Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Star Wars - Deagostini Collection Tευχος 16

Pc Magazine - Τεύχος Σεπτεμβρίου 2010

Ram - Tεύχος Σεπτεμβρίου 2010

LG: Νέα OLED TV 31 ιντσών

Στην έκθεση IFA που πραγματοποιείται στο Βερολίνο βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει η LG μία νέα τηλεόραση 31 ιντσών τεχνολογίας OLED.

Πρόκειται για τη πιο λεπτή τηλεόραση με αυτή τη διαγώνιο που κυκλοφορεί στην αγορά, αφού το πάχος της δεν ξεπερνάει τα 2.9 χιλιοστά, ενώ υποστηρίζει Full HD αλλά και τρισδιάστατο υλικό.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη τηλεόραση τύπου OLED από την LG, αφού έχει ήδη παρουσιάσει μία των 15.1 ιντσών, ενώ ανταγωνιστη βρίσκει στο πρόσωπο της Sony, η οποία είχε παρουσιάσει μία OLED 31 ιντσών σε προηγούμενο CES, με τη μόνη διαφορά οτι εκείνη δεν είχε φτάσει ποτέ στα ράφια των καταστημάτων.

Παράλληλα η οθόνη μπορεί να περιστραφεί πλήρως πάνω στην βάση της.

Την εμφάνιση της στην αγορά θα την κάνει μέσα στον Μάρτιο του 2011, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστεί να καταβάλλουν το ποσό των 7.000 ευρώ για να την αποκτήσουν.

Newslink

Πρωτο Θεμα - Κυριακή 12/09/2010




Το 4ο cd με τις επιτυχίες του ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ

Lost: The Complete Series Bluray Edition


UK VERSION

USA VERSION

Google : Ξεκίνησε η διάθεση της τελικής έκδοσης του Chrome 6

Συμβάλλοντας στον εορτασμό των δεύτερων γενεθλίων του browser της, η Google ξεκίνησε τη διάθεση της τελικής έκδοσης του Chrome 6.

Έτσι, με νέες λειτουργίες και πολλά extensions που αρκούν για τον μεσο χρήστη κυκλοφόρησε η τελική έκδοση του Chrome 6 που θέλει να ανταγωνιστεί τους άλλους πλοηγούς του δικτύου.

Στην νέα έκδοση η μπάρα του μενού δεν είναι μπλε αλλά ανοικτή γκρι.

Τα εικονίδια για την πλοήγηση και τη ρύθμιση συρρικνώθηκαν ελαφρώς ενώ δεν έχουν πλαίσιο.

Επιπλέον, το σύμβολο του άστρου για την αποθήκευση των αγαπημένων sites μετακινήθηκε στην πάνω δεξιά άκρη της μπάρας εισαγωγής διευθύνσεων, ενώ οι σημαντικότερες λειτουργίες βρίσκονται στο διπλανό εικονίδιο που απεικονίζει ένα γαλλικό κλειδί.

Διευρύνθηκαν παράλληλα οι λειτουργίες συγχρονισμού. Έτσι ο χρήστης δεν μπορεί να συγχρονίζει μόνο τα bookmarks, τις ρυθμίσεις και τα themes με άλλες εγκαταστάσεις του browser αλλά και τα add-ons.

Προς το παρόν αυτό λειτουργεί μόνο με τα extensions που προέρχονται από την επίσημη Google Gallery ή που μπορούν να ενημερωθούν αυτόματα με updates.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο αφορά στον ενσωματωμένο αναγνώστη αρχείων PDF.

Με αυτόν γίνεται περιττή η χρήση ενός εξωτερικού plug-in για την παρακολούθηση αρχείων PDF.

Bέβαια η Google τον έχει απενεργοποιήσει από default, αλλά αν ο χρήστης επιθυμεί να τον ενεργοποιήσει μπορεί να χρησιμοποιήσει το «about plugins» στην μπάρα διευθύνσεων του browser.

Αυτή την φορά η λειτουργία του Autofill έχει ενσωματωθεί στον Chrome 6. Με αυτήν συμπληρώνονται αυτόματα σε μια φόρμα του Web συχνά χρησιμοποιούμενες πληροφορίες όπως είναι το όνομα, το email και η ημερομηνία γέννησης.

Όσον αφορά στο θέμα της ταχύτητας, φαίνεται να έχουν γίνει αρκετά πράγματα, καθώς ο Chrome 6 είναι σαφώς ταχύτερος από τον προκάτοχο του.

