Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

REC 3: Genesis (2011) Poster

Dead Inside (2011) Trailer

New Featurette for 'Thor'

Green Lantern (2011) Poster

Melancholia (2011) Poster

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011) Poster

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 28/04/2011

Προβάλλονται επίσης

Η Πλειοψηφία της Σιωπής

Χρυσό Λιοντάρι Μέλλοντος κέρδισε Η Πλειοψηφία της Σιωπής στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Η ταινία του Σερέν Γιουτζέ διηγείται την ερωτική σχέση του 21χρονου Τούρκου Μερτκάν με μια κοπέλα από το Κουρδιστάν, κάτι που του δίνει ικανοποίηση, αλλά παράλληλα τον φέρνει αντιμέτωπο με τον πατέρα του.

Ακόμα και η Βροχή

Η ισπανική ταινία βρέθηκε μία «ανάσα» πριν από τις υποψηφιότητες των Όσκαρ (ήταν στη λίστα με τις εννέα επικρατέστερες). Ένα κινηματογραφικό συνεργείο γυρίζει στη Βολιβία μια ταινία για τον Χριστόφορο Κολόμβο, τα μέλη του όμως μπλέκονται στις τοπικές ταραχές που ξεσπούν για την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας ύδρευσης. Σε σκηνοθεσία Ισιάρ Μπολαΐν με τους: Λουίς Τοσάρ, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Κάρα Ελεχάντε.

Η Κομμούνα

Με διάρκεια 345 λεπτών και με τη βοήθεια ερασιτεχνών ηθοποιών, ο Πίτερ Γουάτκινς (Punishment Park, Edvard Munch) ετοίμασε την Κομμούνα, μια ταινία-αναπαράσταση των γεγονότων που οδήγησαν στη λαϊκή εξέγερση και τη δημιουργία της παρισινής Κομούνας (Μάρτιος-Μάιος 1871). Τα γεγονότα που εξετάζονται παρακολουθούν μέχρι και την αιματηρή συντριβή της.

Τρίτη

Μία ελληνική ταινία έρχεται αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες. Πρόκειται για την Τρίτη του Νίκου Κορνήλιου με τους Ειρήνη Αναγνώστου, Γιάννης Κασιμάτης, Ιωάννα Πιατά. Στη διάρκεια της ταινίας οι ζωές μερικών 25άρηδων διασταυρώνονται στην Αθήνα από το πρωί μέχρι το βράδυ μιας Τρίτης. Η ταινία προβάλλεται στην Ταινιοθήκη.

Το 2013 ξεκινά η κατασκευή του δικτύου οπτικών ινών

Σε δύο χρόνια, εάν όλα πάνε καλά, θα αρχίσουν τα «σκαψίματα» για τη δημιουργία του ελπιδοφόρου Fiber to the Home (FTTH), δηλαδή του εθνικού δικτύου οπτικών ινών, το οποίο υπόσχεται υπερυψηλές ταχύτητες μεταφοράς ψηφιακών δεδομένων και ριζοσπαστική αλλαγή του καταναλωτικού μοντέλου στις τηλεπικοινωνίες. Αυτά τουλάχιστον θεωρητικά, γιατί πρακτικά ο δρόμος φαίνεται να είναι λίγο πιο μακρύς.

Ήδη, έπειτα από σχετικό διαγωνισμό του υπουργείου Υποδομών, η κοινοπραξία «Ευρωσύμβουλοι - ΕΠΙΤΣ - ΕΠΙΣΕΥ» ανέλαβε ρόλο τεχνοοικονομικού συμβούλου, που θα επανακαθορίσει το τελικό φυσικό αντικείμενο του έργου. Προσεχώς, αναμένεται και ο διαγωνισμός για τον νομικό σύμβουλο.

Είχαν προηγηθεί άλλες δύο μελέτες. Η πρώτη είχε εκπονηθεί το 2008 και πρότεινε την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς μόνο εκεί θα υπήρχε βιωσιμότητα. Αυτή η μελέτη δεν εφαρμόστηκε. Στην συνέχεια, εξαγγέλθηκε η δημιουργία ενός εκατομμυρίου συνδέσεων οπτικών ινών σε όλες τις πόλεις της χώρας. Φυσικά, δεν υλοποιήθηκε.

Ο νέος σύμβουλος του έργου καλείται να επαναπροσδιορίσει το έργο τόσο ως προς την έκτασή του όσο και προς την τεχνοοικονομική του διάσταση. Και αυτό διότι η επένδυση σε δίκτυα οπτικών ινών αποτελεί ιδιαίτερα ακριβό σπορ, με τεράστιο προϋπολογισμό (σε μία εποχή δημοσιονομικής ένδοιας) και, άρα, ακριβό λογαριασμό για τον τελικό χρήστη. Έτσι, εξετάζεται ένα «κούρεμα» των παλαιότερων μεγαλόπνοων εξαγγελιών, χάριν ενός πιο βιώσιμου οικονομικά σχεδίου.

