Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Η Ellen DeGeneres στον “Τιτανικό 3D”!



Η ταινία “Τιτανικός” έχει σημαδέψει πολλούς fans του κινηματογράφου, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η Ellen DeGeneres. Έτσι, η ηθοποιός και τηλεοπτική παρουσιάστρια είχε ετοιμάσει για το show της ένα video - έκπληξη!

Με αφορμή την προβολή του “Τιτανικού σε 3D”, που κυκλοφόρησε στις αίθουσες την προηγούμενη εβδομάδα, η Ellen πρόβαλε κατά τη διάρκεια της εκπομπής ένα video παρωδία με την περίφημη σκηνή από την ταινία, όπου η Roze ποζάρει γυμνή στον αγαπημένο της Jack.

Ξαφνικά, στο σκηνικό εμφανίζεται η DeGeneres και λέει: «Συγνώμη που άργησα, παιδιά, αλλά κάναμε μια άσκηση εκκένωσης πλοίου. Βαρετό! Ευτυχώς την σκαπούλαρα!».

Όταν η Kate Winslet ξεδιπλώνει τη ρόμπα της και προκαλεί με τη γύμνια της τον Leonardo DiCaprio, η Ellen μένει με το στόμα ανοιχτό και της πέφτουν από τα χέρια οι ζωγραφικές της ύλες. Στη συνέχεια διαφωνεί με τον Leonardo για την πόζα της Kate.

nooz.gr

Κυκλοφορίες Bluray - 19/04/2012 AUDIOVISUAL

The Biggest Summer Movies of 2012

Battleship ( 2012) Featurette Shows the Aliens

H ελλάδα απο ψηλά


Αναβίωση του βιβλικού σινεμά

Τα κινηματογραφικά στούντιο ετοιμάζουν πλήθος ταινιών θρησκευτικής θεματολογίας.

Οι τριλογίες μπεστ σέλερ σιγά σιγά εξαντλούνται, το ίδιο και οι υπερήρωες οι περιπέτειες των οποίων δεν έχουν μεταφερθεί ακόμη στη μεγάλη οθόνη. Οι αρχαιοελληνικές περιπέτειες -εκτός εξαιρέσεων- δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα στα ταμεία και στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, οπότε τα στούντιο αναζητούν μια νέα θεματική κατηγορία που να μπορεί να προσελκύσει το κοινό. ΄Η μια παλιά που επιστρέφει.

Στη δεκαετία του ’50 οι θρησκευτικές περιπέτειες ήταν από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του κινηματογράφου, καθώς για να αφηγηθούν επικές ιστορίες χρησιμοποίησαν τις νέες δυνατότητες της εποχής, όπως το σινεμασκόπ. Ετσι προέκυψαν ταινίες, όπως το «Σαμψών και Δαλιδά», η «Ωραιότερη ιστορία του κόσμου», ο πολυβραβευμένος «Μπεν Χουρ» και οι «Δέκα εντολές» - η τελευταία, με επικαιροποιημένες τιμές, είχε ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια μόνο στην Αμερική. Με τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας και του 3D είναι βέβαιο ότι οι νέες θρησκευτικές ταινίες θα είναι τουλάχιστον θεαματικές.

Πλεονεκτήματα

Το πλεονέκτημα των ταινιών θρησκευτικής θεματολογίας και κυρίως αυτών που βασίζονται στις ιστορίες της Παλαιάς Διαθήκης είναι ότι απευθύνονται σε ένα ευρύτατο κοινό, μεγαλώνουν την ηλικιακή γκάμα των θεατών, προσφέρονται για θέαμα και αν βγουν επιτυχημένες έχουν εξασφαλισμένη την επαναληπτική θέαση. Οπως λέει ο σεναριογράφος Στιούαρτ Χέζελντιν, ο οποίος συμμετέχει σε δύο σχετικές ταινίες που βρίσκονται σε προετοιμασία, το θέμα είναι να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στο ευαίσθητο θέμα και την ενδιαφέρουσα, σύγχρονη αφήγηση. «Αν το κάνεις λάθος, θα καταλήξεις με διαδηλωτές έξω από τις αίθουσες. Αν το κάνεις σωστά, θα πάνε και θα ξαναπάνε και θα ξαναπάνε».

