Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Φωτογραφικό ταξίδι στην κινηματογραφική Αθήνα πραγματοποιεί το Μουσείο Μπενάκη

Την σχέση της Αθήνας με το σινεμά πραγματεύεται η έκθεση φωτογραφίας του Τάσου Βρεττού, η οποία εγκαινιάζεται στις 4 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη, στο κτίριο της οδού Πειραιώς.

Στην έκθεση με τίτλο «Αθήνα: Πόλη & Κινηματογράφος», παρουσιάζονται φωτογραφίες κινηματογραφικών αιθουσών της Αθήνας.

Κεντρικές και ιστορικές κινηματογραφικές αίθουσες, σινεμά της περιφέρειας της πόλης, αίθουσες που συγκεντρώνουν το σινεφίλ κοινό, multiplex και υπέροχα θερινά σινεμά αποθανάτισε ο φωτογράφος, με μια διάθεση όχι μόνο καταγραφής, αλλά και ταξιδιού στην ατμόσφαιρα της κινηματογραφικής αίθουσας και στην κατάδυση της κινηματογραφικής εμπειρίας.

Όπως αναφέρει ο Ροζέρ Οντέν, επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Σορβόννης, θεωρητικός της επικοινωνίας και των οπτικοακουστικών μέσων: «Την ώρα που, όλο και περισσότερο, βλέπουμε τις ταινίες στο σπίτι μας, στην τηλεόραση, στον υπολογιστή ή ακόμη και στη μικρο – οθόνη του κινητού μας, οι φωτογραφίες του Τάσου Βρεττού, μας αποκαλύπτουν την «αλήθεια» του «κινηματογράφου»: μια ταινία, τη βλέπεις στο σκοτάδι, στη μεγάλη οθόνη, συντροφιά με άλλους θεατές, σε έναν αστικό χώρο, αποκλειστικά αφιερωμένο σε αυτό το σκοπό».

«Ο κινηματογράφος είναι ένας 'άλλος' κόσμος, που διέπεται από νόμους διαφορετικούς από αυτούς της καθημερινότητας: δίνες ψυχεδελικών χρωμάτων, παραμορφωμένη προοπτική, εντυπωσιακά καδραρίσματα, αντανακλάσεις και διαφάνειες, εικόνες φλου προκαλούν κάποιο δισταγμό για τη διάσταση των πραγμάτων και των όντων. Τέλος, ανοίγει το παράθυρο της οθόνης: το φιλμ είναι εκεί, ένας κόσμος φτιαγμένος από φως που κατοικείται από αστέρια (stars), ένας κόσμος παλλόμενος από επιθυμίες και πάθη...» αναφέρει ο καθηγητής.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου με θέμα «Πόλη και Κινηματογράφος: Χώροι προβολής, Χώροι Αστικοί» (12 -14 Νοεμβρίου 2009).

To Βήμα

The Twilight Saga: New Moon Volturi Featurette


The Twilight Saga: New Moon Volturi Featurette

Trailer Park | MySpace Video

Xkcd's Brilliant / Confusing Movie Narrative Charts




http://imgs.xkcd.com/comics/movie_narrative_charts_large.png

http://xkcd.org/

Real News - Kυριακή 8/11/2009

Kαθημερινή - Κυριακή 8/11/2009

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ

Κολοκύθα Παντού Το χειμωνιάτικο πεντανόστιμο λαχανικό σε δεκάδες νόστιμα φαγητά. Σε σούπες, σε λαδερά, σε πίτες, σε ριζότο, σε τάρτες, σε σαλάτες, με κρέας, με πουλερικά, σε ζυμαρικά... ακόμα και σε ομελέτα. Μυστικά και συμβουλές για την επιλογή και συντήρησή της αλλά και ιδέες για πεντανόστιμες συνταγές.

Ζαχαροπλαστείο: Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει μοναδικά γλυκά... όλο καραμέλα. Τούρτα καραμέλα, δύο τάρτες, μία με καραμελωμένα αχλάδια και παγωτό και μία με σοκολάτα, καρύδια και καραμέλα, μους καραμέλας με σος σοκολάτας αλλά και καραμέλα σε βάζο για μπισκότα ή για γαρνιτούρα σε παγωτό.

Κάλεσμα α λα Ιταλικά Η Ντίνα Νικολάου συνθέτει ένα μενού για 6 άτομα με 40 ευρώ με θέμα την ιταλική κουζίνα. Δανείζεται λοιπόν υλικά και τεχνικές από το Βορρά και το Νότο της γείτονος και ετοιμάζει ένα μενού απλό αλλά με χαρακτήρα.

