Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Primal (2010) trailer

Gaiking (2011)

Την Παρασκευή 3/9 η μεγάλη συναυλία των U2 στο ΟΑΚΑ


Στην τελική ευθεία έχει μπει η Αθήνα για τη μεγάλη συναυλία των U2 την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου, στο ΟΑΚΑ. Περισσότερα από τα μισά εισιτήρια που εκδόθηκαν έχουν πουληθεί, όμως υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να εξασφαλίσετε μία θέση στο Ολυμπιακό Στάδιο, αφού υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα αρκετά «μαγικά χαρτάκια».

Ο Μπόνο και η παρέα του έρχονται για την πρώτη τους συναυλία στην πρωτεύουσα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους «360 μοίρες».

Η περιοδεία στηρίζεται σε μια ανεπανάληπτη σκηνική κατασκευή, με άριστη ορατότητα από όλες τις πλευρές του σταδίου, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία στους θεατές. Με το κυλινδρικό σύστημα βίντεο, την τεράστια σκηνή, τις περιστρεφόμενες γέφυρες και φυσικά, το πάθος των U2, η συναυλιακή εμπειρία θα μετατραπεί σε ένα φαντασμαγορικό σόου.

Το διάσημο συγκρότημα θα παρουσιάσει κλασικές επιτυχίες του, αλλά και κομμάτια από την τελευταία -12η κατά σειρά- δισκογραφική δουλειά με τίτλο No Line On The Horizon.

Όσοι δεν έχετε αγοράσει εισιτήρια, μπορείτε να βρείτε διαθέσιμα στις τιμές των 65 ευρώ (αρένα), 100 ευρώ (κερκίδα), 165 ευρώ (κερκίδα) και 330 ευρώ (VIP).

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία της Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, τηλ. 2103608366. Δευτέρα-Παρασκευή: 10:30 - 21:00) και μέσω της ιστοσελίδας www.ticketpro.gr.

Επίσης, εκδοτήρια αναμένεται να λειτουργούν και την ημέρα της συναυλίας, στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ.

Η συναυλία της Αθήνας είναι μία παραγωγή της Live Nation Global Touring και χορηγία της εταιρείας BlackBerry.

Newsroom ΔΟΛ

Teaser for Norwegian Mockumentary 'Trollhunter'

RealNews - Κυριακή 05/09/2010

Devil's Playground (2010)

3 μήνες 60 ταινίες !!!




Δεν θα ξέρουμε τι να πρωτοδούμε αυτό το φθινόπωρο στις αίθουσες. Από σταρ πρώτου μεγέθους και ελληνικές παραγωγές μέχρι θρίλερ και παιδικα.

Πολλοί εκτιμούν ότι το φετινό φθινόπωρο θα θυμίζει για το εισόδημά μας κάτι σαν... ταινία τρόμου. Η αλήθεια είναι όμως ότι, όσον αφορά την κινηματογραφική πίτα, τα θρίλερ καταλαμβάνουν ένα μικρό μονο κομμάτι.

Τη μερίδα του λέοντος έχουν σημαντικοί δημιουργοί (από τον Ολιβερ Στόουν μέχρι τον Γούντι Αλεν) και πασίγνωστοι σταρ (Τζούλια Ρόμπερτς, Αντζελίνα Τζολί, Τζορτζ Κλούνι) σε ταινίες για όλα τα γούστα. Επιπλέον, μέσα σε τρεις μήνες θα δούμε περισσότερες από 10 νέες ελληνικές ταινίες. Ιδού μια επιλογή.

ΔΥΝΑΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

* Το σίκουελ της κλασικής ταινίας «Wall Street» δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρο. Ο Ολιβερ Στόουν σκηνοθετεί ξανά τον Μάικλ Ντάγκλας στον ρόλο του Γκόρντον Γκέκο, που το 1988 του χάρισε Οσκαρ. Στο «Wall Street: Money Never Sleeps», έχοντας μόλις αποφυλακιστεί, ο πρώην μεγιστάνας του χρήματος, βρίσκεται ξαφνικά στο περιθώριο του κόσμου στον οποίο κάποτε κυριαρχούσε. Στην προσπάθειά του να επανέλθει στο προσκήνιο θα συνεργαστεί με τον αρραβωνιαστικό της κόρης του.

