Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Real News - Σαββατο 15/8/2009

Αvatar - Προωθητικό υλικό της ταινίας από την έκθεση comic-con 2009 !







Μεγάλη εκδοτική προσφορά για την ταινία 2012 !

Οι εκδόσεις Μ.&Μ. Καλογερά και τα Village Cinemas
σας προσφέρουν με την αγορά του βιβλίου «2012 - αποσυμβολισμοί και απομυθοποιήσεις σε παλιές και σύγχρονες καταστροφές»
ένα εισιτήριο για την πρεμιέρα ή όποια άλλη μέρα εσείς θέλετε,
της θεαματικότερης ταινίας που έγινε ποτέ με τίτλο: «2012».
Αν αγοράσετε και το DVD ντοκιμαντέρ τότε σας προσφέρονται
δύο εισιτήρια* δώρο και μάλιστα όλα μαζί με μεγάλη έκπτωση.

Μόνο με 30 ευρώ, όλα μαζί !!!

Μην χάσετε την ευκαιρία και αποκτήστε από τώρα τα εισιτήρια της Πρεμιέρας** αλλά και να έχετε στην κατοχή σας όλο το «πακέτο» για το 2012!
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως ό,τι δείτε στην ταινία, στηρίζεται στο βιβλίο...
και το βιβλίο προηγείται...

all2a.jpg

Τηλέφωνα παραγγελιών:

22910 53545 - 6955 316787

* Τα εισιτήρια είναι τύπου vaucher και ανταλλάσονται δωρεάν στα ταμεία των κινηματογράφων Village Cinemas.

** Αν και έχουμε φροντίσει για την επάρκεια θέσεων στην πρεμιέρα, καλό θα είναι να τηλεφωνήσετε και να επικυρώσετε την κράτησή σας για την συγκεκριμένη ημέρα.

http://mm_kalogera.vivliagora.gr/


Kαι το inFamous στο δρόμο προς τις αίθουσες !



















Το φαινόμενο inFamous που αυτή τη στιγμή είναι από τα πιο hot videogames στη πιάτσα, θα μεταφέρει η Sony και ο σεναριογράφος Sheldon Turner (Τhe Longest Yard, The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning) στο σινεμά.

Το inFamous κυκλοφόρησε το Μάιο για το Playstation 3, αλλά κατάφερε ήδη να κάνει όλο τον κόσμο να μιλάει για αυτό. Κεντρικός ήρωας είναι ο Cole MacGrath, που επέζησε από μια έκρηξη που κατέστρεψε την Empire City και απέκτησε ηλεκτρικές υπέρ-δυνάμεις.

Το Dead Space στο δρόμο προς τις αίθουσες









































To videogame Dead Space, ήταν θέμα χρόνου να μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Το εγχείρημα ανέλαβε ο σκηνοθέτης D.J. Caruso (Eagle Eye, Disturbia, The Salton Sea).

H ιστορία διαδραματίζεται τον 26o αιώνα, οπού ένας μηχανικός απαντάει στο σήμα κινδύνου ενός διαστημόπλοιου. Εκεί θα συναντήσει τερατόμορφα πλάσματα, γνωστά ως Necromorphs, τα οποία όπως αποδεικνύεται είναι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από έναν εξωγήινο ιό.

To Just Cause από το pc στις σκοτεινές αίθουσες


Τα δικαιώματα του videogame, Just Cause εξασφάλισε ο παραγωγός Adrian Askarieh (Hitman) για κινηματογραφική μεταφορά.

Το παιχνίδι που κυκλοφόρησε το 2006 από την EIDOS, έχει πωλήσεις πάνω από ένα εκατομμύριο κομμάτια. Έχει σαν κεντρικό ήρωα τον Scorpion, μυστικό πράκτορα της CIA που βοηθάει ένα μη υπαρκτό κρατίδιο σε τροπικό νησί της Καραϊβικής να απαλλαγεί από τον δικτάτορα του.

Ο τίτλος του παιχνιδιού προέρχεται από το όνομα της επιχείρησης, της πραγματικής εισβολής των Αμερικάνων στον Παναμά εναντίον του Μανουέλ Νοριέγκα.

Ο "Fantastic Mr. Fox" Ανοίγει το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου

Ο σκηνοθέτης με την μοναδική αισθητική Ουές Άντερσον ("Τhe Royal Tenenbaums"), υπογράφει μια ξεχωριστή ταινία animation, το "The Fantastic Mr. Fox", η οποία θα είναι η ταινία έναρξης στο φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου στις 14 Οκτωβρίου.
Για τις φωνές των ηρώων έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ένα εντυπωσιακό cast, που περιλαμβάνει τους Τζορτζ Κλούνι, Μέριλ Στριπ, Όουεν Ουίλσον, Μπιλ Μάρεϊ, Γουίλιαμ Νταφόε, Αντζέλικα Χιούστον, καθώς και τον γνωστό μουσικό Τζάρβις Κόκερ.

Ο Mr. Fox ζει μαζί με την Mrs. Fox και τα αλεπουδάκια τους κάτω από ένα δέντρο. Κάθε βράδυ επισκέπτεται τη φάρμα τριών αγροτών και κλέβει από ένα γεύμα ώστε να φροντίσει την οικογένειά του. Όταν όμως οι τρεις αγρότες αποφασίζουν να βάλουν ένα τέλος στην ιστορία αυτή, ο Mr. Fox αποδεικνύει πως είναι ένας απροσδόκητα πολυμήχανος αντίπαλος.