Στο υπουργείο Υποδομών η κυρίαρχη άποψη κάνει λόγο για τη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών στον άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης, με κάποιες επεκτάσεις σε τοποθεσίες όπου εμφανίζεται βιωσιμότητα. Ωστόσο, αναμένεται το πόρισμα των μελετητών. Και αυτά είναι τα εύκολα, διότι υπάρχουν και άλλα πιο δύσκολα σκέλη σε αυτό το φιλόδοξο σχέδιο.

Η συνέχεια προβλέπει δράσεις σε δύο επίπεδα. Το πρώτο βρίσκεται στις Βρυξέλλες, καθώς η χώρα μας θα παρουσιάσει ένα πολύπλοκο πλάνο με σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα (ΣΔΙΤ), κρατική επιδότηση και ευρωπαϊκούς πόρους. Το δεύτερο επίπεδο βρίσκεται μεταξύ Παπάγου και πλατείας Συντάγματος, καθώς τα υπουργεία Υποδομών, Οικονομικών και Περιφερειακής Ανάπτυξης, θα κληθούν να συμβασιοποιήσουν το σχέδιο, το οποίο θα πάρει τον δρόμο του διαγωνισμού, έπειτα από την έγκριση της Ε.Ε.

Αρμόδιοι παράγοντες εκτιμούν ότι, εάν η όλη διαδικασία κινηθεί κατά τα θεωρητικά πρότυπα απόκρισης του δημοσίου και των ευρωπαϊκών υπηρεσιών, περί το 2013 το πρότζεκτ θα ξεκινήσει.

«Αναπόφευκτη η συνεργασία με τον ΟΤΕ»

Ανεπισήμως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ως σωτήρια την σύμπραξη με τον ΟΤΕ για την δημιουργία του δικτύου οπτικών ινών. Και αυτό διότι ο ΟΤΕ ήδη διαθέτει δίκτυο οπτικών ινών VDSL, οι οποίες φτάνουν μέχρι το ΚΑΦΑΟ, γεγονός που θα επέτρεπε στο κράτος να συνδέσει το ΚΑΦΑΟ με τα σπίτια των καταναλωτών. Έτσι, το κόστος της επένδυσης θα μειωνόταν ραγδαία. Όπως εξηγούν οι ίδιες πηγές, και ο ΟΤΕ θα έβλεπε με καλό μάτι μία τέτοια σύμπραξη, καθώς η ανάπτυξη ενός παράλληλου - με το δικό του - δικτύου οπτικών ινών θα λειτουργούσε άκρως ανταγωνιστικά προς τον ίδιο.

Όμως, μία τέτοια προοπτική, αν και λογική από άποψη κόστους, θα δημιουργούσε τεράστιες αντιδράσεις από τους εναλλακτικούς παρόχους, καθώς συγκρούεται με τον ελεύθερο ανταγωνισμό, αλλά και με τη στάση της ΕΕΤΤ, η οποία έχει θέσει υπό ρύθμιση ακόμη και την παραμικρή κίνηση του πρώην δημοσίου οργανισμού και έχει «μπλοκάρει» την εμπορική διάθεση της VDSL.

Ένα άλλο σημείο, όπου συναντώνται διαφωνίες στον τηλεπικοινωνιακό κόσμο είναι εάν κατά πόσον η χώρα χρειάζεται FTTH και γιατί δεν αρκείται στην επίσης γρήγορη VDSL. Όσοι υποστηρίζουν την λύση της FTTH, θέτουν ως παράδειγμα το μεταβατικό στάδιο που πέρασε η Ελλάδα με την ISDN, που την άφησε πίσω στις εξελίξεις της ευρυζωνικότητας. Άλλοι, βέβαια, υποστηρίζουν ότι FTTH και VDSL δεν είναι ανταγωνιστικές, αλλά συμπληρωματικές τεχνολογίες, καθώς η πρώτη μπορεί να απαιτήσει έως και 20 έτη για την πλήρη ανάπτυξή της.

Επισήμως, ο ΟΤΕ έχει τοποθετηθεί παλαιότερα για την δημιουργία δικτύου FTTH, επισημαίνοντας το πενταπλάσιο κόστος που θα είχε η ανάπτυξή του σε σύγκριση με την τεχνολογία VDSL, το υψηλό κόστος σύνδεσης και την μη ανταποδοτικότητα της επένδυσης σε πολλές περιοχές της χώρας. Τότε, ο ΟΤΕ είχε προτείνει να στηθεί η επένδυση πάνω στο δικό του δίκτυο VDSL, να δοθούν επενδυτικά κίνητρα, να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμιστικές παρεμβάσεις και να χρησιμοποιηθεί ένα μείγμα υβριδικών τεχνολογιών ανάλογα με το γεωγραφικό περιβάλλον και την οικονομική τους βιωσιμότητα, λόγω της σταδιακής μετάβασης των καταναλωτών προς τις νέες τεχνολογίες.