Newslink

Καθημερινή - Κυριακή 12/09/2010

Το Βήμα - Κυριακή 12/09/2010

θα ακολουθήσουν οι παρακατω ταινιες τις επομενες κυριακες

19/09 - WEST SIDE STORY
26/09 - ALL THAT JAZZ
03/10 - THE KING AND I

Εθνος - Κυριακή 12/09/2010

Έθνος - Δευτέρα με Παρασκευη

Emma Shapplin - Θέατρο Λυκαβηττού - Θέατρο Γης 13-14/09/2010

Emma Shapplin

Ρομαντική, μυστηριώδης και φλογερή η Emma Shapplin συνδυάζει την ένταση και την συναισθηματική φόρτιση της όπερας με τον αισθησιασμό και την αμεσότητα της ποπ μουσικής. Μια φωνή που αποτελεί την πιο τρανταχτή απόδειξη ότι η μουσική δεν εντάσσεται σε κατηγορίες, δεν υπακούει σε κανόνες και κομφορμισμούς. Μετά την τεράστια επιτυχία του «Spente le stelle» αλλά και τις απίστευτες πωλήσεις του δίσκου «Carmine Meo» που έχει φτάσει στο ρεκόρ των 1.500.000 αντιτύπων, δηλώνει και πάλι έτοιμη να μας καταπλήξει. Το πρόσφατο δισκογραφικό εγχείρημα «Etterna» δεν παρουσιάζει τόσο μια ντίβα της όπερας ή ένα ποπ είδωλο, αλλά μια οραματίστρια καλλιτέχνιδα της οποίας η μουσική αναδύεται από τα βάθη της ψυχής της.

Στις συναυλίες της στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει και τραγούδια από το νέο της cd «Macadam Flower» γεμάτο υπέροχες μελωδίες, ερμηνευμένες μοναδικά από τα αιθέρια φωνητικά της Γαλλίδας τραγουδίστριας.

Η Emma Shapplin γεννήθηκε στο Παρίσι το 1974. Σαν παιδί δεν είχε δώσει κανένα δείγμα ότι θα ακολουθήσει καριέρα τραγουδίστριας. Ήταν τόσο ντροπαλή που «δεν άνοιγε καν το στόμα της, πόσο μάλλον για να τραγουδήσει». Όλα άλλαξαν, όταν σε ηλικία 11 χρόνων άκουσε το «Queen Of The Night» από τον Μαγικό Αυλό. Αυτή η πρώτη της επαφή με την όπερα ήταν για την μικρή Emma μια συγκλονιστική εμπειρία. Ήταν η στιγμή που αποφάσισε ότι αυτό που θέλει να κάνει είναι να τραγουδάει. «Αυτή η μουσική άγγιξε την ψυχή μου», εξομολογήθηκε χρόνια αργότερα.

Θέατρο Λυκαβηττού

Λόφος Λυκαβηττού, Αθήνα, Τηλ: +30-210-7227209

Θέατρο Γης Νταμάρι Τριανδρίας, Τηλ: 2310 288 000, 2310 206 730

Πληροφορίες εισιτηρίων
Αθήνα: ευρώ 65 (Α ζώνη)
ευρώ 55 (Β ζώνη)
ευρώ 45 (Γ ζώνη)
ευρώ 35 (Όρθιοι)

Προπώληση:Στα καταστήματα Public και Fnac και τηλεφωνικά με πιστωτική στο 8011160000 ή ηλεκτρονικά στο www.i-ticket.gr

Δύο νέα «Άβαταρ» και τρισδιάστατο «Τιτανικό» σχεδιάζει ο Κάμερον

Ο Καναδός σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον ελπίζει να «γυρίσει» δύο ακόμη Άβαταρ, ενώ το 2012 σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τον Τιτανικό σε τρισδιάστατη μορφή, αναφέρει η εφημερίδα Le Figaro. «Αν η συμφωνία ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα ήθελα να γυρίσω ακόμα δύο ακόμη Άβαταρ», δήλωσε ο σκηνοθέτης στην γαλλική εφημερίδα.