Το "Creation" ταινία έναρξης στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Τορόντο

Το ψυχολογικό ερωτικό θρίλερ "Creation" του Τζον Άμιελ επιλέχθηκε ως ταινία έναρξης στο 34ο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Τορόντο, που ξεκινά στις 10 Σεπτεμβρίου.

"Αυτή η διεισδυτική ματιά στον Δαρβίνο παρουσιάζει το ανθρώπινο πρόσωπο ενός άντρα, του οποίου η θεωρία παραμένει αμφισβητήσιμη μέχρι τις μέρες μας" δήλωσε ο σκηνοθέτης και διευθύνων σύμβουλος του φεστιβάλ, Πιερς Χάντλινγκ, τονίζοντας μάλιστα ότι η φετινή χρονιά είναι και η 200ή επέτειος από τη γέννηση του Δαρβίνου.

Ο Πολ Μπέτανι και η Τζένιφερ Κόνελι θα ενσαρκώσουν στην ταινία τον Κάρολο Δαρβίνο και τη σύζυγό του Έμα αντίστοιχα. Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο "Annie's Box", που έχει γράψει ο τρισέγγονος του Δαρβίνου, Ράνταλ Κέινς.

"Στο Βάθος Κήπος" (2009)


Η κωμωδία... μυστήριο του Κλεάνθη Δανόπουλου έρχεται στους κινηματογράφους τον Οκτώβριο. Μέχρι τότε όμως, μπορείτε να πάρετε ήδη μια πλούσια γεύση από το φιλμ μέσα από το επίσημο site www.stovathoskipos.gr το οποίο ήδη είναι "στον αέρα". Περιηγηθείτε στο site και μάθετε τα πάντα για το στόρι της νέας κωμωδίας της Odeon, καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για όλους τους ήρωες της ταινίας, μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Βασίλη Μαυρογεωργίου, Ηλέκτρα Τσακαλία, Τζένη Ρουσέα, Λαέρτη Μαλκότση, Βίνα Τζοτζολάκη, Δημήτρη Πουλικάκο, Απόστολο Τότσικα, Γιώργο Κοψιδά, Βασίλη Ρίσβα, Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, Κώστα Ζαχαράκη κ.α.

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)



Σκηνοθεσία: ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΓΕΙΤΣ
Σενάριο: ΣΤΙΒ ΚΛΟΟΥΒΣ, ΤΖ.Κ.ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ
Ηθοποιοί: ΝΤΑΝΙΕΛ ΡΑΝΤΚΛΙΦ , ΡΟΥΠΕΡΤ ΓΚΡΙΝΤ , ΡΕΙΦ ΦΑΙΝΣ , ΕΜΑ ΓΟΥΑΤΣΟΝ , ΡΕΙΦ ΦΑΙΝΣ , ΕΛΕΝΑ ΜΠΟΝΑΜ ΚΑΡΤΕΡ , ΝΤΑΝΙΕΛ ΡΑΝΤΚΛΙΦ , ΤΖΙΜ ΜΠΡΟΝΤΜΠΕΝΤ , ΑΛΑΝ ΡΙΚΜΑΝ , ΧΙΡΟ ΦΑΙΝΣ , ΤΖΕΣΙ ΚΕΙΒ

Ελληνική Κινηματογραφική Πρεμιέρα :
25/08/2009


Στην έκτη κινηματογραφική συνέχεια των ταινιών Χάρι Πότερ, "Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ", ο Λόρδος Βόλντεμορτ εδραιώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία του στους κόσμους των Μαγκλ και των Μάγων, ενώ το Χόγκουαρντς δεν είναι πλέον ο ασφαλής παράδεισος του πρόσφατου παρελθόντος.

Ο Χάρι υποψιάζεται ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι ακόμα και μέσα στο ίδιο το κάστρο, αλλά ο Ντάμπλντορ ενδιαφέρεται περισσότερο να τον προετοιμάσει για την τελική μάχη που ξέρει ότι είναι πολύ κοντά. Προσπαθώντας να ανακαλύψουν την αχίλλειο πτέρνα της άμυνας του Βόλντεμορτ, ο Ντάμπλντορ ζητά τη βοήθεια ενός παλιού του φίλου και συναδέλφου, του καθηγητή Οράτιου Σλάγκχορν. Στο μεταξύ, οι μαθητές "δέχονται επίθεση" από έναν μάλλον απρόσμενο εχθρό: τις εφηβικές ορμόνες.

Καθώς τα ειδύλλια ανθίζουν, ένας μαθητής παραμένει αποστασιοποιημένος από όλα αυτά. Είναι αποφασισμένος να αφήσει το σημάδι του, και μάλιστα το σκοτεινό σημάδι του. Μπορεί ο έρωτας να πλανάται στην ατμόσφαιρα, το ίδιο όμως και η τραγωδία... Το Χόγκουαρτς μπορεί να μην είναι ποτέ ξανά το ίδιο.

