Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

True Blood - Season 3

Hollywood Gang Developing Historical Epic Trilogy on Caesar

Hollywood Gang Productions, run by Gianni Nunnari and Mark Canton, hasn't actually developed a feature film since Frank Miller's 300 in 2007. They've been pitching projects left and right, but nothing has moved into production yet. They're now developing is a historical drama based on the early life of Julius Caesar. They're packaging it as a new trilogy bed on Conn Iggulden's Emperor series of novels (The Gates of Rome, The Death of Kings, The Field of Swords) with William Broyles Jr. (Apollo 13, Cast Away, Jarhead, Flags of Our Fathers) writing the script. Is it just me or does this a little similar to HBO's feature version of Rome?

Neighbors from Hell (2010)

Love Ranch (2010)

You Will Meet a Tall Dark Stranger (2010)

Splice (2010)

Chain Letter (2010)

Speed-Dating (2010)


Ο συνθέτης των φιλμ του Κισλόφσκι έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στην Αθήνα έρχεται ο συνθέτης των ταινιών του Κριστόφ Κισλόφσκι, Zμπίγκνιου Πράισνερ. Στις 30 Μαΐου δίνει μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Κάποτε οι Zμπίγκνιου Πράισνερ και Κριστόφ Κισλόφσκι είχαν την ιδέα να πουν την ιστορία μιας ζωής μέσα από ένα κοντσέρτο. Η πρεμιέρα επρόκειτο να δοθεί στην Ακρόπολη.

Σχεδιάζανε να είναι ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός με σκηνοθέτη τον Κριστόφ Κισλόφσκι και συνθέτη τον και ο Πράισνερ. Το εγχείρημα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, μιας και ο θάνατος του σκηνοθέτη στις 13 Μαρτίου 1996 δεν το έκανε πραγματικότητα.

Έντεκα χρόνια μετά -το 2007- ο Πράισνερ ήρθε στο Ηρώδειο, για μια sold out συναυλία.

Τον Μάιο θα επιστρέψει στο Μέγαρο Μουσικής με συντροφιά την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου που θα διευθύνει ο ίδιος και ο Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς, την φωνή της «Βερόνικα», την σπουδαία σοπράνο Ελζμπιέτα Τοβάρνιτσκα και τον Μανώλη Λιδάκη.

Ο μεγάλος Πολωνός συνθέτης έχει υπογράψει τη μουσική σε πάνω από 40 ταινίες, κατά κύριο λόγο Ευρωπαίων σκηνοθετών. Έγινε γνωστός κυρίως μέσα από τη δουλειά του για την ταινία του Κριστόφ Κισλόφσκι «Η διπλή ζωή της Βερόνικα», όταν με το ψευδώνυμο Βαν ντε Μπαντεμάγερ υπέγραφε ένα από τα ομορφότερα κινηματογραφικά θέματα όπως είναι το «Concerto in e minor, Version 1798».

Έκτοτε έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των κινηματογραφόφιλων, και όχι μόνο, με τις περίφημες συνεργασίες του και σε άλλες ταινίες του Κισλόφσκι («Ο δεκάλογος», «Μικρή ιστορία για ένα φόνο», «Τα τρία χρώματα: Μπλε, Λευκό, Κόκκινο»), καθώς και σε ταινίες άλλων σημαντικών σκηνοθετών, όπως το «Europa Europa» της Ανιέσκα Χόλαντ, το «Μοιραίο πάθος» του Λουί Μαλ, το «Όταν ένας άντρας αγαπά μια γυναίκα» του Λούις Μαντόκι καθώς και το «Κουαρτέτο σε τέσσερις κινήσεις» της Λουκίας Ρικάκη.

Στη συναυλία που θα δώσει θα ακουστούν αποσπάσματα από τις μελωδίες που έχει γράψει για τις ταινίες «Η διπλή ζωή της Βερόνικα», «Τα τρία χρώματα: Μπλε, Λευκό, Κόκκινο» «Κουαρτέτο σε τέσσερις κινήσεις» της Λουκίας Ρικάκη και από το έργο «Requiem for my Friend» που έγραψε μετά από τον θάνατο του Κισλόφσκι.

«Ο Κισλόφσκι με έμαθε την ελευθερία της έκφρασης. Το νόημα της τέχνης είναι η ελευθερία, η ελευθερία έκφρασης. Γι' αυτό πιστεύω ότι όσο και αν προσπαθήσουν κάποιοι για το αντίθετο, αργά ή γρήγορα η τέχνη θα διαδοθεί» δηλώνει ο ίδιος.

Η συναυλία διοργανώνεται στις 20:30 το βράδυ της 30ής Μαΐου, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Τιμές εισιτηρίων: 40, 55, 65, 100 ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ

Με Μάικ Λι συνεχίζεται το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών

Με την καθημερινότητα και τις μικρές χαρές της ζωής ασχολείται για άλλη μια φορά ο Μάικ Λι στη νέα του ταινία «Μια ακόμη χρονιά» που προβλήθηκε στο πλαίσιο του διαγωνιστικού τμήματος του 63ου κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών.

