Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Ελευθεροτυπία - Κυριακή 10/10/2010

Πρωτο Θεμα - Κυριακή 10/10/2010

+
ΠΕΓΓΥ ΖΗΝΑ - Το νεο της videoclip και preview των νεων της τραγουδιων
+
ΑΛΚΙΣΤΗΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ - LIVE ( CD 2 )

Έθνος - Κυριακή 10/10/2010

Το Βήμα - Κυριακή 10/10/2010

Αρονόφσκι με τις ευλογίες του Preacher;

Τελικά από εδώ το πάει, από εκεί το πάει, ο Αρονόφσκι φαίνεται αποφασισμένος να σκηνοθετήσει κόμικ. Πρώτα περιτριγύριζε το δεύτερο "Γούλβεριν", μετά ήρθε το φλερτ του με το Σούπερμαν, που ακόμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα και τώρα ακόμα μια μεταφορά, αυτή του «Preacher», του σκοτεινού και ... ανίερου κόμικ, διά χειρός Γκαρθ Ένις και Στιβ Ντίλον, βγαίνει μπροστά με το όνομά του ως επικρατέστερο για τη σκηνοθετική καρέκλα. Όποιος έχει μπει λίγο στο σύμπαν του Preacher, υποψιάζεται ότι ο φακός του Αρονόσφκι πάνω σε στο ανατρεπτικό, βλάσφημο και καλτ προφίλ του κεντρικού ήρωα και της γραφής του Ένις μάλλον θα κάνει καλή δουλειά.

Ο Τσέσε Κάστερ είναι ένας μάλλον μικρής επιρροής ιερέας αμερικανικής κωμόπολης της Δύσης, που όταν αρχίζει να χάνει την επαφή του με τα θεία, ο Θεός θα εμφανιστεί μπροστά του με την πιο απίθανη μορφή. Μέσα στο σώμα του εισχωρεί ένα υπερφυσικό ον- αμαρτωλός καρπός συνεύρεσης αγγέλου και δαίμονα που δραπέτευσε από τον παράδεισο- που τον μεταμορφώνει και του δίνει όχι μόνο υπερδύναμη, αλλά και τη διάθεση να ψάξει για το Θεό μαζί με την παλιά του αγαπημένη, Τούλιπ και τον Κάσιντι, ένα αλκοολικό βαμπίρ που συμπληρώνει την παρέα (ναι - δεν είναι για κυρίες της εκκλησίας). Στο δρόμο τους θα βρεθεί η αστυνομία, ο στρατός, θρησκευτικές σέκτες, νεκρομάντεις, εκτελεστές άγιοι, πυρηνικά όπλα και καουμπόηδες - this is Texas my child!

Κι επειδή τα όσα αναφέρουμε δεν είναι ούτε το ένα δέκατο από τα όσα συμβαίνουν στους εννιά τόμους του εικονογραφημένου της Vertigo DC, σημειώστε ότι ό,τι ξέρατε για τη θρησκεία και την πίστη ανατρέπεται, αποδομείται, σατιρίζεται, ξεφτιλίζεται. Το αλκοόλ τρέχει ποτάμι - ή μήπως είναι περισσότερο το αίμα; Χιούμορ, αθυρόστομοι διάλογοι που φτάνουν ως τους ουρανούς και πιστολίδι παντρεύονται σ’ ένα αχταρμά που μπορεί να σε κάνει να τρέξεις κ με ενοχές στον παπά για εξομολόγηση!

Και για να θυμηθούμε τους «μνηστήρες» της κινηματογραφικής εκδοχής του αιδεσιμότατου (στο τραπέζι είχε πέσει και η πρόταση για τηλεοπτική μεταφορά) ο Σαμ Μέντες είχε κάποτε κάνει κρούση, αλλά μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος μόνο το όνομα του Τζο Κάρναχαν (Smokin’ Aces, The A-Team) φαίνεται να «παίζει». Αν βέβαια ο Αρονόφσκι ενδιαφέρεται σοβαρά για το πρότζεκτ και είναι διαθέσιμος για γυρίσματα μέσα στο 2011 δε χρειάζεται να αναρωτηθούμε για το ποιος θα επικρατήσει. Κρατήστε ότι το σενάριο υπογράφει η πένα του "Big Fish", Τζον Όγκουστ, ενώ για το καστ οι παραγωγοί θα πρέπει να ψάξουν ανάμεσα στους πιο αθεόφοβους, που θα αψηφήσουν τις πουριτανικές φωνές της Αμερικής και όχι μόνο.

