Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Real News - Kυριακή 17/01/2010

Καθημερινή - Σάββατο 16/01/2010

10 προσωπικότητες μιλούν για το ναυάγιο της Κοπεγχάγης

Ιωάννα Καρυστιάνη (συγγραφέας), Σταύρος Δήμας (πρώην Επίτροπος Περιβάλλοντος Ε.Ε.), Μαργαρίτα Καραβασίλη (Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Γιάννης Ζιώμας (αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ), Δημήτρης Καραβέλλας (Διευθυντής WWF Ελλάς), Θοδωρής Γκόνης (σκηνοθέτης, ποιητής), Δημήτρης Ιμπραήμ (υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικής αλλαγής στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace), Old Boy (blogger), Κατερίνα Χριστοφυλλίδου (δημοσιογράφος), Φώτης Αναστασιάδης (μηχανικός περιβάλλοντος, υπεύθυνος διαχείρισης έργων στην «Καλλιστώ» ).

ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ - Ταξίδι στα νησιά του Δαρβίνου

Πρόκειται για ένα πραγματικό εργαστήριο της φύσης, ένα μοναδικό οικοσύστημα στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού, στο οποίο βασίστηκε ο Δαρβίνος για να διατυπώσει τη θεωρία του για την εξέλιξη των ειδών. Ακολουθούμε τα βήματά του και γνωρίζουμε σπάνια ζώα και φυτά έχοντας πάντα στο μυαλό μας πως αυτή η Εδέμ απειλείται σήμερα από τον άνθρωπο.

Οικολογική ΑυτοκίνησηQ ΠΟΙΟ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΙΧ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ;

Crash test στα «πράσινα» μοντέλα αυτοκινήτων (υβριδικά και ηλεκτρικά)

Με την προσθήκη αρκετών νέων μοντέλων που έχουν επιδόσεις εφάμιλλες ή καλύτερες των συμβατικών, τα οικολογικά αυτοκίνητα (υβριδικά και ηλεκτρικά) αναμένονται να κάνουν πιο έντονη την παρουσία τους φέτος στους ελληνικούς δρόμους. Το ΟΙΚΟ σας παρουσιάζει αναλυτικά μεταξύ ποιών μπορούμε τώρα να διαλέξουμε το δικό μας!

ΤΖΑΚΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ

Φανταζόσασταν ποτέ ότι το τζάκι μπορεί να επιβαρύνει την υγεία μας αλλά και το περιβάλλον; Τα συμβατικά τζάκια παράγουν ρύπους που επιβαρύνουν και το εσωτερικό περιβάλλον του σπιτιού αλλά και την ατμόσφαιρα. Δεν είναι ανάγκη όμως να στερηθούμε τη θαλπωρή τους. Υπάρχουν τρόποι να μειώσουμε την επιβάρυνση με μικρές αλλαγές στον τρόπο που τα λειτουργούμε, αλλά και νέα πιο φιλικά στο περιβάλλον μοντέλα, όπως τα ενεργειακά και τα οικολογικά. Το ΟΙΚΟ τους μοιράζεται αναλυτικά μαζί σας.

ΜΑΖΙ

ΡΟΜΠΕΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ - 3ος Κύκλος ( 2ο dvd )

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των δύο πρώτων κύκλων επεισοδίων, το ΒΒC ξαναζωντανεύει τον μύθο σε 13 νέα, συναρπαστικά επεισόδια.


Καθημερινή - Κυριακή 17/01/2010

Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο

Tο τμήμα ελληνικών αρχαιοτήτων του Βρετανικού Μουσείου ιδρύθηκε, ουσιαστικά, το 1860. Η συλλογή περιλαμβάνει εκθέματα ανεκτίμητης αξίας, με σημαντικότερα τα αγάλματα και τα ανάγλυφα που προέρχονται από την Ακρόπολη, και ιδιαίτερα από τον Παρθενώνα. Τα περισσότερα από αυτά ανήκαν στον λόρδο Έλγιν. Η υπόλοιπη συλλογή καλύπτει μεγάλο γεωγραφικό και χρονολογικό εύρος: από τη Μικρά Ασία έως την Ιταλία, και από την Εποχή του Χαλκού έως τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες. Αντίθετα με άλλες συλλογές ελληνικών αρχαιοτήτων, που είναι εστιασμένες αποκλειστικά στη γλυπτική, η συλλογή του Βρετανικού Μουσείου χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία ευρη?άτων. Εκτός από τα αγάλματα και τα ανάγλυφα, εκτίθενται επίσης όπλα, κοσμήματα, κεραμικά και γυάλινα αντικείμενα καθημερινής χρήσης.





ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

LIGHT ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ: 45 πρωτότυπες, ελαφριές και πεντανόστιμες συνταγές για να αποτοξινωθούμε από το φαγοπότι των εορτών. Από το καθημερινό τραπέζι μέχρι το επίσημο κάλεσμα. Από τις σαλάτες μέχρι τα γλυκά. Μαζί με τις θερμίδες κάθε φαγητού ανά μερίδα, μυστικά και συμβουλές για ελαφρά μαγειρέματα.

