Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Stargate Universe Episode 11 "Space" Clips in new Trailer !!




η σειρα θα συνεχισει τον 1ο κυκλο της με νεα επεισοδια απο τις 2/4/2010

Όλες (σχεδόν) οι cameo εμφανίσεις του Άλφρεντ Χίτσκοκ σε ένα βίντεο.

Τα βραβεία Όσκαρ σε νούμερα.

ΤΑ ΝΕΑ - Παρασκευή 12/03/2010

Real News - Kυριακή 14/03/2010

Full International Trailer for Twisty French Thriller 'In Their Sleep'

Στα SSD για “καταναλωτές” μπαίνει η Western Digital…


Την αποστολή στους κατασκευαστές των πρώτων της οδηγών αποθήκευσης δεδομένων τύπου solid state drive (SSD) ανακοίνωσε η Western Digital. Τα νέα 2.5-ιντσών SiliconEdge Blue SSD έρχονται σε εκδόσεις μέχρι 256GB και ενσωματωμένο interface ATA με ταχύτητες 3.0 gigabits per second, χρόνο ανάγνωσης 250MB/sec και εγγραφής έως και 170 MB/sec. Το τεχνολογίας multi-level cell (MLC) SiliconEdge Blue SSD διαθέτει προηγμένο firmware που προστατεύει από την φθορά και αποθηκεύει ισόποσα τα δεδομένα στο drive για να αυξηθεί ο χρόνος ζωής του drive. Το νέο SSD έχει ακόμη και σύστημα διόρθωσης λαθών αλλά και υποστήριξη με συστήματα TRIM και Native Command Queuing command support για καλύτερες επιδόσεις.

Το μοντέλο των 64GB κοστίζει $279, των 128GB $529 και των 256GB $999.

gadgetfreak.gr


Άλμα στην τεχνολογία προβολής επιχειρεί η Sony : Προτζέκτορες με λέ’ϊζερ!


Τι είναι αυτό το περίεργο κουτί;

Η νέα μονάδα φωτός της Sony τεχνολογίας RGB (Red, Green, Blue) laser!

Την νέα αυτή τεχνολογία που μπορεί να παρέχει ακόμη και ισχύ φωτισμού 21 W (ισοδύναμη με 5,000 lumens) ανακοίνωσε σήμερα η Sony Corp. Με συνολική ισχύ 10W για το κόκκινο, 6W για το πράσινο και 5W για το μπλέ, είναι μια μονάδα φωτισμό -εντάξει, λάμπα… με απίστευτα μικρές διαστάσεις, μόλις 152χιλ x 114χιλ x 30.5χιλ.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τις μονάδες λέϊζερ είναι υψηλής ένταση στερεού τύπου SHG*2 laser για το πράσινο ενώ και το κόκκινο και το πράσινο λέϊζερ είναι εξελιγμένα από τη ίδια τη Sony.

Επιπλέον η μετατροπή ενέργειας για τις νέες αυτές λάμπες λέϊζερ είναι από 15 εως 22% (18% μέσος όρος), ιδιαίτερα υψηλές τιμές αποδοτικότητας για ορατού φάσματος λέϊζερ!

Στην ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται πως “όταν χρησιμοποιείται στη θέση μιας λάμπας xenon που είναι που είναι η φωτεινή πηγή των βιντεοπροβολέων σήμερα, η μονάδα αυτή έχει σειρά πλεονεκτημάτων καθώς βασίζεται σε προηγμένη τεχνολογία λέϊζερ.

Τα δεδομένα αυτά την κατατάσουν στη θέση της μικρότερης λάμπας στον κόσμο που συνδυάζει χαμηλότερη κατανάλωση, υψηλότερο κοντράστ, ευρείες χρωματικές δυνατότητες -color gamut, και περισσότερες από 10,000 ώρες ζωής.

