Προσεχώς

Προσεχώς


Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

LOST - Episode 6.04 "The Substitute" - Promo # 3

Το Μπόλιγουντ κάνει τρισδιάστατο το... Χόλιγουντ

Νέα ζωή σε θρυλικές κινηματογραφικές ταινίες αναλαμβάνει να δώσει ινδός μεγιστάνας.

O πλουσιότερος μεγιστάνας του Μπόλιγουντ, δηλαδή της ινδικής κινηματογραφικής βιομηχανίας, ετοιμάζεται να καταπιαστεί με την πολλά υποσχόμενη τεχνική της στερεοσκοπικής επεξεργασίας παλαιών κινηματογραφικών ταινιών οι οποίες θα μετατρέπονται σε τρισδιάστατες, χαρίζοντας νέα ζωή σε θρυλικά φιλμ όπως η «Καζαμπλάνκα».

Ο Ανίλ Αμπάνι, σημαντικός παράγων του ινδικού κινηματογράφου και βασικός χρηματοδότης του Μπόλιγουντ, ετοιμάζει ένα τεράστιο κέντρο επεξεργασίας στη Βομβάη, το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά με τη νέα τεχνολογία. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που θα στοιχίσει 28,7 εκατ. ευρώ στην εταιρεία του Reliance Μedia-Works, η οποία θα συνεργαστεί με την αμερικανική εταιρεία Ιn-Τgree, που ειδικεύεται στη μετατροπή των δισδιάστατων ταινιών σε τρισδιάστατες.

Στις καινούργιες εγκαταστάσεις θα εργάζονται 1.000 ινδοί τεχνικοί υπό την καθοδήγηση αμερικανών εξπέρ. Η αμερικανική εταιρεία έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής με τρισδιάστατες κόπιες γνωστών ταινιών, όπως οι «2001:

Οδύσσεια του Διαστήματος» και «Ο πόλεμος των άστρων».

Η Ινδία έχει παράδοση στην κινηματογραφική παραγωγή και προσφέρεται για τέτοιου είδους επιχειρήσεις λόγω του χαμηλού κόστους εργασίας. Για να μετατραπεί μια κανονική ταινία σε τρισδιάστατη χρειάζεται να δουλέψουν επί τρεις μήνες 300 άνθρωποι, και τα ινδικά μεροκάματα είναι τα μισά σε σχέση με τα αμερικανικά. Η νέα τεχνολογία έγκειται στον συνδυασμό δύο εικόνων, η μία για το δεξί και η άλλη για το αριστερό μάτι, με ελαφρώς διαφορετική γωνία προοπτικής για τη δεξιά πλευρά. Η Reliance θα χρησιμοποιεί την αυθεντική κόπια για το αριστερό μάτι. Με ψηφιακή επεξεργασία θα κατασκευάζεται μία ελαφρώς παραλλαγμένη κόπια για το δεξί μάτι.

Η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή όσο ακούγεται. Οπως εξηγεί ο Πάτρικ φον Σιχόφσκι , ένας από τους τεχνικούς προϊσταμένους, «δεν πατάς απλώς ένα κουμπί για να κάνει τη δουλειά ο υπολογιστής.Σε κάθε φάση είσαι υποχρεωμένος να παίρνεις αποφάσεις επί ζητημάτων τέχνης,όπως π.χ. τι πρέπει να μπει στο μπροστινό μέρος. Δεν χρειάζεσαι βέβαια 300 Ντα Βίντσι,τέτοιου είδους αποφάσεις μπορούν να τις πάρουν και κανονικοί άνθρωποι».

Το κόστος μετατροπής μιας ταινίας αρχίζει από 2,5 εκατ. ευρώ και μπορεί να φτάσει τα 15 εκατ. ευρώ. Ο Ανιλ Αμπάνι προσβλέπει με εμπιστοσύνη στο μέλλον του τρισδιάστατου θεάματος. Λέει ότι είναι σίγουρος πως σε λίγο καιρό ο κόσμος θα βλέπει τρισδιάστατες ταινίες στο σπίτι με μηχανήματα τεχνολογίας Βlue Ray, τα οποία υπάρχουν ήδη στο εμπόριο, ενώ ετοιμάζεται και η νέα γενιά τρισδιάστασης τηλεόρασης.

