Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

To 5o Animfest ξεκινά !

Το πολύ ενδιαφέρον 5ο Animfest έρχεται για να μας συναντήσει τον πρώτο μήνα της άνοιξης και στις αποσκευές του κρύβει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα από τον κόσμο του ανιμέισον. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ανιμέισον της Αθήνας θα διαρκέσει από τις 11 μέχρι τις 14 Μαρτίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Το πρόγραμμα του φαίνεται να πλουτίζει χρόνο με το χρόνο και φέτος συναντάμε τόσο μεγάλα ονόματα του Χόλυγουντ όσο και ανερχόμενα ταλέντα, όλοι τους καλλιτέχνες που έχουν κάτι να πουν. Το διαγωνιστικό του φεστιβάλ περιλαμβάνει ταινίες από 30 και βάλε χώρες. Συνεπώς το φεστιβάλ φιλοδοξεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς θεατές!

H επερχόμενη πέμπτη διοργάνωση περιλαμβάνει: - Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα ταινιών animation μικρού μήκους. - Γερμανικά Κινούμενα Σχέδια (συνεργασία Φεστιβάλ Στουττγάρδης - Ινστιτούτο Γκαίτε) - Αφιέρωμα στον Ολλανδό animator, Paul DRIESSEN - Αφιέρωμα στον Βρετανό animator, Burry PURVES - Αφιέρωμα στον Έλληνα δημιουργό Μιχάλη ΑΡΦΑΡΑ - Ανθολογία Γαλλικών Κινούμενων Σχεδίων (συνεργασία Γαλλικού Ινστιτούτου Αθήνας) - Πανόραμα κινούμενων σχεδίων απ’ όλο τον κόσμο. - Πρόσφατες μεγάλου μήκους ταινίες animation (The Strings, Coraline, Waltz with Bashir)

Επίσης μαγικοί δημιουργοί θα παραβρεθούν και θα παρουσιάσουν τις ταινίες τους, οργανώνοντας παράλληλα masterclasses πάνω στη δουλειά τους: Barry PURVES, από τη Βρετανία Τon CRONE, ο διευθυντής του Ολλανδικού Ινστιτούτου Animation Dabid POLONKSY, από το Ισραήλ, αυτός που κρύβεται πίσω από τα σχέδια της ταινίας «Waltz with Bashir», Μιχάλης ΑΡΦΑΡΑΣ, καλλιτέχνης και καθηγητής στην ΑΣΚΤ Τέλος θα μπορέσει ο καθένας να παρακολουθήσει έκθεση σκίτσων και άλλων δημιουργιών μαθητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας, όπως επίσης και άλλων νέων Ελλήνων καλλιτεχνών.

TO BHMA - Kυριακη 14/03/2010


Το 2ο ντοκυμαντερ για τον Fidel Castro.
Mαζι στην σειρα ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
το βιβλιο του JAMES WATSON - H Διπλή Έλικα


Monsters (2010) Movie Clip

Trailer Debut for 'Red White & Blue'!

JAZZ & ΤΖΑΖ - 3/2010

TV Zapping - Παρασκευή 12/3/2010

ArTherapy (2010)


Ο Νίκος Περάκης συναντάει 3 νεαρούς καλλιτέχνες στην τελευταία του ταινία. Πρόκειται για έναν ηθοποιό, μια νεαρή τραγουδίστρια και έναν street artist.

Μέσα σε τρία 24ωρα, η κάμερα παρακολουθεί τη ζωή αυτών των τριών νέων και καταγράφει το πώς διαταράσσουν την "κοινωνική ανακωχή", όταν οι προσδοκίες τους διαψεύδονται από το πολλαπλών μορφών "κατεστημένο", είτε αυτό λέγεται δημόσια τάξη, είτε επικοινωνία ή απλά mainstream.