Σ’ αυτό ελπίζουν τα στούντιο, που αναβιώνουν την περίοδο της δεκαετίας του ’50 και τον Σεσίλ ντε Μιλ, καθώς ετοιμάζουν πλήθος θρησκευτικών ταινιών. Πιο προχωρημένος σε στάδιο προετοιμασίας είναι ο «Νώε» που θα σκηνοθετήσει ο Ντάρεν Αρονόφσκι με πρωταγωνιστή τον Ράσελ Κρόου. Τα γυρίσματα θα αρχίσουν τον Ιούλιο.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, αφού τελειώσει τη βιογραφία του Λίνκολν και τα γυρίσματα της περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας «Robopocalypse» πιθανότατα θα σκηνοθετήσει το «Gods and Kings», μια νέα αφήγηση της ιστορίας του Μωυσή. Ο Σκοτ Ντέρικσον του «Εξορκισμού της Εμιλι Ρόουζ» θα γυρίσει τον «Γολιάθ», ενώ στα σχέδια βρίσκονται μια μεταφορά του «Χαμένου παραδείσου» του Μίλτον με τον Μπράντλι Κούπερ στον ρόλο του Εωσφόρου και ένα δράμα για την ιστορία των Κάιν και Αβελ με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Σμιθ.

Το πιο αμφιλεγόμενο από όλα τα νέα κινηματογραφικά σχέδια είναι αυτό που σκοπεύει να υπογράψει ο Μελ Γκίμπσον. Ποιος ο λόγος της αναστάτωσης, αφού ο Γκίμπσον γύρισε την τεράστια -σε εμπορικό επίπεδο- επιτυχία των «Παθών του Χριστού»; Το γεγονός ότι πρόκειται για την ιστορία το Ιούδα του Μακκαβαίου, ενός προσώπου εμβληματικού για τον Ιουδαϊσμό. Ηταν ο ηγέτης της εξέγερσης του 167 π.Χ. ενάντια στη θρησκευτική καταπίεση και το Χάνουκα, η γιορτή των Εβραίων που συμπίπτει με την περίοδο των Χριστουγέννων, γιορτάζει τη νίκη αυτής της εξέγερσης. Το ταίριασμα της ιστορίας του Ιούδα του Μακκαβαίου με τον Γκίμπσον μοιάζει ή αψυχολόγητη ενέργεια από το στούντιο της Warner που υποστηρίζει την παραγωγή ή προσπάθεια να προκληθεί με κάθε τρόπο το ενδιαφέρον του κοινού για την ταινία.

Ο λόγος είναι ότι ο Γκίμπσον έχει δηλώσει επανειλημμένως το μίσος του για τους Εβραίους, τόσο μέσα από τον τρόπο που τους παρουσίασε στα «Πάθη του Χριστού» όσο και στα παραληρήματά του, όποτε συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος. Προβληματική είναι και η επιλογή του σεναριογράφου, που είναι ο Τζο Εστερχαζ, ο οποίος έχει γράψει τα σενάρια για το «Βασικό ένστικτο», αλλά και για το «Showgirls» του Πολ Βερχόφεν.

Οι αντιδράσεις από τις εβραϊκές οργανώσεις έχουν αρχίσει. Ηδη λένε: «Ελπίζαμε ότι η Warner θα έβρισκε κάποιον καλύτερο από τον Μελ Γκίμπσον να σκηνοθετήσει ή να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία για τη ζωή της εμβληματικής εβραϊκής μορφής του Ιούδα του Μακκαβαίου. Ως ήρωας των Εβραίων και παγκόσμιος ήρωας στον αγώνα για θρησκευτική ελευθερία, ο Ιούδας ο Μακκαβαίος αξίζει περισσότερα». Οι αντιδράσεις αναμένεται να κορυφωθούν όταν αρχίσουν τα γυρίσματα και κυρίως όταν η ταινία βγει στις αίθουσες. Εκτός και αν ο Γκίμπσον την κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι μια κίνηση συμφιλίωσης.

