Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Captain America Sequel to Hit Theaters on ..

April 4, 2014!

Mantera (2012) Trailer

Transit (2012) Trailer

Savages (2012) Trailer

Η Google παρουσιάζει το «Project Glass», τα γυαλιά του μέλλοντος!

Ναι, είναι γεγονός ότι διανύουμε μία εποχή, στην οποία μπορούμε να χαιρόμαστε πολυτελή τεχνολογικά αριστουργήματα (masterpiece), που μέχρι τώρα μπορούσαμε να απολαύσουμε μόνο μέσα από ταινίες.

Τα μυστικά εργαστήρια Google X έδωσαν σήμερα λεπτομέρειες από το νέο τους project που ακούει στο όνομα
Project Glass.

Η εταιρεία αποφάσισε να μοιραστεί δημόσια την εξέλιξη αυτού του project και σύμφωνα με οσα μεταδίδει το BBC η νέα ανακάλυψη βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, σε σημείο που αν κάποιος επιθυμεί να τραβήξει μία φωτογραφία θα μπορεί πια να το κάνει μέσω αυτού του gadget.

«Η τεχνολογία δεν στέκεται πια εμπόδιο. Για παράδειγμα αν θέλω να τραβήξω μια φωτογραφία δεν χρειάζεται να βγάλω από την τσέπη το κινητό αλλά απλώς πατάω ένα κουμπί στα γυαλιά και αυτό ήταν», σχολιάζει επιστήμονας από το πειραματικό εργαστήριο.

Υποτίθεται μάλιστα, ότι θα μπορείς να ακούς και μουσική, ωστόσο εδώ δεν παρουσιάζονται κάποια handsfree.





Πώς θα λειτουργούν τώρα τα hi - teck γυαλιά του μέλλοντος;

Τα «μαγικά» γυαλιά δεν είναι ακόμη σαφές πώς ακριβώς θα λειτουργούν, διαθέτουν κομψούς ασημένιους σκελετούς πάνω στους οποίους είναι προσαρμοσμένες μικροσκοπικές κάμερες και ειδικοί φακοί-οθόνες, που επιτρέπουν στον κάτοχο-χρήστη τους, καθώς περπατά, να δέχεται online πληροφορίες και ηλεκτρονικά μηνύματα, να κάνει αναζητήσεις στο διαδίκτυο και να βλέπει βίντεο.

Όταν ο χρήστης φορά και ενεργοποιεί τα ειδικά γυαλιά, αυτά εμφανίζουν στο οπτικό πεδίο του διάφορα εικονίδια με παρεχόμενες υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, όπως π.χ. το δελτίο καιρού ή οδηγίες προσανατολισμού στην πόλη μέσω του Google Maps. Μπορούν ακόμα να θυμίσουν στον χρήστη ότι έχει ένα ραντεβού ή να τον ενημερώσουν ότι ένας φίλος του έστειλε ένα μήνυμα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα θα υποστηρίζονται από σύστημα android και θα έχουν τις δυνατότητες που έχουν τα απλά τηλέφωνα (βιντεοκλήση, ημερολόγιο, χάρτες με gps, φωτογραφίες, μουσική, καιρός κ.λπ), ενώ οι επιλογές στην «οθόνη» θα γίνονται με μικρές κινήσεις του κεφαλιού και φωνητικές εντολές.

Μέχρι στιγμής η εταιρεία παρουσιάζει μόνο μερικές φωτογραφίες και ένα βίντεο για να δείξει πως η ίδια οραματίζεται το μέλλον και τα πράγματα που η τεχνολογία αυτή θα μας επιτρέψει να κάνουμε λίγα χρόνια μετά.

Σε αυτή τη χρονική περίοδο η εμπορική κυκλοφορία των γυαλιών είναι ακόμα υπόθεση μακρινή...

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, τα γυαλιά θα αρχίσουν να τα δοκιμάζουν υπάλληλοι της Google το καλοκαίρι και μπορεί να είναι διαθέσιμα στο εμπόριο ακόμα και στο τέλος του χρόνου.