Μετά την επιτυχία της ταινίας «Αvatar», με τις εισπράξεις των 633 εκατ. δολαρίων στις αμερικανικές αίθουσες, το Χόλιγουντ ανασκουμπώνεται για να κάνει τρισδιάστατες ταινίες που θα κυκλοφορήσουν προσεχώς, όπως το «Ιron Μan 2» και ο νέος «Spiderman».
 

To Βημα 

Ελεύθερος Τύπος - Κυριακή 14/02/2010

Ισοτιμία - Σάββατο 20/02/2010

We Are The World for Haiti.

Το Dell Mini 5 στα PC Labs



Η νέα "πολυ-συσκευή" της αμερικάνικης εταιρείας διαθέτει οθόνη αφής 5 ιντσών υψηλής ανάλυσης και βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Google Android (έκδοση 1.6).


Διαθέτει camera 5 Megapixels, με dual LED flash, αυτόματη εστίαση και "burst-mode", 16GBmicroSD κάρτα αλλά και υποδοχή SIM αφού είναι επιπλέον ένα εξαιρετικό κινητό τηλέφωνο.

Είναι εξοπλισμένο με όλες εφαρμογές της Google που ενσωματώνονται στο λειτουργικό σύστημα Android, όπως για παράδειγμα τις GMail, G-Talk, YouTube αλλά και Google Maps (διαθέτει τουλάχιστον A-GPS). Το δοκιμάσαμε όπως μπορείτε να δείτε στο video εδώ και όπως μπορείτε να δείτε αναπαράγει τέλεια φωτογραφίες και video ακόμα και υψηλής ανάλυσης, ενώ το Internet browsing είναι... εμπειρία.

Περισσότερα για το Dell Mini 5 στο Τεύχος Μαρτίου του PC Magazine...
Πηγή: Pc Magazine

POP & ROCK - Τεύχος Μαρτίου 2010

New Featurette on Clash of the Titans

ΤΑ ΝΕΑ - Σάββατο 20/02/2010

TA NEA - Παρασκευή 19/02/2010

Καλές εντυπώσεις άφησε στο Βερολίνο η τελευταία ταινία του απόντος Πολάνσκι

Μπορεί ο Ρομάν Πολάνσκι να μην μπόρεσε να παρευρεθεί -εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων εναντίον του που τον κρατάνε κλεισμένο στο σαλέ του στην Ελβετία- η ταινία του όμως Ο συγγραφέας-φάντασμα έκανε αρκετή εντύπωση στη προβολή της στο διαγωνιστικό τμήμα του 60ού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Πρόκειται για ένα πολιτικό θρίλερ, στο πνεύμα ταινιών όπως Τρεις μέρες του Κόνδορα, γύρω από έναν συγγραφέα-φάντασμα που αναλαμβάνει να γράψει τα απομνημονεύματα ενός πρώην Βρετανού πρωθυπουργού. Στην έρευνά του για το βιβλίο, ο συγγραφέας ανακαλύπτει διάφορα μυστικά από το παρελθόν του πρωθυπουργού, που τώρα κατηγορείται για απαγωγή και βασανισμό Αράβων κρατούμενων, και βάζουν τη ζωή του σε κίνδυνο.