Προς αυτή την κατεύθυνση, τουλάχιστον στο «υβριδικό» της σκέλος κινείται και η κυβέρνηση. Το τηλεπικοινωνιακό «μείγμα» της Ελλάδας, θα βασιστεί στο FTTH στις μεγάλες πόλεις, στα μητροπολιτικά δίκτυα οπτικών ινών (ΜΑΝ), στην ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων σε μειονεκτικές περιοχές (rural broadband) και σε ασύρματες τεχνολογίες, όπως η αξιοποίηση του ψηφιακού φάσματος των ραδιοσυχνοτήτων με LTE.

Ριζοσπαστικά πλεονεκτήματα

Πέρα από την ταχύτητα, το μεγάλο πλεονέκτημα της FTTH είναι η συμμετρική τεχνολογία της. Δηλαδή, εν αντιθέσει με τις υπάρχουσες τηλεπικοινωνιακές υποδομές, η ταχύτητα μεταφόρτωσης είναι η ίδια τόσο στο «ανέβασμα» όσο και στο «κατέβασμα» των αρχείων. Αυτή η ιδιότητα, σύμφωνα με τους θεωρητικούς των τηλεπικοινωνιών, δύναται να μεταβάλλει το ίδιο το καταναλωτικό μοντέλο, καθώς ισότιμα ο καταναλωτής θα μπορεί να γίνει παραγωγός.

Στο ερώτημα, βέβαια, τι υπηρεσίες και αγαθά μπορούν να αναπτυχθούν από τις τηλεπικοινωνιακές «υπερταχείες», απάντηση πλην των υπηρεσιών TV και βίντεο δεν μπορούν ακόμη να δοθούν. Όπως και δεν μπορούσε να απαντηθεί, άλλωστε, η ίδια ερώτηση το 1987, όταν οι προσωπικοί υπολογιστές διέθεταν σκληρούς δίσκους που χωρούσαν 10 MB, τα οποία, τότε, φαίνονταν πολλά! Η συνέχεια, βέβαια, δικαίωσε τους οραματιστές.

Το Βήμα

Immortals (2011) Trailer HD

Airlocked - Short Movie


Filmmaker Stuart Sinclair developed Airlocked with friend Roman Rappak on a budget has been around £800.

Airlocked is still classified as a work in progress. See more of Sinclair's work on his website.

Thor (2011)

Ελληνική Πρεμιέρα 28/04/2011

Άλλη μια πετυχημένη συνεργασία της Paramount Pictures και της Marvel Entertainment έρχεται στη μεγάλη οθόνη και σε 3D!

Ο Κένεθ Μπράνα υπογράφει την κινηματογραφική μεταφορά του νέου, «θεϊκού» υπερ-ήρωα του αγέραστου εικονογράφου Σταν Λι σε μια περιπέτεια μυθολογικών σκανδιναβικών προδιαγραφών!

Από τον πλανήτη Όσγκαρ ετοιμαστείτε για μια κατακόρυφη βουτιά στο δικό μας, πλανήτη Γη. Ο Θορ, ο… βροντερά δυνατός, αλλά αλαζόνας Βίκινγκ με το χαρακτηριστικά ογκώδες σφυρί, εξορίζεται από τον πατέρα του Οντίν στη Γη όπου, χωρίς μνήμη του μεγαλείου του, αναγκάζεται να μάθει να ζει με τους ανθρώπους.

Εκεί γνωρίζεται με μια όμορφη επιστήμονα, την οποία και ερωτεύεται παράφορα, ενώ παράλληλα, μαθαίνει να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για το καλό των θνητών, ώσπου έρχεται αντιμέτωπος με τους πλέον επικίνδυνους εχθρούς που επιστρατεύουν τις σκοτεινές δυνάμεις του Όσγκαρ για να κυριαρχήσουν στη Γη - κι όχι μόνο.

Πρωταγωνιστούν ο Κρις Χέμσγουορθ, η Νάταλι Πόρτμαν και ο Άντονι Χόπκινς.

Η κοκκινοσκουφίτσα - Red Riding Hood (2011)

Ελληνική Πρεμιέρα 28/04/2011

Το Twilight συναντά τον κακό το λύκο. Κάπως έτσι δηλαδή «είδε» η Κάθριν Χάρντγουικ το μύθο της Κοκκινοσκουφίτσας, την οποία ερμηνεύει η Αμάντα Σέιφριντ με τρόπο προκλητικό. Ένα μεσαιωνικό χωριό ζει υπό τον τρόμο ενός λυκανθρώπου.

