Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Behind the Scenes of Game of Thrones Season 3


In Fear (2013) Poster


TO BHMA - Κυριακή 20/01/2013


Ο Οδυσσέας (μετά τον Άδη) πάει στο διάστημα

Από την τηλεοπτική μεταφορά της Οδύσσειας το 1997 με τον Αρμάντ Ασάντ να παλεύει με τα τέρατα υπό την καθοδήγηση του Αντρέι Κοντσαλόφσκι μέχρι τις επιρροές του ομηρικού έπους σε σινεφίλ αριστουργήματα όπως το «Βλέμμα του Οδυσσέα» του Αγγελόπουλου ή σε ευφυείς διασκευές όπως το κοενικό «O Brother Where Art Thou», η περιπέτεια του πολυμήχανου πολεμιστή της Τροίας και βασιλιά της Ιθάκης έχει αφήσει τη σφραγίδα της στην κινηματογραφική αφήγηση.
Μια νέα εκδοχή του μύθου, αυτήν τη φορά τοποθετημένου στο διάστημα είναι στα σχέδια της Warner και της εταιρείας παραγωγής του Πάρη Κασιδόκωστα 1821 Pictures, με το στούντιο να έχει ήδη αναθέσει μια πρώτη γραφή σεναρίου στο ταλέντο του Τζέιμς ΝτιΛάπο (υπότροφο της αμερικανικής Ακαδημίας – ναι αυτής των Όσκαρ- με το πρώτο του σενάριο "Devils at Play") με την προοπτική της δημιουργίας ενός φραντσάιζ.
H 1821 Pictures, που αυτόν τον καιρό έχει υπό την αιγίδα της το "Jane Got A Gun" με Νάταλι Πόρτμαν και Μάικλ Φασμπέντερ, θα συνεργαστεί για την Οδύσσεια και με τον παραγωγό του φραντσάιζ του Χάρι Πότερ, Ντέιβιν Χέιμαν.
Η ιδέα του ΝτιΛάπο να μεταφερθεί η Οδύσσεια σε διαστημικό φόντο δεν έχει προς το παρόν αναπτυχθεί στις λεπτομέρειές της, αλλά μάλλον το concept είναι μια χορταστική περιπέτεια με τα τέρατα και τα εμπόδια που βάζουν οι θεοί στο δρόμο του ήρωα να παίρνουν μια πιο εξωγήινη διάσταση.
Αρχίστε να φαντάζεστε, Κύκλωπες, Σειρήνες, Σκύλλα και Χάρυβδη με το φουτουριστικό twist – μετά από τόσες μυθολογικές διασκευές και CGI τέρατα στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας δε δυσκολευόμαστε να φανταστούμε τα υπεφυσικά όντα της Οδύσσειας στο διάστημα. 



The Last Exorcism Part II (2013) New Trailer

Fringe - A Series Finale Trailer

Iceman (2013) Trailer

G.I. Joe: Retaliation (2013) Japanese Trailer

Πέθανε ο σκηνοθέτης της «Αυτοκρατορίας των Αισθήσεων», Ναγκίσα Όσιμα

Ο Ιάπωνας σκηνοθέτης, Ναγκίσα Όσιμα, δημιουργός μερικών από τις εμβληματικότερες ταινίες του παγκόσμιου σινεμά, όπως Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων, Η Αυτοκρατορία του Πάθους και το Καλά Χριστούγεννα, Κύριε Λόρενς πέθανε σε ηλικία 80 ετών στην Φουτσιβάβα της Ιαπωνίας.

Ο θάνατός του οφείλεται σε πνευμονία. Τα τελευταία χρόνια η υγεία του ήταν επιβαρυμένη.

«Ο πατέρας μου πέθανε ήρεμα. Ήταν μαζί με την οικογένειά του, τη σύζυγό του Ακίκο και τον μεγαλύτερο γιο του, τον Τακέσι. Εγώ δεν βρισκόμουν εκεί. Ο πατέρας μου νοσηλευόταν σε νοσοκομείο από πέρσι και πέθανε από πνευμονική λοίμωξη» δήλωσε ο νεότερος γιος του σκηνοθέτη, Αράτα.