Άλλες εταιρείες, όπως η Apple, η Sony και η Microsoft, έχουν κατά καιρούς κάνει γνωστό ότι εξετάζουν ιδέες για τη δημιουργία μικροσκοπικών οθονών που θα προβάλουν ψηφιακό περιεχόμενο μπροστά στα μάτια των χρηστών.

protothema

The Avengers (2012) New Banners





Ελεύθερος Τύπος - Κυριακή 08/04/2012




Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 05 Απριλίου 2012

Πολυφωνική εβδομάδα με επιλογές για όλα τα γούστα αν και με άνισο κινηματογραφικό γκελ στο σινεφίλ κοινό.
«Multi Culti» οι ταινίες της εβδομάδας με ευχάριστες εντάσεις αλλά και με φλατ κινηματογραφικό αντίκτυπο: από το ξέφρενο πάρτι του «Project X» στο πολύχρωμο παιδικό σύμπαν του «Λόραξ» και από την μπλε ατμόσφαιρα των “Τριών ημερών ευτυχίας”, στη συναισθηματική - αν και όχι πειστική - δραματική κομεντί «50/50» και τα - ενδιαφέροντα πλην περιορισμένα - πολιτικά ντοκιμαντέρ «Αγανακτισμένοι» και «Ολιγαρχία». Αν σας έχει πιάσει νοσταλγία, μπορείτε να ξανα-βιώσετε την εμπειρία του «Τιτανικού» στην τρισδιάστατη πλέον εκδοχή του.

Project X
Του Νίμα Νουριζαντέ. Κωμωδία, 2012, ΗΠΑ. 1 ώρα και 28 λεπτά. Με τους: Τόμας Μαν, Όλιβερ Κούπερ, Τζόναθαν Ντάνιελ Μπράουν

Από τις πιο ξεσηκωτικές ταινίες της σεζόν, το «Project X» είναι ο ορισμός του απενοχοποιημένου χαβαλέ. Θυμίζοντας μια ανάμιξη από «American Pie» και «Superbad» (χωρίς να τις ανταγωνίζεται όμως), η ταινία ακολουθεί τρεις συμμαθητές και φίλους, οι οποίοι, παρότι περιθωριοποιημένα σπασικλάκια, αποφασίζουν να διοργανώσουν το πιο επικό πάρτι όλων των εποχών στο σπίτι του ενός - ενώ φυσικά θα λείπουν οι γονείς του. Το όλο εγχείρημα κινηματογραφείται δήθεν από έναν τέταρτο φίλο, κάτι που προσδίδει μια ευχάριστη ντοκιμαντερίστικη αμεσότητα, αλλά το μεγάλο ατού της ταινίας είναι η ενέργειά της. Σαν ένα extended βίντεο-κλιπ, το «Project X» δονεί την καρέκλα σου και σε προσκαλεί στο νεανικό του γλέντι. Όλα τα υπόλοιπα αποτελούν σχηματικές προφάσεις για την εξέλιξη της δράσης - και δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Το πάρτι είναι εδώ κι είναι όντως επικό.



50/50
Του Τζόναθαν Λεβάιν. Δραματική κομεντί, 2012, ΗΠΑ. 1 ώρα και 40 λεπτά. Με τους: Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Σεθ Ρόγκεν, Άνα Κέντρικ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ

Είναι λεπτό το σκοινί για οποιαδήποτε ταινία χειρίζεται θέμα υγείας, και δη τον μπαμπούλα Καρκίνο. Ο σκηνοθέτης Τζόναθαν Λεβάιν παίρνει ακόμα μεγαλύτερο ρίσκο, απομακρύνοντας το προστατευτικό δίχτυ στο «50/50», με την πρόθεση να κάνει χιούμορ αφηγούμενος την ιστορία του 27χρονου Άνταμ, ο οποίος ανακαλύπτει ότι έχει όγκο στην σπονδυλική του στήλη. Το κωμικό στοιχείο το παρέχει κυρίως ο κολλητός του φίλος, όπως τον υποδύεται με κουράγιο και γλύκα ο Σεθ Ρόγκεν, αλλά και - θεωρητικά - το ίδιο το σενάριο του Γουίλ Ράιζερ, που αποτελεί απόδοση της πραγματικής του ιστορίας. Αντί να μεταφέρει όμως την εμπειρία του, ο Ράιζερ προτίμησε να γράψει σα να έχει δει πολλές ταινίες γύρω από την ίδια του τη ζωή. Αναληθοφανείς διάλογοι και τραβηγμένα επεισόδια που ξεχειλώνουν στο βωμό του feelgood (ανάμεσά τους και η υπερτιμημένη Άνα Κέντρικ), καταδικάζουν μια κατά τ’ άλλα έντιμη προσπάθεια.



Λόραξ / Dr. Seuss’ The Lorax
Των Κρις Ρενό, Κάιλ Μπάλντα. Κινούμενα σχέδια, 2012, ΗΠΑ. 1 ώρα και 26 λεπτά. Με τις φωνές των: Παύλο Χαϊκάλη, Κωνσταντίνο Σταυρίδη, Γιώργο Ματαράγκα, Γιάννη Στεφόπουλο, Χριστίνα Κουτσουδάκη

Χαριτωμένο παιδικό animation που βασίζεται σε βιβλίο του Dr. Seuss. Σε ένα φουτουριστικό σύμπαν, ο νεαρός Τεντ βγαίνει από τα σύνορα της πόλης του για να ψάξει να βρει ένα αληθινό δέντρο, μιας και πλέον δεν υπάρχει σπιθαμή πραγματικού πράσινου. Η αναζήτησή του θα τον οδηγήσει στον Ουάνς-Λερ, και τον φύλακα της φύσης, Λόραξ. Για παιδάκια περισσότερο, με τις σωστές δόσεις οικολογικής διδαχής.



Titanic 3D
Του Τζέιμς Κάμερον. Δραματική, 1997, ΗΠΑ. 3 ώρες και 14 λεπτά. Με τους: Λεονάρντο ντι Κάπριο, Κέιτ Γουίνσλετ, Μπίλι Ζέιν, Κάθι Μπέιτς.
Με αφορμή τα 100 χρόνια από το περιβόητο ναυάγιο, ο Τζέιμς Κάμερον αναδιπλώνει την διάσημη ιστορία του σε τρισδιάστατο περιτύλιγμα. Για τους πιστούς.

Αγανακτισμένοι / Indignados
Του Τόνι Γκατλίφ. Ντοκιμαντέρ, 2012, Γαλλία. 1 ώρα και 28 λεπτά.
Ακροβατώντας ανάμεσα στη μυθοπλασία και το ντοκιμαντέρ και με βάση το βιβλίο «Αγανακτήστε!» του Στεφάν Εσέλ, ο Τόνι Γκατλίφ δημιουργεί μια άνιση ταινία. Με οδηγό μια μετανάστρια από αφρικανική χώρα που περιπλανιέται στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ισπανία, ο Γκατλίφ προσπαθεί να προσεγγίσει μετανάστες, αστέγους και τα κινήματα αντίστασης, αλλά δεν τιμά εν τέλει κανέναν απ΄ αυτούς με τις πομπώδεις εικόνες/δηλώσεις του.