Inglourious Basterds (2009)


Σκηνοθεσία: ΚΟΥΕΝΤΙΝ ΤΑΡΑΝΤΙΝΟ
Σενάριο: ΚΟΥΕΝΤΙΝ ΤΑΡΑΝΤΙΝΟ
Ηθοποιοί: ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ , ΜΑΙΚ ΜΑΓΙΕΡΣ , ΜΑΙΚ ΜΑΓΙΕΡΣ , ΝΤΑΙΑΝ ΚΡΟΥΓΚΕΡ , ΤΙΛ ΣΒΑΙΓΚΕΡ , ΝΤΑΝΙΕΛ ΜΠΡΟΥΛ , ΚΡΙΣΤΟΦ ΒΑΛΤΣ , ΜΙΚΑΕΛ ΦΑΣΜΠΕΝΤΕΡ , ΜΕΛΑΝΙ ΛΟΡΕΝ

Ελληνική Κινηματογραφική Πρεμιέρα :
20/08/2009

Στην κατεχόμενη απ' τα Γερμανικά στρατεύματα Γαλλία, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, μια Εβραία κοπέλα, η Σοσάνα, γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας ολόκληρης της οικογένειάς της από τους Ναζί. Εκείνη, κατορθώνει να γλιτώσει και να δραπετεύει στο Παρίσι, όπου αποκτά νέα ταυτότητα και ζωή ως ιδιοκτήτρια ενός μικρού κινηματογράφου.

Ταυτόχρονα, μια επίλεκτη ομάδα στρατιωτών, με επικεφαλής τον Υπολοχαγό Άλντο Ρέιν, αποφασίζει να εισβάλλει στη Γαλλία, και να κάνει τη ζωή των Γερμανών του Τρίτου Ράιχ κόλαση, μην αφήνοντας κανένα ζωντανό στο πέρασμά της - και μάλιστα ασκώντας πάνω τους τα απάνθρωπα αντιεβραϊκά μέτρα των Ναζί, με στόχο την τιμωρία τους με το ίδιο νόμισμα… Γνωστοί στους εχθρούς τους ως "Μπάσταρδοι", η ομάδα του Ρέιν βρίσκει στο πρόσωπο μιας Γερμανίδας ηθοποιού μία ανέλπιστη σύμμαχο στη μάχη που δίνει. Αλλά κι η Σοσάνα, καλείται να παίξει ένα σημαντικό ρόλο…

I Hate Valentine's Day (2009)

Σκηνοθεσία: ΝΙΑ ΒΑΡΝΤΑΛΟΣ
Ηθοποιοί: ΝΙΑ ΒΑΡΝΤΑΛΟΣ , ΤΖΟΝ ΚΟΡΜΠΕΤ , ΝΙΑ ΒΑΡΝΤΑΛΟΣ

Ελληνική Κινηματογραφική Πρεμιέρα :
20/08/2009

Η Ζενεβιέβ είναι μια όμορφη ανθοπώλισσα। Αγαπά τα λουλούδια, τον έρωτα και λατρεύει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου। Ως ιδιοκτήτρια του ανθοπωλείου "Τριαντάφυλλα για τον Έρωτα", το να ερωτοτροπεί είναι η δουλειά της... όχι όμως και να "δαγκώνει τη λαμαρίνα"! Όταν πρόκειται για ερωτικά ραντεβού, ακολουθεί πιστά έναν κανόνα: όχι παραπάνω από πέντε συναντήσεις με κάθε υποψήφιοΣτη ζωή της εμφανίζεται ο Γκρεγκ, ένας ελκυστικός και αστείος άνδρας, άσχετος στα ερωτικά ζητήματα Διευθύνει ένα Ισπανικό εστιατόριο, όπου και γνωρίζει τη Ζενεβιέβ και γοητεύεται από την ιδιότυπη θεωρία της για τα ραντεβού Θα καταφέρει η νεαρή κοπέλα να ακολουθήσει τον κανόνα μ' αυτόν τον άντρα ή... θα την προδώσει η καρδιά της;

Sleep Dealer - To νεο ΜΑΤRIX ?



Επικρατεί ένας τεράστιος ενθουσιασμός με το συγκεκριμένο trailer.

Όπως επίσης και με την ταινία γενικότερα, αφού θεατές, κριτικοί,περιοδικά, κινηματογραφικά sites ανάμεσα σε όλους ο φεστιβάλ του Σάντανς-στο οποίο προβλήθηκε κιόλας- το Indiewire, Quiet earth, ο Slashfilm (ο οποίος πιστεύει πως ο σκηνοθέτης της, Άλεξ Ριβέρα είναι ο επόμενος Τζορτζ Λούκας), αλλά ακόμα κι εκεί στο Wired φωνάζουν τα καλύτερα τύπου dazzling! Gorgeous! Intelligent!, "incredible!" θυμίζοντας εξτασιασμένες φάτσες σε κινέζικα animation.

Το "Sleep Dealer" είναι κάτι σαν ισπανικό "Matrix", φουτουριστικό (ξέρετε I'ts the end of the world and we know it -πως θα είναι ο πλανήτης μετά από κάτι χρόνια-καλυτερα να μη ζουμε να το δουμε και τέτοια ), sci fi exrtravaganza κι εννοείται σκοτεινό κι απαισιόδοξο, γεμάτο σώματα συνδεδεμένα με διάφορα περίεργα καλώδια, τρομαχτικά ρομπότ να κανονίζουν τα πάντα και ταξίδια σε παράλληλες πραγματικότητες.