Την ίδια ώρα ένα νεαρό κορίτσι ερωτεύεται έναν φτωχό ξυλοκόπο, προκαλώντας την οργή της οικογένειάς της. Τα παραμύθια έχασαν την αθωότητά τους και γέμισαν ενήλικες ερωτικές φαντασιώσεις και κουβάδες αίματος.

The Roommate (2011)

Ελληνική πρεμιέρα 28/04/2011

Μια σπουδάστρια κολεγίου, η Σάρα, θα αποκτήσει νέα συγκάτοικο στο φοιτητικό της δωμάτιο. Η διαμονή, όμως, με την Ρεβέκκα, θα διακυβεύσει την ασφάλεια της.

Μια πρωτοετής πάει στο κολέγιο για να καταλάβει ότι η φαινομενικά καλή συγκάτοικος της έχει εμμονή μαζί της σκοτώνοντας τους πάντες γύρω της.

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011) Trailer

Μη Μ’ Αφήσεις Ποτέ - Never Let Me Go (2010)

Ελληνική πρεμιέρα 28/04/2011

Η Ρουθ, η Κάθι και ο Τόμι περνούν την παιδική τους ηλικία σε ένα φαινομενικά ειδυλλιακό οικοτροφείο. Καθώς μεγαλώνουν, συνειδητοποιούν τη δύναμη της αγάπης που νιώθουν ο ένας για τον άλλον, ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζονται για μια τρομακτική πραγματικότητα που τους περιμένει.

Η Κάθι Χ. θυμάται το σχολείο της ως ένα ειδυλλιακό μέρος, όπου περνούσε τις μέρες της με τη φίλη της Ρουθ και τον Τόμι. Έχοντας μεγαλώσει κοιτάζει τα γεγονότα του παρελθόντος από μία απόσταση και καλείται να δώσει εξηγήσεις και να αποδεχθεί παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Με τους Κίρα Νάιτλι, Άντριου Γκάρφιλντ, Κάρεϊ Μάλιγκαν.

Troll bridge (2011) Teaser


Monte Carlo (2011) Poster

Συναυλία των Duran Duran το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη

Συναυλία στη Θεσσαλονίκη θα δώσουν το καλοκαίρι οι Duran Duran. Την είδηση ανακοίνωσε το ίδιο το συγκρότημα μέσω της ιστοσελίδας του.

Η συναυλία έχει προγραμματιστεί για τις 26 Ιουλίου και θα δωθεί στο Θέατρο Γης.

Όσο για τα εισιτήρια, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν την ανακοίνωση της ημερομηνίας για την προπώληση η οποία θα γίνει μέσω του Ticket Services

www.ticketservices.gr

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης του Μαύρου Κύκνου Ντάρεν Αρονόφσκι ορίστηκε ως πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, που ανοίγει φέτος τις πύλες του στις 31 Αυγούστου και ρίχνει αυλαία στις 10 Σεπτεμβρίου.

Ο Αρονόφσκι είχε κερδίσει το Χρυσό Λιοντάρι, την ανώτατη διάκριση του Φεστιβάλ Βενετίας, το 2008 με την ταινία του Ο Παλαιστής, ενώ ο Μαύρος Κύκνος είχε προβληθεί στην εναρκτήρια τελετή της περσινής Μόστρα.

Η ταινία υμνήθηκε από τους κριτικούς και επιβραβεύθηκε εμπορικά από το κινηματογραφόφιλο κοινό.

Η ταινία προτάθηκε για πέντε Όσκαρ, μεταξύ αυτών Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Ταινίας, αλλά κατέληξε με ένα μόνο χρυσό αγαλματάκι -εκείνο του Πρώτου Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Νάταλι Πόρτμαν στο ρόλο της μπαλαρίνας.

Στην ανακοίνωσή της, η οργανωτική επιτροπή του βενετσιάνικου Φεστιβάλ, χαρακτηρίζει τον 42χρονο Αρονόφσκι ως μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σημερινής κινηματογραφικής σκηνής.

in.gr

Πέμπτη 28/04/2011 - Ταινίες στην Ελληνική TV

21:00 Batman begins Star Ξένη ταινία
23:00 Ο κονφορμίστας ΕΤ1 Δράμα
23:00 Φίλοι για πάντα Σπορ+ Ξένη ταινία
23:00 DOA: Dead or alive Mega Ξένη ταινία
00:10 Terra incognita Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:35 Η παρέα των λύκων Σπορ+ Ξένη ταινία
02:10 Σαλβαδόρ Πρίσμα+ Δράμα
02:45 Οι κατηγορούμενοι Star Ξένη ταινία
04:20 Τα μήλα του Αδαμ Πρίσμα+ Ξένη ταινία