 Με την Αυτοκρατορία των Αισθήσεων ο σκηνοθέτης έμπλεξε το πολιτικό με το ερωτικό και απετέλεσε ορόσημο στην σύζευξη της πορνογραφίας με το καλλιτεχνικό σινεμά.

Γεννημένος στο Κιότο, ο Όσιμα σπούδασε πολιτική ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Κιότο. Στη συνέχεια εργάστηκε ως κριτικός κινηματογράφου και βοηθός σκηνοθέτη.

Ξεκίνησε να γυρίζει τις πρώτες του ταινίες την εποχή του Γαλλικού Νέου Κύματος και εμπνεύστηκε από αυτό, κυρίως από τον Ζαν-Λικ Γκοντάρ.

Οι πρώτες του ταινίες είχαν ως πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους και περιείχαν μερικές πειραματικές σκηνές, αναφέρει η εφημερίδα The Guardian.

Η κινηματογραφική καριέρα του ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960, όταν γύρισε διάφορες ταινίες με πολιτική θεματολογία, χάρη στις οποίες καθιερώθηκε. Πολλά από τα έργα του πραγματεύονταν θέματα όπως οι διακρίσεις ή τα όρια της κοινωνικής αποδοχής.

Στη διάρκεια της καριέρας του σκηνοθέτησε δεκάδες ταινίες, ανάμεσά τους τις: Το Αγόρι, Η παγίδα, Η εξέγερση, Ο δαίμονας του μεσημεριού, Το ημερολόγιο ενός κλέφτη της Σιντζούκου, Η Τελετή, Η  Αυτοκρατορία των Αισθήσεων, Η Αυτοκρατορία του Πάθους και Καλά Χριστούγεννα, Κύριε Λόρενς.

Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων προκάλεσε σκάνδαλο στην Ιαπωνία του 1976. Η ταινία αφηγείται την ερωτική σχέση του ιδιοκτήτη ενός πανδοχείου και μιας υπηρέτριας, στο Τόκιο του 1930, η οποία εξελίσσεται σε εμμονή με σαδομαζοχιστικά στοιχεία.

Newsroom ΔΟΛ

Στο MAD TV ανατίθεται η ελληνική συμμετοχή στη Eurovision

Στο μουσικό τηλεοπτικό κανάλι MAD TV αποφάσισε να αναθέσει η ΕΡΤ την παραγωγή του ελληνικού τελικού για τη συμμετοχή της χώρας μας στη Eurovision, καθώς και όλες τις υποστηρικτικές δράσεις που αφορούν την ελληνική συμμετοχή.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΡΤ αναφέρει: «Σε συνέχεια της απόφασης που ελήφθη για τη συμμετοχή της ΕΡΤ στον φετινό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, το ΔΣ αποφάσισε να αναθέσει στο μουσικό κανάλι MAD TV την παραγωγή του ελληνικού τελικού για την επιλογή του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας, καθώς και όλων των υποστηρικτικών δράσεων για την προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής.

» Επισημαίνεται ότι το ΔΣ της ΕΡΤ κατέληξε σε αυτήν την απόφαση ύστερα από άκαρπες επαφές με δισκογραφικές εταιρίες και εκτενή συζήτηση σχετικά με τις οικονομικοτεχνικές παραμέτρους του ζητήματος και τις ποιοτικές προδιαγραφές, με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.»

Ο φετινός διαγωνισμός θα γίνει στη Σουηδία.

Newsroom ΔΟΛ

Τετάρτη 16/01/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Δεσποινίς διευθυντής Alpha Κωμωδία
22:00 Get Smart Star Ξένη ταινία
22:45 Μυστικά και ψέματα στο σπίτι της Αλίκης ΕΤ1 Δράμα
23:30 Σιωπηλός προστάτης Mega Θρίλερ
00:10 Ήρωες για πάντα ΝΕΤ Δράμα
02:15 Αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίον Star Θρίλε