Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Arthur Christmas (2011) Teaser Trailer

Eπιστροφή του Schwarzenegger με Western


Χρονιά ανακατατάξεων ήταν αυτή για τον Arnold Schwarzenegger. Ο Αυστριακής καταγωγής ηθοποιός ανακοίνωσε την επιστροφή του στην υποκριτική μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ως κυβερνήτης της California ενώ λίγες εβδομάδες πριν...ανακοίνωσε και τον χωρισμό του με την επί 14 χρόνια σύζυγό του Maria Shriver.

Πλέον, ο “Terminator” έχει αφήσει τα πάντα πίσω του και ετοιμάζει την δυναμική του επιστροφή στη μεγάλη οθόνη. Ωστόσο, όσοι από εσάς περιμένετε να τον δείτε στο ρόλο του ατρόμητου εξολοθρευτή μάλλον θα απογοητευτείτε καθώς το μεγάλο comeback ακούει στο όνομα “The Last Stand”.

Πρόκειται για την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα στα Αγγλικά του Νότιο-Κορεάτη Kim – Ji – Woon η οποία θα ξεκινήσει να γυρίζεται τον Σεπτέμβρη και θα διηγείται την ιστορία ενός εμπόρου ναρκωτικών ο οποίος προσπαθεί να περάσει τα σύνορα με το Μεξικό. Στο δρόμο του θα βρεθεί ένας βετεράνος σερίφης και μια ομάδα άπειρων αστυνομικών.

Είναι βέβαιο ότι το χιούμορ του θηριώδους αυστριακού πρώην μασίστα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επερχόμενη κινηματογραφική ταινία του, «The last stand». Πριν από μερικές μέρες, στις 12 Ιουλίου, η εταιρία Lionsgate ανακοίνωσε ότι ο Σβάρτσι επιστρέφει στα πλατό και πάλι ως πρωταγωνιστής (θυμίζουμε ότι πέρσι είχε κάνει ένα πέρασμα από την τελευταία ταινία του Σιλβέστερ Σταλόνε «The expendables». Η αμέσως προηγούμενή του εμφάνιση είχε γίνει το 2004 στον «Γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες»).

Το γεγονός ότι στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα κάθεται ο κορεάτης Κιμ Τζι Γουν κάνει την είδηση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα αφού ο Γουν έχει γυρίσει την ταινία «Ο καλός ο κακός και ο παράξενος» (2008), μια ασιατική περιπέτεια, παρωδία των …σπαγκέτι γουέστερν και των ταινιών σαμουράι.

Στο «The last stand» ο Σβαρτσενέγκερ υποδύεται έναν πρώην αστυνομικό του Λος Αντζελες ο οποίος μετά την παραίτησή του από το Σώμα αποσύρθηκε σε μια γαλήνια κωμόπολη στα σύνορα Αμερικής - Μεξικού κρατώντας καθήκοντα τοπικού αρχηγού της αστυνομίας. Η απόδραση ενός βαρόνου των ναρκωτικών από τις φυλακές ,με στόχο να διασχίσει τα σύνορα από την πόλη του Σβαρτσενέγκερ, πυροδοτεί την δράση της ταινίας. Και το γεγονός ότι ο δραπέτης οδηγεί ένα ειδικό, ταχύτατο αυτοκίνητο που τίποτε δεν το σταματά, κάνει τα πράγματα ακόμη πιο ..macho.

Ο Σβαρτσενέγκερ λοιπόν επιστρέφει στα παλιά του λημέρια και σε ρόλους που έχει φάει με το κουτάλι. Από αστυνομικούς και πράκτορες και στρατιωτικούς, άλλο τίποτε στην καριέρα του που αρχίζει το 1969 με την ταινία «Ο Ηρακλής στη Νέα Υόρκη».

Το μόνο ερώτημα που ενδεχομένως τίθεται είναι αν στα 64 (τα κλείνει στις 30 Ιουλίου) ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ έχει την δύναμη του αστέρα που θα μπορούσε να καλέσει κοντά του το νεανικό κοινό στο οποίο απευθύνεται η ταινία. Ενδεχομένως να το έχει αφού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ποτέ δεν σταμάτησε να βρίσκεται στην επικαιρότητα…

http://www.rockyourlife.gr/

Το Βήμα - Κυριακή 17/07/2011

West Side Story (1961) - Bluray Edition



20th Century Fox Home Entertainment has announced that they will give the 1961 musical West Side Story its Blu-ray debut in a 50th Anniversary Edition on November 15th.

Ελεύθερος Τύπος - Κυριακή 17/07/2011

Ελευθεροτυπία - Σάββατο 16/07/2011

National Geographic - Τεύχος Ιουλίου 2011

Exit Humanity (2011) Trailer

Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011) Trailer

Rise of the Planet of the Apes (2011) Poster

50/50 (2011) Poster

Arthur Christmas (2011) Poster

Glee: The 3D Concert Movie (2011) Poster

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

Ελληνική πρεμιέρα 13/07/2011

Στο επικό φινάλε η μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις του Καλού και του Κακού κλιμακώνεται σε πλήρη πολεμική σύρραξη. Η κατάσταση ποτέ δεν ήταν κρισιμότερη και κανείς δεν είναι ασφαλής.

Αλλά είναι ο Χάρι εκείνος που καλείται να κάνει την απόλυτη θησεία, καθώς πλησιάζει όλο και περισσότερο η τελική του αναμέτρηση με τον Λόρδο Βόλντεμορτ.