Η εξαίρεση

Από τις ταινίες με θρησκευτικό περιεχόμενο που γυρίστηκαν τα τελευταία χρόνια μόνο τα «Πάθη του Χριστού» που γύρισε το 2004 ο Μελ Γκίμπσον ξεχώρισαν και κατάφεραν να γίνουν τόσο φαινόμενο του box office (με εισπράξεις που ξεπερνούν τα 610 εκατομμύρια παγκοσμίως) όσο και ένα γεγονός που προκάλεσε κάθε είδους αντιδράσεις στο κοινό. Δεν ξεχνιούνται εύκολα οι σκηνές των αιθουσών που γέμιζαν από ανθρώπους, ηλικιωμένες γυναίκες σε μεγάλο ποσοστό, οι οποίες σπάνια πηγαίνουν στον κινηματογράφο, να κλαίνε και να σχολιάζουν μεγαλοφώνως τα αιματηρά μαρτύρια -σε βαθμό ταινίας σπλάτερ- που κατέγραφε με την κάμερά του ο Γκίμπσον στο σώμα του Τζιμ Καβίζελ - Χριστού. «Παιδί» αυτής της ταινίας ήταν η «Ιστορία της γέννησης» που γύρισε το 2006 η Κάθριν Χάρντγουικ, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί την παροδική αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος του κοινού για τις κινηματογραφημένες θρησκευτικές ιστορίες. Η ταινία, μια απόπειρα αφήγησης της ιστορίας της γέννησης από την πλευρά της Παναγίας, ήταν πλήρης αποτυχία, τόσο καλλιτεχνικά όσο και εισπρακτικά, αφού μόλις που κατάφερε να βγάλει τα έξοδά της.


kathimerini


ALIEN - Easter Edition !


Looper (2012) Teaser Trailer

The Avengers (2012) New Clip

Τηλεθεατής - 06/04/2012

Μάχες για ένα μπεστ σέλερ

Το κυνήγι των φραντσάιζ που βασίζονται σε ολόφρεσκα μπεστ-σέλερ της νεανικής λογοτεχνίας είναι η πιο καυτή τάση αυτή την περίοδο στο Χόλιγουντ, καθώς τα στούντιο μελετούν τις στρατηγικές τους μετά τις απανωτές εμπορικές επιτυχίες των «Χάρι Πότερ», «Λυκόφως» και «Αγώνων πείνας».

Η νέα φόρμουλα μεταφοράς των ιστοριών από τα βιβλία στη μεγάλη οθόνη έχει βάλει τα στούντιο να πληρώνουν έως και 1 εκατομμύριο δολάρια για την απόκτηση των δικαιωμάτων τίτλων που είναι ακόμα και μέτριας εμβέλειας μπεστ-σέλερ, ειδικά αυτά που ανήκουν στις κατηγορίες της επιστημονικής φαντασίας και της δυστοπικής θεματολογίας.

Τα μυθιστορήματα που απευθύνονται στο νεανικό κοινό αποτελούν πλέον το «χρυσό εισιτήριο» για μια εποχή όπου δεν θα μιλάμε πια για σειρές-φαινόμενα, αλλά για κατασκευασμένες στη βάση των προαναφερθεισών κινηματογραφικών ταινιών επιτυχίες.

Ψηλά στη λίστα των τίτλων που έχουν πάρει σειρά για να συνεχίσουν την ένδοξη πορεία μάγων, βρικολάκων και πολεμοχαρών νέων στο σινεμά είναι τα «Ομορφα πλάσματα» των Κάμι Γκαρσία και Μάργκαρετ Στολ, τριλογία που συμπληρώνεται από τα βιβλία «Ομορφο σκοτάδι» και «Ομορφο χάος» (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πλατύπους) και έχει μεταφραστεί σε 30 γλώσσες.