cinemag

Καθημερινή - Κυριακή 10/10/2010


Καθημερινή - Σάββατο 09/10/2010


Τρισδιάστατος και παραμυθάς ο Σκορσέζε

«Hugo Cabret». Παραμύθι εποχής, που σηματοδοτεί την παρθενική απόπειρα του δημιουργού στο τρισδιάστατο φορμά, και, αν κρίνουμε από το χρονικό φόντο και την πλοκή, συμπυκνώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αγάπη και τη γνώση του για την 7η τέχνη. Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως ο Σκορσέζε, εκτός από ιστορικός, πλέον, σκηνοθέτης και παραγωγός, είναι και ένας από τους βαθύτερα καταρτισμένους... ιστορικούς του σινεμά στον κύκλο των συναδέλφων του.

Μεταφορά στην οθόνη του πολυβραβευμένου εικονογραφημένου βιβλίου του Μπράιαν Σέλζνικ «Η εφεύρεση του Ούγκο Καμπρέ» (534 σελίδες, λίγα λόγια, αλλά πολλές εικόνες - πάνω από 280!), το φιλμ τοποθετείται στο Παρίσι των αρχών του 20ού αιώνα και εξιστορεί τις περιπέτειες ενός 12χρονου ορφανού αγοριού, που ζει στις στοές ενός πολυσύχναστου σιδηροδρομικού σταθμού.

Η επιβίωσή του βασίζεται στην ανωνυμία του και τις μικροκλοπές, η καθημερινότητά του στην επισκευή των ρολογιών του σταθμού.

Ωστόσο, όλα θα αλλάξουν ριζικά μετά τη συνάντησή του με ένα εκκεντρικό κορίτσι και τον φαινομενικά ψυχρό ιδιοκτήτη ενός μικρού καταστήματος παιχνιδιών μέσα στον σταθμό.

Και μόνο το γεγονός ότι ο τελευταίος είναι ο Ζορζ Μελιές, ο πιονιέρος της κινηματογραφικής τέχνης, δηλώνει με τον πιο άμεσο τρόπο το σινεφιλμικό εγχείρημα του Σκορσέζε, που εδώ βρίσκει την ιδανικότερη ευκαιρία να αποτίσει φόρο τιμής στο «μετιέ» που τον έκανε αυτό που σήμερα είναι.

Οσο για τους ηθοποιούς που ετοιμάζονται να ξεπεταχτούν από την οθόνη σε 3D, είναι κυρίως Βρετανοί. Τους πιτσιρικάδες υποδύονται ο Ασα Μπάτερφιλντ και η ανερχόμενη Κλόε Μόρετζ («Kick - ass», «Ασε το κακό να μπει»), τον Μελιές ενσαρκώνει ο κορυφαίος καρατερίστας Μπεν Κίνγκσλεϊ, ενώ το βασικό καστ πλαισιώνουν οι Τζουντ Λο, Σάσα Μπάρον Κοέν, Ρέι Γουίνστοουν, Ρέιτσελ Γκρίφιθς, Εμιλι Μόρτιμερ, Κρίστοφερ Λι και Μάικλ Στούλμπαργκ («Ενας σοβαρός άνθρωπος»).

Στο τεχνικό επιτελείο συναντάμε μόνιμους συνεργάτες του Σκορσέζε, όπως τον διευθυντή φωτογραφίας Ρόμπερτ Ρίτσαρντσον, τον σχεδιαστή παραγωγής Ντάντε Φερέτι, την ενδυματολόγο Σάντι Πάουελ ή τη μοντέζ Θέλμα Σουνμέικερ.

Η τελευταία, πάντως, θα πρέπει πρώτα να περιμένει το πέρας των γυρισμάτων, που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο στα στούντιο Σέπερτον του Λονδίνου (όπου χτίστηκε ένα γιγαντιαίο πλατό ως υπόγειος παριζιάνικος σιδηρόδρομος) και θα ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα με εξωτερικά γυρίσματα στο Παρίσι.