* «Θα συναντήσεις έναν ψηλό, μελαχρινό άντρα». Ο Γούντι Αλεν δεν παίζει στη νέα του ταινία, παίζουν όμως ο Αντονι Χόπκινς και ο Αντόνιο Μπαντέρας. Ο Γούντι παρακολουθεί τη ζωή δύο παντρεμένων ζευγαριών μέσα από τα πάθη, τα άγχη και τα μπλεξίματά τους: όταν ο Χόπκινς εγκαταλείπει τη συζυγό του για ένα κολ γκερλ, η γυναίκα του γίνεται έρμαιο των χαζών συμβουλών μιας μάντισσας.

* Ο Κινέζος Ζανγκ Γιμού μας ξαφνιάζει, επιλέγοντας να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή της κλασικής ταινίας των αδερφών Κοέν «Μόνο αίμα». Ηρωάς του ένας καταθλιπτικός και πανούργος ιδιοκτήτης εστιατορίου, ο οποίος αναθέτει σε κάποιον τη δολοφονία της γυναίκας του, που τον απατά με έναν υπάλληλό του. Ομως ο υποψήφιος δολοφόνος είναι εξίσου μοχθηρός...

* Η νέα ταινία του διακεκριμένου σκηνοθέτη Μάικ Λι κινείται, αντίθετα, σε γνώριμα εδάφη: ανθρώπινες, καθημερινές καταστάσεις, ιδωμένες με ευαισθησία και κατανόηση. Η κάμερά του καταγράφει τη ζωή ενός ηλικιωμένου ζευγαριού, του ανύπαντρου γιου τους και μερικών φίλων τους, καθώς ο χρόνος περνά. Εξ ου και ο τίτλος: «Another year».

* Πιο απρόσμενη είναι η επιλογή του Μάικλ Γουίντερμποτομ να αφηγηθεί την ιστορία της νέας ταινίας του («Ο δολοφόνος μέσα μου») υπό το πρίσμα ενός σίριαλ κίλερ. Το φιλμ βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζιμ Τόμσον και παίζουν οι Κέισι Αφλεκ, Κέιτ Χάντσον και Τζέσικα Αλμπα.

* Η Σοφία Κόπολα δεν έχει γυρίσει πολλές ταινίες. Το «Χαμένοι στη μετάφραση» όμως είχε κάνει αίσθηση, κατατάσσοντας την σε μια νέα γενιά δημιουργών με ιδιαίτερη ματιά. Επιστρέφει με το «Somewhere» και ήρωα έναν διάσημο ηθοποιό που ζει μέσα στις καταχρήσεις. Ολα όμως αλλάζουν όταν η εντεκάχρονη κόρη του εμφανίζεται στο προσκήνιο.

* Ο τολμηρός σκηνοθέτης Ντέιβιντ Φίντσερ ξαναχτυπάει με το «Social Network», γύρω από τη ζωή και το έργο του νεαρού Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που το 2003 εμπνεύστηκε το Facebook. Σήμερα είναι ο νεαρότερος εκατομμυριούχος στον κόσμο. Μότο της ταινίας; «Δεν αποκτάς 500 εκατομμύρια φίλους χωρίς να κάνεις και μερικούς εχθρούς...». Με τον Τζέσι Αϊζενμπεργκ.

* Ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν άφησε πίσω τα μεταφυσικά φιλμ και βούτηξε σε μια φαντασμαγορική, τρισδιάστατη ταινία φαντασίας και δράσης: τον «Τελευταίο μαχητή του ανέμου», που βασίζεται σε επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά.

* Το «Μέλι» είναι το τρίτο μέρος της πολυβραβευμένης τριλογίας του τούρκου σκηνοθέτη Σεμίχ Καπλάνογλου. Και κατάφερε να αποσπάσει τη Χρυσή Αρκτο στο 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Πρόκειται για μια ποιητική ημι-αυτοβιογραφική ταινία, με πρωταγωνιστή ένα ευαίσθητο εξάχρονο αγοράκι.

ΔΥΝΑΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

* Η Τζούλια Ρόμπερτς επιστρέφει με το «Eat, pray, love», ενσαρκώνοντας μια διαζευγμένη καριερίστα που τα παρατάει όλα για να ταξιδέψει στον κόσμο. Στην Ιταλία ανακαλύπτει την αληθινή ευχαρίστηση στο φαγητό, στην Ινδία τη δύναμη της προσευχής και στο Μπαλί την εσωτερική ηρεμία και την αγάπη. Το φιλμ του Ράιαν Μέρφι, βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ (εκδόσεις «Μίνωας»).

* Η Αντζελίνα Τζολί πράκτορας της CIA; Βεβαίως. «Θέλω να γίνω Μποντ!» είχε πει κάποτε χαριτολογώντας στην πρόεδρο της Sony. Το πρόβλημα είναι πως στο «Salt» του Φίλιπ Νόις, ένας πρώην συνάδελφος την κατηγορεί ότι είναι ρωσίδα κατάσκοπος και η Σολτ μπαίνει στο στόχαστρο της υπηρεσίας. Αρχικά ο ρόλος προοριζόταν για άντρα, όμως οι παραγωγοί έκριναν πιο προσοδοφόρα την ανάμειξη της Αντζελίνα.

* Εμεινε γνωστός ως «Μανολέτε», αλλά το πραγματικό του όνομα ήταν Μανουέλ Λαουρεάνο Ροντρίγκεζ Σάντσεζ. Οι ικανότητές του στην ταυρομαχία τη δεκαετία του '40, τον έκαναν θρύλο. Στην ταινία «Κόκκινο και μαύρο» του Μένο Μέγες τον ενσαρκώνει ο Εϊντριεν Μπρόντι. Στο πλευρό του η Πενέλοπε Κρουζ στον ρόλο της ηθοποιού Λούπε Σίνο, με την οποία συζούσαν, δημιουργώντας σκάνδαλο.

* Ο Τζορτζ Κλούνεϊ πρωταγωνιστεί στο θρίλερ «The American» (Α. Κόρμπιν). Ενσαρκώνει έναν επιδέξιο δολοφόνο. Οταν μια αποστολή δολοφονίας πηγαίνει στραβά, υπόσχεται ότι η επόμενη αποστολή του θα είναι η τελευταία. Ομως στην Ιταλία κάθε γωνιά κρύβει γι' αυτόν μια παγίδα.

* Στο «Fair Game», ένα πολιτικό δράμα του Νταγκ Λάιμαν βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, ο Σον Πεν συμπρωταγωνιστεί με τη Ναόμι Ουότς. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου επιδιώκουν να δυσφημίσουν τον διπλωμάτη σύζυγο μιας πράκτορα της CIA. Το ατόπημά του; Σε ένα άρθρο του στους «New York Times» είχε γράψει ότι η κυβέρνηση του Μπους χειρίστηκε επιδέξια τη χρήση των όπλων μαζικής καταστροφής, προκειμένου να δικαιολογήσει την εισβολή στο Ιράκ.

* Ετερόκλητο το καστ της χιουμοριστικής ταινίας δράσης «Red»: Μπρους Ουίλις, Ελεν Μίρεν, Μόργκαν Φρίμαν, Τζον Μάλκοβιτς. Στο βασισμένο σε κόμικ φιλμ, ένας πράκτορας που έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση ανακαλύπτει πως τόσο εκείνος όσο και άλλοι παλιοί του συνάδελφοι έχουν γίνει στόχοι εκτελεστών.

* Την Ελεν Μίρεν θα δούμε και στο «Debt» του Τζον Μάντεν («Ερωτευμένος Σέξπιρ»): το 1965 η 25χρονη Ρέιτσελ Σίνγκερ, μια πρώην πράκτορας της ισραηλινής Μοσάντ, αναλαμβάνει να φέρει στη Δικαιοσύνη έναν διαβόητο ναζί χειρουργό, εγκληματία πολέμου, σε μια μυστική αποστολή που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του συλληφθέντος. Τριάντα χρόνια μετά, ένας άντρας ισχυρίζεται πως εκείνος είναι ο πραγματικός γιατρός.

* Σε άλλο κλίμα, το γαλλικό ψυχολογικό θρίλερ «Love Crime» του Αλέν Καρνό με την Κριστίν Σκοτ Τόμας. Δύο γοητευτικές γυναίκες εργάζονται ως μεγαλοστελέχη σε μια πολυεθνική. Η μία, ταπεινωμένη από τη συμπεριφορά της αυταρχικής συναδέλφου της, σχεδιάζει να την εκδικηθεί. Και μεταμορφώνεται σταδιακά σε δολοφόνο.