Η μεταφορά του πρώτου βιβλίου ετοιμάζεται από τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Ρίτσαρντ Λα Γκραβενέζε («Ο βασιλιάς της μοναξιάς», «Ο γητευτής των αλόγων», «Οι γέφυρες του Μάντισον», «Ο καθρέφτης έχει δύο πρόσωπα») και όπως κάθε υπερπαραγωγή που σέβεται τον εαυτό της, έχει βετεράνους στο καστ, σαν τον Τζέρεμι Αϊρονς και την Εμα Τόμσον, ένα, τουλάχιστον νέο ταλέντο, σαν την ανερχόμενη Εμι Ρόζουμ, μια προσφάτως υποψήφια για Οσκαρ ηθοποιό, όπως είναι η Βαϊόλα Ντέιβις («Οι υπηρέτριες») αλλά και νέα πρόσωπα σαν την Αλις Ενγκλερτ (η κόρη της Νεοζηλανδής σκηνοθέτιδος Τζέιν Κάμπιον) και τον Βρετανό Τζακ Ο' Κόνελ. Τα «Ομορφα πλάσματα» κινούνται στη σφαίρα του υπερφυσικού και γυρίζονται στη Νέα Ορλεάνη. Θ' αφιχθούν στις αίθουσες τον Φεβρουάριο του 2013, ημερομηνία κατάλληλη για να ξεκινήσει ένα ακόμη φραντσάιζ τον μακρύ δρόμο του στις μεγάλες οθόνες παγκοσμίως. Αν όλα πάνε καλά, θα ακολουθήσουν οι τίτλοι «Chaos walking», «Scorpio races», «The night circus», «Tiger's curse» και «Divergent». Εξωγήινοι πλανήτες και φανταστικά σύμπαντα, όλα έχουν θέση σ' αυτές τις ιστορίες που έχουν ως κεντρικούς χαρακτήρες ένα αγόρι ή ένα κορίτσι ή και τα δύο σε σκοτεινές καταστάσεις, απειλητικές για τη ζωή τους και την κοινωνία που τα περιβάλλει.

Το κόνσεπτ των περιπετειών απευθύνεται και στα δύο φύλα, ώστε να διευρύνεται και το κοινό των ταινιών, που, σε ό,τι αφορά στο «Λυκόφως», περιορίστηκε στο γυναικείο φύλο των εφηβικών ηλικιών.

Χαρακτηριστικό της μάχης που έχει ξεσπάσει στο Χόλιγουντ για τα δικαιώματα αυτών των εν δυνάμει φραντσάιζ είναι η συμμετοχή έξι στούντιο τον περασμένο Δεκέμβριο στην πολυήμερη δημοπρασία του μυθιστορήματος φαντασίας «Daughter of smoke and bone», το οποίο έχει για ηρωίδα μια 17χρονη, μπλεγμένη στα δίχτυα μιας επικής μάχης ανάμεσα στο καλό και το κακό.

Τα αποκλειστικά δικαιώματα της μεταφοράς του κέρδισε τελικά η Universal Pictures, που πλήρωσε 1 εκατομμύριο δολάρια κι ας έχει το βιβλίο πουλήσει μόνο 22.692 αντίτυπα.

Αν και τίποτα δεν εγγυάται την επιτυχία στην κινηματογραφική αγορά, ακόμη κι όταν πρόκειται για τεράστια λογοτεχνικά χιτ -για να θυμίσουμε και φιλμικές αποτυχίες, όπως τα φιλμ «Το αστέρι του Βορρά», «Λέμονι Σνίκετ: Μια σειρά από ατυχή γεγονότα» και «Eragon»- η εν λόγω μόδα θα συνεχιστεί μέχρι να κάνει τον κύκλο της, σε όσα χρόνια κι αν μεταφράζεται αυτό.

  • Εχασε
  • Επαιξε κι έχασε η Paramount Pictures, που είχε κάποτε τα δικαιώματα του βιβλίου «Λυκόφως», αλλά τα άφησε για να τα πάρει η Summit Entertainment, που μετράει τώρα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως από 4 ταινίες.

ethnos

Bad Ass (2012) New Poster

Μεγάλη Τρίτη 10/04/2012 - Ταινίες στην ελληνική TV

21:00 Η ωραία Ελένη Star Ξένη ταινία
21:00 Οριακές διαπραγματεύσεις Alpha Ξένη ταινία
21:00 Η αγάπη θέλει το χρόνο της Mega Ξένη ταινία
23:00 Το κάθαρμα [η μαρκησια του λιμανιού] ΕΤ3 Δράμα
23:15 Ο πατριώτης Mega Ξένη ταινία
23:30 Το μέλι ΕΤ1 Δράμα
00:30 Μαζί για τη νίκη Star Περιπέτεια
00:30 Malcom x ΝΕΤ Ξένη ταινία
00:45 Οριακές διαπραγματεύσεις Alpha Περιπέτεια
03:00 Τι έκανες μπαμπά στην άγρια Δύση Star Κωμωδία