Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

BEYOND : Two Souls Trailer


Παραπολιτικά - Σάββατο 20/04/2013


Ελευθεροτυπία - Κυριακή 21/04/2013


Δημοκρατία - Σάββατο 20/04/2013


«Ο Παράδεισος Δεν Είναι Εδώ» λέει ο Φατιχ Ακιν

Το χρονικό μιας σοκαριστικής, οικολογικής καταστροφής! Ο πολυβραβευμένος, διάσημος Τούρκος σκηνοθέτης Φατίχ Ακίν αποτυπώνει βήμα προς βήμα τον βιασμό του φυσικού περιβάλλοντος, σε ένα σκάνδαλο μεγατόνων, προκειμένου να μας δείξει πως η οικολογική ευαισθητοποίηση και η κοινωνική συνείδηση δεν πρέπει να γνωρίζουν σύνορα!

Το Τζαμπούρνου είναι ένα μικρό ορεινό χωριό, τοποθετημένο στο βορειοανατολικό κομμάτι της Τουρκίας, ακριβώς στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Οι κάτοικοι του χωριού, απολαμβάνουν το ήπιο και υγρό κλίμα της περιοχής και ζουν παραδοσιακά και σε πλήρη αρμονία με το φυσικό τους περιβάλλον, κυρίως καλλιεργώντας τσάι και ψαρεύοντας. Το σκηνικό είναι ειδυλλιακό, με τους ντόπιους και τους επισκέπτες του χωριού να απολαμβάνουν την αρμονία της ήπιας καθημερινότητας, μέχρι τη μέρα που το κράτος αποφασίζει να εγκαταστήσει στο Τζαμπούρνου, έναν χώρο υγειονομικής ταφής απορριμμάτων. Σας θυμίζει κάτι αυτή η ιστορία; Τα γεγονότα στις Σκουριές και την Κερατέα, δεν αποτελούν αποκλειστικά Ελληνικό φαινόμενο και απ' ότι φαίνεται, «ο παράδεισος δεν είναι ποτέ εδώ»!

 Παρά τις διαμαρτυρίες, τα παράπονα και τις διαδηλώσεις, τόσο των αρμόδιων τοπικών φορέων, όσο και των κατοίκων της περιοχής, η εγκατάσταση διάθεσης αποβλήτων τελικά κατασκευάζεται, χωρίς δυστυχώς να τηρεί τις στοιχειώδεις απαιτήσεις ασφαλείας που θα εξασφάλιζαν ενδεχομένως την αρμονική της ένταξη στο φυσικό περιβάλλον του χωριού. Αυτό φυσικά έχει ως αποτέλεσμα μια ραγδαία μόλυνση του περιβάλλοντος, μέσα από συνεχόμενα ατυχήματα και καταστροφές.

Ο αέρας και το νερό μολύνονται, οι ετήσιες βροχοπτώσεις επαναφέρουν τα απόβλητα στο έδαφος και τα ζώα (σμήνη πουλιών και αδέσποτα σκυλιά) πολιορκούν πλέον το χωριό για να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της ζωής τους. Οι καλλιεργητές τσαγιού, των οποίων οι φυτείες καταστρέφονται μέρα με τη μέρα, δεν μπορούν πλέον να εξασφαλίσουν ούτε τα προς το ζην, ενώ οι συνέπειες είναι πλέον τόσο εμφανώς καταστροφικές  που κανείς δε μπορεί να τις αμφισβητήσει! Παρόλα αυτά, τόνοι απορριμμάτων εξακολουθούν να πετιούνται καθημερινά στη χωματερή και το τούνελ μοιάζει να μην έχει καμία διέξοδο για τους κατοίκους του άλλοτε πανέμορφου χωριού.

 protothema

Emanuel and the Truth About Fishes (2013) Trailer


Lionsgate - New studio logo


Πολάνσκι και αφοί Κοέν στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ των Καννών

Τις νέες ταινίες των Φρανσουά Οζόν, Ρομάν Πολάνσκι, αδελφών Κοέν, του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν, του Αλεξάντερ Πέιν και του Στίβεν Σόντερμπεργκ περιλαμβάνει το διαγωνιστικό πρόγραμμα του 66ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών.

