγωνιστών προσδίδουν αληθοφάνεια, βάρος και συγκίνηση στην ταινία, αλλά υποβιβάζονται τελικά ακριβώς από το ακοντρολάριστο σενάριο.


Hasta la vista
Του Τζέφρι Εντχόβεν.
Με τους Ζιλ ντε Σριβέρ, Ρόμπρεχτ Βάντεν Θόρεν, Τομ Αουντενερτ
Δραματική κομεντί / 2011 / Βέλγιο

 Τρεις φίλοι, ο καθένας με διαφορετική σωματική αναπηρία, αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην Ισπανία για να πάνε σε οίκο ανοχής και να... χάσουν την παρθενιά τους. Η βελγική εκδοχή των «Αθικτων», που βασίζεται κι αυτή σε πραγματική ιστορία, είναι εξίσου ανάλαφρη κι ασυννέφιαστη, γι’ αυτό και πλήρως ευκολόπιοτη. Διόλου τυχαία τα εισιτήρια που έχει κόψει στο Βέλγιο και τα βραβεία κοινού που έχει κερδίσει σε διάφορα φεστιβάλ.


Η γεύση της εκδίκησης/Dead Man Down
Του Νιλς Αρντεν Οπλεβ.
Με τους Κόλιν Φάρελ, Νούμι Ράπας, Τέρενς Χάουαρντ, Ντόμινικ Κούπερ
Περιπέτεια / 2013 / ΗΠΑ

 Μια περιπέτεια για έναν άντρα ο οποίος έχει εισχωρήσει στα κυκλώματα της μαφίας για να εκδικηθεί τον θάνατο της γυναίκας και της κόρης του - και ταυτόχρονα ερωτεύεται μια άλλη πληγωμένη ψυχή, την παραμορφωμένη γειτόνισσά του. Τρικυμία εν κρανίω σε όλα τα επίπεδα: σκηνοθετικά, σεναριακά, αφηγηματικά, συνδετικά, ρυθμικά, ερμηνευτικά. Και καμία γεύση, προφανώς.


Μια καλύτερη ζωή / Une vie meilleure
Του Σεντρίκ Καν. Με τους Γκιγιόμ Κανέ, Λεϊλά Μπεκτί
Δραματική / 2011 / Γαλλία

 Δραματική ταινία για ένα ζευγάρι -έναν μάγειρα και μια σερβιτόρα- που αποφασίζει, εν μέσω κρίσης, να ανοίξει δικό του εστιατόριο. Με τον πάντα φερέγγυο Γκιγιόμ Κανέ, ο οποίος κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Ρώμης 2011.


Τζακ, ο κυνηγός γιγάντων / Jack the Giant Slayer
Του Μπράιαν Σίνγκερ.
Με τους Νίκολας Χουλτ, Ελινορ Τόμλινσον,
Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Στάνλεϊ Τούτσι
Φαντασίας / 2013 / ΗΠΑ




Εκσυγχρονισμένη κινηματογραφική παραλλαγή του «Τζακ και της φασολιάς», με γίγαντες (κυριολεκτικούς, όχι τα φασόλια), τρισδιάστατα εφέ, πρωταγωνιστή τον Νίκολας-«Αγάπησα ένα ζόμπι»-Χουλτ και τον σκηνοθέτη των «X-Men», Μπράιαν Σίνγκερ, στο τιμόνι

protothema

Πέμπτη 04/04/2013 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Η τιτανομαχία Star Επιστημονικής Φαντασίας
23:40 Γκλόρια Mega Ξένη ταινία
00:30 Το πέμπτο στοιχείο ΝΕΤ Ξένη ταινία
02:15 Το αντίκτυπο Star Ξένη ταινία
04:00 Lip Service Star Ξένη ταινία