Συγκεκριμένα βρισκόμαστε στην Αμερική. Οι άνθρωποι έχουν στο σώμα τους ενσωματωμένες υποδοχές (όπως αυτές που βλέπετε σ' όλες εκείνες τις ταινίες που αναφέρονται στο μέλλον) στις οποίες συνδέουν διάφορα καλώδια που επικοινωνούν με το νευρικό σύστημα και με τη μία μεταφέρονται σε παγκόσμια δίκτυα και ελέγχουν εργάτες ρομπότ.

Οι Η.Π.Α έχουν τοποθετήσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, αλλά όσοι βρίσκονται στην κατάσταση που περιγράψαμε από πάνω μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν έξω από το τείχος, οπότε μια εταιρία εκμεταλλεύεται την κατάσταση και κάνει τα πράγματα δύκολα για τους Μεξικάνους.

Παράλληλα, ο Μέμο Κρουζ, ένας χακεράς Μεξικανός που ονειρεύεται να δουλέωει σε μεγάλες high tech επιχειρήσεις, φτιάχνει έναν πομπό με τον οποίο σαμποτάρει διάφορα σήματα απ όλο τον κόσμο μέχρι που τον ανακαλύπτουν τα μεγάλα μυαλά και η ζωή του θα γίνει λίγο διαφορετική. Και αν μπερδευτήκατε λίγο, στην υπόθεση υπάρχουν κι άλλες δύο ιστορίες που συνδέονται μ' εκείνη του Μέμο.

http://sleepdealer.com/

Δειτε το trailer !

http://www.latinoreview.com/news/sle...iler-hits-5396

Video συλλογή με τα 30 καλύτερα και αξέχαστα opening titles ταινιών

Πραγματικα αξιζει να τα δειτε !!!

http://www.smashingmagazine.com/2008/12/19/30-unforgettable-movie-title-sequences/

Comics on Film




Διαβαστε ενα πολυ καλο αφιερωμα του UGO το οποιο περιλαμβανει ολα τα comics τα οποια εχουν μεταφερθει στην μεγαλη οθονη με πολλα στοιχεια για την καθε ταινια !!




From 30 Days of Night to Daredevil.



From Elektra to Hulk.



From The Incredible Hulk to Punisher: War Zone



From Red Sonja to The Return of Swamp Thing.



From Tales From The Crypt to Y: The Last Man.

Oι 100 καλυτερες κινηματογραφικες ατακες σε 200 "

Το νέο 3D ήρθε για να μείνει












Τα στούντιο επιστρατεύουν την τεχνολογία για να κρατήσουν το κοινό στις αίθουσες



Στην τρίτη διάσταση του κινηματογράφου, αυτή που έρχεται πιο κοντά στον θεατή και δημιουργεί μια περισσότερο έντονη ψευδαίσθηση, επιμένουν και επενδύουν τα κινηματογραφικά στούντιο. Ολο και περισσότερες ταινίες βγαίνουν πια στις αίθουσες με τα νέα συστήματα τρισδιάστατης προβολής και όπως λένε τα στελέχη των στούντιο, αυτή τη φορά το 3D ήρθε για να μείνει.

Με τεχνικές που συνεχώς εξελίσσονται και δίνουν πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, περισσότερο βάθος στην οθόνη, αλλά επίσης κάνουν λιγότερο κουραστική την παρακολούθηση, οι υπεύθυνοι των τεχνολογικών εξελίξεων των στούντιο αναζητούν τρόπους, ώστε να κάνουν πιο ζωντανή την κινηματογραφική εμπειρία, αλλά και να κρατήσουν τον κόσμο μέσα στις αίθουσες.

Οι περισσότεροι από τους θεατές θυμούνται ακόμη το ψευτο-3D της δεκαετίας του ’60, που έκανε μια σύντομη επιστροφή τη δεκαετία του ’80, με τα χάρτινα δίχρωμα γυαλιά και τα εφέ εύκολου εντυπωσιασμού. Βελόνες σύριγγας που πετάγονταν κοντά στα μάτια ή τα σαγόνια του καρχαρία στην τρίτη περιπέτεια της σειράς, που έδειχναν πιο μεγάλα, αλλά όχι πολύ περισσότερο τρομακτικά στην τρισδιάστατη βερσιόν τους.

Το νέο 3D είναι εντελώς διαφορετικό. Κατ’ αρχήν, η τεχνολογία είναι εντελώς διαφορετική. Οι ταινίες σχεδιάζονται πλάνο προς πλάνο για να προβληθούν με αυτό τον τρόπο και όχι με σποραδικά τοποθετημένα τρικ. Αντίστοιχη είναι η εξέλιξη και στα γυαλιά, που γίνονται όλο και πιο καλοσχεδιασμένα, πιο προσεγμένα ώστε να «κατεβάζουν» στην αίθουσα αυτό που συμβαίνει επάνω στην οθόνη.

Πειστικότερο

Οπως λένε οι τεχνικοί της εξελιγμένης τεχνολογίας, το 3D γυρίζεται με δύο κάμερες, όπως ακριβώς η ματιά μας φτάνει στον εγκέφαλο με την εικόνα που παίρνει από δύο μάτια. Αν κλείσουμε το ένα μάτι, δεν βλέπουμε τρισδιάστατα, αλλά «μονοματικά», αντίστοιχα του μονοφωνικού ήχου. Με αυτή την τεχνική γυρίζονταν μέχρι σήμερα οι ταινίες, κάτι που αλλάζει με τις νέες κάμερες, που κάνουν πολύ πιο πειστική την ψευδαίσθηση της τρισδιάστατης αίσθησης.

