Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Love and Other Drugs (2010)

Trailer for Pablo Larraín's POST MORTEM

Trailer Post Mortem English Subtitles from Fabula on Vimeo.

AUSCHWITZ

Predators (2010)


Ελληνική Πρεμιέρα : 09/09/2010

Μια ομάδα από "καλά" παιδιά, ξέρετε, πρώην μέλη της Yakuza, μισθοφόροι-δολοφόνοι, κατάδικοι και ένας ξεκάρφωτος επιστήμονας βρίσκονται όλοι μαζί σε έναν πλανήτη με έναν σκοπό: να επιβιώσουν από την καινούργια ράτσα των Κυνηγών aka Predators...

Going the Distance (2010)

Ελληνική Πρεμιέρα : 09/09/2010

Η σαρκαστική ευφυΐα και η ωμή ειλικρίνεια της Έριν (Ντρου Μπάριμορ) γοητεύουν τον πρόσφατα χωρισμένο Γκάρετ (Τζάστιν Λονγκ) συνοδεία μπύρας, κουβέντας και πρωινού την επόμενη μέρα. Η χημεία τους πυροδοτεί μια παθιασμένη καλοκαιρινή περιπέτεια που κανένας από τους δύο δεν περιμένει να έχει συνέχεια όταν η Έριν επιστρέφει στο Σαν Φρανσίσκο και ο Γκάρετ παραμένει στη Νέα Υόρκη. Έξι εβδομάδες μετά κανείς από τους δυο δεν είναι σίγουρος ότι θέλει να δώσει ένα τέλος. Κι ενώ οι φίλοι του Γκάρετ, Μποξ (Τζέισον Σουντέικις) και Νταν (Τσάρλι Ντέι), αστειεύονται για τη δίαιτα που κάνει πριν πάει να δει την Έριν και τη μόνιμη σχέση που έχει αναπτύξει με το κινητό του, δεν θέλουν να χάσουν τον αγαπημένο τους φίλο εξαιτίας μιας ακόμα ταραχώδους σχέσης.

Την ίδια στιγμή, η υπερπροστατευτική και νευρική παντρεμένη αδερφή της Έριν, Κορίν (Κριστίνα Άπλγκεϊτ), θέλει να την εμποδίσει να ξανακάνει μια σχέση που θεωρεί ατελέσφορη. Παρά όμως τα χιλιόμετρα που τους χωρίζουν, τους αρνητικούς φίλους και συγγενείς και μερικούς απρόσμενους πειρασμούς, το ζευγάρι είναι πολύ πιθανό να έχει βρει κάτι που θυμίζει αγάπη, και με τη βοήθεια πολλών γραπτών μηνυμάτων, ερωτικών υπονοουμένων και τηλεφωνημάτων μέσα στη νύχτα, μπορεί τελικά να καταφέρουν να μειώσουν την απόσταση που έχει μπει ανάμεσά τους.

The Karate Kid (2010)

Ελληνική Πρεμιέρα : 09/09/2010

Ο δωδεκάχρονος Ντρε Πάρκερ (Τζέιντεν Σμιθ) θα μπορούσε να είναι το πιο δημοφιλές παιδί στο Ντιτρόιτ, όμως η καριέρα της μητέρας του (Ταράτζι Π. Χένσον) τους οδηγεί αναγκαστικά στην Κίνα. Στο νέο του σχολείο, ο Ντρε δυσκολεύεται να κάνει φίλους και όταν δημιουργείται μία αμοιβαία συμπάθεια με τη συμμαθήτριά του Μέι Γινγκ, οι πολιτισμικές διαφορές μοιάζουν να αποκλείουν τη φιλία τους. Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο ‘νταής’ του σχολείου, Τσενγκ, βάζει τον Ντρε στο μάτι: στη χώρα του κουνγκ φου, πώς μπορεί να προστατευτεί ένα αγόρι που ξέρει μόνο λίγο καράτε?

Στη μοναχική ζωή του Ντρε μπαίνει όμως ο Κύριος Χαν (Τσάκι Τσαν), που είναι αυθεντία στο κουνγκ φου και τον διδάσκει τα μυστικά της τέχνης του.

Ο Ντρε θα μάθει ότι το κουνγκ φου είναι πάνω απ’ όλα ωριμότητα και ψυχραιμία, κι έτσι τελικά θα καταφέρει να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του σε ένα πρωτάθλημα που αποδεικνύεται ο αγώνας της ζωής του.

