Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

HiTECH -Tεύχος Μαρτίου 2011

Καθημερινή - Κυριακή 06/03/2011


Καθημερινή - Σάββατο 05/03/2011


Έθνος - Κυριακή 06/03/2011




Βασιλική νίκη για τον «Λόγο του Βασιλιά», σε Πόρτμαν και Φερθ τα Όσκαρ πρώτων ρόλων


«Στέμμα» φόρεσε ο Λόγος του Βασιλιά του Τομ Χούπερ, κερδίζοντας τέσσερα Όσκαρ -τα τρία σε βασικές κατηγορίες. Απέσπασε βραβείο καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου και Α' Ανδρικού Ρόλου. Στη Νάταλι Πόρτμαν το βραβείο Α΄Γυναικείου Ρόλου, με το κοινό του Kodak Theater να την καταχειροκροτεί. Δυστυχώς, ο Κυνόδοντας δεν κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, το οποίο απέσπασε το In a better world από τη Δανία.

Σε μία βαρετή τελετή, με ελάχιστα διαλείμματα γέλιου, κάμποσα χασμουρητά και καθόλου εκπλήξεις, ο Λόγος του Βασιλιά κέρδισε τέσσερα Όσκαρ σε βασικές κατηγορίες (ταινίας, σκηνοθεσίας, Α' Ανδρικού και πρωτότυπου σεναρίου). Τέσσερα βραβεία και για το Inception, με τρία ακολουθεί το Social Network.

Από δύο Όσκαρ απέσπασαν τα The Fighter, Toy Story 3 και Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

Χωρίς Όσκαρ έμεινε η Ελλάδα, αφού το In A Better World κέρδισε την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, αλλά και το φαβορί Biutiful του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου στην κατηγορία της καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Η Νάταλι Πόρτμαν κατάφερε να καθηλώσει τα μέλη της Ακαδημίας με την ερμηνεία της ως λευικός και μαύρος κύκνος στην ταινία Black Swan και να κερδίσει το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου.

Ο Κόλιν Φερθ αναδείχθηκε «βασιλιάς» καλύτερης ανδρικής ερμηνείας για τον ρόλο του στην ταινία Ο Λόγος του Βασιλιά, όπως άλλωστε αναμενόταν.

Ο Τομ Χούπερ νίκησε τον αντίπαλό του -θεωρούμενο φαβορί- Ντέιβιντ Φίντσερ (Social Network) στην κατηγορία της καλύτερης σκηνοθεσίας και «στέφθηκε» εκείνος νικητής με τον Βασιλιά του.

Στην Μελίσα Λίο για την ερμηνεία της στο The Fighter απονεμήθηκε, τελικά, το βραβείο Β' γυναικείου ρόλου, το οποίο παρουσίασε ο ηθοποιός Κερκ Ντάγκλας, παίζοντας με την αγωνία των πέντε υποψηφίων. Η Μελίσα Λίο ήταν φαβορί, αλλά μετά από μία διαδικασία αυτοπροώθησης που θεωρήθηκε από πολλούς αρκετά «άκομψη», η 14χρονη Χάιλι Στάινφελντ είχε τις τελευταίες ημέρες θεωρηθεί ότι θα κέρδιζε το βραβείο -κάτι που τελικά δεν έγινε.

Ο Κρίστιαν Μπέιλ κέρδισε -όπως αναμενόταν- το βραβείο Β' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στο Τhe Fighter.

Το βραβείο σκηνογραφίας απέσπασε Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, ενώ το δεύτερο, εκείνο της φωτογραφίας απέσπασε το Inception.

Ο Τζάστιν Τίμπερλέικ δήλωσε ότι είναι ο Μπάνγκσι -αστειευόμενος έτσι με το θέμα της ταυτότητας του μυστηριώδους καλλιτέχνη- και στη συνέχεια παρουσίασε το βασίλειο του Σρεκ, αλλάζοντας το σκηνικό, για να παρουσιάσει μαζί με τη Μίλα Κούνις τα βραβεία κινουμένων σχεδίων. Εκείνο της ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους απέσπασε το The Lost Thing, ενώ το βραβείο καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους κέρδισε -όπως αναμενόταν- το Toy Story 3.

