Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

'Legion' Trailer HD (2010)

2ος Παγκοσμιος Πολεμος - Τομος 12ος

High Seas (2010)



Australian screenwriter, Everett De Roche, has penned some mid-sized horror hits recently in Storm Warning, Nature's Grave (review) and Nine Miles Down, but it seems he's aiming for something a tad grander in his latest script - a modern pirate adventure called .High Seas




















I've known that High Seas was in development at Resolution Independent (the dudes behind Storm Warning and the upcoming PA flick Wynter Dark) for about a year now, but word from producer Pete Ford is that De Roche has turned in the final draft and that everyone's pretty excited about it.

Ford also has this to say about High Seas: "It's the story about a father and son that have to battle pirates, the elements and themselves to save the day... okay that sounds kind of naff, trust me - it isn't. It kicks complete ass!"

Eaters (2010)



CAPRICA Season-1 (2010)



New Alice in Wonderland Featurette

Tron Legacy 3D (2010)

Sundance teaser trailer for Rodrigo Cortes' Buried (2010)

Amelia (2009)


Ελληνική Πρεμιέρα 21/1/2010

Η σκηνοθέτιδα Μίρα Ναΐρ ("Ο Γάμος των Μουσώνων") μεταφέρει στον κινηματογράφο την ιστορία της Αμέλια Έρχαρτ, της Αμερικανίδας πιλότου που εξαφανίστηκε το 1937 καθώς πετούσε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, σε μια προσπάθεια να κάνει το γύρο του κόσμου με αεροπλάνο. Τη θρυλική ηρωίδα υποδύεται η βραβευμένη με δύο Όσκαρ Χίλαρι Σουάνκ. Την Σουάνκ πλαισιώνουν οι Γιούαν ΜακΓκρέγκορ ("MoulinRouge") και Ρίτσαρντ Γκιρ ("Chicago"). Το σενάριο υπογράφει ο Ρόναλντ Μπας, σεναριογράφος του "RainMan", ο οποίος έχει χρησιμοποιήσει ως πηγές τις πιο γνωστές βιογραφίες της Έρχαρτ.

Έμεινε στην ιστορία ως η πρώτη γυναίκα πιλότος που πέταξε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Έγινε η αγαπημένη γυναίκα της Αμερικής- η θρυλική "θεά του φωτός", γνωστή για το ατρόμητο χάρισμά της. Η πίστη της στο φλερτ με τον κίνδυνο δεν άλλαξε ποτέ. Αποτέλεσε έμπνευση για τους ανθρώπους παντού, από την Πρώτη Κυρία Ελέανορ Ρούσβελτ μέχρι τους άντρες που τη διεκδίκησαν: τον σύζυγό της, διαφημιστή Τζορτζ Πούτναμ και τον φίλο και εραστή της, πιλότο Τζιν Βιντάλ.

Millennium 2: The Girl who played with Fire (2009)


Ελληνική Πρεμιέρα 21/1/2010

Μετά από "Το Κορίτσι με το Τατουάζ", έρχεται το δεύτερο αυτοτελές μέρος της θρυλικής τριλογίας "Millennium" του Στιγκ Λάρσον. Πρόκειται για τη δεύτερη ταινία, που βασίζεται στο εκδοτικό φαινόμενο της δεκαετίας, που έγινε best-seller της χρονιάς και στην Ελλάδα!

Η Λίσμπετ Σαλάντερ, ιδιοφυΐα στους υπολογιστές, δε διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πετύχει το στόχο της. Δεν ξεχνά και δε συγχωρεί, και όταν συναντά διαφθορά και κακοποίηση, ιδίως απέναντι σε γυναίκες, είναι ανελέητη. Κηρύσσοντας πόλεμο σ’ αυτούς που κινούν τα νήματα της βιομηχανίας του εμπορίου σαρκός, χρησιμοποιεί τις ικανότητές της ως χάκερ για να βοηθήσει στην έρευνα που έχει ξεκινήσει ο Μίκαελ Μπλούμκβιστ, εκδότης του περιοδικού Μιλένιουμ.

Εμπλέκεται, όμως, άθελά της σε μια διπλή δολοφονία, ενώ η αστυνομία την κυνηγά και για έναν τρίτο φόνο. Όλα τα στοιχεία την ενοχοποιούν και τα δακτυλικά της αποτυπώματα έχουν βρεθεί στο όπλο του εγκλήματος. Καθώς όλες οι δυνάμεις στη Σουηδία αλλά και αποφασισμένοι εγκληματίες είναι στα ίχνη της, η Λίσμπετ δεν έχει άλλη επιλογή: πρέπει να ανακαλύψει και να ξεσκεπάσει την αλήθεια προτού είναι αργά για την ίδια της τη ζωή.

Lebanon (2009)

Eλληνική Πρεμιέρα 21/1/2010

Όπως το αριστουργηματικό «Das Βoot» («Το Υποβρύχιο») του 1981 και του Βόλφγκανγκ Πέτερσεν, έτσι και ο «Λίβανος» (Lebanon) του Σαμουέλ Μοάζ από το Ισραήλ παρακαλώ. Μέσα σ΄ ένα χαλύβδινο βαρέλι όλο το Σινεμά. Συμπαγές, ομοιογενές, σαρωτικό, αριστοτεχνικό, καθηλωτικό. Θεέ μου, τι θηρίο είναι αυτό!