* Στο «Stone», θρίλερ του Τζον Κάραν, συναντιούνται ο Ρόμπερτ ντε Νίρο και ο Εντουαρντ Νόρτον. Ενας καταδικασμένος εμπρηστής σπρώχνει τη γοητευτική γυναίκα του (Μίλα Γιόβοβιτς) στην αγκαλιά ενός αξιωματικού της αστυνομίας, σε μια προσπάθεια να επιτύχει την αποφυλάκισή του υπό όρους.

Ενας ληστής ερωτεύεται

* Και σκηνοθετεί, και πρωταγωνιστεί ο Μπεν Αφλεκ στο «The Town». Ενσαρκώνει έναν ληστή τραπεζών που ερωτεύεται ένα από τα θύματά του, μια διευθύντρια τράπεζας που αγνοεί την πραγματική του ταυτότητα. Η σχέση αυτή θέτει σε κίνδυνο τη συμμορία του ληστή.

* «Είμαι ο έρωτας». Η στιλάτη Τίλντα Σουίντον ξεδιπλώνει το ταλέντο της στην ιταλική αυτή ταινία του Λούκα Γκουαντανίνο, που διαδραματίζεται σε μια αριστοκρατική βίλα στο Μιλάνο. Στη διάρκεια ενός επίσημου δείπνου, παρακολουθούμε τα διάφορα μέλη μιας οικογένειας βιομηχάνων. Στα χνάρια του «Γατόπαρδου».

* Θα το δούμε και αυτό: την Τζούλιαν Μουρ και την Ανετ Μπένινγκ σε ρόλους λεσβιών, στο φιλμ της Λίζα Τσολοντένκο «Τα παιδιά είναι εντάξει»

MADE ΙΝ GREECE

* Σύντομα θα δούμε τη νέα ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου, τα «Οπωροφόρα της Αθήνας», με τον Νίκο Κουρή, τον Λευτέρη Βογιατζή και την Αλεξία Καλτσίκη. Ο σκηνοθέτης βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Σωτήρη Δημητρίου («Πατάκης») για να μας παρασύρει σε μια ιδιότυπη κινηματογραφική ξενάγηση στην πόλη. Σε κάθε του βήμα ο ήρωας ανακαλύπτει τα αρώματα και τις γεύσεις και τους απρόβλεπτους χαρακτήρες της Αθήνας.

* Νέα ταινία και από τον τολμηρό Γιάννη Οικονομίδη. Στον «Μαχαιροβγάλτη», μια ακόμα καυστική καταγραφή της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, παρακολουθούμε την «κατάβαση» του (αντι) ήρωά του από την Πτολεμαΐδα στην Αθήνα. Βρίσκει στέγη χάρη στον θείο του, αλλά μπλέκει σε μια παράξενη κατ' οίκον εργασία σ' ένα «γκρίζο» προάστιο της πόλης.

* Από τη Βενετία στην Αθήνα. Μέσα στο φθινόπωρο, δεν θα δούμε μόνο το «Attenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη, που σε λίγες μέρες θα διαγωνιστεί με τα ελληνικά χρώματα στην Μπιενάλε, αλλά και τη «Χώρα προέλευσης», πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα, που θα προβληθεί στην Εβδομάδα Κριτικής του ίδιου φεστιβάλ. Το «Attenberg», με τον Β. Μουρίκη, παρακολουθεί τη Μαρίνα, που μεγαλώνει με τον αρχιτέκτονα πατέρα της σε μια πόλη-πείραμα. Η «Χώρα προέλευσης», με την Α. Μουτούση, διηγείται την ιστορία μιας παλιάς υιοθεσίας, αλλά φτάνει μέχρι το σήμερα.

* Με το «Πέταγμα του κύκνου» επιστρέφει μετά από πολλά χρονια στο σινεμά ο Νίκος Τζίμας («Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο»). Διηγείται δε την ιστορία του Αλέξη, ενός «golden boy», που ως φοιτητής, υπήρξε επαναστάτης αλλά μεγαλώνοντας προσλαμβάνεται σε μια πολυεθνική και εντάσσεται στον μηχανισμό που πολεμούσε νέος. Με τον James d' Arcy, και πλήθος ελλήνων ηθοποιών (ανάμεσά τους και ο Θ. Βέγγος).