ΤΑ ΝΕΑ - Σάββατο 16/01/2010

ΤΟ ΒΗΜΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ 17/01/2010

Lost - What ??????????????

John Malkovich is Vulture



Ανακοινωθηκε οτι στο Spiderman 4 το ρολο του Vulture θα τον ενσαρκωσει ο John Malkovich

Canadian Western Spoof 'Gunless' Teaser

Δευτέρα 11/1/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Το σημάδι της φάλαινας ΕΤ1 Ξένη ταινία
21:00 Η συμμορία των δώδεκα Star Ξένη ταινία
22:00 Ιωάννης ο βίαιος Κανάλι της Βουλής Ταινία
23:15 Ατίθαση αγάπη ΝΕΤ Ξένη ταινία
23:30 Θ.Β. Φαλακρος πράκτωρ: επιχειρησις γης μαδιάμ ΕΤ3 Κωμωδία
23:30 Το δίλημμα της Τζούλια ΜΠΕΡΚΟΒΙΤΣ Πρίσμα+ Δράμα
23:30 Death proof Star Ξένη ταινία
02:00 Το Ποταμι Σινε+ Δράμα
02:00 Κόκκινο τριαντάφυλλο σου εκοψα ΕΤ1 Δράμα
02:15 Αδίστακτοι γκάνγκστερ Alter Θρίλερ
03:45 Αποστολή στη Σιβηρία Star Ξένη ταινία
04:00 Ραντεβού τα Χριστούγεννα Σινε+ Ξένη ταινία

Αφιέρωμα στην αθάνατη Εντίθ Πιαφ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 31 Ιανουαρίου

Η ζωή της θρυλικής Εντίθ Πιαφ σε μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση που κατέκτησε το Παρίσι «ζωντανεύει» στις 31 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Εντίθ Πιαφ, Μιά Ζωή σε Ροζ και Μαύρο, μία εκπληκτική παραγωγή του Αλέν Ντελόν, αποτίει φόρο τιμής στην αθάνατη Πιαφ με μία πρωτότυπη θεατροποιημένη βιογραφία πλημμυρισμένη από τα τραγούδια της.

Το Μέγαρο Μουσικής φιλοξενεί το αφιέρωμα στην Εντίθ Πιαφ στις 31 Ιανουαρίου του 2010, στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής, ώρα 20:30. Η προπώληση εισιτηρίων αρχίζει στις 11 Ιανουαρίου.

Ο Ζαν Κοκτό είχε δηλώσει: «δεν υπήρξε ποτέ άλλη Πιαφ ούτε θα ξαναϋπάρξει ποτέ». Μία ολόκληρη γενιά έκανε την Πιαφ έναν «μύθο», έναν «θρύλο», λέξεις που η σημασιολογική εξέλιξη άλλαξε το αρχικό τους νόημα δημιουργώντας συνώνυμα.

Τρεις πρωταγωνιστές έρχονται τώρα να αποτίσουν απλά και με μετριοφροσύνη φόρο τιμής στον «μύθο», στην αθάνατη Πιαφ.

Πώς γεννήθηκαν τα τραγούδια La vie en rose, L'hymne a l' amour, Milord ή Non, je ne regrette rien; Πώς μεγάλωσε στην φτωχογειτονιά του Παρισιού και στα μπαρ της Πιγκάλ; Πώς η Εντίθ Γκασιόν (Edith Gassion) έγινε το «Μικρό Σπουργίτι» και στην συνέχεια η Εντίθ;

Πώς συνάντησε τον Μαρσέλ Σερντάν και έζησε μαζί του έναν μυθικό έρωτα; Τί της οφείλουν ο Ιβ Μοντάν, ο Σαρλ Αζναβούρ, ο Ζορζ Μουστακί και πολλοί άλλοι; Πώς κατανάλωσε την ζωή της δίνοντας παραστάσεις μέχρις εξαντλήσεως, σε πείσμα των γιατρών που της συνιστούσαν επίμονα να ξεκουραστεί;

Η πρωτότυπη μορφή της θεατροποιημένης αυτής μουσικής βιογραφίας, πλημμυρισμένης από τα αθάνατα τραγούδια της Πιαφ, αναπλάθει την ζωή της μ' έναν τρόπο διασκεδαστικό και συγκινητικό συνάμα.

Ο Ζακ Πεσίς -δημοσιογράφος, συγγραφέας και ιστορικός της μουσικής- μας ξαναθυμίζει με έναν ανάλαφρο τρόπο την καριέρα της Πιαφ, κάνοντας σταθμό στις ημερομηνίες-κλειδιά της ζωής της.

Η συναρπαστική Ναταλί Λερμίτ με την υπέροχη φωνή της διανθίζει την διήγηση με τα αθάνατα τραγούδια της μεγάλης καλλιτέχνιδας, συνοδευόμενη από τον Ορελιάν Νοέλ στο ακορντεόν . Η πρωτοποριακή σκηνοθεσία της Ρουμπιά Ματινιόν υπογραμμίζει την αλληλεπίδραση μεταξύ του αφηγητή, της τραγουδίστριας-ηθοποιού και του μουσικού, και προκαλεί την συμμετοχή του κοινού.

Newsroom ΔΟΛ