Η νέες λάμπες λέϊζερ θα φύγουν από το εργοστάσιο της Sony στο 2ο εξάμηνο του 2010…

(1) Υψηλότερη φωτεινότητα (με πολλαπλά modules).
(2) Πιο μεγάλη ζωή.
(3) Χαμηλότερη κατανάλωση.
(4) Υψηλότερο contrast, ευρύτερη χρωματική γκάμα.
(5) Σμίκρυνση των οπτικών τμημάτων όπως πρίσματα.

gadgetfreak

Έθνος - Σάββατο 13/03/2010

Έθνος - Παρασκευή 12/03/2010

2nd Official Trailer for Marvel's Iron Man 2

Πολεμική ταινία με άρωμα... γυναίκας θριάμβευσε στα Όσκαρ

Σε θρίαμβο του Hurt Locker αναδείχθηκε η φετινή απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Η ταινία απέσπασε Όσκαρ καλύτερης ταινίας, ενώ η Κάθριν Μπίγκελοου έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε βραβείο σκηνοθεσίας.

Συνολικά το Hurt Locker απέσπασε έξι βραβεία (Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Μοντάζ, Ήχου και Ηχητικών Εφέ), αφήνοντας πίσω του το Avatar με μόλις τρία βραβεία σε τεχνικές κατηγορίες.

Η πρωτιά που σημειώθηκε φέτος στα βραβεία Όσκαρ ήταν σημαντική. Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού μία γυναίκα απέσπασε το Όσκαρ σκηνοθεσίας και μάλιστα για πολεμική ταινία. Η Κάθριν Μπίγκελοου με το Hurt Locker κατάφερε να επικρατήσει έναντι των ανδρών συνυποψήφιών της. Η ταινία της κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας.

Επαναλαμβανόμενο αίτημα των νικητών υπήρξε η επιστροφή των Αμερικανών στρατιωτών στην πατρίδα τους.

Όσον αφορά τα βραβεία ερμηνείας, πέντε γνωστοί ηθοποιοί, φίλοι και συνάδελφοι των υποψηφίων, επιστρατεύτηκαν για να παρουσιάσουν με λίγες και συγκινητικές λέξεις τους πέντε διεκδικητές των Όσκαρ Α΄ Ρόλων.

Οι Μισέλ Φάιφερ, Βέρα Φαρμίγκα, Τζούλιαν Μουρ, Τιμ Ρόμπινς, Κόλιν Φάρελ μίλησαν με θερμά λόγια για τους συναδέλφους τους και η Κέιτ Ουίνσλετ κλήθηκε να παρουσιάσει το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, το οποίο απέσπασε ο Τζεφ Μπρίτζες, μαζί με το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Τζ.Μπρίτζες κέρδισε το Όσκαρ Α΄ρόλου και στο λόγο του ευχαρίστησε ανάμεσα σε άλλους και τους συνυποψήφιούς του Κόλιν Φερθ, Μόργκαν Φρίμαν, Τζέρεμι Ρένερ και Τζορτζ Κλούνεϊ.

Οι Φόρεστ Ουίτακερ, Μάικλ Σιν, Πήτερ Σαρσγκαρντ, Όπρα Γουίνφρεϊ και Στάνλεϊ Τούτσι παρουσίασαν τις ταλαντούχες υποψήφιες για το Όσκαρ Α΄Γυναικείου Ρόλου. Ο τελευταίος, μάλιστα, δήλωσε χιουμοριστικά ότι ζήτησε από την Ακαδημία να θέσει «πλαφόν» στις υποψηφιότητες στις... 16, έτσι ώστε του χρόνου η Μέριλ Στριπ να μην είναι υποψήφια.

Το βραβείο κέρδισε η Σάντρα Μπούλοκ που κατόρθωσε έτσι να αποσπάσει μέσα σε ένα διήμερο Βατόμουρο και Όσκαρ. Το κοινό χειροκρότησε όρθιο την ηθοποιό, η οποία με συγκίνηση και πολύ χιούμορ ευχαρίστησε την οικογένειά της που την ώθησε να ακολουθήσει τα όνειρά της, καθώς και τις συνυποψήφιές της.