Ελληνική πρεμιέρα : 11/03/2010

Συνοδός Πολυτελείας - The Girlfriend Experience (2009)

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σόντερμπεργκ

H Τσέλσι, είναι ένα ακριβοπληρωμένο Call Girl του Μανχάταν, που προσφέρει κάτι παραπάνω από σεξουαλικές υπηρεσίες. Ο κατάλογος των ευχαριστημένων πελατών συνεχώς μεγαλώνει και η Τσέλσι θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της. Ενώ συμβουλεύεται διάφορους επιχειρηματίες για το πού θα επενδύσει τα χρήματά της, αναθέτει σε έναν ειδικό του sex, να της συγκεντρώσει διάφορες κριτικές που αφορούν τη δουλειά της με αντάλλαγμα δωρεάν δείγμα των υπηρεσιών της! Την ίδια στιγμή, η σχέση με τον φίλο της Κρις ψυχραίνεται καθώς η καριέρα εκείνου πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Μέσα σε αυτό το κλίμα η Τσέλσι γνωρίζει τον Φίλιπ, έναν πελάτη που ακούει με υπομονή τις επαγγελματικές της ανησυχίες...

Κυκλοφορεί 18/3/2010 σε dvd απο την AUDIOVISUAL

True Blood: The First Season (2009)

5 DISC DVD ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 720'

Οι Βρικόλακες έχουν βγει από τους ‘Τάφους’ τους και ζουν πια ανάμεσά μας. Επιβιώνουν με συνθετικό αίμα , δεν έχουν ανάγκη ανθρώπινο αίμα για να επιβιώσουν. Ή έτσι φαίνεται…

Η μικρή πόλη του Μπον Τεμπς, στη Λουιζιάνα, κατοικείται από μια σειρά διαφορετικών ντόπιων. Γνωρίστε την Σούκι Στάκχαους (η βραβευμένη με Βραβείο Oscar® Άννα Πάκουιν), μια γλυκιά και αθώα σερβιτόρα που κρύβει τη μοναδική της ικανότητα να διαβάζει το μυαλό. Τον Μπιλ Κόμπτον, έναν 173χρονο βρικόλακα που μόλις επέστρεψε στην πόλη. Τον αδελφό της Σούκι, τον Τζέισον, έναν άνδρα για όλες τις γυναίκες, που δεν φαίνεται ν’ αποφεύγει τα προβλήματα. Τη σκληρή Τάρα, την καλύτερη φίλη της Σούκι. Τον Σαμ, τον ιδιοκτήτη του Μέρλοτ που προσπαθεί να κρύψει τα συναισθήματά για τη Σούκι. Το Λαφαγέτ, έναν άνθρωπο της που πάντα κάτι παράνομο ετοιμάζει και μια πλειάδα αντισυμβατικών χαρακτήρων που ο καθένας τους κρύβει σκοτεινά μυστικά κάτω από τις σκιές της νύχτας σ’ αυτή τη σειρά που όμοιά της δεν έχετε ξαναδεί ποτέ.

Από τον Άλαν Μπολ, σεναριογράφο της βραβευμένης με Βραβείο Oscar® Καλύτερης Ταινίας American Beauty και δημιουργό της βραβευμένης με Emmy® σειράς της HBO® Γραφείο Κηδειών Φίσερ, έρχεται για εσάς ο φημισμένος κόσμος του True Blood.


Kυκλοφορει 18/3/2010 σε dvd απο την AUDIOVISUAL

Η Σύγκρουση Των Τιτάνων - Clash Of The Titans (1981)

Δεκαετίες πριν από την νέα έκδοση της ταινίας το 2010, ο Χάρι Χάμλιν πήρε σπαθί και ασπίδα και υποδύθηκε τον ηρωικό Περσέα, θνητό γιο του Δία (Λόρενς Ολίβιε), που προσπαθεί να σώσει την αγαπημένη του από την οργή και τις δολοπλοκίες μιας θανάσιμης θεάς (Μάγκι Σμίθ). Ένα εκπληκτικό καστ ηθοποιών και συγκλονιστικές περιπέτειες σας περιμένουν σε αυτή την ταινία καθώς ο θρυλικός μάγος των ειδικών εφέ Ρέι Χάριχαουσεν εξαπολύει στην οθόνη σας μαγικά και απειλιτικά πλάσματα στην ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΤΙΤΑΝΩΝ.

Η ταινία έχει περάσει από ειδική επεξεργασία εικόνας με ειδική ψηφιακή τεχνολογία, παρόλα αυτά και έχει διατηρήσει όλα τα οπτικά χαρακτηριστικά, της αρχικής κινηματογραφικής ταινίας.

Κυκλοφορεί σε Bluray στις 18/3/2010 απο την AUDIOVISUAL

Νομοταγής πολίτης - Law Abiding Citizen (2009)

Πως σταματάς ένα δολοφόνο, που είναι ήδη στη φυλακή;

O Κλάιντ Σέλτον είναι ένας καλός οικογενειάρχης του οποίου η γυναίκα και η κόρη δολοφονούνται άγρια κατά τη διάρκεια μιας ληστείας στο σπίτι τους. Όταν οι δολοφόνοι συλλαμβάνονται, την υπόθεση αναλαμβάνει ο Νικ Ράις, ένας φιγουρατζής εισαγγελέας. Ο Νικ προτείνει σε έναν από τους υπόπτους μια ελαφριά ποινή, με αντάλλαγμα να καταθέσει εναντίον του συνενόχου του. Δέκα χρόνια μετά εκείνος βρίσκεται νεκρός. Ο Σέλτον παραδέχεται ότι τον σκότωσε και στέλνει τελεσίγραφο στον Νικ: ή θα “διορθώσει” την αδικία ή “παίκτες - κλειδιά” στην υπόθεση θα βρεθούν νεκροί. Ο Σέλτον θα κάνει πράξη τις απειλές του, ενορχηστρώνοντας από το κελί του μια σειρά από διαβολικές δολοφονίες που δεν μπορεί κανείς ούτε να προβλέψει, ούτε να σταματήσει.

Κυκλοφορεί 18/3/2010 σε dvd & bluray απο την AUDIOVISUAL

Κι Αν Σου Κάτσει; - Whatever Works (2009)

Η Νέα Κωμωδία του Γούντι Άλεν

O Μπόρις, ένας πανέξυπνος αλλά γκρινιάρης και μισάνθρωπος πρώην καθηγητής Πανεπιστημίου, γνωρίζει τυχαία τη νεαρή Μέλοντι, που το έχει σκάσει από το Μισισιπή και τον παρακαλεί να τη φιλοξενήσει προσωρινά στη Νέα Υόρκη. Τελικά ο Μπόρις και η Μέλοντι παντρεύονται. Όταν όμως η Μαριέτα, η μητέρα της Μέλοντι έρχεται να τους βρει στη Νέα Υόρκη, σοκάρεται από την επιλογή της κόρης της και προσπαθεί να της αλλάξει μυαλά. Στην ιδιόρυθμη παρέα, σύντομα μπαίνει και ο πατέρας της Μέλοντι, που διεκδικεί επίμονα την Μαριέτα παρ’ότι την είχε απατήσει με την καλύτερή της φίλη! Καθώς οι ερωτικοί σύντροφοι επαναπροσδιορίζουν τις ανάγκες τους, όλοι θα αναγκαστούν να γίνουν πιο ευέλικτοι και ρεαλιστές. Γιατί στον έρωτα δεν υπάρχουν κανόνες και όσο ασυνήθιστη κι αν είναι μια σχέση, αξίζει τον κόπο εφόσον σε βοηθά να τα βγάζεις πέρα!

