Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Πυρ στον Ομπάμα για το «Σκοτώστε τον Οσάμα»

Ακόμα και βυθισμένος στα τάρταρα της αραβικής θάλασσας, ο Μπιν Λάντεν εξακολουθεί να αναστατώνει τον Λευκό Οίκο. Να τον διχάζει και να γίνεται, είτε πρωταγωνιστής θεωρίας συνωμοσίας που έχει ρίζες στην αντιπαλότητα Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικανών, είτε γερό χαρτί σε μια προσπάθεια αύξησης της δημοτικότητας του Μπαράκ Ομπάμα.

Το επικείμενο θρίλερ της Κάθριν Μπίγκελοου «Σκοτώστε τον Μπιν Λάντεν», προτού γυριστεί, και ξεσηκώσει ενδεχομένως τους φανατικούς μουσουλμάνους, έχει προκαλέσει ντόρο.

Συνέχεια του «Hurt Locker»

Οι Ρεπουμπλικανοί κατηγορούν τον Λευκό Οίκο για διαρροή απόρρητων πληροφοριών στο team της ταινίας για την επιχείρηση Λάντεν, με στόχο να αυξήσει τη δημοτικότητα του Ομπάμα για τις προεδρικές εκλογές του 2012, έναν μόλις μήνα μετά την έξοδο της ταινίας.

Εδώ και τρία χρόνια ετοίμαζε με μυστικότητα η Μπίγκελοου το φιλμ, που θα είναι η συνέχεια του «Hurt Locker». Θα βασιζόταν σε μια αποτυχημένη αποστολή των αμερικανικών δυνάμεων να εξολοθρεύσουν τον Νο1 τρομοκράτη στα σύνορα Αφγανιστάν-Πακιστάν.

Στη CIA

Να όμως, που η Ιστορία και η εξολόθρευση του αρχηγού της Αλ Κάιντα έγραψαν το «χάπι εντ» της ταινίας. Δεν αποκαλύπτει πολλά, ούτε η ίδια ούτε ο σεναριογράφος και δημοσιογράφος, Μαρκ Μπόαλ. Οι δικές του έρευνες στο Ιράκ και η πρόσβαση σε στρατιωτικά έγγραφα τροφοδότησαν και το «Hurt Locker». Σύμφωνα, όμως, με φήμες η ταινία θα περιλαμβάνει τη 40λεπτη μάχη στο Πακιστάν, που κατέληξε στον θάνατο του Λάντεν.

Η ταινία της Μπίγκελοου, της οποίας ο τίτλος, «Σκοτώστε τον Μπιν Λάντεν», ενδέχεται να είναι αυθαίρετος, γίνεται μία ακόμη «αχίλλειος πτέρνα» του Ομπάμα από τους επικριτές του. Ο Πίτερ Κινγκ, Ρεπουμπλικανός και επικεφαλής της επιτροπής εσωτερικής ασφαλείας των ΗΠΑ, καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο ότι άφησε να διαρρεύσουν απόρρητες πληροφορίες γύρω από την επιχείρηση Λάντεν στην Αμερικανίδα σκηνοθέτιδα, θέτοντας σε κίνδυνο επόμενες αντιτρομοκρατικές εκστρατείες.

Σε επιστολή προς την επιτροπή εσωτερικής ασφάλειας και τη CIA, ζητεί από τους αρμόδιους να ερευνήσουν το θέμα «της σκοπιμότητας της πρόσβασης ανθρώπων του Χόλιγουντ σε μυστικούς αξιωματικούς του στρατού και της CIA».

Τη συζήτηση άνοιξε η δημοσιογράφος των «Νιου Γιορκ Τάιμς», Μορίν Ντάουντ, η οποία έγραφε στις 6 Αυγούστου ότι οι σκηνοθέτες «έχουν πρόσβαση στην πιο απόρρητη αποστολή στην Ιστορία» και εξέφραζε με σιγουριά την άποψη ότι η ταινία θα ωραιοποιήσει το προφίλ του Μπαράκ Ομπάμα.

Για να ενισχύσει τα επιχειρήματά της, επικαλείται το γεγονός ότι ο συνεργάτης τής Μπίγκελοου, Μπόαλ, εμφανίστηκε σε τελετή της CIA, όπου τιμήθηκαν τα μέλη της επικίνδυνης αποστολής.

Πολιτικές διαστάσεις

Αν λοιπόν όλα αυτά ισχύουν, και δεν ανήκουν στη σφαίρα της θεωρίας συνωμοσίας ή σε ένα ακόμη χτύπημα κάτω από τη μέση των Ρεπουμπλικανών στον Ομπάμα, η δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο νυν πρόεδρος της Αμερικής θα βγει κερδισμένος.

Λίγο πριν το χέρι των ψηφοφόρων αγγίξει τις κάλπες, η ταινία θα θυμίσει τη μεγαλύτερη αμερικανική νίκη εναντίον της τρομοκρατίας, που έγινε επί των ημερών του Ομπάμα, που σήμερα παρακολουθεί τη δημοτικότητα του να τρίζει, αφού αντιμετωπίζει την ολοένα αυξανόμενη ανεργία, μια παραπαίουσα οικονομία και έναν εσωτερικό πόλεμο στην Ουάσιγκτον.