Όλα τελειώνουν εδώ!

Αναλύοντας το φαινόμενο - Είναι ο Χάρι Πότερ απλά ένα παραμύθι;

Το φαινόμενο Χάρι Πότερ έχει απασχολήσει πολλούς κριτικούς λογοτεχνίας, θεωρητικούς, ακόμα και ακαδημαϊκούς.

Και ενώ πολλοί από αυτούς σπεύδουν να τον απορρίψουν, κάνοντας λόγο για ένα «απλοϊκό σύμπαν», άλλοι το υπερασπίζονται, μιλώντας για αυτό με τα καλύτερα λόγια και ανακαλύπτοντας νέα επίπεδα με κάθε ανάγνωση του βιβλίου ή κάθε θέαση της ταινίας. Άλλωστε, με τον Χάρι Πότερ κανείς δεν ασχολείται μόνο μία φορά.

Θεωρίες επί θεωριών έχουν αναπτυχθεί για το σύμπαν της Ρόουλινγκ. Ο Γάλλος φιλόσοφος Ζαν Κλοντ Μιλνέρ να έγραφε ότι ο Χάρι Πότερ ακολουθεί τις αρχές της Μάργκαρετ Θάτσερ (η θεία Μαρτζ αποτελεί μια θατσερική φιγούρα, σύμφωνα με τον Μιλνέρ) και ότι αναφέρεται στην άνοδο της μεσαίας τάξης, ωστόσο, η επιτυχία των ιστοριών του μαθητευόμενου μάγου δεν έγκειται εκεί.

Με πραγματικούς χαρακτήρες που έχουν βάθος, ψυχολογικές ανακατατάξεις, με έναν ήρωα που γκρινιάζει και φοβάται, με ανθρώπους που δεν διστάζουν να αποκαλύψουν πραγματικά συναισθήματα, η ευφυΐα του Χάρι Πότερ βρίσκεται στο γεγονός ότι βασίζεται σε ένα κλασικό είδος βρετανικής λογοτεχνίας: στις εφηβικές ιστορίες που διαδραματίζονται σε ένα σχολείο.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το σύμπαν του Χάρι Πότερ θίγει ζητήματα ρατσισμού, είναι ώρες-ώρες βαθιά πολιτικό (αρκεί κάποιος να δει το Τάγμα του Φοίνικα με την ανατριχιαστική παρουσίαση των «κυβερνώντων» του μαγικού κόσμου), μιλά για τη φιλία, τη θυσία και τον θάνατο.

Ακόμα περισσότερο: αναδεικνύει τη σημασία της παιδείας (έστω και κλασικής στα πρότυπα της Οξφόρδης). Είναι στο σχολείο του που ο Χάρι Πότερ και οι φίλοι του βρίσκουν καταφύγιο σε δύσκολους καιρούς.

Ο Στήβεν Κινγκ, μεγάλος φαν της Τζόαν Ρόουλινγκ, έχει δηλώσει ότι «ο Χάρι θα αντέξει τη δοκιμασία του χρόνου και θα καταλήξει στο ράφι όπου βρίσκονται μόνο οι καλύτεροι. Θα πάρει τη θέση του ανάμεσα στην Αλίκη, τον Χακ, τον Φρόντο και την Ντόροθι».

Δεν είναι δύσκολο να σκεφτούμε πως θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα κάτι τέτοιο. Παρά τις επιμέρους αδυναμίες, ο Χάρι Πότερ αγαπήθηκε αμέσως από εκατομμύρια παιδιά και ενηλίκους -που θέλησαν να παραμείνουν παιδιά.

Τα πρώτα ταυτίστηκαν, μεγάλωσαν, προσπάθησαν να μιμηθούν τα μαγικά ξόρκια του Χάρι Πότερ και να αποκτήσουν τη δική τους κουκουβάγια (προκαλώντας την αντίδραση των φιλοζωικών εταιρειών που δικαίως επαναλάμβαναν ότι οι κουκουβάγιες δεν είναι κατοικίδια).

Ίσως ο Χάρι Πότερ να είναι απλά ένας διάττων αστέρας που θα χαθεί όταν σταματήσουμε κάποια στιγμή να μιλάμε γι'αυτόν. Ίσως να μην ξανασχοληθούμε με τον κόσμο του. Ίσως να μην ξανακούσουμε τη λέξη Χόγκουαρτς. Για λίγο, όμως, κατάφερε να μας προσφέρει τη μαγεία. Εκείνη που πολλές φορές λείπει από τη ζωή μας.

in.gr

Τετάρτη 13/07/2011 - Ταινίες στην ελληνική TV

22:00 Έχει ο καιρός γυρίσματα Star Ξένη ταινία
22:00 Αμερικανός βούβαλος ΕΤ1 Δράμα
22:10 Στις πέντε το απόγευμα Πρίσμα+ Δράμα
23:00 Ανιχνεύσεις ΕΤ3 Ελληνική ταινία
23:00 Offside Σπορ+ Ξένη ταινία
00:15 Η ταραγμένη ζωή του Οσκαρ Γουαϊλντ ΝΕΤ Δράμα
01:25 Any mother s son Σπορ+ Δράμα
02:00 Re-cycle Star Θρίλερ
02:30 Πληγές του φθινοπώρου ΝΕΤ Εποχής
02:45 Ξενή ταινία Alter Ξένη ταινία