Η δε προγραμματισμένη ημερομηνία πρεμιέρας της παραμυθένιας υπερπαραγωγής είναι για τον Δεκέμβριο του 2011.

ethnos

Hot Tub Time Machine (2010)

Κυκλοφορία σε dvd στις 04/10/2010 από την ODEON

Οι δημιουργοί (Στιβ Πινκ, Γκρέις Λο) κι ο πρωταγωνιστής (Τζον Κιούζακ) των ταινιών "High Fidelity" και "Grosse Pointe Blank" επιστρέφουν με μια εξωφρενική κωμωδία που μας ταξιδεύει στα '80s. Δίπλα στους νέους κωμικούς Ρομπ Κόρντρι ("Τζακ Ποτ στον Έρωτα"), Κρεγκ Ρόμπινσον ("Ο Ζακ και η Μίρι Γυρίζουν Πορνό") και Κλαρκ Ντιουκ ("Sex Drive"), εμφανίζεται ο βετεράνος Τσέβι Τσέις ("Fletch").

Τον Άνταμ τον εγκατέλειψε η κοπέλα του, ο Λου είναι party animal που δε βρίσκει party, η σύζυγος του Νικ ελέγχει την κάθε του κίνηση, ενώ ο Τζέικομπ έχει εμμονή με ηλεκτρονικά παιχνίδια και δεν βγαίνει ποτέ από το υπόγειό του. Μετά από μια τρελή βραδιά ατελείωτου αλκοόλ στο τζακούζι ενός σαλέ, οι τέσσερις φίλοι ξυπνούν στο έτος 1986. Αυτή είναι η ευκαιρία τους να αλλάξουν το μέλλον?

Τhe Collector (2009)

Κυκλοφορία σε dvd στις 04/10/2010 από την ODEON

Tα διεστραμμένα μυαλά των Saw IV, V και Saw VI παρουσιάζουν έναν ανατριχιαστικό συνδυασμό πρωτόγονου τρόμου και αγωνιώδους θρίλερ. Για τον μικροαπατεώνα και πρώην κατάδικο Άρκιν, το σπάνιο διαμάντι που βρίσκεται φυλαγμένο μέσα σε ένα υποτιθέμενα άδειο σπίτι, αποτελεί την λύση για όλα τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειάς του.

Αλλά όταν ένας μασκοφόρος ψυχοπαθής εισβάλει πρώτος στο συγκεκριμένο σπίτι, ο Άρκιν θα πρέπει ή να σώσει τους ανθρώπους που θα λήστευε ή να γίνει ο ίδιος μέρος της αρρωστημένης συλλογής του δολοφόνου .

Seven ( 1995) Bluray Edition

Kυκλοφορεί 05/10/2010 σε bluray απο την AUDIOVISUAL

ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ, ΑΠΛΗΣΤΙΑ, ΟΚΝΗΡΙΑ, ΟΡΓΗ, ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ, ΛΑΓΝΕΙΑ, ΦΘΟΝΟΣ

Τώρα σε High – def: “ΈΝΑ ΘΡΙΛΕΡ ΓΙΑ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ ΠΟΥ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΦΙΝΑΛΕ!” -Peter Travers, ROLLING STONE MAGAZINE

Δύο αστυνομικοί (οι Μπραντ Πιτ και Μόργκαν Φρήμαν) εντοπίζουν έναν ιδιοφυή και άπιαστο δολοφόνο που διαπράττει μια σειρά από ανατριχιαστικούς φόνους, σκοτώνοντας κάθε φορά έναν εκπρόσωπο των Επτά Θανάσιμων Αμαρτημάτων. Η Γκουίνεθ Πάλτροου πρωταγωνιστεί επίσης στο διάσημο αυτό θρίλερ που διαδραματίζεται σε μια μουντή, χωρίς έλεος, άρρωστη από τον πόνο και την καταχνιά πόλη.

Superman (1978) Bluray

Κυκλοφορεί 5/10/2010 σε bluray απο την AUDIOVISUAL.

Θριαμβεύοντας στο Box Office και στα Bραβεία Oscar® αυτή η καταπληκτική περιπέτεια διαθέτει ένα μοναδικό επιτελείο ηθοποιών και συντελεστών που μπορεί να βρει κανείς μόνο σε μια μεγάλη ταινία.

Ο θρύλος της ενισχύθηκε όταν ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Ντόνερ επεξεργάστηκε το 2000 εκ νέου την ταινία και πρόσθεσε επιπλέον υλικό διάρκειας 8 λεπτών.

    ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
  • Ηχητικός Σχολιασμός από τον σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Ντόνερ & τον Καλλιτεχνικό Σύμβουλο ΜανΚιένβιτζ
  • Δημιουργώντας την Πτήση: Η Εξέλιξη του Σούπερμαν
  • H Δημιουργία της Ταινίας: Κινηματογραφώντας το Μύθο
  • Screen Test της Ταινίας Σούπερμαν
  • Μουσικό Ηχητικό Κλιπ
  • Κινηματογραφικά Τρέιλερ και Τηλεοπτικά Spot

A Nightmare on Elm Street (2010) Bluray

Κυκλοφορεί 5/10/2010 σε dvd & bluray απο την AUDIOVISUAL.