Γυρισμένη με ρυθμό, αρκετό μυστήριο και σασπένς, η ταινία σημειώνει την επιστροφή του Πολάνσκι σε έναν κινηματογράφο παραπλήσιο των ταινιών του Chinatown και Frantic, με πολύ καλές ερμηνείες από τους Γιούαν ΜακΓκρέγκορ (συγγραφέας) και Πιρς Μπρόσναν (ο πρωθυπουργός).
Στις καλές ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος συγκαταλέγεται και το Howl των γνωστών για τα ντοκιμαντέρ τους Ρομπ Έπσταϊν και Τζέφρι Φρίντμαν. Πρόκειται για μια ταινία γύρω από το τολμηρό, με ξεκάθαρες ομοφυλοφιλικές αναφορές, ποίημα «Howl» του γνωστού Αμερικανού ποιητή Αλαν Γκίνσμνπεργκ, που όταν πρωτοδημοσιεύτηκε προκάλεσε σκάνδαλο και κατέληξε στα δικαστήρια με τον εισαγγελέα να ζητά την απαγόρευσή του.

Οι σκηνοθέτες στήνουν την ιστορία τους σαν είδος ντοκιμαντέρ, χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από επίκαιρα και για τους διαλόγους τις σημειώσεις του Γκίνσμπεργκ, καθώς και τα πρακτικά του δικαστηρίου. Το ίδιο ποίημα διαβάζει ο Τζέιμς Φράνκο (που υποδύεται με τρόπο εξαιρετικό τον Γκίνσμπεργκ), με τους δύο σκηνοθέτες να τον «ζωντανεύουν» με πολύ πετυχημένα κινούμενα σχέδια.
Με την κινεζική ταινία Χωριστά, μαζί του Γουάνγκ Κουαν'αν (Χρυσή Αρκτο για την ταινία του Ο γάμος της Τούγια, 2007), που συμμετέχει στο διαγωνιστικό της τμήμα, έκανε την Πέμπτη επίσημη έναρξη η 60ή Μπερνινάλε. Έναρξη σε μια εορταστική ατμόσφαιρα εξαιτίας των 60 χρόνων του φεστιβάλ -ξεκίνησε το 1951 στο χωρισμένο στα δύο μεταπολεμικό Βερολίνο ως αντίβαρο στα φεστιβάλ της Μόσχας και του Κάρλοβι Βάρι- με την παρουσία πολιτικών προσώπων, ανάμεσα στους οποίους και ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας, αλλά και μεγάλων ονομάτων του γερμανικού κινηματογράφου.
Όπως δήλωσε ο Γερμανός σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτσοκ, αναλαμβάνοντας την προεδρία της κριτικής επιτροπής, «δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα για να κρίνει κανείς την καλύτερη ταινία. Αν πράγματι εμφανιστεί μια εξαιρετική ταινία, θα την αναγνωρίσουμε». Δίπλα του τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής, Ρενέ Ζελβέγκερ, Φραντσέσκα Κομεντσίνι, Κορνίλιο Φρόμπες, Γιου Ναν, Χοσέ Μαρία Μοράλες και Νουρουντίν Φαράχ.

Η ταινία του Κουαν'αν είναι μια συγκινητική, πολύ ανθρώπινη ταινία, με πολιτικές αναφορές, που εκτυλίσσεται στη σύγχρονη Κίνα, με επίκεντρο την επιστροφή από την Ταϊβάν ενός πρώην στρατιώτη, ο οποίος το 1949, στην περίοδο δηλαδή του εμφύλιου πολέμου, είχε ακολουθήσει τον ηττημένο στρατό του Τσάνγκ Κάι Σεκ στην Ταϊβάν.

Ο γερασμένος πια ήρωας επιστρέφει, για να συναντήσει την παλιά του αγάπη, που είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει πριν ακόμη προλάβει να γεννήσει το γιο τους και που τώρα θέλει να την πείσει να τον ακολουθήσει πίσω στην Ταϊβάν. Πενήντα, όμως, χρόνια μετά, τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά: η αγαπημένη του έχει παντρευτεί και έχει αποκτήσει και άλλα παιδιά.
Ο σκηνοθέτης αφηγείται την ιστορία του με χαμηλούς τόνους, διανθίζοντάς την με χιούμορ και ειρωνεία, αποφεύγοντας τους μελοδραματισμούς και αποσπώντας εξαιρετικές ερμηνείες και από τους τρεις πρωταγωνιστές του.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σάββατο 13/02/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