* Η low budget «Τρυφερότητα» του Παναγιώτη Καραμήτσου ήταν μια μικρή αποκάλυψη στο προπέρσινο Φρεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Βραβεύθηκε στις Νύχτες Πρεμιέρας και σε λίγο προβάλλεται, με καθυστέρηση δύο χρόνων, στις αίθουσες. Ηρωίδες της, η νεαρή, ανέμελη και κυνική Κλαίρη (Ρ. Σούκουλη) και η καταθλιπτική αλλά και ραδιούργα Δανάη (η Α. Παυλίδου, αγνώριστη, σε ρόλο μεσήλικης). Δύο φαινομενικά αταίριαστες γυναίκες, που, όταν τα πράγματα σκουραίνουν, έρχονται κοντά.

* Και μια ελληνική ρομαντική ταινία τρόμου: «Ο θάνατος που ονειρεύτηκα» του Παναγιώτη Κράββα βασίστηκε σε μια ιδέα του Αντώνη Καφετζόπουλου και το στόρι της θυμίζει την περίπτωση των νεαρών ελλήνων σατανιστών της δεκαετίας του '90. Με την Τζένη Θεωνά.

* Θα βγουν επίσης: το «Μέσα στο δάσος» του Αγγελου Φραντζή, το σίκουελ του «Sugartown» (θα βρείτε σχετικά θέματά μας σε άλλες σελίδες), ενώ την Πέμπτη προβάλλεται στον «Δαναό» η παλιότερη ταινία της Λουκίας Ρικάκη «Κράτησέ με».

* Θα παρακολουθήσουμε όμως και τις νέες δουλειές δύο Ελληνίδων του εξωτερικού: Η Αννα Κόκκινος («Head on») από την Αυστραλία επιστρέφει με τις «Ευλογημένες ψυχές». Παρακολουθεί επτά παιδιά που περιπλανιούνται στους δρόμους, όμως στρέφει το ενδιαφέρον της και στη μητέρα καθενός ξεχωριστά.

* Η Αντζελα Ισμαΐλος, στο ντοκιμαντέρ της «Great Directors» πήρε προσωπικές συνεντεύξεις από δέκα σημαντικούς σύγχρονους σκηνοθέτες του παγκόσμιου σινεμά (Μπ. Μπερτολούτσι, Ντ. Λιντς, Στ. Φρίαρς, Α. Βαρντά, Κ. Λόουτς, Λ. Καβάνι, Τ. Χέινς, Κ. Μπριλά, Ρ. Λινκλέιτερ, Τζ. Σέιλς). Και πέρυσι έφτασε μέχρι το Φεστιβάλ της Βενετίας.

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

* Το Νοέμβριο θα δούμε την πολυαναμενόμενη νέα ταινία Χάρι Πότερ σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γέιτς: πρόκειται για το πρώτο μέρος του τελευταίου βιβλίου της Ρόουλινγκ «Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου», που θα «απλωθεί» σε δύο (τρισδιάστατες) ταινίες. Εδώ, ο Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη προσπαθούν να εντοπίσουν και να καταστρέψουν το μυστικό της αθανασίας του Βόλντεμορτ.

* Θα δούμε πολλά παιδικά ακόμα: το τρισδιάστατο σίκουελ της ταινίας «Σαν τον σκύλο με τη γάτα», με θέμα την αρχέγονη μάχη μεταξύ γάτας και σκύλου (η αποθέωση των ψηφιακών εφέ), τη νέα συνέχεια του «Τίνκερμπελ» και ένα νέο ανατρεπτικό animation με τίτλο «Εγώ, ο απαισιότατος» και πρωταγωνιστή τον πανούργο Γκρου, που φιλοδοξεί να κλέψει το φεγγάρι. Ακόμα, τα τρισδιάστατα «(Γ)λυκάκια» και τον «Θρύλο των ιπτάμενων φρουρών» με ηρωίδα μιας μικρή κουκουβάγια.