Στο φεστιβάλ των Καννών που έληξε πρόσφατα, το πιο δυναμικό λανσάρισμα της διοργάνωσης έκαναν δύο ταινίες, γυρισμένες σε τρισδιάστατη φόρμα. Το «Ψηλά στον ουρανό» της Pixar, που άνοιξε πανηγυρικά το φεστιβάλ, είναι η πρώτη ταινία animation του πρωτοποριακού στούντιο, που γυρίζεται με τρισδιάστατη τεχνική. Εκτός εκδηλώσεων φεστιβάλ, αλλά μέσα στη διάρκεια της διοργάνωσης, η Ντίσνεϊ έκανε το πιο ακριβό λανσάρισμα ταινίας στις φετινές Κάννες, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από τη «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Ρόμπερτ Ζεμέκις με τον Τζιμ Κάρεϊ, μια ταινία που προγραμματίζεται να βγει τον Νοέμβριο στις αίθουσες.

Δύο αντιλήψεις

Η ταινία που είναι γυρισμένη με την τεχνική του motion capture, δηλαδή του animation με το οποίο «ντύνονται» οι κανονικότατες κατά τα άλλα ερμηνείες των ηθοποιών, είναι βασισμένη στο βιβλίο του Κάρολου Ντίκενς και προορίζεται να είναι η μεγάλη χριστουγεννιάτικη οικογενειακή ταινία για τη φετινή εορταστική περίοδο. Οι δύο ταινίες δείχνουν και τις δύο διαφορετικές αντιλήψεις που υπάρχουν για το πώς πρέπει να χρησιμοποιείται το 3D και πώς να το ζει ο θεατής της κινηματογραφικής αίθουσας.

Στο «Ψηλά στον ουρανό» ο σκηνοθέτης Πιτ Ντόκτερ και οι animators της Pixar επέλεξαν να δημιουργήσουν έναν τρισδιάστατο χώρο, που να κάνει πλουσιότερη την παρακολούθηση, χωρίς ωστόσο η εικόνα να εισβάλλει στο μάτι του θεατή. Ο Ζεμέκις από την άλλη πλευρά, μαζί με την υπερβολικά σωματική ερμηνεία του Τζιμ Κάρεϊ, χρησιμοποιεί εφεδάκια, όπως τεράστιες πέτρες που πετάγονται προς το κοινό, χάρακες που τινάζονται και θεαματικές στροφές των ηθοποιών στον χώρο, ώστε να δημιουργείται η αίσθηση του ξαφνιάσματος.

Παρόμοια είναι η αντίληψη με την οποία γυρίστηκαν δύο ακόμη οικογενειακές ταινίες, που βγαίνουν στις αίθουσες τον Ιούλιο. Την 1η Ιουλίου βγαίνει η «Εποχή των παγετώνων 3: η αυγή των δεινοσαύρων», τρίτη περιπέτεια των ξεκαρδιστικών περιπετειών του σκίουρου Σκρατ. Στις 16 Ιουλίου θα έρθει και στις ελληνικές αίθουσες η «Χαμένη ήπειρος», μια οικογενειακή περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον Γουίλ Φέρελ, να περιπλανιέται σε έναν άγνωστο τόπο όπου και εκεί υπάρχουν δεινόσαυροι και άλλα ασυνήθιστα πλάσματα. Και οι δύο ταινίες είναι γυρισμένες σε 3D, μια τεχνική που προς το παρόν απευθύνεται κυρίως στο κοινό της οικογενειακής ψυχαγωγίας.

Αλλαγή δεδομένων


Ακόμη και στην πιο εξελιγμένη της εκδοχή, η τρισδιάστατη ταινία δεν έχει πείσει όλους τους ανθρώπους του κινηματογράφου και πολλοί κριτικοί χαρακτηρίζουν και αυτό το σύστημα κουραστικό για τα μάτια. Τον Δεκέμβριο, ωστόσο, πρόκειται να κάνει πρεμιέρα μια ταινία πολυαναμενόμενη για πολλούς λόγους, η οποία φιλοδοξεί να θέσει νέα δεδομένα και σε ό,τι αφορά την τεχνολογία. Είναι το «Avatar», η νέα ταινία μυθοπλασίας του Τζέιμς Κάμερον, 12 χρόνια μετά τον «Τιτανικό». Πέρα από το γεγονός ότι η πολύχρονη αποχή του Κάμερον έχει προκαλέσει υψηλότατη προσμονή για το τι θα είναι αυτή η ταινία (που έχει γυριστεί με απόλυτη μυστικότητα), ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης έχει χρησιμοποιήσει εντελώς νέες τεχνικές γυρίσματος, που προωθούν ακόμη περισσότερο την έννοια της τρισδιάστατης προβολής.