20:50 Πολίτης Κέιν Σινε+ Βιογραφία
21:00 Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας Star Ξένη ταινία
22:30 Μην το πεις...ούτε του παπά Mega Ξένη ταινία
22:30 Μια τυχερή μέρα Πρίσμα+ Ξένη ταινία
22:50 Το σύννεφο Σινε+ Δράμα
23:00 Υιέ μου υιέ μου ΕΤ3 Κωμωδία
23:00 Λευκή καταιγίδα Alpha Ξένη ταινία
23:15 Το Ημερολόγιο Star Ξένη ταινία
00:30 Φλερτάροντας με τη συμφορά ΕΤ3 Κωμωδία
01:20 Πλαγίως ANT1 Αισθηματική κομεντί
01:45 Ένας έρωτας μεγάλος Star Ξένη ταινία
01:45 Οι ένοικοι Mega Θρίλερ
02:00 Κίνδυνος στο διαδίκτυο Alter Ξένη ταινία
04:00 Η πεταλούδα της νύχτας Star Θρίλερ
04:10 Απαγωγή Σινε+ Δράμα

Supernatural thriller THE LAST SEVEN

HiTECH -Tεύχος Mαρτίου 2010

 


Δώρο Τεύχους
NATIONAL GEOGRAPHIC BLU-RAY
Το Καρναβάλι του Ρίο

Απολαύστε Το Καρναβάλι του Ρίο με εκπληκτική εικόνα υψηλής ευκρίνειας και πολυκάναλο ήχο υψηλής ανάλυσης DTS-HD MA 5.1

 Hi ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ

iPad - Το επόμενο κύμα;

Εδώ που τα λέμε, όλοι το περιμένουν. Πρώτα το iPod, από το πουθενά, φέρνει τα πάνω κάτω στη μουσική και πουλάει εκατομμύρια κομμάτια. Μετά το iPhone μπαίνει και σαρώνει την αγορά των έξυπνων τηλεφώνων, δίνοντάς μας ένα πολύ εύχρηστο μικρό υπολογιστή παλάμης. Γιατί, λοιπόν, το iPad να μην αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα βιβλία, τα περιοδικά, τις εφημερίδες αλλά και τα βίντεο και το Internet;

Eπαφές

 LG 50PK350, Τηλεόραση Plasma, 50’’, 1080p

Philips BDP9500, Blu-ray player

Panasonic DMP-BD65, Blu-ray player

HDI Dune BD Prime 3.0/HD Base 3.0, Blu-ray Player, HD Media Player

Egglestonworks Nine, Ηχείο Hi  - End

Naim Dac, Στερεοφωνικό DAC Hi - End

Τέστ

ΤΕΣΤ 7 dSLR από 600 ΕΩΣ 1.000€

ΤΕΣΤ ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΑΠΟ 1.000 ΕΩΣ 4.000€


Δια Ταύτα

Εγκατάσταση κινητού δορυφορικού πιάτου
Η ψηφιακή δορυφορική τηλεόραση περνά σε νέα διάσταση με την εγκατάσταση κινητού δορυφορικού πιάτου. Αν ενδιαφέρεστε να δείτε τηλεόραση από όλο τον κόσμο και όχι μόνο Nova, τότε σκεφθείτε πολύ σοβαρά την εγκατάσταση ενός κινητού πιάτου.
Του Δημήτρη Λούκα

Ελληνικά σε όλα τα Blu-ray
Βάλτε γρήγορα και εύκολα ελληνικούς υπότιτλους στα Blu-ray που δεν έχουν
Του Γιώργου Οικονόμου

Παίξτε τα Blu-ray σας με τα Hi-Def Media Player
Πώς θα μετατρέψετε εύκολα και γρήγορα τα δισκάκια Blu-ray σε ματρόσκες για να αναπαραχθούν από τα Hi-Def Media Player της νέας γενιάς.
Του Βαγγέλη Βασιλόπουλου

Grown Ups (2010)