* Ο Λικ Μπεσόν επιστρέφει με δύο ενδιαφέρουσες ταινίες για όλη την οικογένεια: την τρίτη συνεχεια του επιτυχημένου φιλμ «Ο Αρθουρ και οι Μινιμόι», που συνδυάζει ζωντανή δράση και κινούμενα σχέδια, και τη βασισμένη σε κόμικ περιπέτεια φαντασίας «Οι απίστευτες περιπέτειες της Αντέλ», με ηρωίδα μια ατρόμητη νεαρή δημοσιογράφο που αναμετριέται με απατεώνες, διεφθαρμένους πολιτικούς και τρελούς επιστήμονες.

* Το κοινό του έχει σίγουρα και το νέο «Καράτε Κιντ» με τους Τζέιντεν Σμιθ και Τζάκι Τσαν: ένα αμερικανάκι μετακομίζει στην Κίνα. Εκεί ο κύριος Χαν θα γίνει ο μέντοράς του και θα του διδάξει τα μυστικά του κουνγκ φου.

* Και μια νεανική φιλόδοξη κωμική ταινία από τη Βρετανία: «Ο Σκοτ Πίλγκριμ εναντίον των επτά πρώην» (Έ. Ράιτ). Μεταφορά του ομώνυμου graphic novel, με έντονη κόμικ και video game αισθητική. Ενας μουσικός συναντά το κορίτσι των ονείρων του όμως, για να το αποκτήσει, πρέπει να νικήσει σε μονομαχία τους επτά πρώην της.

ΚΑΙ ΑΛΛΑ

* Αν σας αρέσει να τρομάζετε, θα δείτε ακόμα: τρισδιάστατα πιράνχα με άγριες διαθέσεις («Piranhas 3D»), ανθρώπους που ξυπνούν... θαμμένοι («Buried»), παιδιά που καταδιώκονται από οικόσιτα φαντάσματα («Μη φοβάσαι το σκοτάδι»), το σίκουελ του ανατριχιαστικού «Paranormal Activity», και, στο ίδιο στυλ, δηλαδή γυρισμένο με δήθεν ερασιτεχνική κάμερα, τον «Τελευταίο εξορκισμό». Η Μίλα Γιόβοβιτς επιστρέφει παρέα με ζόμπι στη συνέχεια του «Resident Evil» (3D), ενώ στο «Slice» με τον Εϊντριεν Μπρόντι δύο επιστήμονες δημιουργούν ένα νέο είδος ζώου στο οποίο προσθέτουν ανθρώπινο DNA.

Για σινεφίλ

* Για θεατές με μεγαλύτερες καλλιτεχνικές απαιτήσεις υπάρχει το κινέζικο «Χωριστά μαζί» του Γουάνγκ Κουανάν που απέσπασε την Αργυρή Αρκτο στο τελευταίο Φεστιβάλ Βερολίνου, μιλώντας για έναν χαμένο έρωτα στη δίνη του εμφυλίου, οι «Νύχτες στου Πασκάλ» του Ούγγρου Σαμπολς Χαϊντού γύρω από το δίκτυο σωματεμπόρων, και τη βραβευμένη στις Κάνες «Παράνομη» του Βέλγου Ολιβιέ Μασέ-Ντεπάς, με ηρωίδα μια λαθρομετανάστρια που χωρίζεται από το παιδί της.

* Αναφέρουμε επίσης την κινηματογραφική μεταφορά του βρετανικού «Chatroom», που πέρυσι είδαμε στο θέατρο, την «Ολική έκλειψη» του Ιρλανδού Κόνορ Μακ Φέρσον (ερωτικό θρίλερ που διαδραματίζεται τις μέρες ενός λογοτεχνικού φεστιβάλ), και το εναλλακτικό, μοντέρνο γουέστερν «Red Hill». Τέλος, το γαλλικό φιλμ «Of gods and men» του Ξαβιέ Μποβουά, γύρω από ένα πραγματικό περιστατικό που το 1996 τάραξε την αρμονική συνύπαρξη γάλλων χριστιανών και μουσουλμάνων στο όρος Μάγκρεμπ.

Άρθρο της Ελευθεροτυπίας

The 2010 Emmy Awards Winners


http://www.comingsoon.net/news/tvnews.php?id=69345

Η δραματική σειρά «Mad Men» και η κωμική σειρά «Modern Family» ξεχώρισαν στη φετινή τελετή των τηλεοπτικών βραβείων EMMY, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Λος Άντζελες.