Ο Κάμερον ήθελε να γυρίσει αυτή την περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας δύο χρόνια μετά τον «Τιτανικό». Ομως τα ειδικά εφέ που ήθελε να χρησιμοποιήσει τότε, ανέβαζαν τον προϋπολογισμό στα 400 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που δεν διέθετε κανένα στούντιο, ακόμη και για τον σκηνοθέτη της μεγαλύτερης εμπορικής επιτυχίας στην ιστορία του κινηματογράφου. Τώρα πια ο Κάμερον με τη βοήθεια των συνεργατών του ανέπτυξε νέες τεχνικές, δημιούργησε νέες κάμερες και η ταινία θα είναι έτοιμη στις 18 Δεκεμβρίου.

Ολα τρισδιάστατα

Το «Avatar» εκτός από τρισδιάστατη προβολή, έχει γυριστεί και με τρισδιάστατο τρόπο. Αντί για τον παραδοσιακό τρόπο γυρίσματος με κάμερα που «στοχεύει» σε ένα συγκεκριμένο πλάνο, ο Κάμερον γυρίζει σε ένα χώρο που καλύπτεται ολόκληρος ψηφιακά από κάμερες, με αποτέλεσμα να έχει την ευχέρεια να επιλέγει ποια κάδρα θα χρησιμοποιήσει κατά την επεξεργασία του φιλμ. Είναι μια επαναστατική τεχνική, που ίσως να μην έχει μεγάλη σημασία για τον θεατή, προσφέρει όμως απεριόριστες δυνατότητες στον σκηνοθέτη, αφού τίποτα πια δεν είναι περιοριστικό.

3D προβολή πάνω σε κτίριο.

555 KUBIK_ extended version from urbanscreen on Vimeo.



The conception of this project consistently derives from its underlying architecture - the theoretic conception and visual pattern of the Hamburg Kunsthalle. The Basic idea of narration was to dissolve and break through the strict architecture of O. M. Ungers "Galerie der Gegenwart". Resultant permeabilty of the solid facade uncovers different interpretations of conception, geometry and aesthetics expressed through graphics and movement. A situation of reflexivity evolves - describing the constitution and spacious perception of this location by means of the building itself.

Production: urbanscreen.com

Art Direction: Daniel Rossa - rossarossa.de

Technical Director: Thorsten Bauer
3D Operator: David Starmann shineundsein.de
Sound Design : Jonas Wiese

Realized with mxwendler.net mediaserver

A short version of this documentation can be found here: vimeo.com/5595869

Harper's Island (2009)



Nεα σειρα μυστηριου απο το CBS.

Ειναι κλασσικο murder mystery στο στυλ "Ποιος το εκανε/Τι κρυβουν οι υποπτοι".



http://www.cbs.com/primetime/harpers_island/


Νησί του Χάρπερ, 37 μίλια από τις ακτές του Σηάτλ. Πριν 7 χρόνια, ο Τζον Γουέικφιλντ σκότωσε 6 ανθρώπους στο νησί. Ήταν οι πρώτοι φόνοι στην ιστορία του νησιού... αλλά δεν θα είναι και οι τελευταίοι…


Ο Χένρι Νταν και η Τρις Γουέλινγκτον σε λίγο καιρό πρόκειται να παντρευτούν, και αποφασίζουν να κάνουν τον γάμο τους εκεί που μεγάλωσε ο Χένρι, στο νησί του Χάρπερ, μαζί με γνωστούς και την οικογένειά τους.

Στους καλεσμένους που έρχονται στο νησί είναι και η Άμπι Μιλς, της οποίας η μητέρα ήταν θύμα του Τζον Γουέικφιλντ, και ακόμη προσπαθεί να αφήσει πίσω της όλα όσα έγιναν τότε, αλλά η επιστροφή της στο νησί δεν την αφήνει. Ξαφνικά, διάφοροι καλεσμένοι και κάτοικοι του νησιού αυτοκτονούν, ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν οι περισσότεροι…

Είναι κάποιος καινούργιος κατά συρροή δολοφόνος; Είναι κάποιος συγγενής-φίλος; Ή μήπως τελικά ο σερίφης δεν σκότωσε ποτέ τον Γουέικφιλντ;

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλλεται στον κανάλι CBS στις 9/4 και, όπως έχουν πει, θα αποτελείται μόνο από μία σεζόν με 13 επεισόδια.

Επίσης, στην ιστοσελίδα του CBS υπάρχει ένα μέρος όπου εκεί μπορείς να μαντέψεις ποιο θα είναι το επόμενο θύμα σε κάθε επεισόδιο.

Η σειρά ολοκληρωθηκε στις αρχές Ιουλιου 2009.

Αξίζει να την δειτε !!

90210

Τα Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς έρχονται με νέα πρόσωπα γεμάτα ζωντάνια, έρωτες και περιπέτειες μέσα από την οθόνη του ΣΚΑΪ.
Το"Beverly Hills, 90210" αγαπήθηκε πολύ από τους τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο αλλά και από το ελληνικό κοινό.
Το νέο "90210" έρχεται βασιζόμενο στην ίδια επιτυχημένη ιστορία αλλά με νέες περιπέτειες και νέα πρόσωπα. Κατά τη διάρκεια μάλιστα της σεζόν θα εμφανιστούν εκτάκτως και παλιότεροι πρωταγωνιστές.