Ολιγαρχία
Του Στέλιου Κούλογλου. Ντοκιμαντέρ, 2012, Ελλάδα. 1 ώρα και 31 λεπτά.
Ενημερωτικό ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου που κάνει αναδρομή στις ρίζες της κρίσης, ξεκινώντας από τον Μίλτον Φρίντμαν και τα παιδιά του Σικάγο για να καταλήξει στη σημερινή Ελλάδα και Πορτογαλία. Χωρίς πολλές εκπλήξεις ή δυσεύρετες πληροφορίες, αλλά με μια πολυσύνθετη επιλογή ομιλούντων προσώπων.

protothema

Outpost 2 : Black Sun (2012) Trailer


Tai Chi 0 (2013) Trailer

The Avengers (2012) New Banners







Η Τόνια Σωτηροπούλου είναι ένα από τα κορίτσια του 007 στην νεα ταινία του SKYFALL

Sam Mendes' Skyfall has lined up another Bond girl in Greek actress Tonia Sotiropoulou, reports James Bond news site MI-6 who, in turn, learned of the casting from Sotiropoulou's Facebook page.

"Dear friends," the actress wrote. "I officially announce I got a part in J. Bond new film!!! Turkey here I come! Thank u all for you love and support! This is officially the happiest day of my life bitches!!!!"

Sotiropoulou is said to appear in the beginning of the film in a sequence set in Istanbul. The actress will shoot for five days on-location beginning April 22nd.

Set for release on November 9th, Skyfall stars Daniel Craig, Javier Bardem, Dame Judi Dench, Naomie Harris, Berenice Marlohe, Ralph Fiennes, Albert Finney, Ben Whishaw, Helen McCrory and Ola Rapace.

In the film, Bond's loyalty to M is tested as her past comes back to haunt her. As MI6 comes under attack, 007 must track down and destroy the threat, no matter how personal the cost.

comingsoon.net

American Reunion (2012) New Poster

Πρώτη στάση το Μιλάνο για την κίνηση προβολής του ελληνικού πολιτισμού Σatellart


Το Μιλάνο (9-13 Μαΐου) είναι ο πρώτος σταθμός της ετήσιας πλατφόρμας Σatellart-transmitting Greece, που επιδιώκει να προβάλει τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό στην Ευρώπη. Η πλατφόρμα Σatellart αποτελεί την επέκταση του φεστιβάλ σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας Milano incontra la Grecia, που ξεκίνησε το 2007 στο Piccolo Teatro του Μιλάνου και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Για την ενίσχυση του προγράμματός της η Σatellart διοργανώνει συναυλία του μουσικού συνόλου «Ερατώ» -Θεοδώρα Μπάκα (φωνή), Μαριέλλα Κεσίσογλου (κλαρινέτο) και Μαρία Παπαπετροπούλου (πιάνο)- στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς στις 21 Απριλίου.

Σκοπός της πλατφόρμας είναι να αναδείξει τη σύγχρονη πολιτιστική παραγωγή της Ελλάδας που παραγκωνίζεται, εξασφαλίζοντας σταθερές συνεργασίες με ευρωπαϊκά θέατρα και πολιτιστικούς φορείς μέσα σε ένα ετήσιο οργανωμένο πλαίσιο: με συγκεκριμένο καλλιτεχνικό προφίλ, με κατάλληλο marketing και στρατηγική προβολής, και στοχευμένες συνεργασίες ανά χώρα.

Την καλλιτεχνική περίοδο 2012-2013 η Σatellart-transmitting Greece θα προβάλει την Ελλάδα σε πέντε χώρες.

Πρώτος ευρωπαϊκός σταθμός είναι το Μιλάνο. Στο φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως και τις 13 Μαΐου στο Piccolo Teatro και άλλους πολιτιστικούς χώρους, θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι Rimini Protokoll, Μαριάννα Καβαλιεράτου και Burger Project.

Παράλληλα, θα παρουσιαστεί έκθεση αφιέρωμα στον αρχιτέκτονα Άρη Kωνσταντινίδη σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο του Μιλάνου.

Οι επόμενοι σταθμοί της πλατφόρμας προγραμματίζονται στην Βιέννη (5-11 Νοεμβρίου 2012), στο Αμβούργο, στο Μονπελιέ και στο Άμστερνταμ.