Δημιουργία Το χοιρινό πρασοσέλινο μπαίνει στο μικροσκόπιο αυτόν το μήνα και οι σεφ του περιοδικού το αναδομούν με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τοπική ΚουζίναΟ Χριστόφορος Πέσκιας μας ταξιδεύει στην Μάνη, δανείζεται υλικά από την τοπική γαστρονομία και ετοιμάζει καθημερινά εύκολα πιάτα… λίγο πειραγμένα.



Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Νταβίντ-Βαν Γκογκ

Κυκλοφορεί το τρίτο dvd της σειράς ντοκιμαντέρ που προσφέρει η «Κ», με τίτλο «Η δύναμη της τέχνης». Το τρίτο dvd επικεντρώνεται στο έργο «Ο θάνατος του Μαρά» (1793) του Νταβίντ και στο «Σταροχώραφο με κοράκια» (1890) του Βαν Γκογκ.

Μέσα από τη βραβευμένη σειρά, ο Simon Schama αφηγείται την επική ιστορία μιας διαρκώς εξελισσόμενης καλλιτεχνικής δυναμικής και την ικανότητα των ανθρώπων που άλλαξαν την οπτική μας για τον κόσμο.

Kαθημερινη - Σάββατο 7/11/2009



ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ

Οδηγούμε το Honda FCX Clarity.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

Οδηγούμε το ηλεκτρικό Mitsubishi i-MiEV

ΔΟΚΙΜΕΣ

Skoda Yeti, SAAB 9-3x, Lancia Delta 1,8 Turbo, KIA Soul.
















FILOMATHIX

Το 3ο βιβλίο της σειράς γνώσης Filomathix για να μάθουν οι μικροί μας φίλοι τα πάντα για τις επιστήμες της Γης.

TA NEA - Σαββατο 7/11/2009

TA NEA - Παρασκευή 6/11/2009

Ελευθεροτυπία - Kυριακή 8/11/2009


Ελευθεροτυπία - Σαββατο 7/11/2009

Mac OS - Η εξέλιξη !


Από το System 1.0 στο Snow Leopard. Η εξέλιξη σε 55 φωτογραφίες.

The Simpsons - Kαλύτερες Ατάκες

Οι καλύτερες ατάκες του Homer Simpson.

Αυτή τα λέει όλα: “Just because I don’t care doesn’t mean I don’t understand.”.

Days of the Dead

Δεν πρόκειται για νέα ταινία του Τζορτζ Ρομέρο αλλά για το καταπληκτικό νέο φωτογραφικό αφιέρωμα του Boston.com.

Στη Νο. 8 οι Chewbacca και Stormtrooper είναι πιθανότατα πραγματικοί φρουροί του Ομπάμα.

The 50 Biggest Movies Of 2010


Οι 50 ταινίες που σύμφωνα με το Times θα κάνουν τη διαφορά το 2010.

IMFDB !!!

Το κινηματογραφικό IMDB το ξέρουμε όλοι.

Το IMFDB (Internet Movie Firearms Database) όμως;

Απίστευτο σάιτ.

Περιέχει όλα τα όπλα που εμφανίζονται σε κινηματογραφικές ταινίες. Δείτε για παράδειγμα στο The Matrix.

Google Wave


Αν δεν έχετε ήδη, λογικά θα έχετε σε λίγο καιρό όσοι ενδιαφέρεστε. Εδώ οι οδηγίες χρήσης.

Samsung SH-B083 - Διαβάζει και... καίει Βlu-ray x 8

Η Samsung ετοιμάζεται να «βγάλει» στα καταστήματα έναν οδηγό δίσκου Βlu-ray για υπολογιστή με το όνομα SH-B083 και με τιμή που δε θα ξεπερνάει τα 130 ευρώ.

Το Samsung SH-B083 υποστηρίζει δίσκους με μεγάλη χωρητικότητα, μέχρι 25GB ενός στρώματος και 50GB διπλού στρώματος. Το SH-B083 είναι σε θέση να παίζει σε ταχύτητα 8x δίσκους BD-R και BD-ROM, CD μέχρι και 48x και DVD με ταχύτητα έως 16x.

Χρησιμοποιείται ένας νέος αλγόριθμος τάχιστου «καψίματος» του δίσκου με διπλό στρώμα που παρέχει μέση ταχύτητα πρόσβασης 350 ms, καθιστώντας το πιο γρήγορο της αγοράς. Η συσκευή όχι μόνο διαβάζει αλλά και γράφει Blu-ray, CD και DVD.