Η σειρά παρακολουθεί τη ζωή μέσα από τα μάτια της Annie Wilson (Shenae Grimes) και του αδελφού της Dixon (Tristan Wilds), των οποίων η πρώτη μέρα στο Λύκειο του δυτικού Beverly Hills, δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι δεν βρίσκονται πια στο Kάνσας. Η οικογένεια Wilson, συμπεριλαμβανομένων του μπαμπά Harry (Rob Estes) και της μαμάς Debbie (Lori Loughlin), έχει μετακομίσει στο Beverly Hills,προκειμένου να φροντίσουν τη μητέρα του Harry ,Tabitha (Jessica Walter), μία νευρική, πρώην τηλεοπτική σταρ και συνάμα ένα πιστό μέλος της κλινικής Betty Ford.

Για την Annie και τον Dixon, η άκομψη θέση στην οποία βρέθηκαν με το να είναι τα νέα παιδιά του σχολείου, επιδεινώθηκε από το γεγονός ότι ο πατέρας τους κατέλαβε την θέση του λυκειάρχη εκεί. Το σχολείο αποτέλεσε ένα μεγάλο πολιτισμικό σοκ για την Annie, ένα γλυκό και φιλικό κορίτσι με μεγάλο πάθος για το θέατρο καθώς και για τον Dixon, έναν αθλητή σταρ, που υιοθετήθηκε από την οικογένεια Wilson.
Η Annie και ο Dixon έχουν μια στενή αδελφική σχέση, την οποία και θα χρειαστούν προκειμένου να αντιμετωπίσουν με επιτυχία όλες τις νέες κλίκες και τους συμμαθητές τους, συμπεριλαμβανομένων της Naomi (AnnaLynne McCord), ενός φλογερού, κακομαθημένου πλουσιοκόριτσου, του Ethan (Dustin Milligan), ενός δημοφιλούς αθλητή κολεγίου, του οποίου οι ικανότητες ανταγωνίζονται εφάμιλλα αυτές του Dixon, του Navid (Michael Steger), ενός επίδοξου δημοσιογράφου ο οποίος ηγείται του ημερήσιου δελτίου ειδήσεων του σχολείου, καθώς και της Silver (Jessica Stroup), μιας επαναστάτριας που παράγει και ταυτόχρονα πρωταγωνιστεί σε μια σειρά από ταινίες για βίντεο...

Ακόμα και το σώμα των καθηγητών, φαίνεται καλά ενημερωμένο και έμπειρο σε γνωστικό επίπεδο στο WBHHS, όπως, για παράδειγμα, συμβαίνει με τον ευφυή και με αίσθηση του χιούμορ καθηγητή Ryan Matthews (Ryan Eggold), αλλά και με την πανέμορφη υπεύθυνη σύμβουλο καθηγήτρια Kelly Taylor (Jennie Garth, του πρωτότυπου"Beverly Hills, 90210").
Η οικογένεια Wilson έχει μόλις αρχίσει να διαπιστώνει, πόσο πολύ πρόκειται ν’ αλλάξει η ζωή της.


To remake της σειρας κανει πρεμιερα στην τηλεοραση του ΣΚΑΙ στις 7/9/2009

Extract (2009)

Battlestar Galactica: The Complete Series σε bluray !





























H σειρα Battlestar Galactica με τους φανατικους θαυμαστες σε ολο το κοσμο κυκλοφορει ηδη ολοκληρωμενη σε μια super συλλεκτικη εκδοση σε bluray !

αναλυτικες πληροφοριες για την εκδοση μπορειτε να διαβασετε στο link :

http://www.thedigitalbits.com/reviewshd/bdreviews071609.html

ROME Tv Series σε bluray !



H καταπληκτικη ιστορικου περιεχομενου σειρα του HBO κυκλοφορει στις 17/11/2009 σε bluray !

Ενημερωθείτε για την σειρα απο το επισημο site της.

http://www.hbo.com/rome/

Ερχεται ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ σε 3D


H ανακοίνωση έγινε από τον Cameron στην φετινή έκθεση Comic - con.

διαβάστε τι ακριβώς δήλωσε :

"We're going to do Titanic in 3-D!

We've already done a 90 second clip of it and it's phenomenal and gorgeous, so that's going to be the project for next year.

It's a conversion of it, not native photography; we can't go back."

New York, I love you (2009)

ΑΝΙΜΑ (2011)

"Η ταινία «ΑΝΙΜΑ» (στα λατινικά σημαίνει ψυχή) βασίζεται στο μυθιστόρημα του Μιχάλη Κοκκινάρη «ΕΛ ΧΑΚΙΜ-Ο ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ» (Εκδόσεις Αρμός).

Αφορά την πολιορκία της Ρόδου από τον Οθωμανικό στρατό και το ναυτικό από το 1480-1527. Μέσα στο Κάστρο βρίσκονται 3.500 Ιππότες του Τάγματος του Αγίου Ιωάννη... Έξω από αυτό 130.000 στρατιώτες και 200 πλοία του τουρκικού στόλου. Eνας ιππότης ελληνικής καταγωγής, ο Ανδρόνικος, και ένας κατάσκοπος του Τουρκικού στρατού ερωτεύονται-κυριολεκτικά…μέχρι θανάτου!-την πανέμορφη 18χρονη γαλλίδα πριγκίπισσα Λουίζ ντ’Ανζού που μάχεται δίπλα από τους πολιορκημένους.

