Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Animated Prequel for Snowpiercer (2013) Movie


Day of the Spectre (2013) Poster


Metallica Through the Never (2013) Poster


Δευτέρα 22/07/2013 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Οι μαχητές των δρόμων 2 Star Περιπέτεια

Real News - Κυριακή 28/07/2013


Σίριαλ ο Λόρενς της Αραβίας

Τον περασμένο Απρίλιο όταν ο Χάνιμπαλ Λέκτερ επέστρεφε απειλητικός, ενσαρκωμένος από τον Δανό ηθοποιό Μαντς Μίκελσεν, έκανε την επανεμφάνισή του σε ένα άγνωστο γι' αυτόν έδαφος: την τηλεόραση. Στη μικρή αυτή οθόνη που χωράει πλέον τα πάντα και έχει αρχίσει να φιλοξενεί πολλές προσαρμογές ταινιών σε μορφή σειρών στο πρόγραμμά της.

 Ο πρώτος κύκλος του «Χάνιμπαλ», για λογαριασμό του αμερικανικού δικτύου NBC με την υπογραφή της εταιρείας παραγωγής του Ντίνο Ντε Λαουρέντις, που ευθύνεται και για τις κινηματογραφικές προσαρμογές του λογοτεχνικού σύμπαντος του Τόμας Χάρις «Χάνιμπαλ» «Κόκκινος δράκος» και «Χάνιμπαλ - Η αρχή», αποτελεί μόνο το ορεκτικό σε ένα φρέσκο δείγμα ηχηρών τηλεοπτικών παραγωγών που μετατρέπουν ιστορίες και ήρωες της μεγάλης οθόνης και σε τέκνα της μικρής.

 Eτσι ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος του κινηματογράφου μετακόμισε σε άλλο πεδίο δράσης, σε μία σειρά που αφηγείται τη σχέση ανάμεσα στον Χάνιμπαλ Λέκτερ και τον αστυνομικό Γουίλ Γκράχαμ, ενώ το πρότυπο του εμβληματικού Αντονι Χόπκινς έχει αντικατασταθεί από τον γοητευτικό Μίκελσεν, τον ταλαντούχο Δανό που κάνει καριέρα σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες. 

Το πετυχημένο μείγμα θα συνεχιστεί και το 2014 (τα τελευταία νέα θέλουν τον Ντέιβιντ Μπάουι να φλερτάρει με την ιδέα να υποδυθεί τον... θείο του Χάνιμπαλ), το ίδιο και η σειρά «Bates Motel», παραγωγή της Γιουνιβέρσαλ, που λειτουργεί σαν προοίμιο του πασίγνωστου θρίλερ «Ψυχώ» του Αλφρεντ Χίτσκοκ, με τους Βέρα Φαρμίγκα και Φρέντι Χάιμορ να υποδύονται μητέρα και γιο (ζωντανοί και οι δύο!) στο καταραμένο ξενοδοχείο τους.

Παρόμοια τύχη έχουν και άλλες ταινίες από το πρόσφατο ή το μακρινό παρελθόν. Αρκεί να έχουν γίνει επιτυχίες και να ταιριάζουν με τα ποικίλα και απαιτητικά γούστα των θεατών. Για παράδειγμα, μία κωμωδία τρόμου σαν το «Zombieland», σουξέ στις ΗΠΑ πριν από τέσσερα χρόνια, πήρε τον δρόμο για την τηλεόραση, στο πλαίσιο μίας κίνησης του διαδικτυακού Amazon να ρισκάρει στην τηλεοπτική παραγωγή σε μια φάση που τα ζόμπι είναι πολύ της μόδας.

Την ίδια ώρα, ο εμβληματικός «Λόρενς της Αραβίας» και η αξέχαστη «Barbarella», ταινίες των 60s με πολύ διαφορετικό περιεχόμενο και εκτόπισμα, επανέρχονται στο προσκήνιο. Ο ήρωας του Τ. Ε. Λόρενς έχει πάρει τον δρόμο του για μία εξάωρη σε διάρκεια μίνι-σειρά που έχει ανατεθεί στον Ρόλαντ Εμεριχ, σκηνοθέτη ακριβών μπλοκμπάστερ καταστροφών («Μέρα ανεξαρτησίας», «2012») για λογαριασμό της εταιρείας FremantleMedia International (το αγγλικό κανάλι BBC έχει επίσης τις δικές του βλέψεις για μία ανταγωνιστική παραγωγή).

Η Μπαρμπαρέλα από την άλλη, κόμικς του '60, ενσαρκωμένη στο φιλμ του '68 από την Τζέιν Φόντα, βρίσκεται υπό τη σκεπή του Δανού σκηνοθέτη Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν («Drive»), που ασχολείται με την τηλεοπτική της βερσιόν με ορίζοντα προβολής το 2014. Οσο για το τηλεοπτικό πρόγραμμα του φθινοπώρου, προτεραιότητα έχει η παρέα των «Εκδικητών», μέγα χιτ του 2012 από τον Τζος Γουέντον, ο οποίος ασχολήθηκε με το πέρασμά τους στην τηλεόραση, στη νέα σειρά του ABC με τίτλο «Agents of S.H.I.E.L.D.». Το πιλοτικό επεισόδιο προορίζεται να κάνει πρεμιέρα στα τέλη του Σεπτέμβρη με στόχο να εξελιχτεί σε σειρά.

Ethnos

Έθνος - Κυριακή 28/07/2013