Πέντε έφηβοι φίλοι που μένουν στον ίδιο δρόμο, ονειρεύονται όλοι τους έναν παραμορφωμένο στο πρόσωπο, διαβολικό άνδρα με τρομακτική φωνή και ένα γάντι κηπουρού στο χέρι με μαχαίρια αντί για δάκτυλα. Τον ένα μετά τον άλλο, τους τρομοκρατεί στον ύπνο τους – εκεί που εκείνος φτιάχνει τους κανόνες και ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείς είναι να ξυπνήσεις.

Αλλά όταν ένας από τους πέντε φίλους πεθαίνει, αντιλαμβάνονται πως ό,τι συμβαίνει στα όνειρα τους συμβαίνει και στην πραγματικότητα και ο μόνος τρόπος για να σωθούν είναι να μείνουν ξύπνιοι. Θαμμένο στο παρελθόν τους, έρχεται ένα χρέος που πρέπει να πληρωθεί. Για να σωθούν, θα πρέπει να καταφέρουν να μπουν στο μυαλό του πιο διεφθαρμένου εφιάλτη: του Φρέντι Κρούγκερ. Ο Τζάκι Ερλ Χέιλι υποδύεται τον θρυλικό διαβολικό δολοφόνο σε αυτή την νέα παραγωγή του κλασικού πλέον θρίλερ τρόμου.

Trailer Debut: 'Death Race: Frankenstein Lives'!

PlayBoy - Tεύχος Οκτωβρίου 2010

Αντικαθίσταται, έπειτα από δεκαετίες, το λογισμικό BIOS στην καρδιά των PC

Το τέλος πλησιάζει για το απαρχαιωμένο BIOS, το λογισμικό που εκτελείται κατά την εκκίνηση των PC και προετοιμάζει το μηχάνημα για τη φόρτωση του λειτουργικού συστήματος. Ο διάδοχός του, με την ονομασία UEFI, υπόσχεται υπολογιστές που ξεκινούν σε λίγα δευτερόλεπτα.

To UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) χρησιμοποιείται ήδη σε ορισμένα συστήματα και του χρόνου αναμένεται να γίνει το στάνταρτ για τα νέα PC, δήλωσε στο BBC ο Μαρκ Ντόραν, επικεφαλής του UEFI Forum που αναπτύσσει το νέο λογισμικό.

Το BIOS δημιουργήθηκε πριν από 25 χρόνια, την εποχή των IBΜ PC, με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί για λίγα χρόνια σε περίπου 250.000 μηχανήματα, ανέφερε ο Ντόραν.

Οι δημιουργοί του «είναι έκπληκτοι όπως όλοι μας με το γεγονός ότι το BIOS είναι ακόμα ζωντανό και χρησιμοποιείται σε τόσα συστήματα. Ποτέ δεν είχε σχεδιαστεί ώστε να είναι επεκτάσιμο» επισήμανε.

Η αργή ταχύτητα και οι περιορισμοί του παρωχημένου BIOS έχουν αρχίσει να εμποδίζουν την εξέλιξη των προσωπικών υπολογιστών, παραδέχτηκε ο Μπράιαν Ρίτσαρντσον της AMI, μιας εταιρείας που αναπτύσσει λογισμικό BIOS:

«Τα όρια στα μεγέθη των οδηγών, 2 Terabyte, σύντομα θα δημιουργήσουν πρόβλημα σε όσους έχουν πολλές φωτογραφίες και βίντεο στο PC» εξήγησε.

Λόγω του BIOS, το οποίο σχεδιάστηκε πριν από την εποχή της θύρας USB, η σύνδεση πληκτρολογίου και άλλων περιφερειακών μπορεί να συναντήσει εμπόδια, ανέφερε ο Ρίτσαρντσον. Επιπλέον, είπε, το BIOS αναγνωρίζει τους οδηγούς USB flash είτε ως σκληρούς δίσκους είτε ως δισκέτες, δημιουργώντας προβλήματα όταν κανείς θέλει να τρέξει το λειτουργικό σύστημα απευθείας από USB flash.