Η ταινία είναι κάτι ανάμεσα στους «300» και την «Τροία». Είναι έτσι γραμμένο και φτιαγμένο το σενάριο ώστε να μπεί κόσμος να τη δει σε κάθε γωνιά και χώρα του πλανήτη.

Πρόθεση του σκηνοθέτη Δημήτρη Βόρρη, που είναι μόνιμος κάτοικος Νεας Υόρκης, και του συγγραφέα Μιχάλη Κοκκινάρη ήταν να γυρισθεί η ταινία στην Ρόδο, γεγονός που θα αποτελούσε την μεγαλύτερη διαφήμιση όχι μόνο για το νησί αλλά και την Ελλάδα. Και για ένα «άγνωστο» κομμάτι της ιστορίας μας, μια από τις ηρωικότερες σελίδες της, και την πρώτη ταινία για την υστεροβυζαντινή εποχή.

Μήνες όμως τώρα ήταν τόσο…έντονο και ασφυκτικό το ενδιαφέρον των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού, καθώς και των τοπικών παραγόντων, που η ομάδα παραγωγής εγκατέλειψε με μεγάλη λύπη την ιδέα να γυρίσει στη χώρα μας-γεγονός που θα έδινε δουλειά και σε πάνω από 200 άτομα-και κατέφυγε σε στούντιο στο Τορόντο και στην Τυνησία για τα εξωτερικά του Κάστρου των Ιπποτών.

"ANIMA" A MOOD VIDEO FOR THE FEATURE FILM BY DIMITRI VORRIS from DIMITRI VORRIS on Vimeo.


Για την τρισδιάστατη επανάσταση ετοιμάζεται το Χόλιγουντ


Τα μεγάλα στούντιο του Χόλιγουντ επενδύουν στη τεχνολογία 3D, ευελπιστώντας ότι θα αποτελέσει την επόμενη μεγάλη τάση στις κινηματογραφικές αίθουσες.

«Σε πέντε με επτά χρόνια όλες οι ταινίες θα γυρίζονται σε 3D» ανέφερε ο διευθύνον σύμβουλος της Dreamworks, Τζέφρι Κάτζενμπεργκ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Σιγκαπούρη σχετικά με την τρισδιάστατη τεχνολογία. «Όλοι θα έχουν τα δικά τους γυαλιά. Θα είναι σαν δήλωση μόδας».

Η Disney, που έχει προγραμματίσει να γυρίσει 17 ταινίες σε 3D τα επόμενα τρία χρόνια, αναζητά τρόπους προώθησης της τεχνολογίας ώστε να βοηθήσει στη μετάβαση από την ψηφιακή τεχνολογία στην τρισδιάστατη, διαδικασία που θα κοστίσει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η επένδυση στο 3D είναι τρομακτική» ανέφερε ο πρόεδρος της Disney Studios, Μάρκ Ζοράντι. «Πιστεύουμε πραγματικά στο νέο μέσο». Η τρισδιάστατη τεχνική λειτουργεί με τη δημιουργία της ψευδαίσθησης ότι οι εικόνες έχουν τρεις διαστάσεις και όχι δύο όπως συμβαίνει με τις παραδοσιακές ταινίες. Οι ταινίες που γυρίζονται σε 3D μπορούν να προβληθούν μόνο σε 1.400 από τις συνολικά 30.000 αίθουσες στις ΗΠΑ και περίπου σε 700 αίθουσες στον υπόλοιπο κόσμο. Οι ιδιοκτήτες των κινηματογράφων εμφανίζονται μέχρι στιγμής διστακτικοί να επενδύσουν σε αυτή τη μετατροπή, ειδικά εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Η Dreamworks αρχικά ήλπιζε να προβάλει την επόμενη μεγάλη 3D παραγωγή της σε 5.000 κινηματογράφους τον επόμενο χρόνο, αλλά τέλικα θα προβληθεί περίπου στους μισούς. «Οι υπόλοιπος κόσμος είναι ένα με δύο χρόνια πίσω από τις ΗΠΑ στον τομέα αυθτό» εξήγησε ο Ζοράντι. Η Σιγκαπούρη, που έχει δεσμευτεί να φιλοξενεί το ετήσιο 3D Φεστιβάλ μέχρι το 2017, ελπίζει να γίνει ο ηγέτης του τομέα για την Ασία. Η κυβέρνηση σκοπεύει να επενδύσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα δύο χρόνια για να χρηματοδοτήσει τρισδιάστατα project και εγκαταστάσεις.

«Θέλουμε να είμαστε σε πλεονεκτική θέση όταν αυτή η τεχνολογία ξεκινήσει να εφαρμόζεται ευρέως» ανέφερε ο Λι Μπουν Γιανγκ, υπουργός επικοινωνιών και τεχνών της χώρας. Η εξέλιξη της τρισδιάστατης τεχνολογίας τα επόμενα είκοσι χρόνια μπορεί τελικά να οδηγήσει στην κατασκευή κινηματογραφικών αιθούσών που θα προβάλουν ολογράμματα, δήλωσε ο Κάτζενμπεργκ.

«Στον ήχο, πήγαμε από το βινύλιο στην κασέτα, στο CD και από εκεί στο ψηφιακό» ανέφερε ο ίδιος. «Οι επίπεδες οθόνες του σήμερα είναι το αντίστοιχο του βινυλίου».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Associated Press