Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Πρώτο Θέμα - Κυριακή 17/11/2013


The Hobbit: The Desolation Of Smaug (2013) Poster


"Έφυγε" η Αντιγόνη Βαλάκου

Η Αντιγόνη Βαλάκου, μία από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες της ελληνικής δραματικής σκηνής του θεάτρου αλλά και του κινηματογράφου, απεβίωσε σε ηλικία 83 ετών.

Η σπουδαία ηθοποιός γεννήθηκε το 1930 στην Καβάλα και σε ηλικία 16 ετών πήγε στην Αθήνα. Την περίοδο που σπούδαζε στις δύο τελευταίες τάξεις του γυμνασίου, παράλληλα, φοιτούσε και στο «Θεατρικό Σπουδαστήριο» του Βασίλη Ρώτα.

Στη σκηνή εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1946, με τον θίασο του «Ρεαλιστικού Θεάτρου» του Αιμίλιου Βεάκη στο έργο «Νυφιάτικο τραγούδι» του Περγιάλη, στο ρόλο της Τριανταφυλλιάς. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με τον θίασο της Κατερίνας και αργότερα με τον θίασο Μανωλίδου - Αρώνη - Χατζίσκου (1951 - 1952).
Τα επόμενα χρόνια προσλήφθηκε από το Εθνικό Θέατρο στο οποίο και υποδύθηκε πρωτεύοντες ρόλους στο «Χειμωνιάτικο παραμύθι» του Σαίξπηρ, στο «Δρόμο του ποταμού» του Μόργκαν, στο «Άνθρωπος του διαβόλου» του Μπέρναρντ Σο και στην «Κολόμπ» του Αρνούιγ. 
 
Το 1955, συνεργαζόμενη με το Θέατρο Εθνικού Κήπου, υποδύθηκε την Οφηλία στον «Άμλετ» του Σαίξπηρ. Επανεμφανιζόμενη στο Εθνικό Θέατρο συνέχισε τις θεατρικές της επιτυχίες ως «Μαίρη Γουώρεν» στη «Δοκιμασία» του Άρθουρ Μίλερ, στα «Στρατηγήματα εραστών» και ως Ισμήνη στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Από το φθινόπωρο του 1956 υπήρξε πρωταγωνίστρια του θιάσου Κώστα Μουσούρη, διακρινόμενη ως «Άννα Φρανκ» στο ομώνυμο έργο.

Εκτός, όμως, του θεάτρου, έλαβε μέρος και σε πολλές ελληνικές κινηματογραφικές ταινίες όπως «Οι ουρανοί είναι δικοί μας», «Ο δρόμος με τις ακακίες», «Γκόλφω» κ.ά.. Το 1958 τιμήθηκε με το θεατρικό έπαθλο της Μαρίκας Κοτοπούλη.

Καθημερινή - Κυριακή 17/11/2013

  Ουίνστον Τσώρτσιλ - Β' Παγκόσμιος Πόλεμος
Η ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου γραμμένη από τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, σε 6 πολυτελείς τόμους

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας πολιτικός καταγράφει τον πόλεμο που σημάδεψε όσο κανένας άλλος τον σύγχρονο κόσμο, την Ευρώπη, την Ελλάδα. Ένα ντοκουμέντο γραμμένο από έναν άνθρωπο-κλειδί, που κίνησε τα νήματα του πολέμου και έζησε τις εξελίξεις παίρνοντας τις αποφάσεις.

Αυτή την Κυριακή μη χάσετε τον 1ο τόμο και τη συλλεκτική θήκη!

Hunger Games: Catching Fire (2013) Behind the Scenes


Walking With Dinosaurs (2013) A New Japanese Trailer