Κυκλοφορεί 18/3/2010 σε dvd & bluray απο την AUDIOVISUAL

Spartacus : Blood And Sand : Διακοπή γυρισμάτων


Τα γυρίσματα του Spartacus, της σειράς που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, σταματάνε καθώς ο πρωταγωνιστής, Andy Whitfield έχει καρκίνο.

Συγκεκριμένα έχει Λέμφωμα (όχι Hodgkin) και θα ξεκινήσει αμέσως θεραπείες.

Ο Whitfield είπε οτι νιώθει πολύ δυνατός και θετικός και έχει ένα στρατό ανθρώπων να τον στηρίζει.

Ο ηθοποιός αναμένεται να ξεπεράσει αυτή την περιπέτεια αφού η μορφή αυτή ειναι αντιμετωπίσιμη αλλά και την εντόπισε στα πολύ αρχικά της στάδια

Lost 6x08 - "Recon" - Promo #1

Thirst (Bakjwi) (2009)

Σκηνοθεσία: Chan-wook Park
Σενάριο: Chan-wook Park, Seo-Gyeong Jeong
Ηθοποιοί: Kang-ho Song, Ok-bin Kim, Hae-sook Kim, Ha-kyun Shin

Ελληνική Πρεμιέρα : 11/03/2010

Ο Σανγκ-χιούν, ο λαοφιλής ιερέας μιας μικρής πόλης, υπηρετεί με αφοσίωση στο τοπικό νοσοκομείο. Πάει εθελοντικά στην Αφρική για να του κάνουν ένα πειραματικό εμβόλιο ενάντια σε μια νέα θανατηφόρο ασθένεια που προκαλεί ο ιός Εμμάνουελ. Κατά τη διάρκεια του πειράματος, προσβάλλεται απ’ τον ιό και πεθαίνει. Όμως η μετάγγιση αγνώστου προέλευσης αίματος τον επαναφέρει στη ζωή ως εκ θαύματος και, εν αγνοία του, μεταμορφώνεται σε βαμπίρ.

Τα νέα της ανάστασής του διαδίδονται, κι όταν επιστρέφει πίσω στην πατρίδα του ο κόσμος, πιστεύοντας ότι ο Σανγκ-χιούν έχει αποκτήσει το χάρισμα να γιατρεύει, συρρέει για να λάβει την ευλογία του. Μεταξύ αυτών κι ο παιδικός φίλος, Κανγκ-γου, με τη γυναίκα του Τάε-τζου. Ο Σανγκ-χιούν έλκεται αμέσως ερωτικά απ’ την Τάε-τζου. Ο Σανγκ- χιούν ζητά απ’ την Τάε-τζου να φύγουνε μαζί, αλλά εκείνη αρνείται. Προσπαθεί, μάλιστα, να τον πείσει να συμμετάσχει στη δολοφονία του άνδρα της...

12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Εικόνες του 21ου Αιώνα


The Lovely Bones (2009)

Σκηνοθεσία: Peter Jackson
Σενάριο: Fran Walsh, Philippa Boyens
Ηθοποιοί: ΜΑΡΚ ΓΟΥΟΛΜΠΕΡΓΚ , ΣΟΥΖΑΝ ΣΑΡΑΝΤΟΝ , ΡΕΙΤΣΕΛ ΒΑΙΣ , ΣΤΑΝΛΕΙ ΤΟΥΤΣΙ , ΣΑΟΥΑΡΣ ΡΟΝΑΝ , ΜΑΙΚΛ ΙΜΠΕΡΙΟΛΙ

