Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Maniac (2012) Trailer

Da Vinci's Demons (2013) TV Series Teaser Trailer

Οι Led-Zeppelin "προσγειώνονται" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μοναδικοί στην ιστορία της ροκ των τελευταίων 50 χρόνων, ιερό όνομα για τους θαυμαστές τους, το συγκρότημα που σφράγισε τη δεκαετία του 70 και έδειξε το δρόμο σε όσους ακολούθησαν, οι Led-Zeppelin έρχονται όσο πιο κοντά γίνεται στο αθηναϊκό κοινό, με το ντοκιμαντέρ από τη συναρπαστική συναυλία που έδωσαν το 2007 στην Ο2 Αρένα του Λονδίνου, 27 χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση.

Μετά τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Βερολίνο και το Τόκυο, η δίωρη συναυλία τους με 16 τραγούδια από τον «καυτό» κατάλογό τους, προβάλλεται στην Αθήνα, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ, στην οθόνη της Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή την κυκλοφορία του DVD, «Celebration Day», και προσφέρει στο κοινό μια εμπειρία ενός ιστορικού γεγονότος, με μοναδική υψηλή ευκρίνεια και άψογο ήχο.

«Stairway to Heaven», « Whole Lotta Love» και «Kashmir», είναι ορισμένα μόνο από τα θρυλικά τραγούδια του συγκροτήματος που θα ακουστούν κατά την διάρκεια της προβολής.

Το ντοκιμαντέρ έχει ήδη παρουσιαστεί στο Μανχάταν (Ziegfried Theater), στο Λονδίνο (Hammersmith Apollo), στο Βερολίνο, το Τόκιο και προγραμματίζεται να προβληθεί σε 1.500 μεγάλες οθόνες σε 40 χώρες.

Είκοσι εκατομμύρια άνθρωποι προσπάθησαν να αποκτήσουν εισιτήρια για αυτή τη συναυλία-σταθμό. Μόνο 18.000 τυχεροί εξασφάλισαν μια θέση μετά από διεθνή κλήρωση και οι Led-Zeppelin είπαν το «ναι» στην κυκλοφορία σε DVD από τη Warner Music αλλά και σε CD και Blu-ray, αυτής της τελευταίας συναρπαστικής εμφάνισής τους, ένα δώρο στο πλήθος των θαυμαστών τους, μια από τις πιο σημαντικές εμφανίσεις στην ιστορία του ροκ, που κάθε της λεπτό απογειώνει.

Οι τρεις δημιουργοί του συγκροτήματος, ο μπασίστας Τζον Πολ Τζόνς, ο κιθαρίστας Τζίμι Πέιτζ και ο τραγουδιστής Ρόμπερτ Πλαντ με τη συνοδεία του Τζέισον Μπόναμ, γιου του ντράμερ Τζον Μπόναμ, που χάθηκε αιφνίδια πριν από χρόνια, δικαιώνουν απόλυτα σε αυτή τη συναυλία το θρύλο τους. Μια συναυλία- αποθέωση, που μέσα από το φακό και τις δέκα κάμερες του σκηνοθέτη Ντικ Καράδερς, φέρνει τους αξεπέραστους μουσικούς σε απόσταση αναπνοής από τους θεατές και καταγράφει κάθε λεπτομέρεια της δυναμικής τους ιδιοφυίας, της φινέτσας και της δημιουργικής τους επικοινωνίας.

Οι τέσσερις 'Αγγλοι μουσικοί εμφανίστηκαν στα τέλη του 60, απογειώθηκαν στα μέσα του 70, έγραψαν μερικά από τα πιο επιδραστικά τραγούδια της ροκ μουσικής, πούλησαν 300 εκατομμύρια άλμπουμ, καταγράφηκαν στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τον αριθμό των συναυλιών τους και το πλήθος των θεατών τους, έγιναν Νο1 συγκρότημα στον κόσμο και όταν διαλύθηκαν, το 1980, είχαν κατακτήσει την απόλυτη κορυφή και είχαν εξασφαλίσει τον τίτλο του σημαντικότερου ροκ συγκροτήματος όλων των εποχών.

Με αφετηρία τα μπλουζ, οι Led-Zeppelin πειραματίστηκαν με μια μεγάλη γκάμα μουσικών ειδών: βρετανική, κέλτικη και αμερικανική λαϊκή μουσική, πρώιμο rock n'roll, τζαζ, κάουντρι, φανκ, σόουλ, ρέγκε και ο ήχος τους ξεχώρισε με την ταχύτητα και την έντασή του, τα ασυνήθιστα ρυθμικά μοντέλα, το χιούμορ, τη στοχαστικότητα, τον μυστικισμό και την φινέτσα του.

Για πολλούς θαυμαστές και κριτικούς, οι Led-Zeppelin τελειοποίησαν την μπαρόκ ροκ μουσική και εξαπέλυσαν μια από τις πιο απαιτητικές εκστρατείες στην ιστορία της μουσικής ταξιδεύοντας στη λαϊκή παράδοση, τα μπλουζ του Δέλτα, τον Μπαχ, την ινδική και άλλες μη-δυτικές μουσικές και περιφρονώντας την παράδοση.

Πολυβραβευμένοι, το 2003 τιμήθηκαν με το Βραβείο Grammy για όλη τη μουσική τους καριέρα, το 2006 ήταν μαζί με τον Ρώσο μαέστρο Βαλέρι Γκεργκίεφ, οι νικητές του Polar Music Prize, το οποίο τους απένειμε ο Βασιλιάς της Σουηδίας στη Στοκχόλμη, την ίδια χρονιά μπήκαν στο βρετανικό Music Hall of Fame και τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα τιμηθούν στο Kennedy Center, στην Ουάσιγκτον, για τη συνεισφορά τους στη μουσική.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 15 Euro (γενική είσοδος) και 10 Euro (φοιτητικά).

Πρώτο Θέμα - Κυριακή 11/11/2012


Silent Night (2012) Trailer

Battlestar Galactica: Blood & Chrome Premiering Online This Friday


The First Footage From World War Z

Τρίτη 06/11/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

13:30 Ο βούδας λιποθύμησε από ντροπή ΕΤ1 Δράμα
20:00 Επτά μέρες ψέματα ΕΤ3 Ελληνική ταινία
22:00 Οι αντικαταστάτες Star Ξένη ταινία
23:00 Safe sex ΕΤ3 Ελληνική ταινία
23:15 Μικροφίλμ: οι TAINIEΣ ΕΤ1 Ξένη ταινία
02:30 Εκδίκηση γένους θηλυκού Star Περιπέτεια

Fasten Your Seat Belts