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, που στις ελεύθερες ώρες του καλλιεργεί λαχανικά στο μικρό τους χωράφι, λίγο έξω από το Λονδίνο, ο ανύπαντρος γιος τους και μερικοί φίλοι τους, ανάμεσά τους και μια αλκοολική μεσήλικη γυναίκα κι ένας μοναχικός τύπος, το ίδιο αλκοολικός, παλιός φίλος του ζευγαριού, είναι τα κύρια πρόσωπα της ταινίας.

Ο Μάικ Λι παρακολουθεί τη ζωή τους στη διάρκεια μιας χρονιάς, καταγράφοντας με συμπάθεια τα προβλήματά τους. Οι κριτικοί κάνουν λόγο για μια ταινία ανθρώπινη, δοσμένη με τρυφερότητα και χιούμορ.

Το φιλμ θεωρείται, μάλιστα, από τα φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα και τα άλλα βραβεία του φεστιβάλ.

Το χιούμορ είναι το κυρίαρχο στοιχείο και της νέας ταινίας του Γούντι Αλεν «Θα συναντήσεις ένα ψηλό, μυστηριώδη ξένο» που προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού.

Πρωταγωνιστές είναι τα μέλη μιας ομάδας ανθρώπων, στο σύγχρονο Λονδίνο που προσπαθούν να λύσουν τα ερωτικά και υπαρξιακά τους προβλήματα. Ανάμεσά τους, είναι ένα ζευγάρι, ο άνδρας φιλόδοξος συγγραφέας, η γυναίκα υπάλληλος σε γκαλερί, που οι σχέσεις τους βρίσκονται σε κρίση, ένας ηλικιωμένος πατέρας που εγκαταλείπει την οικογένειά του για μια σέξι νεαρή, μια φλύαρη και εκνευριστική μητέρα, που καταφεύγει σε χαρτορίχτρα και αρχίζει να πιστεύει στη μετενσάρκωση.

Ο Γ.Αλεν καταπιάνεται με τα γνωστά του θέματα (τον έρωτα και τις απογοητεύσεις του, τη ζωή και το θάνατο, τα γερατειά) καταφέρνοντας να τα ανανεώσει.

Με εύστοχους, ζωντανούς διαλόγους, με σκηνές απολαυστικές, με ωραίες ερμηνείες, από ένα διάσημο καστ (Αντονι Χόπκινς, Τζος Μπρόλιν, Ναόμι Γουότς, Αντόνιο Μπαντέρας, Τζέμα Τζόουνς), η ταινία αποτελεί μια απολαυστική κωμωδία ηθών.

Όπως ανάφερε ο ίδιος, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη δημοσιογραφική προβολή της ταινίας του, «η ζωή είναι εφιαλτική, αβάσταχτη και ο μόνος τρόπος είναι να λες ψέματα, να παρουσιάζουμε όλα αυτά τα γελοία πρόσωπα, που την αντιμετωπίζουν με τέτοιο τρόπο, τουλάχιστον στις ταινίες που φτιάχνουμε».

Η τραγική κατάσταση στο Τσαντ, εξαιτίας του εμφύλιου πολέμου που ακόμη συνεχίζεται, είναι στο φόντο της ταινίας «Ένας άνθρωπος που κραυγάζει» (διαγωνιστικό τμήμα) του Μαχάματ-Σάλεχ Χαρούν, του οποίου η ταινία «Νταράτ» είχε κερδίσει το βραβείο της επιτροπής το 2006 στο φεστιβάλ Βενετίας.

Πρωταγωνιστής ένας πατέρας, φροντιστής πισίνας σε πολυτελές ξενοδοχείο, ο οποίος, για να κρατήσει τη δουλειά του σε μια περίοδο περικοπών, στέλνει τον γιο του να πολεμήσει ενάντια στους αντάρτες.

Ο Χαρούν καταγράφει το δράμα του πατέρα και της οικογένειάς του με ένα απλό, ρεαλιστικό φιλμ, από το οποίο δεν λείπει και μια ποιητική διάθεση.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δευτέρα 17/05/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Tomb Raider 2: Το λίκνο της ζωής Star Ξένη ταινία
21:00 Το μαγικό όμποε Σινε+ Δράμα
21:00 Υδάτινες ιστορίες ΕΤ1 Ξένη ταινία
23:00 ’Aνθρωπος για όλες τις δουλειές ΕΤ3 Κωμωδία
23:15 Constantine Star Ξένη ταινία
02:00 Αστροναύτες Σινε+ Δράμα
03:00 Η υπόθεση του κλεμμένου πίνακα ΕΤ1 Ξένη ταινία
03:30 Το χαμίνι του Μεξικό Σίτι Σινε+ Δράμα
03:45 Το Ημερολόγιο ενός ρομαντικού ηδονοβλεψία Star Αισθηματική κομεντί