Η πρώτη great movie της νέας χρονιάς. Έναν μόλις πόντο πίσω από τη «Λευκή κορδέλα» του Μίκαελ Χάνεκε. Και ύστερα ισχυρίζονται μερικοί, που εκλαμβάνουν τα δικά τους αδιέξοδα ως καλλιτεχνικά, πως σήμερα τίποτα καλό δεν παράγεται από το Σινεμά. Τι να πω; Ένα και αποστομωτικό. Ο «Λίβανος» από το Ισραήλ, παιδιά. Με σκηνοθέτη κάποιον μεγιστοτεράστιο αρχιμάστορα με μυαλό μέχρι εκεί ψηλά, που μέχρι το περασμένο Φεστιβάλ της Βενετίας τον ήξερε μόνο η δική του μαμά!

Το στόρι εντελώς μινιμαλιστικό. Περίπου το τίποτα. Κι όμως, Τι δραματουργία, τι χαρακτήρες, τι αγωνία, τι τρόμος είναι αυτός! Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ήρωες τέσσερις λεβέντες του Ισραήλ. Το πλήρωμα ενός τανκ με την κωδική ονομασία Ρινόκερoς. Όλα κόντρα στις ετικέτες και στους σχεδιασμούς επί χάρτου, ο μπαγάσας ο Σαμουέλ Μοάζ. Εντός του χαλύβδινου βαρελιού ή αν θέλετε αυτού του ακατανίκητουστις προδιαγραφές- κονσερβοκουτιού, ένα σύνθημα είναι γραμμένο στα τοιχώματα του Ρινόκερου: «Ο άντρας είναι το ατσάλι, το άρμα είναι μόνο σίδερο». Αυτό που θα παρακολουθήσετε με κομμένη την ανάσα επί ενενήντα λεπτά είναι η διαδικασία μιας ψυχολογικής αποσύνθεσης. Γιατί αργά αλλά συστηματικά, το ατσάλι μεταβάλλεται σε βούτυρο και στη συνέχεια το βούτυρο εξαερώνεται και ίπταται κατά κόλαση μεριά.

Χρόνος, Ιούνιος του 1982. Όταν οι Ράμπο του Ισραήλ αποφασίζουν να εφορμήσουν για να καταστρέψουν ολοκληρωτικά τις εστίες των Παλαιστινίων στον Λίβανο. Στην πραγματικότητα το σχέδιο πήγαινε πιο μακριά. Κill them all. Άντρες, γυναίκες, γέρους, παιδιά. Οτιδήποτε επικίνδυνο κινείται κοντά. Αρχηγός του Ρινόκερου ο Τζαμίλ. Ο πέμπτος της παρέας. Φυτευτός. Απ΄ έξω αυτός. Εισβάλλει στο κονσερβοκούτι από καιρού εις καιρόν. Διατάσσει. Με φωνή μονότονη. Κυνική, αποφασιστική. Οι κατώτεροι εκτελούν. Ο πρώτος απ΄ αυτούς είναι ο διοικητής του τανκ. Δεύτερος, ο οδηγός. Τρίτος, ο γεμιστής. Τέταρτος, ο πυροβολητής. Όλοι στην ίδια ηλικία, με την ίδια κοψιά και με τον ίδιο τρόμο να κυκλοφορεί κάτω απ΄ αυτή τη στρατιωτική τους φορεσιά. Ξένοι και αφιλόξενοι σε έναν ξένο, αφιλόξενο και εχθρικό τόπο. Ο θάνατός σου η ζωή μου. Η ψυχολογία του φόβου ο καλύτερος σύμμαχος του ιμπεριαλιστικού τρόμου. Με μια διαφορά. Εξωτερικός ο τρόμος για τους αμυνόμενους. Εσωτερικός, και γι΄ αυτό ακατανίκητος, ο τρόμος για τους εισβολείς και επιτιθέμενους. Τι θέλω να πω; Ο «Λίβανος» εξηγεί πλαγίως την πανωλεθρία της αμερικανικής, ιμπεριαλιστικής μηχανής στο Βιετνάμ. Αυτή η πρώτη μεγάλη αρετή της ταινίας από το Ισραήλ. Η διαχρονική γραμμή. Η ίδια ιστορία θα μπορούσε οπουδήποτε να συμβεί.


Tα Νεα


Πέμπτη 21/1/2010 - Ταινίες στην ελληνική TV

21:00 Πεθερικά της συμφοράς Star Ξένη ταινία
21:00 The transporter ANT1 Ξένη ταινία
22:00 Η τελετή Κανάλι της Βουλής Δράμα
22:30 Η τελετή Κανάλι της Βουλής Δράμα
23:15 Ο βασιλιάς της μαφίας ΝΕΤ Ξένη ταινία
23:30 Μια αστυνομική ιστορία Πρίσμα+ Δράμα
23:30 Χαιλάντερ 5: Η πηγή Star Ξένη ταινία
00:00 Έζρα Σινε+ Δράμα
00:30 Κατάσταση τρόμου Alter Ξένη ταινία
01:50 Χωρίς ήχο Σινε+ Ξένη ταινία
02:45 Δεν θέλω ούτε τα λουλούδια σου Alter Κωμωδία
03:45 Το κορίτσι του αποχαιρετισμού Star Αισθηματική κομεντί
03:45 Τειρεσίας Σινε+ Δράμα
04:45 Επικίνδυνη Δόξα Alter Θρίλερ