Ο Κρίστοφ Βαλτς, όπως αναμενόταν, ήταν ο νικητής του πρώτου Όσκαρ της βραδιάς, του βραβείου Β' Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του ως Ναζί στην ταινία Αδωξοι Μπάσταρδοι.

Η εξαιρετική Μο'νικ απέσπασε το Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία Μονάκριβη, ευχαριστώντας την Ακαδημία που δεν ψήφισε με βάση «πολιτικές», όπως είπε.

Οι εκπλήξεις της βραδιάς ήρθαν στις κατηγορίες σεναρίου. Ο Μαρκ Μπόουλ κέρδισε το βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου για το Hurt Locker, κλέβοντάς το κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του Κ.Ταραντίνο και των Αδωξων Μπάσταρδων. Ο Μ.Μπόουλ αφιέρωσε το βραβείο στους Αμερικανούς στρατιώτες που πολεμούν στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Η απονομή των 82ων βραβείων της Ακαδημίας ξεκίνησε με την εμφάνιση των υποψηφίων για Όσκαρ ερμηνείας στην εντυπωσιακή σκηνή του Kodak Theater.

Ακολούθησε λίγη λάμψη από παλιό μιούζικαλ από τον Νιλ Πάτρικ Χάρις, μέχρι οι δύο παρουσιαστές (Αλεκ Μπάλντουιν, Στιβ Μάρτιν) να κατεβούν από τον «ουρανό» για να βρεθούν στη σκηνή και να αρχίσουν ένα ανελέητο πείραγμα στους διάσημους υποψήφιους, το οποίο ορισμένοι φάνηκαν να απολαμβάνουν, άλλοι (όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ)... όχι και τόσο.

Δεύτερο Όσκαρ της βραδιάς εκείνο για καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων απονεμήθηκε στο Ψηλά στον Ουρανό της Pixar, που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου κέρδισαν οι Αρμάντο Γιανούτσι, Τόνι Ροσε για τη Μονάκριβη, σε μια κατηγορία που φαβορί θεωρείτο το Ραντεβού στον Αέρα.

Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας απέσπασε το φιλμ The Secret in Their Eyes από την Αργεντινή, κάνοντας την ανατροπή μιας και η Λευκή Κορδέλα θεωρείτο φαβορί.

Περισσότερα βραβεία

Στο The Weary Kind (Crazy Heart) των T-Bone Burnett, Ράιαν Μπίνγκχαμ το Όσκαρ τραγουδιού.

Όσκαρ μουσικής απέσπασε ο Μάικλ Τζιακίνο για την ταινία Ψηλά στον Ουρανό.

Για το Μοντάζ του Hurt Locker βραβεύτηκαν οι Μπομπ Μουρόβσκι και Κρις Ίνις.

Βραβείο για τα Σκηνικά του απέσπασε το Avatar, ενώ ο Μάουρο Φιόρε έλαβε το Όσκαρ φωτογραφίας για την ίδια ταινία, ευχαριστώντας και αυτός τον Τζέιμς Κάμερον και το «όραμά του».

Οι Τομ Φορντ και Σάρα Τζέσικα Πάρκερ κλήθηκαν για να παραδώσουν -όπως ήταν φυσικό- το Όσκαρ κοστουμιών, το οποίο παρέλαβε η δύο φορές νικήτρια Σάντι Πάουελ για την ταινία The Young Victoria.

Ο Μπεν Στίλερ εμφανίστηκε επί σκηνής ως... Να'βι από την Πανδώρα για να παρουσιάσει το Όσκαρ καλύτερου μακιγιάζ, λέγοντας ότι δεν ξέρει γιατί ντύθηκε έτσι, αφού η ταινία του Τζ.Κάμερον δεν ήταν καν υποψήφια. Αναρωτήθηκε, μάλιστα, μήπως έπρεπε να βάλει τα αυτιά του Κάπταιν Σποκ προς τιμή του Σταρ Τρεκ που ήταν υποψήφιο. Το βραβείο απέσπασε όντως το Σταρ Τρεκ.

