Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ!


 Πιστό στο φθινοπωρινό φεστιβαλικό ραντεβού του, το νέο τεύχος του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας, καθώς και στα βιβλιοπωλεία Πολιτεία, Πρωτοπορία και Ιανός, και στον κινηματογράφο Δαναό.

Πάρτε μια γεύση παρακάτω από τα θέματα του νέου τεύχους, το οποίο συνοδεύεται από δύο πολυταξιδεμένα στα διεθνή φεστιβάλ, ανεξάρτητα φιλμ: το ανατριχιαστικό «Post Mortem» και το συγκινητικό «Πολεμώντας για τη Νίκη».

19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Τι έχουν να δουν τα μάτια μας
Ξεκινά με μια από τις πιο αισιόδοξες ταινίες που είδαμε τελευταία, τελειώνει με τον πιο δίκαιο και πολυσυζητημένο Χρυσό Φοίνικα της δεκαετίας και στο ενδιάμεσο φιλοξενεί ταινίες από ολόκληρο τον κόσμο, καθεμιά από τις οποίες διαλέγει να στοχαστεί πάνω στον έρωτα, τη μνήμη, την Ιστορία, τη δαιμόνια γυναικεία πρωτοβουλία, τη δύναμη της τέχνης να υπερνικά τα εμπόδια, την ανάγκη για λίγη αισιοδοξία. Αυτές είναι οι Νύχτες Πρεμιέρας για φέτος. Ένας εορτασμός όχι μόνο του σινεμά αλλά και της ίδιας της ζωής, στον οποίο είστε όλοι προσκεκλημένοι. Διαβάστε περισσότερα εδώ


Το ελληνικό σινεμά στις Νύχτες Πρεμιέρας
Ολοκαίνουριες δημιουργίες, πολυαναμενόμενες ταινίες, θεματικά και στυλιστικά ετερόκλητες παραγωγές, καταξιωμένοι σκηνοθέτες, ελπιδοφόροι κινηματογραφιστές στα πρώτα τους στιβαρά βήματα, ιστορίες που θα αγαπηθούν, ερμηνείες που θα συζητηθούν. Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας φιλοξενεί μια εκλεκτή σοδειά της ελληνικής κινηματογραφίας και οι δημιουργοί παίρνουν τον πρώτο λόγο για να μας συστήσουν τις υψηλά προσδοκώμενες νέες δουλειές τους.

Άλεξ φαν Βάρμερνταμ – Στη Δίνη του Παραλόγου
Μπορεί στα αυτιά των περισσοτέρων το όνομα του Άλεξ φαν Βάρμερνταμ να ακούγεται παντελώς άγνωστο, αλλά αυτόν τον Σεπτέμβριο το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας αναλαμβάνει να αποκαταστήσει μια και καλή την αδικία, προσκαλώντας τον ίδιο τον σκηνοθέτη και τις ταινίες του στην Αθήνα με έναν και μόνο σκοπό: να σας μυήσουν στον εκκεντρικό κόσμο του Ολλανδού περφεξιονίστα της μαύρης κωμωδίας.


Frances Ha: νέα γυναίκα, μόνη, ψάχνεται
Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας σηκώνει την αυλαία του με την αναμφισβήτητα καλύτερη φετινή αμερικανική indie πρόταση και σίγουρα μια από τις ταινίες της χρονιάς. Ποια είναι, όμως, η Frances Ha και γιατί όλοι πλέον μιλούν γι' αυτήν;

Carte Blanche στον Γιάννη Μπακογιαννόπουλο
Οι Νύχτες Πρεμιέρας αναβιώνουν τη μυθική εκπομπή «Κινηματογραφική Λέσχη» του Γιάννη Μπακογιαννόπουλου στην ΕΤ-1, που ανέθρεψε πολλές γενιές σινεφίλ επί 30 ολόκληρα χρόνια. Ο κριτικός διαλέγει πέντε συν ένα αριστουργήματα του κινηματογράφου, που δεν είναι απαραίτητα οικεία στο μεγάλο κοινό, γράφει γι' αυτά στο Περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ, τα παρουσιάζει ζωντανά στο Φεστιβάλ και δίνει μια λίστα με τις 1000 και 1 ταινίες που πρέπει να δείτε!

Η Ζωή του Αμπντέλ
Λίγο πριν τον ερχομό της Αντέλ Εξαρχόπουλος στην Αθήνα, προσκεκλημένης των Νυχτών Πρεμιέρας προκειμένου να παρουσιάσει σε πανελλήνια πρεμιέρα την πολυσυζητημένη «Ζωή της Αντέλ» που θα κλείσει το φετινό Φεστιβάλ, το ΣΙΝΕΜΑ μιλά με τη 19χρονη αυτή ερμηνευτική αποκάλυψη αλλά και με τον σκηνοθέτη της Αμπντελατίφ Κεσίς: τον δικαιωματικό κάτοχο ενός από τους αξιότερους Χρυσούς Φοίνικες της πρόσφατης μνήμης.