Ελληνική Πρεμιέρα :
11/03/2010

Ένα δεκατετράχρονο κορίτσι, η Σούζι Σάλμον (Σάοϊρς Ρόναν) γυρνώντας από το σχολείο πέφτει θύμα αποτρόπαιου βιασμού και στη συνέχεια δολοφονείται. Τώρα πια από τον παράδεισο πια, παρακολουθεί καθημερινά την οικογένειά της ( Μαρκ Γουάλμπεργκ, Ρέιτσελ Βάις, Σούζαν Σάραντον), που προσπαθεί μάταια να συμβιβαστεί με την απώλεια, αλλά και τους φίλους και τους γνωστούς της, διαπιστώνοντας τις επιπτώσεις που είχε η δολοφονία της σε καθέναν ξεχωριστά. Όταν καλείται να επιλέξει μεταξύ της επιθυμίας της να εκδικηθεί τον δολοφόνο της (Στάνλεϊ Τούτσι) και να δει την οικογένειά της να προχωρά, με κάπως επουλωμένες πληγές το δίλημμα είναι τεράστιο...

The Hurt Locker (2009)

Σκηνοθεσία: ΚΑΘΡΙΝ ΜΠΙΓΚΕΛΟΟΥ
Σενάριο: ΚΑΘΡΙΝ ΜΠΙΓΚΕΛΟΟΥ, ΜΑΡΚ ΜΠΟΛ
Ηθοποιοί: ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΟΡΣ , ΓΚΑΙ ΠΙΡΣ , ΡΕΙΦ ΦΑΙΝΣ , ΑΝΤΟΝΙ ΜΑΚΙ , ΤΖΕΡΕΜΙ ΡΕΝΕΡ , ΜΠΡΑΙΑΝ ΤΖΕΡΑΤΙ

Ελληνική Πρεμιέρα :
11/03/2010

Η Βαγδάτη έχει γίνει μια πόλη -παγίδα γεμάτη από βόμβες και ανθρώπους καμικάζι που θυσιάζουν την ζωή τους. Περίπου κάθε δεκαπέντε λεπτά γίνεται έκρηξη από έναν αυτοσχέδιο μηχανισμό με θανατηφόρες επιπτώσεις. Η Β- Company είναι η μοναδική ομάδα που έχει εκπαιδευτεί να αφοπλίζει αυτές τις θανατηφόρες βόμβες. Ο λοχίας Σάνμπορν, ένας πρώην καταδρομέας, και ο λοχίας Έλτριτζ, ένας νέος που φιλοσοφεί την ζωή, έχουν μόνο 38 μέρες να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους. Αναγκάζονται να συνεργαστούν με τον καινούριο αρχηγό της ομάδας, Γουίλιαμ Τζέιμς, ο οποίος εφαρμόζει περίεργες τεχνικές και δείχνει να απολαμβάνει το παιχνίδι με τον θάνατο, κάτι που τρομάζει τους υπόλοιπους στρατιώτες..

The Spy Next Door (2010)

Σκηνοθεσία: Brian Levant
Σενάριο: Jonathan Bernstein, James Greer
Ηθοποιοί: ΤΖΑΚΙ ΤΣΑΝ , ΑΜΠΕΡ ΒΑΛΕΤΑ , ΜΠΙΛΙ ΡΕΙ ΣΑΙΡΟΥΣ , ΤΖΟΡΤΖ ΛΟΠΕΖ , ΜΑΝΤΕΛΙΝ ΚΑΡΟΛ , ΓΟΥΙΛ ΣΑΝΤΛΕΙ , ΑΛΙΝΑ ΦΟΛΕΙ , ΜΑΓΚΝΟΥΣ ΣΕΒΙΝΓΚ , ΚΑΘΡΙΝ ΜΠΕΧΕΡ

Ελληνική Πρεμιέρα : 11/03/2010

Η Lionsgate και η Relativity Media παρουσιάζουν την οικογενειακή κωμωδία δράσης "Ο Κατάσκοπος της Διπλανής Πόρτας", με πρωταγωνιστή τον Τζάκι Τσαν στον ρόλο του Μπομπ Χο, ενός υπερκατάσκοπου της CIA ο οποίος αποφασίζει να εγκαταλείψει την καριέρα του και να ζήσει μια ήρεμη ζωή με την φίλη και γειτόνισσα του, Τζίλιαν (Άμπερ Βαλέτα). Ο Μπομπ όμως, πρέπει να φέρει σε πέρας μια ακόμα αποστολή πριν συμφωνήσει η Τζίλιαν να τον παντρευτεί: να κερδίσει την εκτίμηση των τριών ξεροκέφαλων παιδιών της.