Επιπλέον, ο σκηνοθέτης εργάζεται για την μετατροπή του Τιτανικού σε τρισδιάστατη μορφή μέχρι το 2012. «Θα περάσουμε ένα μεγάλο μέρος του έτους για να πραγματοποιήσουμε την μετατροπή σε τρισδιάστατη μορφή χρησιμοποιώντας την μέθοδο του ΄συνεχούς βάθους΄, η οποία είναι πιο ακριβή και χρειάζεται περισσότερο χρόνο», πρόσθεσε ο Τζέιμς Κάμερον.

My Trip to Al-Qaeda (2010)

The 19th Wife (2010)

Inside Job (2010)

Clear Blue Tuesday (2010)

Επαναστατική μνήμη που δεν σβήνει λανσάρει σύντομα η HP


Κύκλωμα με 17 memristor όπως φαίνεται στο μικροσκόπιο ατομικής δύναμης.

Η Hewlett-Packard ανακοίνωσε ότι ξεκινά συνεργασία με τη νοτιοκορεατική Hynix για τη μαζική παραγωγή των πρώτων memristor, μιας νέας κατηγορίας τσιπ μνήμης που υπόσχεται επανάσταση σε μια ποικιλία εφαρμογών.

Τα memristor (memory resistor ή μνημονική αντίσταση) παίρνουν το όνομά τους από το γεγονός ότι θυμούνται τα αποθηκευμένα δεδομένα ακόμα και διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό θα τα καθιστούσε ιδανικά για την ανάπτυξη υπολογιστών που ανοίγουν στιγμιαία όπως ένας ηλεκτρικός διακόπτης.

Στο απώτερο μέλλον, τα memristor θα μπορούσαν να συνδυάζουν στο ίδιο κύκλωμα τη μνήμη και τον επεξεργαστή, αυξάνοντας την ταχύτητα και περιορίζοντας δραστικά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε πρώτη φάση, η νέα τεχνολογία «έχει το δυναμικό να αντικαταστήσει τη μνήμη flash που χρησιμοποιείται σήμερα σε κινητά τηλέφωνα και Mp3 players. Έχει επίσης το δυναμικό να χρησιμοποιηθεί ως γενικό αποθηκευτικό μέσο -δηλαδή μνήμη που μπορεί να συμπεριφέρεται ως flash, ως DRAΜ ή ακόμα και ως σκληρός δίσκος» αναφέρει ανακοίνωση της HP.

Η δημιουργία των memristor είχε προβλεφθεί σε θεωρητικό επίπεδο το 1971 από τον καθηγητή Λίον Τσουά στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ. Η νέα μνήμη θεωρείται το τέταρτο θεμελιώδες δομικό στοιχείο των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων μετά τον πυκνωτή, την αντίσταση και τον επαγωγέα.

«Δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε όσο ακόμα ζω» είχε σχολιάσει ο Δρ Τσουά τον Απρίλιο, όταν η HP παρουσίασε τα πρώτα memristor με τη δυνατότητα εκτέλεσης λογικών λειτουργιών.

Τα πρώτα προϊόντα από τη συνεργασία HP-Hynix προγραμματίζεται να φτάσουν στην αγορά το 2013.

Newsroom ΔΟΛ

Κυριακή 05/09/2010 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Οι συμμορίες της Νέας Υόρκης ANT1 Ξένη ταινία
21:00 Into the blue Mega Περιπέτεια
21:00 Η καφετζού Star Κωμωδία
21:30 Κόκκινο χρυσάφι Σινε+ Δράμα
22:00 Ο πύργος ΝΕΤ Κωμωδία
22:30 Poppy Shakespeare Πρίσμα+ Δράμα
23:00 Άλλες 48 ώρες Star Ξένη ταινία
23:05 Εφιάλτης στο χιόνι Σινε+ Ξένη ταινία
23:30 Νέα πιστόλια 2 Alter Ξένη ταινία
23:40 Εξολοθρευτής 3:Η εξέγερση των μηχανών Mega Περιπέτεια
00:30 Πέρα από το σκοτάδι ANT1 Θρίλερ
01:00 Εκτός ελέγχου Star Περιπέτεια
01:30 Φίλες για πάντα Alter Θρίλερ
01:45 Οι ένοικοι Mega Θρίλερ
02:45 Παρορμηση Star Θρίλερ
03:00 Ανθρωποκτονία ΕΤ1 Δράμα
03:30 Ο άγγελος Alter Θρίλερ
04:00 Επιστροφή στη χώρα του οζ Πρίσμα+ Ξένη ταινία