Άρι Φόλμαν – Αναμνήσεις από το Μέλλον
Έκανε σινεμά ως τον καλύτερο τρόπο για να επινοήσει τον εαυτό του, έγινε διάσημος λέγοντας την πιο σκληρή αλήθεια και συνεχίζει να κάνει ταινίες ψάχνοντας την ομορφιά μέσα στη φρίκη κάθε εποχής. Με αφορμή την πολυσυζητημένη τελευταία του ταινία «The Congress», ο Ισραηλινός Άρι Φόλμαν θα παραστεί στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, προκειμένου να παρουσιάσει ένα πλήρες αφιέρωμα στο έργο του.

Προσεχώς – Ό,τι αξίζει να δούμε φέτος
Όσοι βαρέθηκαν τις κόμικ διασκευές, τα σίκουελ, τα ριμέικ και τόσες άλλες κουρασμένες κινηματογραφικές συνταγές, ας ανοίξουν το ΣΙΝΕΜΑ: υπάρχει αντίδοτο!

Blow Up - Ο ποπ Αντονιόνι
Ιστορίες από τα swinging sixties ή πώς ο Αντονιόνι κατάφερε να αποτινάξει τη ρετσινιά του «βαρετού» δημιουργού, κατακτώντας ταυτόχρονα μια θέση ανάμεσα στους καλύτερους σκηνοθέτες που μίλησαν ποτέ για το ίδιο το μέσο.


Λόρεν Γουόρεν – Η Γυναίκα που Κυνηγούσε Δαίμονες
Κάποιοι τη θεωρούν ως μία ακούραστη στρατιώτη στη μάχη του καλού απέναντι στο (υπερφυσικό) κακό. Άλλοι τη βλέπουν ως μία απατεώνισσα που, μαζί με τον σύζυγό της, πλούτισε εκμεταλλευόμενη την ευπιστία πολλών, στο μυαλό των οποίων περίεργοι ήχοι και γεγονότα αποκτούσαν υπερφυσικό νόημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Λόρεν Γουόρεν πέρασε σαράντα χρόνια ερευνώντας πάνω από 3.000 υποθέσεις παραφυσικού, ισχυριζόμενη ότι απάλλασσε σπίτια και ανθρώπους από κακόβουλα πνεύματα. Μία από αυτές ενέπνευσε τη φετινή ταινία τρόμου «Το Κάλεσμα», την οποία θα δούμε σε πανέλληνια πρώτη στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Ζορζ Φρανζί – Πίσω από τις Μάσκες
Από τους πιο παραγνωρισμένους auteurs του γαλλικού κινηματογράφου, ο Ζορζ Φρανζί αποτελεί ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Με αφορμή το αφιέρωμα που διοργανώνουν οι προσεχείς Νύχτες Πρεμιέρας, το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ ξετυλίγει τους σημαντικότερους σταθμούς στη ζωή και στο έργο του μυστηριώδους αυτού δημιουργού, που μας χάρισε ένα από τα σπουδαιότερα φιλμ στην ιστορία του σινεμά του φανταστικού.

Skinwalker Ranch (2013) Trailer


Ender's Game (2013) Posters


American Horror Story: Coven (2013) Poster


Open Windows (2013) Trailer


'Open Windows' - Primer avance (VOSE - HD) από elseptimoarte

Vikingdom: The Blood Eclipse (2013) Trailer


Big Sur (2013) Trailer


Ελεύθερος Τύπος - Σάββατο 14/09/2013


Σάββατο 14/09/2013 - Ταινίες στην Ελληνική TV

14:50 Καράτε Κιντ 2 Mega Ξένη ταινία
17:05 Το πεπρωμένο Alpha Ξένη ταινία
21:00 Τριχωτή επίθεση Star Κωμωδία
21:00 Έλα ν` αγαπηθουμε Ντάρλινγκ Alpha Κωμωδία
21:15 Δεν θέλω να γίνω εκατομμυριούχος Mega Κωμωδία
22:45 Ένα μπλου τζιν για τέσσερις Star Αισθηματική κομεντί
00:45 Κριστίν Mega Ξένη ταινία
01:15 Στεγνό καθάρισμα Star Ξένη ταινία
03:00 Η κοντέσσα της Σαγκάης Star Ξένη ταινία