Ο Άαρον Σόρκιν κέρδισε, όπως αναμενόταν, το Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου για το Social Network, ενώ ο Ντέιβιντ Σάιντλερ κέρδισε το βραβείο καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου για τον Λόγο του Βασιλιά.

Στους Τρεντ Ρέζνορ και Άτικους Ρος (The Social Network) το Όσκαρ καλύτερης μουσικής, ενώ ο Ράντι Νιούμαν κέρδισε το βραβείο για καλύτερο τραγούδι με το We Belong Together από το Toy Story 3.

Όσκαρ ήχου, αλλά και ηχητικών εφέ απέσπασε το Inception. Όσκαρ οπτικών εφέ και πάλι στο Ιnception.

Όσκαρ καλύτερου μοντάζ κέρδισε το Social Network.

Βραβείο μακιγιάζ απέσπασε το Wolfman, ενώ Όσκαρ κοστουμιών απέσπασε η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

Το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους απέσπασε το Strangers No More, ενώ το God of Love αναδείχθηκε καλύτερη ταινία μικρού μήκους.

Μάλλον λόγω... επικαιρότητας απέσπασε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ το Inside Job, το οποίο κατηγορεί τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την οικονομική κρίση, αφήνοντας χωρίς βραβείο τον αναμενόμενο νικητή -και εξαιρετικό φιλμ- Exit through the gift shop του Μπάνγκσι.

Δευτέρα 28/02/2011 - Ταινίες στην ελληνική TV

21:00 Απλά ακαταμάχητη Alpha Ξένη ταινία
21:00 Killshot: Ο δολοφόνος είναι εδώ Star Ξένη ταινία
21:15 Παρίσι, σ' αγαπώ ΕΤ1 Ξένη ταινία
22:00 Πριν και μετά ΝΕΤ Ξένη ταινία
00:15 Τελευταίες μέρες Πρίσμα+ Δράμα
01:35 Σκυλιά στο χιόνι Σινε+ Ξένη ταινία
02:00 Απλά ακαταμάχητη Alpha Αισθηματική κομεντί
02:00 Κάποτε στην Κίνα 3 Star Ξένη ταινία
03:10 Αιδεσιμότατος γκεΪβιν Σινε+ Δράμα
04:15 Μάγισσα τιμωρός Star Ξένη ταινία
05:40 Τσάρλι Τσάπλιν-συλλογή μικρού μήκους (2) Σινε+ Ξένη ταινία

Ενα τρίπτυχο για την LG


Ενα επαναστατικό υπέρλεπτο κινητό με τρεις αναδιπλούμενες επιφάνειες, οι οποίες θα το μεταμορφώνουν αστραπιαία σε ένα μίνι tablet ΡC, δημιούργησε ο σχεδιαστής Εντουαρντ Χάλε για χάρη του νοτιοκορεατικού κολοσσού LG.

Η πρωτοποριακή ιδέα του LG Τriptych του φοιτητή του Ινστιτούτου Πρατ στη Νέα Υόρκη επικεντρώνεται σε μια συσκευή με μια κύρια οθόνη αφής και δύο συμπληρωματικές αναδιπλούμενες οθόνες. Κατά το άνοιγμά τους, συγχρονίζονται με την κύρια οθόνη ξεδιπλώνοντας μεγαλύτερη επιφάνεια ανάγνωσης αλλά και ένα εικονικό πληκτρολόγιο στο κάτω μέρος για άνετη πληκτρολόγηση.

Ο Χάλε μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί στα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις αναλυτικές δυνατότητες της φουτουριστικής συσκευής δύο σε ένα. Με τον έντονο ανταγωνισμό στον τομέα των έξυπνων ταμπλετών αλλά και τις καλπάζουσες εξελίξεις σε εκείνον των εύκαμπτων οθονών δεν αποκλείεται να δούμε σύντομα πολλές παρόμοιες σχεδιαστικές απόπειρες αλλά και έντονο ενδιαφέρον από τις μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Real News - Kυριακή 06/03/2011


Θα δωθεί το 4ο CD της συλλογής