Συγκεκριμένα οι ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό είναι:


  • Only God Forgives, Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν
  • La Granda Bellezza, Πάολο Σορεντίνο
  • Behind The Candelabra, Στίβεν Σόντερμπεργκ
  • The Immigrant, Τζέιμς Γκρέι
  • Venus In Fur, Ρομάν Πολάνσκι
  • Straw Shield, Τακάσι Μιίκε
  • Nebraska, Αλεξάντερ Πέιν
  • Jeune Et Jolie, Φρανσουά Οζόν
  • The Past, Ασγκάρ Φαραντί
  • Inside Llewyn Davis, Τζόελ και Ίθαν Κοέν
  • Jimmy P., Αρνό Ντεσπλάν
  • Heli, Αμάτ Εσκαλάντε
  • Grisgris, Μαχαμάτ Σαλέχ Χαρουίν
  • Like Father Like Son, Χιροζάκου Κόρε-Έντα
  • La Vie D’Adele, Αμπντελατίφ Κετσιχέ
  • Borgman, Άλεξ Βαν Βάρμερνταμ
  • Tian Zhu Ding, Τσία Τζανκέ
  • Michael Kohlhaas, Αρνό Ντεσπαλιερέ
  • Un Chateau En Italie, Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι
Εκτός συναγωνισμού θα προβληθεί το Blood Ties του Γκιγιόμ Κανέ.

Το τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα θα ανοίξει η ταινία Bling Ring της Σοφία Κόπολα.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με τον Μεγάλο Γκάτσμπι του Μπαζ Λούρμαν στις 15 Μαΐου, ενώ η αυλαία θα πέσει με το θρίλερ Zulu με τον Ορλάντο Μπλουμ.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι φέτος ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και οικοδέσποινα των τελετών έναρξης και λήξης η Οντρέι Τοτού.

 in.gr

Φεστιβάλ κόμικς Comicdom Con Athens 2013

Το ελληνικό φεστιβάλ για τα κόμικς Comicdom Con Athens ανοίγει την αυλαία του για όγδοη χρονιά την Παρασκευή, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο σύνολο εκθέσεων, συναυλιών και εκδηλώσεων στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Στο φετινό φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 21 Απριλίου, συμμετέχουν διεθνείς προσκεκλημένοι και ανερχόμενοι δημιουργοί. Παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό η έκθεση «Η Ζωή και το έργο του Herge», αφιέρωμα στον Τεντέν και τον δημιουργό του.

Το φεστιβάλ απευθύνεται κυρίως σε ενήλικες, ωστόσο πιο μικροί θα μπορούν να συμμετάσχουν σε εργαστήρια και προβολές.

Διεθνείς προσκεκλημένοι της φετινής διοργάνωσης είναι ο βετεράνος σεναριογράφος Τζον Βάγκνερ, ο καταξιωμένος, επίσης, βρετανός σεναριογράφος Τζέιμι Ντιλέινο, ο ταλαντούχος ιταλός σχεδιαστής Ματέο Σκαλέρα, με σημαντική καριέρα στη χώρα του, και ο ανερχόμενος Τούρκος σχεδιαστής Μαχμούτ Ασραρ, που έχει εργαστεί στους μεγαλύτερους αμερικανικούς εκδοτικούς οργανισμούς.

Το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2013 περιλαμβάνει επίσης προβολές, εργαστήρια για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, μπαζάρ ελληνικών καταστημάτων κόμικς και εκδοτικών εταιρειών, παιδικό πρόγραμμα, καθώς και τον δημοφιλή διαγωνισμό Cosplay.

Για πρώτη φορά φέτος ο διαγωνισμός αποτελεί και εθνικό προκριματικό διαγωνισμό για το EuroCosplay 2013, καθώς ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στο MCM EXPO του Λονδίνου.

Το Comicdom Con Athens διοργανώνεται από την Comicdom Press και την Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Η είσοδος στο φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Παρασκευή 19/04/2013 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας Alpha Φαντασίας
21:45 Ο Αετός πάτησε στη γη ΕΤ1 Ξένη ταινία
22:00 Γράμματα στην Ιουλιέτα Star Αισθηματική κομεντί
22:15 Σεβάχ: Ο θρύλος των επτά θαλασσών ANT1 Κινούμενα Σχέδια
23:40 Κάποτε στο Μεξικό Mega Ξένη ταινία
00:15 Ημέρα εκπαίδευσης Star Ξένη ταινία
01:00 Μεταξύ Ενηλίκων ΝΕΤ Δράμα
02:45 ’Ασπονδοι εραστές Star Ξένη ταινία