Red Hill (2010)

Trust (2010)

Με πλούσιο πρόγραμμα επιστρέφουν οι κινηματογραφικές Νύχτες Πρεμιέρας

Με 14 ταινίες στο Διεθνές Διαγωνιστικό, με «τρύπες» -μαύρες ή λευκές-, με πρεμιέρες, αφιερώματα σε σπουδαίους κινηματογραφιστές και πολύ μουσική έρχονται από τις 15 έως τις 26 Σεπτεμβρίου οι 16ες Νύχτες Πρεμιέρας Conn-X.

Το Φεστιβάλ κάνει επίσημη πρεμιέρα με την ταινία The Kids Are Alright της Λίσα Τσολοντένκο με τους Ανέτ Μπένινγκ, Τζούλιαν Μουρ και Μαρκ Ράφαλο, ενώ ρίχνει αυλαία με τη νέα ταινία του Γούντι Άλεν Θα Συναντήσεις Έναν Ψηλό Μελαχρινό Άνδρα.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Αθηνών, Άγγελος Μοσχονάς, δήλωσε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ότι το Φεστιβάλ δεν αποτελεί «στατική έννοια», αλλά εξελίσσεται διαρκώς και τόνισε ότι μεγάλη σημασία έχει ότι διατηρείται το χαμηλό κόστος των εισιτηρίων.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης, πήρε το λόγο και σκιαγράφησε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, ενώ αναφέρθηκε και στις ανοιχτές συζητήσεις που θα διενεργηθούν, η πρώτη με όλα τα κινηματογραφικά Φεστιβάλ της Ελλάδας και η δεύτερη για το Ελληνικό Σινεμά και τον νέο νόμο για τον κινηματογράφο.

Στο Διεθνές Διαγωνιστικό περιλαμβάνονται 14 ταινίες από διάφορες χώρες του κόσμου. Από αυτές ξεχωρίζει το φιλμ Όπως Εξέρχεσθε από το Πωλητήριο του γνωστού-άγνωστου καλλιτέχνη street art Banksy, το οποίο ασχολείται με θέματα street art και τέχνης.

Οι υπόλοιπες ταινίες που συμμετέχουν στο Διαγωνιστικό είναι οι εξής: Ορεβουάρ Ταϊπέι, Είσαι Εκεί, Ο Πειρασμός του Αγίου Τόνι, Ο Μικρός Ιησούς της Φλάνδρας, Ο Ληστής, Μερικές Μέρες Είναι Καλύτερες Από Άλλες, Νότια Περιοχή, Ο Χίτλερ στο Χόλιγουντ, Σέμπε, Αδελφότητα, Σύμβολο, Τέσσερις Λέοντες και Freakonomics.

Όπως πάντα, εννέα φοιτητές κινηματογραφικών σχολών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελούν την κριτική επιτροπή που θα απονείμει τη Χρυσή Αθηνά, η οποία συνοδεύεται από χρηματικό βραβείο 10.000 ευρώ.

Το άλλο μεγάλο τμήμα του Φεστιβάλ είναι το Μουσική Και Φιλμ, με επτά ταινίες να συμμετέχουν στο Διαγωνιστικό του κομμάτι.

Ανάμεσά τους τα Benda Bilili!, Οι Rolling Stones στην Εξορία και Καλημέρα Μέρα. Την κριτική επιτροπή του τμήματος αποτελούν τέσσερις κριτικοί κινηματογράφου από σπουδαία έντυπα του εξωτερικού (Entertainment Weekly, Sueddeutsche Zeitung, Guardian, The Wire, καθώς και ο «δικός μας» Γιάννης Νένες της Athens Voice.

Στο ίδιο τμήμα, αλλά εκτός συναγωνισμού, θα προβληθούν άλλες πέντε ταινίες. Ξεχωρίζουν τα Sex & Drugs & Rock & Roll -μια ροκ βιογραφία του συμβόλου της punk/new wave σκηνής Ίαν Ντιούρι-, When You're Strange -ντοκιμαντέρ για τους Doors σε σκηνοθεσία Τομ ΝτιΤσίλο και αφήγηση Τζόνι Ντεπ.

Παράλληλα, θα προβληθεί και το A Temporary Area In Athens, η πρώτη παραγωγή του Φεστιβάλ. Ο Βίνσεντ Μουν ανέλαβε να φιλμάρει 15 ελληνικές μπάντες με 30 μουσικούς, δημιουργώντας ένα μουσικό παζλ που ξεκινά από την ταράτσα του Booze και καταλήγει στα στενά της νυχτερινής Αθήνας.