Για μεγαλύτερη σταθερότητα τόσο στην ανάγνωση και στο «κάψιμο», το SH-B083 είναι εξοπλισμένο με δύο φακούς, ένα για την ανάγνωση Blu-ray και άλλα ανάγνωση ή εγγραφή CD και DVD. Η τεχνολογία SOHC (Spherical Abberation Compensation Technology) βελτιώνει την ποιότητα της ανάγνωσης ακόμη και όταν το προστατευτικό στρώμα του δίσκου δεν είναι απολύτως ομαλό.

Η ακρίβεια του οδηγού δίσκου της Samsung ενισχύεται περαιτέρω με γωνιακή στήριξη σε τέσσερα σημεία, θερμική απαγωγή με ενισχυμένο σύστημα ψύξης του φακού και με φιλικές ως προς το περιβάλλον λειτουργίες για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.


Έχει κομψή πρόσοψη, εντελώς μαύρη, και ενδεικτικές μπλε διόδους. Είναι χαμηλού βάρους, συμπαγές και εύκολο στη μεταφορά.

Το SH-B083 έρχεται με πρόγραμμα Cyberlink TrueTherater το οποίο επιτρέπει τη μετατροπή ενός DVD σε Full HD. Tο SH-B083 περιλαμβάνει επίσης το σύστημα Firmware Live να έχει συνεχώς την τελευταία έκδοση του firmware.

fullhd

Νέα σελίδα για το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ

Νέα σελίδα για το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑΝέα σελίδα για το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ

Γυρίζει σελίδα το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ, αποχωρίζεται το μηνιαίο χαρακτήρα του και μετασχηματίζεται σε ειδική συλλεκτική έκδοση ΚΑΙ ταυτόχρονα σε καθημερινό ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ανταποκρινόμενοι στα νέα δεδομένα της ηλεκτρονικής εποχής, το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ- μετά από 20 χρόνια συνεχούς μηνιαίας παρουσίας στα περίπτερα- σχεδιάζει να μετατοπίσει το βάρος της κινηματογραφικής ενημέρωσης στο ανανεωμένο site του www.cinemag.gr δημιουργώντας ταυτόχρονα και μια νέα ειδική συλλεκτική έκδοση.

Η έντυπη έκδοση του περιοδικού θα κυκλοφορεί τέσσερις φορές το χρόνο σε νέο σχήμα και πολυτελές χαρτί, θα προσφέρει 2 συλλεκτικά DVD και θα κρατήσει τον εξειδικευμένο σινεφίλ χαρακτήρα της. Με ειδικά αφιερώματα, μεγάλες έρευνες και συνεντεύξεις, αναλύσεις, κριτικές και πολυσέλιδες παρουσιάσεις μεγάλων κινηματογραφικών γεγονότων και ταινιών, το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ θα προσφέρει στο χαρτί όσα δεν χωρούν στο ίντερνετ.

Χτίζοντας πάνω στην κατεύθυνση των τελευταίων ετών αλλά επαναπροσεγγίζοντας τη λογική και τη δομή του, το περιοδικό επιχειρεί να προσφέρει στους φίλους του μια έκδοση στην οποία θα μπορούν να ανατρέχουν ανά πάσα στιγμή. Μια έκδοση που φιλοδοξούμε να είναι συλλεκτική.

Ταυτόχρονα ο κύριος όγκος των ειδήσεων και των κριτικών μεταφέρεται στο online παράρτημά μας, το cinemag.gr: Κριτικές όλων των ταινιών της εβδομάδας, ειδήσεις από το Χόλιγουντ, την Ευρώπη και την Ελλάδα, αναλυτικό box office, ανταποκρίσεις από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη, ρεπορτάζ από γυρίσματα, αποκλειστικές video-συνεντεύξεις και όλες οι νέες κυκλοφορίες DVD, CD και βιβλίων για τον κινηματογράφο.

Ημερομηνία έκδοσης του επόμενου, πλήρως ανανεωμένου τεύχους, είναι η 17η Δεκεμβρίου, ημέρα στην οποία θα βγει στον αέρα και νέο cinemag.gr

Για απορίες σε σχέση με τις υπάρχουσες συνδρομές ή άλλες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα 210 6061108 και 2106061725.

Εκτός Όσκαρ ο Χιου Τζάκμαν

Η είδηση απογοήτευσε πολλούς. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, o Χιου Τζάκμαν που όλοι θαυμάσαμε στην περσινή τελετή των Όσκαρ το πολύπλευρο ταλέντο του στο χορό, το τραγούδι και το show, δε θα είναι και φέτος οικοδεσπότης στο Kodak Theatre.