Όταν η Τζίλιαν αναγκάζεται να φύγει αιφνίδια από την πόλη, ο Μπομπ προσφέρεται να κρατήσει τα παιδιά της προκειμένου να κερδίσει την αγάπη τους. Όταν ένα από τα παιδιά όμως, θα κατεβάσει κατά λάθος μια άκρως απόρρητη φόρμουλα από τον υπολογιστή του, ο μεγαλύτερος εχθρός του Μπομπ, ένας Ρώσος τρομοκράτης, θα εξαπολύσει επίθεση, αναγκάζοντας τον Μπομπ σε ένα παιχνίδι ισορροπίας ανάμεσα σε δύο ρόλους: αυτόν του κατασκόπου και αυτόν του πιθανού πατριού στην πιο επικίνδυνη, απαιτητική και καίρια αποστολή της καριέρας του!

Να με θυμάσαι - Remember Me (2010)

Σκηνοθεσία: ΑΛΕΝ ΚΟΥΛΤΕΡ
Σενάριο: ΓΟΥΙΛ ΦΙΤΕΡΣ
Ηθοποιοί: ΠΙΡΣ ΜΠΡΟΣΝΑΝ , ΛΕΝΑ ΟΛΙΝ , ΚΡΙΣ ΚΟΥΠΕΡ , ΕΜΙΛΙ ΝΤΕ ΡΑΒΙΝ , ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΑΤΙΝΣΟΝ

Ελληνική Πρεμιέρα : 11/03/2010

Μια συγκινητική ιστορία αγάπης από τον σκηνοθέτη πολλών επεισοδίων των δημοφιλών σειρών "The Sopranos" και "Sex & The City", με πρωταγωνιστή τον διάσημο πλέον από το "Twilight", Ρόμπερτ Πάτινσον. To cast περιλαμβάνει επίσης τους Εμιλί Ντε Ραβέν ("The Hills Have Eyes"), Πιρς Μπρόσναν ("The Thomas Crown Affair"), Κρις Κούπερ ("Breach") και Λίνα Όλιν ("Chocolat"). Η ιστορία αφορά δύο νέους, τον Tyler και την Ally, οι οποίοι περνάνε από πολλά εμπόδια και έρχονται αντιμέτωποι ακόμη και με τις οικογένειές τους, προκειμένου να σώσουν τον έρωτά τους.

VETO - Κυριακή 14/03/2010

The Disappearance of Alice Creed (2010)

First trailer for vampire musical mash-up SUCK


ESPESSO - ΚΥΡΙΑΚΗ 14/03/2010


New Red Band 'Director's Cut' Repo Men Trailer

IMAX: Hubble 3D (2010)

Τετάρτη 10/03/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

1:00 Κακιά πεθερά Star Ξένη ταινία
21:15 Αντονιετα, το αίνιγμα μιας γυναίκας Σινε+ Δράμα
23:15 Τα φιλιά που σκοτώνουν Star Ξένη ταινία
23:50 Χενρι φουλ Σινε+ Ξένη ταινία
02:00 Η διπλή ζωή της Τζέιν Ντο Alter Ξένη ταινία
02:10 Αμάξι Πολυτελείας Σινε+ Δράμα
03:40 Παραφροσύνη Σινε+ Ξένη ταινία
03:45 Δίδυμος μπελάς Star Κωμωδία
04:00 Ατελείωτο ρομαντσο Alter Ξένη ταινία
05:00 Το πιο επικίνδυνο θήραμα Σινε+ Ξένη ταινία