Ταινίες από τη Νέα Ζηλανδία, τις Σκανδιναβικές χώρες, το Μεξικό, τη Γερμανία, τον Καναδά, την Αγγλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ συνθέτουν το φετινό Πανόραμα.

Ανάμεσά τους θα προβληθούν οι εξής: Ουρλιαχτό (η πραγματική ιστορία του ποιητή και συγγραφέα Άλεξ Γκίνσμπεργκ), Snowman's Land, Μπόι, Όλα Θα Πάνε Καλά, Στη Σκιά και άλλες.

Οι Νύχτες Πρεμιέρας θα προβάλλουν σημαντικά ντοκιμαντέρ, όπως το Αρμαντίλο που παρακολουθεί τις κινήσεις μιας ομάδας Δανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν ή το Εντός της Αιωνιότητας που αναρωτιέται πως οι επόμενες γενιές θα προειδοποιηθούν για τα πυρηνικά απόβλητα που θάβονται κάτω από το έδαφος της Φινλανδίας.

Μια... ανατομία της οικονομικής κρίσης επιχειρεί το ντοκιμαντέρ Inside Job, σε αφήγηση Ματ Ντέιμον.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει φέτος αφιέρωμα στον σπουδαίο κινηματογραφιστή Έρνστ Λιούμπιτς, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο και την Γαλλική ταινιοθήκη.

Ο Λιούμπιτς έμεινε στην ιστορία ως ο μάστορας της ιδιοφυούς κωμωδίας. Το άγγιγμά του («The Lubitsch touch») συνδυάζει την ανυπέρβλητη κινηματογραφική κομψότητα με το λουσάτο χιούμορ, ενώ οι μεγαλύτεροι ηθοποιοί της εποχής (Τζέιμς Στιούαρτ, Γκρέτα Γκάρμπο, Μάρλεν Ντίντριχ, Γκάρι Κούπερ, Μορίς Σεβαλιέ κ.ά.) συνεργάστηκαν μαζί του σε κλασικές ταινίες που επηρέασαν εκατοντάδες σκηνοθέτες σε όλο τον κόσμο και συχνά ξαναγυρίστηκαν - σε επίσημα ή ανεπίσημα ριμέικ.

Αφιέρωμα διοργανώνεται και στον άγνωστο στο ευρύ κοινό Ολιβιέ Σμολντέρ, αβάν γκαρντ κινηματογραφιστή, ο οποίος έχει γυρίσει ένα μεγάλου μήκους και αρκετά μικρού μήκους αριστουργηματικά φιλμάκια.

Το Φεστιβάλ ρίχνει μια ματιά και στα σπουδαία road movies του Σεμπαστιάν Λιφσίτς, ενός σκηνοθέτη που ασχολείται με τις... διαδρομές -εσωτερικές και εξωτερικές.

Παράλληλα, επιστρέφει το τμήμα Μετά τα Μεσάνυχτα, ενώ πρεμιέρα θα κάνουν πολλές ταινίες Ελλήνων Σκηνοθετών (Τα Οπωροφόρα της Αθήνας του Γιώργου Φρέντζου, Μέσα στο Δάσος του Άγγελου Φραντζή, Το Χάρισμα της Χριστίνας Ιωακειμίδη, 45 Τετραγωνικά του Στράτου Τζίτζη και άλλες).

Να σημειωθεί ότι στο Φεστιβάλ θα προβληθούν επίσης το Eat, Pray, Love με τη Τζούλια Ρόμπερτς, η νέα ταινία του Φαίδων Παπαμιχαήλ με πρωταγωνιστή τον Νικ Νόλτε, το κινέζικο ριμέικ του Μόνο Αίμα των αδελφών Κοέν με τίτλο The First Gun υπό τη σκηνοθετική επίβλεψη του Ζανγκ Γιμού και το Solitary Man με τον Μάικλ Ντάγκλας.

Αφιέρωμα «Τρύπα»

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνει θεματικό αφιέρωμα με τίτλο Τρύπα.

Το αφιέρωμα εξερευνά τις διαφορετικές έννοιες της λέξης τρύπα και μελετά την λειτουργία και την χρήση της στην ιστορική και πολιτιστική εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Στο πλαίσιο του αφιερώματος θα προγραμματιστούν προβολές, εκθέσεις, μουσειακοί περίπατοι, ομιλίες και παρουσιάσεις - στρογγυλά τραπέζια τα οποία θα συντελέσουν στην σύνδεση ποικίλων κοινωνικών συνιστωσών του ευρύτερου πολιτιστικού χώρου.