Η Ακαδημία είχε την ελπίδα ότι ο «Γούλβεριν» θα επέστρεφε φέτος στο ρόλο του παρουσιαστή της βραδιάς, μετά την επιτυχημένη του πρώτη απόπειρα, αλλά όταν χτύπησε το τηλέφωνο, η απάντηση από την άλλη πλευρά ήταν «ευχαριστώ, αλλά ... δε θα πάρω».

Ο Χιου αποφάσισε να αφοσιωθεί στην υποκριτική του καριέρα και να μην εμπλακεί ξανά στη φρενίτιδα των Όσκαρ, ξέροντας ούτως ή άλλως ότι έχει τοποθετήσει ψηλά τον πήχυ. Πέρυσι είδαμε από σκηνές Broadway μέχρι μουσικά ντουέτι με την Αν Χαθαγουέι, κάτι που άλλαξε το concept της παρουσίασης, η οποία μέχρι τότε βασιζόταν κυρίως στις έξυπνες ατάκες και την ετοιμότητα κωμικών ηθοποιών (ο Μπίλι Κρίσταλ κρατά τα σκήπτρα).

Με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά την «άλωση» της σκηνής του Kodak Theatre από τον χαρισματικό Τζάκμαν, θα είναι δύσκολο για τους διοργανωτές να βρουν έναν σταρ που να συνδυάζει τα ταλέντα του, ενώ διάφορες «φωνές» από το Χόλιγουντ δίνουν ψήφο στο νέο αίμα κωμικών -Μπεν Στίλερ, Άνταμ Σάντλερ, Όουεν Γουίλσον, ακόμα και Βινς Βον- για να υποδεχθούν τους καλεσμένους του θείου Όσκαρ, ακόμα κι αν με κανέναν δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε αεροπλανικές πιρουέτες και ψηλές κορόνες. Ποιος θα συγκριθεί μαζί του;

Cinemag

Tell Tale (2009)




imdb

Creation (2009)


imdb

Defendor (2009)


imdb

The Final Storm (2009) Trailer

Reeds (2009) Trailer

Fear Clinic - Web Mini Series

Horror legend Robert Englund (Freddy Krueger of the Nightmare on Elm Street blockbuster franchise) stars as the sinister, maniacal genius Dr. Andover. His obsession: to cure humanity's worst fears. His method: the Fear Chamber, a device of his creation that can bring any worst fear to life. With Dr. Andover's extreme methods his unwilling patients will be cured for good...or die trying!

The spine-tingling action of Fear Clinic will unfold over five webisodes.

Each will spotlight Dr. Andover's eerily extreme methods to help a patient at the clinic conquer their greatest fears: from hydrophobia (fear of water), scotophopia (fear of the dark), and entomophobia (fear of insects), to claustrophobia (fear of small spaces) and misophobia (fear of being contained with germs or dirt).

To further whet the horror enthusiasts' appetite for blood, acting icons from three of Hollywood's biggest horror movie franchises will appear together. Robert Englund will be joined on screen by fellow genre megastar Kane Hodder (Jason Voorhees in the Friday the 13th franchise) as well as Danielle Harris (Rob Zombie's Halloween).

The project is directed by Robert Hall (Laid to Rest) with effects from his company Almost Human (Terminator: The Sarah Conner Chronicles, Buffy the Vampire Slayer, Quarantine, The Burrowers) from a script by Aaron R. Drane and executive produced by Mark B. Johnson and Jim Burns.

http://www.fearnet.com/shows/fear_clinic/episodes/index.html

Δειτε το trailer της σειρας εδω !!

Prince of Persia: The Sands of Time First Trailer


Prince of Persia: The Sands of Time

Trailer Park | MySpace Video

Τρίτη 3/11/2009 - Ταινίες στην Ελληνική Τηλεόραση

21:00 Τελική ανάλυση Star Ξένη ταινία
21:00 Ένας αξέχαστος έρωτας Alter Αισθηματική κομεντί
21:20 Πρώτος έρωτας Σινε+ Δράμα
22:00 Μικροκύματα Κανάλι της Βουλής Ταινία
23:00 Κέλι Η51 Σινε+ Ξένη ταινία
00:15 Μαφία ΝΕΤ Ξένη ταινία
01:20 Old boy Σινε+ Ξένη ταινία
02:15 Επιθεωρητής Βαλαντέρ: Ο παραχαράκτης Alter Θρίλερ
02:30 Η κατάρα του πολεμιστή Star Ξένη ταινία
03:00 Slammed Mega Ξένη ταινία
03:20 Ο Πύργος με τα φαντάσματα Σινε+ Ξένη ταινία
04:15 Σύγκρουση στο βυθό Star Περιπέτεια
04:20 Επιβίωση Σινε+ Ξένη ταινία

Star Wars: In Concert (usa only)




http://www.starwarsinconcert.com/