Τα προβλήματα αυτού του είδους αυξάνονται και διογκώνονται σε νέες κατηγορίες υπολογιστών, όπως τα netbook και οι ταμπλέτες, που δεν ακολουθούν το σχεδιασμό των συμβατικών PC.

Το UEFI προσαρμόζεται στις αλλαγές του εσωτερικού σχεδιασμού και επιπλέον ενσωματώνει διαδικτυακά πρωτόκολλα που διευκολύνουν τη διαχείριση των συστημάτων από απόσταση.
Αυτό πραγματικά λύνει τα χέρια των τεχνικών σε μεγάλες εταιρείες, οι οποίοι συχνά πρέπει να επιβλέπουν δεκάδες έως και χιλιάδες μηχανήματα ταυτόχρονα.

Το νέο στάνταρτ βασίστηκε στην προδιαγραφή EFI που ανέπτυξε αρχικά η Intel, αργότερα όμως εξελίχθηκε σε πρότυπο της ευρύτερης βιομηχανίας υπολογιστών, ανέφερε ο Ντόραν του UEFI Group.

Όπως εκτίμησε, με το νέο πρότυπο ο υπολογιστής θα αρχίζει να φορτώνει το λειτουργικό σύστημα σε «λίγα δευτερόλεπτα», αντί σε 25-30 δευτερόλεπτα όπως σε πολλά σημερινά PC.

Εκτός από ταχύτερο, όμως, το UEFI είναι και πιο προνοητικό, καθώς έχει την εσωτερική ευελιξία που θα απαιτηθεί για την υποστήριξη νέων τεχνολογιών στα PC του μέλλοντος.

«Θα πρέπει να ζήσουμε με το UEFI για πολλά χρόνια» επισήμανε ο Ντόραν.

Newsroom ΔΟΛ

Στη Βρετανία εκπέμπει το πρώτο 3D κανάλι της Ευρώπης

Το Sky 3D, το πρώτο τηλεοπτικό κανάλι που προσφέρει αποκλειστικά τρισδιάστατα προγράμματα, έκανε ντεμπούτο την Παρασκευή στη Βρετανία.

Προς το παρόν, πάντως, τo 3D θέαμα στο σπίτι είναι μάλλον ακριβό, καθώς το νέο κανάλι έχει συνδρομή 70 ευρώ το μήνα και απαιτεί τον αντίστοιχο τρισδιάστατο δέκτη, κόστους τουλάχιστον 2.000 ευρώ.

Όπως σχολίασε στο BBC ο Τζον Ντόλιν, αρμόδιος για την ανάπτυξη της 3D τηλεόρασης του Sky, όσοι θεωρούν ακριβές τις σημερινές 3D τηλεοράσεις μπορούν απλά να περιμένουν, αφού οι τιμές δεν μπορεί παρά να πέσουν το επόμενο διάστημα λόγω του ανταγωνισμού.

Το Sky 3D θα εκπέμπει 14 ώρες την ημέρα από τις 9 το πρωί και θα προσφέρει κυρίως ταινίες και ποδοσφαιρικούς αγώνες του Premier League.

To κανάλι, το οποίο είχε δοκιμαστεί σε λίγες βρετανικές παμπ με 3D δέκτες, προσφέρεται δωρεάν για τους συνδρομητές του ακριβότερου πακέτου υψηλής ευκρίνειας Sky World HD.

Από την Παρασκευή λειτουργεί στη Βρετανία και η υπηρεσία 3D ταινιών κατά παραγγελία του δικτύου Virgin.

Newsroom ΔΟΛ

Κυριακή 03/10/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Μια τρελή... τρελή οικογένεια Star Κωμωδία
21:00 Επτά μέρες φαγούρα ANT1 Ξένη ταινία
21:05 Και Ένας και δυο οικογενειακοί ρυθμοί Σινε+ Δράμα
22:15 88 λεπτά Mega Ταινία
22:30 Σύντομη συνάντηση Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:00 Apocalypto Star Ξένη ταινία
23:30 Epic movie ANT1 Ξένη ταινία
00:00 Η άφιξη του δαίμονα Alpha Θρίλερ
00:00 Αποστροφή ΕΤ1 Θρίλερ
00:45 Το τέλειο έγκλημα Mega Ταινία
01:30 Φόνος εξ αμελείας Star Θρίλερ
02:00 Η συνομωσία της παλίρροιας Alter Περιπέτεια
03:45 Τα Σαγόνια του τρόμου 3 Star Θρίλερ
03:45 Ο ιππότης του Κάμελοτ Σινε+ Ξένη ταινία