Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Στο Argo το Όσκαρ καλύτερης ταινίας

Το Argo κέρδισε, όπως αναμενόταν, το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και έγινε έτσι η 85η ταινία που κερδίζει το βραβείο.

Έκπληξη το Όσκαρ Σκηνοθεσίας στον Ανγκ Λι (Η Ζωή του Πι). Φαίνεται πως το Λίνκολν του Στίβεν Σπίλμπεργκ είχε χάσει αρκετά τη δυναμική του (είχε 12 υποψηφιότητες), αφήνοντας ανοιχτό τον δρόμο στον ασιάτη σκηνοθέτη.

Κατά τα άλλα, τα Όσκαρ ήταν μάλλον αναμενόμενα. Το βραβείο Α' Ανδρικού Ρόλου απονεμήθηκε στον Ντάνιελ Ντέι Λούις για το Λίνκολν, ενώ εκείνο του Α΄Γυναικείου Ρόλου στην Τζένιφερ Λόρενς για τον Οδηγό Αισιοδοξίας.

 Μάλιστα, ο Ντέι Λούις έγραψε οσκαρική ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος ηθοποιός που έχει κερδίσει τρία Όσκαρ στην κατηγορία του Α' Ανδρικού Ρόλου.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο από τα χέρια της Μέριλ Στριπ, είπε: «Η Μέριλ ήταν η πρώτη επιλογή του Σπίλμπεργκ για τον Λίνκολν», προκαλώντας τα γέλια του κοινού, ενώ αναφερόμενος στην Μέθοδο, που τον θέλει να βυθίζεται στους ρόλους του, ευχαρίστησε τη γυναίκα του που «χρειάστηκε να ανεχτεί μερικούς πολύ παράξενους τύπους όσα χρόνια είμαστε παντρεμένοι και ήταν υπέροχη σύζυγος για όλους».

Συνολικά, τέσσερα Όσκαρ κέρδισε η Ζωή του Πι (Οπτικών Εφέ, Καλύτερης Μουσικής, Φωτογραφίας, Σκηνοθεσίας), τρία οι Άθλιοι (Β' Γυναικείου Ρόλου, Ηχητικού Μιξάζ και Μέικ Απ) και τρία το Argo (Ταινίας, Μοντάζ και Διασκευασμένου Σεναρίου).

Από δύο κέρδισαν τα Django Unchained (Β' Ανδρικού Ρόλου και Πρωτότυπου Σεναρίου), Λίνκολν (Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Α' Ανδρικού Ρόλου)  και Skyfall (Ηχητικού Μιξάζ -ισοψήφισε με το Zero Dark Thirty- και Τραγουδιού).

Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας κέρδισε το Amour.

Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων αναδείχθηκε το Brave, ενώ το Όσκαρ κοστουμιών πήρε η Άννα Καρένινα.

Ο Σεθ ΜακΦάρλαν ήταν μάλλον υποτονικός στην παρουσίασή του, ενώ ανάμεσα στα highlights της βραδιάς ήταν το αφιέρωμα στα μιούζικαλ, η εμφάνιση της Μισέλ Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο, το τραγούδι της Σίρλεϊ Μπάσεϊ και ο χορός της Σαρλίζ Θερόν με τον Τσάνινγκ Τέιτουμ.

Από τις ωραιότερες παρουσίες στο κόκκινο χαλί ήταν η Τζένιφερ Λόρενς, η Αμάντα Σέιφριντ, η Έιμι Άνταμς και η Σαρλίζ Θερόν. Φέτος δεν υπήρχαν μεγάλα στυλιστικά λάθη. Μόνο η μαμά του Μπράντλεϊ Κούπερ εμφανίστηκε με μαύρη τουαλέτα, ροζ φτερά και... σπορτέξ!

 in.gr

Δευτέρα 25/02/2013 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Αλεξίσφαιροι ντετέκτιβ 2 Alpha Ξένη ταινία
22:00 Rocknrolla Star Ξένη ταινία
22:00 Κάθε ψέμα κρύβει μια αλήθεια ΕΤ1 Δράμα
03:15 Το νησί του ΔΡ. Μορω Star Ξένη ταινία