Δύο βραβεία παρέλαβε ο Πολ Τζ. Ότοσον για την ταινία Hurt Locker, ένα για το Ηχητικού μοντάζ και ένα για τον Ήχο.

Βραβείο Οπτικών Εφέ κέρδισε -όπως αναμενόταν- το Avatar. «Να θυμάστε: ο κόσμος που ζούμε είναι τόσο εκπληκτικός όσο και αυτός που φτιάξαμε για σας» είπε ένας εκ των νικητών, αναφερόμενος προφανώς στη μανία του κόσμου με τον πλανήτη Πανδώρα.

Καλύτερο Ντοκιμαντέρ αναδείχθηκε το The Cove.

Το Όσκαρ Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων απέσπασε η γαλλική ταινία Logorama. Στο Music by Prudence το βραβείο για Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους. Βραβείο Ταινίας Μικρού Μήκους στο The New Tenants.

Αφιέρωμα σε εμβληματικές ταινίες τρόμου έκαναν τα Όσκαρ υπό το βλέμμα ενός ενθουσιασμένου Κουέντιν Ταραντίνο.

Η Ακαδημία διοργάνωσε επίσης ένα αφιέρωμα στον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Τζον Χιούς, τον άνθρωπο που υπέγραψε μερικές από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της δεκαετίας του 1980. Ο Τζ.Χιούς πέθανε το 2009. Στην απονομή βρέθηκαν οι Ρότζερ Κόρμαν και Λορίν Μπακόλ που λίγο καιρό πριν είχαν λάβει τιμητικά βραβεία από την Ακαδημία.

in.gr


Τέλος εποχής για το RealDVD


H αμερικανική εταιρεία RealNetworks κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τα στούντιο του Χόλιγουντ και διακόπτει τη διάθεση του προγράμματος RealDVD που αντιγράφει προστατευμένες ταινίες.

Η εταιρεία θα καταβάλει μάλιστα 4,5 εκατ. δολάρια στα στούντιο, ως αποζημίωση για τα δικαστικά έξοδα, και θα προσφέρει επιστροφές μετρητών στους 2.700 χρήστες που αγόρασαν το πρόγραμμα.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008, όταν έξι μεγάλες κινηματογραφικές εταιρείες –Walt Disney και Sony Pictures μεταξύ άλλων- κατέθεσαν αγωγή κατά της RealNetworks για το λογισμικό της που μόλις είχε κυκλοφορήσει.

Οι ενάγοντες υποστήριξαν ότι το RealDVD πρέπει να κηρυχθεί παράνομο επειδή επιτρέπει τη δημιουργία πειρατικών αντιγράφων.

Η RealNetworks αντέτεινε ότι το πρόγραμμα ικανοποιεί το νόμιμο δικαίωμα των χρηστών να δημιουργούν εφεδρικά αντίγραφα ταινιών που έχουν αποκτήσει με νόμιμο τρόπο.

Ωστόσο το δικαστήριο δεν αποδέχτηκε το επιχείρημα της εταιρείας και εξέδωσε περιοριστικά μέτρα που απαγόρευαν τη διάθεση του RealDVD όσο εκκρεμούσε η υπόθεση.

Την Τετάρτη 3 Μαρτίου οι αντίδικοι κατέληξαν τελικά σε συμβιβασμό, ο οποίος απαγορεύει στη RealNetoworks να πουλά το RealDVD ή άλλες παρόμοιες τεχνολογίες.

Δευτέρα 08/03/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Κεντρικός σταθμός ΕΤ1 Δράμα
21:00 Επικίνδυνες αποστολές Star Ξένη ταινία
23:00 Σχολή για σωφερίνες ΕΤ3 Ελληνική ταινία
23:15 Θανάσιμος επισκέπτης Star Ξένη ταινία
01:00 Πέντε γυναίκες Σινε+ Δράμα
02:15 Shadow of a doubt Alter Δράμα
02:30 Τειρεσίας Σινε+ Δράμα
03:15 Οι κομπιναδοροι Star Κωμωδία
04:20 Η ιστορία της Γκλόρια Σινε+ Ξένη ταινία