Η σειρά «Glee», που είχε περισσότερες από 10 υποψηφιότητες, απέσπασε τελικά δύο βραβεία: β' γυναικείου ρόλου σε κωμωδία (Τζέιν Λιντς) και σκηνοθεσίας (Ράιαν Μέρφι).

Τα βραβεία α' ρόλου σε δραματική σειρά πήγαν στους Μπράιαν Κράνστον («Breaking Bad») και Κίρα Σέτζγουικ («The Closer»), ενώ τα βραβεία β' ρόλου σε δραματική σειρά κέρδισαν οι Άαρον Πολ («Breaking Bad») και Άρτσι Παντζάμπι («The Good Wife»).

Στους Έντι Φάλκο («Nurse Jackie») και Τζιμ Πάρσονς («The Big Bang Theory») απονεμήθηκαν τα βραβεία α' ρόλου σε κωμική σειρά.

Στην κατηγορία «Καλύτερη Variety, Μουσική ή κωμική σειρά» διακρίθηκε ο Τζον Στιούαρτ («The Daily Show»), ενώ από τα παιχνίδια ριάλιτι ξεχώρισε η εκπομπή «Top Chef».

Καλύτερη μίνι σειρά αναδείχθηκε η παραγωγή των Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τομ Χανκς «The Pacific» και καλύτερη τηλεταινία το «Temple Grandin».

Επίσης, τα βραβεία καλύτερης ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας σε μίνι σειρά ή τηλεταινία απονεμήθηκαν στους Αλ Πατσίνο («You Don't Know Jack») και Κλερ Ντέινς («Temple Grandin»). Για τον Αλ Πατσίνο ήταν το δεύτερο ΕΜΜΥ της καριέρας του, καθώς αντίστοιχη διάκριση είχε και το 2004 για την ερμηνεία του στη μίνι σειρά «Angels in America».

Με μία ξεχωριστή διάκριση έφυγε από την τελετή και ο Τζορτζ Κλούνι, καθώς του απονεμήθηκε το «Bob Hope Humanitarian Award» για τις προσπάθειες που κατέβαλε προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τους σεισμόπληκτους της Αϊτής, τους πληγέντες από το τσουνάμι στην Ινδονησία και τους επιζώντες από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Κλούνι παρέλαβε το βραβείο από τη συμπρωταγωνίστριά τους στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά -η οποία και τον ανέδειξε- «Στην Εντατική», Τζουλιάνα Μάργκουλις.

Sophie (2010)

Δευτέρα 30/08/2010 - Ταινίες στην ελληνική TV

21:00 Οι καυγατζήδες ΕΤ1 Ξένη ταινία
21:00 Misery Alpha Θρίλερ
21:00 Τζέιμς Μποντ: Το αύριο ποτέ δεν πεθαίνει Star Ξένη ταινία
21:10 Τα χαμένα χρόνια Σινε+ Ξένη ταινία
22:30 Αδιέξοδο Πρίσμα+ Δράμα
23:00 Η χιονάτη και τα 7 γεροντοπαλίκαρα ΕΤ3 Κωμωδία
23:30 Πολύ σκληρός για να πεθάνει: Η εκδίκηση ΝΕΤ Ξένη ταινία
02:30 Ένα τρελό, τρελό καλοκαίρι Star Νεανική Ταινία
03:30 Το Ημερολόγιο της Έλεν ριμπαουερ Σινε+ Ξένη ταινία
05:00 Στιγμές από ένα Μακρύ ταξίδι: 1o φεστιβάλ ECM Σινε+ Ελληνική ταινία

Φωτογραφίες απο ψηλά !!


YouTube Movies


Night of the Living Dead για σήμερα.
Ίσως το Metropolis αύριο.
To OC Babes and the Slasher of Zombietown ή το Bachelor Party in the Bungalow of the Damned μεθαύριο.
Εμπλουτίστηκε η βιντεοθήκη του YouTube και έχει πλέον περίπου 400 ταινίες.
Κάποιες κλασικές, κάποιες παντελώς άγνωστες, πολύ από cult, ώρες να έχουμε να βλέπουμε.

http://media.yooblog.gr/