Έξι μεγάλου μήκους και δύο μικρού μήκους φιλμ θα προβληθούν, ενώ 14 μουσεία της Αθήνας επισημαίνουν στις μόνιμες συλλογές τους εκθέματα σχετικά με την θεματική ενότητα «Τρύπα».

Αυτά τα εκθέματα φέρουν τρύπες χρηστικές, διακοσμητικές ακόμα και μεταφορικές που παίζουν καθοριστικό ρόλο στις ιδιότητες και την εμφάνιση τους.

Ο Μουσειακός Περίπατος θα εγκαινιαστεί στις αρχές Οκτωβρίου 2010 θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος Μαΐου 2011. Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα γίνουν επίσης κι άλλες εκδηλώσεις μεταξύ των μουσείων οι οποίες θα αντλούν την θεματική τους από συγκεκριμένα εκθέματα, καθώς και ημερίδες και διαλέξεις.

Στον Μουσειακό Περίπατο συμμετέχουν τα Μουσεία:

Εθνικό Αρχαιολογικό, Βυζαντινό και Χριστιανικό, Μπενάκη, Κυκλαδικής Τέχνης, Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμικού, Μουσείο του Αρχαιολογικού Χώρου της Αγοράς, Εθνική Πινακοθήκη, Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων, Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη, Κέντρο Εθνομουσικολογίας, Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Παράλληλα, ένας διάλογος ανάμεσα στον γνωστό φωτογράφο Τάσο Βρεττό και φιλοσόφους οδήγησε στην έκθεση The Hole Argument, η οποία περιλαμβάνει φωτογραφίες εμπνευσμένες από το θέμα του αφιερώματος.

Η έκθεση εγκαινιάζεται στην γκαλερί The Breeder στις 8 Σεπτεμβρίου και διαρκεί μέχρι και τις 18 Σεπτεμβρίου 2010.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 6 ευρώ, συνεχίζονται οι πρωινές προβολές με μειωμένο εισιτήριο, ενώ κυκλοφορούν και κάρτες διαρκείας.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ.

Newsroom ΔΟΛ

Το φθινόπωρο η αμερικανική πρεμιέρα του Google TV

To Google TV, μια υπηρεσία που φέρνει τον Παγκόσμιο Ιστό στη μικρή οθόνη, θα κάνει πρεμιέρα στην αμερικανική αγορά φέτος το φθινόπωρο, ανακοίνωσε την Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Έρικ Σμιντ. Η επέκταση της υπηρεσίες σε άλλες αγορές προγραμματίζεται για το 2011.

H νέα τεχνολογία της Google θα αξιοποιηθεί σε τηλεοπτικούς δέκτες της Sony και σε αποκωδικοποιητές της Logitech, συσκευές που αναμένονται στην αγορά των ΗΠΑ πριν από την αγοραστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Το Google ΤV εμφανίζει στην οθόνη ένα κουτί αναζήτησης, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να βρίσκουν τηλεοπτικές εκπομπές, ταινίες, ή οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο.

Όπως δήλωσε ο Σμιντ, μιλώντα στην έκθεση IFA που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, η Google συνεργάζεται με τηλεοπτικά και κινηματογραφικά στούντιο, είναι όμως «πολύ απίθανο» να δραστηριοποιηθεί η ίδια στην παραγωγή τηλεοπτικών προϊόντων.

Στόχος της εταιρείας, που έχει σήμερα τη μερίδα του λέοντος στο χώρο της διαδικτυακής διαφήμισης, είναι προφανώς να κατακτήσει και την αγορά τηλεοπτικής διαφήμισης, ύψους 180 δισ. δολαρίων το χρόνο.

Newsroom ΔΟΛ

Τετάρτη - 08/09/2010 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Εγώ, αυτός και η μητέρα του Star Ξένη ταινία
21:15 Η Θεία Ίντα Σινε+ Δράμα
22:00 Η διάρρηξη ΝΕΤ Ξένη ταινία
22:00 The Skulls Alpha Ξένη ταινία
00:00 Ο γουιλμπουρ δεν θέλει τη ζωή του Σινε+ Ξένη ταινία
01:50 Δυο υποψήφιοι για την ίδια θέση Σινε+ Ξένη ταινία
02:15 Ερωτικό στοίχημα Star Ξένη ταινία
02:30 Κατάχρηση εξουσίας Alter Θρίλερ
03:20 O ατζαμης Σινε+ Ξένη ταινία
04:00 Κατάσκοπος κατά λάθος Star Κωμωδία