Από το 2007 έχουν συμμετάσχει στο φεστιβάλ του Μιλάνου καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες όπως η Λυδία Κονιόρδου, ο Θεόδωρος Τερζόπουλος, η Μάρθα Φριντζήλα, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Γιώργος Κουμεντάκης, ο Αντώνης Φωνιαδάκης, οι Rootlessrot κ.ά.

Επίσης, συμμετείχαν αναγνωρισμένοι πολιτιστικοί φορείς όπως το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και το φωτογραφικό πρακτορείο Magnum.

* Στη συναυλία του σύνολου «Ερατώ» στις 21 Απριλίου στο Μουσείο Μπενάκη συμπράττει η βιολοντσελίστρια Σεντέφ Ερτσετίν Αταλά από την Τουρκία, βραβευμένη με τη Μαρία Παπαπετροπούλου με το βραβείο Αμπντί Ιπεκτσί 1999 για την ελληνοτουρκική ειρήνη και φιλία. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 18 ευρώ.

in.gr

Τρία ελληνικά μουσεία στην αναβαθμισμένη έκδοση του Google Art Project

Η Google επεκτείνει τη συλλογή της με έργα τέχνης: το Google Art Project, ένα πρόγραμμα για τη διαδικτυακή προβολή σημαντικών μουσείων από όλο τον κόσμο, επεκτείνεται και περιλαμβάνει πλέον εκατοντάδες εκθέματα από το Μουσείο Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

H αναβαθμισμένη έκδοση του Google Art Project φιλοξενεί πλέον 151 μουσεία από 40 χώρες, ωστόσο προσφέρει εικονικές ξεναγήσεις, με την τεχνολογία του Google Street View, μόνο για τα 46 από αυτά τα μουσεία.

Ένα από αυτά είναι το Μουσείο Ακρόπολης, στο οποίο οι χρήστες μπορούν πλέον να ξεναγηθούν με θέα 360 μοιρών από την άνεση του σπιτιού του. Μπορούν επιπλέον να απολαύσουν λεπτομέρειες των έργων από μικρή απόσταση χάρη στις γιγάντιες εικόνες των 2 Gigapixel.

«Στο ίδιο το μουσείο, σίγουρα δεν θα άφηναν τους επισκέπτες να πλησιάσουν σε τόσο μικρή απόσταση» σχολίασε ο Πιότρ Άνταμτσικ, μηχανικός της Google που συμμετείχε στην ανάπτυξη του δικτυακού τόπου.

Ικανοποιημένος από το έργο δηλώνει στην εφημερίδα Τα Νέα ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής. «Αναζητούμε όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους επικοινωνίας με το κοινό. Το γεγονός δε ότι τα γλυπτά παρουσιάζονται τρισδιάστατα στην οθόνη επιτρέπει στον χρήστη να έχει πλήρη αντίληψη των εκθεμάτων» λέει.

Το Google Art Project έκανε το ντεμπούτο του τον Φεβρουάριο του 2011 με 1.000 έργα τέχνης από 17 μουσεία σε 9 χώρες, ανάμεσά τους η Tate Gallery του Λονδίνου, το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, η Γκαλερί Uffizi της Φλωρεντίας και το Μουσείο Βαν Γκογκ του Άμστερνταμ.

Η αναβαθμισμένη του έκδοση παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο.

Τα τρία ελληνικά μουσεία συμμετέχουν με συνολικά 693 εκθέματα.

in.gr

Πέμπτη 05/04/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Έχετε κάνει κράτηση; Star Ξένη ταινία
23:00 Όταν θέλω να σφυρίξω, σφυρίζω ΕΤ1 Δράμα
00:30 Το παιχνίδι του Σάιμον Mega Ξένη ταινία
01:00 Η επιστροφή του κυρίου Ριπλέι ΝΕΤ Ξένη ταινία
02:15 Ταξίδι στο τέλος της Νύχτας Star Θρίλερ
04:00 Η μανία της Φύσης: χιονοστιβάδα Star Περιπέτεια