Με το ζήτημα να παίρνει συνεχώς πολιτικές διαστάσεις, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ. Αποκάλεσε «γελοίες» τις κατηγορίες για διαρροή πληροφοριών. Παραδέχτηκε ότι οι άνθρωποι που εργάζονται στο γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου προσπαθούν να διασφαλίσουν την ακρίβεια σε άρθρα, ντοκιμαντέρ και χολιγουντιανές παραγωγές, όπου εμπλέκεται ο πρόεδρος.

«Αλλά αυτό δεν σημαίνει», ξεκαθάρισε, «ότι συζητάμε απόρρητα θέματα». Και έκλεισε την επίσημη τοποθέτηση, λέγοντας, «ελπίζω, καθώς αντιμετωπίζουμε τη συνεχή απειλή της τρομοκρατίας, ότι η επιτροπή του Λευκού Οίκου για τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας θα έχει σοβαρότερα πράγματα να συζητά από μια ταινία».

«Αμερικανικός θρίαμβος»

Τι θέση παίρνει η Κάθριν Μπίγκελοου; Ξεκαθάρισε ότι στην ταινία θα φαίνεται ότι η επιχείρηση Λάντεν ήταν αποτέλεσμα και των προηγούμενων κυβερνήσεων. «Ηταν», υποστηρίζει, «ένας αμερικανικός θρίαμβος, τόσο ηρωικός όσο και καθόλου μονόπλευρος».

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφόρησαν, η Αμερικανίδα σκηνοθέτις πρόκειται να εσωματώσει στην ταινία τις αντιδράσεις του αραβικού κόσμου στον θάνατο του Λάντεν. Θα είναι τόσο τολμηρή όσο υπόσχεται; Ή θα δούμε για μια ακόμη φορά την αστερόεσσα να ανεμίζει στο τελευταίο πλάνο;

enet



To Sex And The City επιστρέφει στις οθόνες

Χαράς ευαγγέλια για τις φανατικές (και τους φανατικούς) του διάσημου σίριαλ Sex And The City. Οι παραγωγοί του σε μία συνάντηση στο Χόλιγουντ την περασμένη εβδομάδα συμφώνησαν να ξαναβγάλουν το δημοφιλές σίριαλ στη μικρή οθόνη, με καινούρια -εννοείται- επεισόδια.

Ο δημιουργός της μεγάλης επιτυχίας Darren Star δεν είπε ακόμα το ναι αλλά όλοι οι υπόλοιποι έχουν συμφωνήσει στην… τηλεοπτική λύση. Παραγωγός θα είναι η ίδια η Sarah Jessica Parker, που δείχνει ανακουφισμένη με αυτή τη λύση. Η αγαπημένη ηθοποιός ήθελε πολύ ακόμα μία συνέχεια στο Sex And The City, αλλά την ίδια στιγμή είχε απογοητευτεί από τις πολύ κακές κριτικές που είχε λάβει η δεύτερη ταινία που είχε βγει στους κινηματογράφους, έτσι η τηλεοπτική προοπτική την αφήνει απολύτως ικανοποιημένη.

Ετσι νέα ταινία δεν θα βγει στους κινηματογράφους, τουλάχιστον όχι σύντομα. Σύμφωνα με τα αρχικά σχέδια οι παραγωγοί θα ετοίμαζαν μία ταινία για τις 4 πρωταγωνίστριες σε νεαρή ηλικία. Μην τρομάζετε, δεν θα έπαιζαν οι ίδιες (πόσα θαύματα να κάνουν πια οι έρμοι οι πλαστικοί χειρουργοί!). Τους ρόλους τους θα αναλάμβαναν οι Elizabeth Olsen (Carrie), Blake Lively (Samantha), Selena Gomez (Charlotte) και Emma Roberts (Miranda).

protothema

Final Destination 5 (2011) Trailer 2

Full Trailer for 'Dexter's 6th Season

Night of the Living Dead: Origins (2011) Promo Poster



Night of the Living Dead: Origins (2011) Trailer


Rec [4] Apocalypse (2012 ) Promo Poster



Nightmare On Elm Street 1-7 Blu-ray Edition


Street Date : 03/10/2011

A Nightmare on Elm Street box set on Blu-ray in the UK

The Nightmare On Elm Street Collection features 7 films across 4 Blu-ray discs plus a disc of bonus content.

The Good Wife - Season 3 (2011) Tv Series Promo Posters




We Need to Talk About Kevin (2011) Trailer


Don't Be Afraid of the Dark (2011) New Clip

Σάββατο 14/08/2011 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Genova ANT1 Ξένη ταινία
22:00 High Fidelity ΝΕΤ Αισθηματική κομεντί
22:10 Ο νεαρός Αντερσεν Πρίσμα+ Βιογραφία
23:00 Εφιαλτικά όνειρα ANT1 Ξένη ταινία
23:00 Εκπαίδευση στα άκρα ΕΤ3 Ξένη ταινία
23:00 Κωδικό όνομα: Νίνα Star Ξένη ταινία
00:30 Οι συνωμότες του μαύρου χρυσού ΝΕΤ Ξένη ταινία
01:15 Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν Star Κωμωδία
01:20 Μετά το σκοτάδι Σπορ+ Δράμα
01:40 Ghostwood Πρίσμα+ Ξένη ταινία
01:45 Η καρδιά του μαχητή (heart of The warrior) Alter Ξένη ταινία
03:00 Νίκολας Νίκλεμπι Star Κοινωνική