Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Ελευθεροτυπία - Κυριακή 13/9/2009

Εθνος - Δευτέρα με Παρασκευή

National Geographic - Τεύχος Σεπτεμβρίου 2009

Culture - Cinema & Music


E MUSIC - Πάνος Κιάμος

Devil Girl (2009)

Rampage (2009) Movie Trailer

Suspiria (1977) Movie Remake


O σκηνοθετης David Gordon Green ανελαβε το remake της κλασσικης ταινιας του Dario Argento.

Η ταινια θα αρχισει γυρισματα μεσα στο 2010.

Aladin (2009)




IMDB

Η εξέγερση στην οθόνη

Οκτώ μήνες μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Δράμας η πρώτη ταινία μικρού μήκους για τον επεισοδιακό Δεκέμβρη.

Οταν το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου ο Παναγιώτης Καράγιωργας και οι φίλοι του έμαθαν για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, κατέβηκαν αμέσως στο κέντρο, όπως είχαν κάνει χρόνια πριν με τον Καλτεζά.

Ο Καράγιωργας, που επί χρόνια θήτευε στην ροκ (έπαιζε πλήκτρα στους «Αέρα Πατέρα»), αν και κινηματογραφόφιλος, δεν είχε πιάσει ποτέ κάμερα στη ζωή του. Οταν, όμως, ο φωτογράφος Κώστας Κολλημένος τού πρότεινε να γυρίσουν στους δρόμους ένα ντοκιμαντέρ, συμφώνησε αμέσως.

Καθένας τους πήρε μια μικρή ψηφιακή κάμερα και ξαμολήθηκαν στους δρόμους, γυρίζοντας μανιωδώς τα τεκταινόμενα επί ένα μήνα -μέχρι και τη διαδήλωση για τον Τεμπονέρα. Το αποτέλεσμα ήταν μια πρώτη κοινή «μήτρα», όπως λέει, των δύο ταινιών, τα «Πέντε δεκεμβριανά κομμάτια» που προβλήθηκαν στην κατάμεστη, υπό κατάληψη Λυρική. Στην πορεία, όμως, οι δρόμοι (και οι ταινίες τους) χωρίστηκαν.

Η ταινία του Παναγιώτη Καράγιωργα τιτλοφορείται «Δεκεμβριανοί σπόροι» και θα προβληθεί στο τμήμα Digi του φεστιβάλ Δράμας (21-26/9). Στη συνέχεια, θα παιχτεί στο «Τριανόν» (29/10-4/11) στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με κάποια δραματοποιημένα στοιχεία και έντονο πολιτικό και στρατευμένο χαρακτήρα. «Το στοίχημα για μένα ήταν να κάνω μια πολιτική, αλλά ταυτόχρονα ονειρική ταινία», μας λέει τώρα ο δημιουργός.

Χωρισμένη σε τρία μέρη σαν μουσικό έργο (adagio, allegro, moderato), ξεκινά με το βίντεο της δολοφονίας που κυκλοφόρησε στο Ιντερνετ και συνεχίζεται με εικόνες σε αργή κίνηση όπου κουκουλοφόροι ρίχνουν πέτρες στα ματ υπό τους ήχους της Κάστα Ντίβα...

Γεμάτο σινεφιλικές αναφορές, ιδιαίτερα στον Κρις Μαρκέρ, και χρησιμοποιώντας μεσότιτλους, η ταινία έχει για αφηγητή έναν νεαρό άντρα (ο Αλέξης;) που καθώς τα επεισόδια κορυφώνονται συναντά μια κοπέλα, την Ελευθερία. Αυτή θα τον μυήσει σε μια φανταστική ταινία, τους «Σπόρους». Ο συμβολισμός είναι εμφανής: πρόκειται για τους συμβολικούς σπόρους που έσπειρε η εξέγερση, αλλά, όπως εξηγεί ο Π. Καράγιωργας, «και για την κυριολεκτική σπορά του Δεκέμβρη: τα πάρκα που έγιναν μετά, στην Κύπρου και τη Ναυαρίνου».

Στην ταινία βάζει τον Αλέξη να συνομιλεί με τα ΜΑΤ:

- Το ξέρεις ότι οι σπόροι δεν υπάρχουν, έτσι δεν είναι;

- Υπάρχουν. Αρχίζουν με πυροτεχνήματα.

- Βλακείες. Απλά έφαγες πολλά δακρυγόνα και έχεις υπνωτιστεί...

- Ξέχασες τι έγινε χθες...

Ο σκηνοθέτης εναλλάσσει με καταιγιστικό ρυθμό πλάνα από τα μίντια και από εικόνες άκρατου καταναλωτισμού, με εικόνες βίας, διαδηλώσεων και σπασμένων βιτρινών. Ταυτόχρονα αντιδιαστέλλει άλλες εικόνες των λεγόμενων «Δεκεμβριανών», με πλάνα από τράπεζες, από αλλοτινούς πολέμους αλλά και από εθνικιστές ποδοσφαιρόφιλους.

Η προσωπική του ματιά για ολ' αυτά είναι πανταχού παρούσα. Σε μια σκηνή τον ακούμε να βήχει ακατάσχετα:

«Ηταν από τις πιο έντονες στιγμές τότε που τα ματ μάς ψέκασαν με δακρυγόνα», λέει. Και συνεχίζει:

«Ενα μεσημέρι», θυμάται, «σε ένα πανεκπαιδευτικό συλλλαλητήριο, είδα ακόμα και ένα δεκάχρονο παιδάκι με πέτρα. Που αν το συνελάμβαναν, θα έκλαιγε και θα έψαχνε τη μαμά του. Κραυγές, καταστήματα καίγονται, γυαλιά θρυμματίζονται. Κάποια στιγμή, καθώς περπατούσα μου ήρθε η ιδέα πως όλα αυτά είναι σαν μια παράσταση, μια όπερα καταστροφής του 21ου αιώνα. Και πως το κοινό είμαστε όλοι εμείς από την Ομόνοια στο Σύνταγμα».

Στο τέλος της ταινίας η σκηνή είναι αποκαλυπτική: παραμονή Πρωτοχρονιάς, στον απόηχο των γεγονότων, και λίγο πριν απ' την αλλαγή του χρόνου, ορδές αλλοδαπών πανηγυρίζουν κάτω από το χριστουγεννιάτικο δένδρο του δημάρχου, καθώς ακούμε: «Χρόνια πολλά Ελλάδα, Ελληνες...».

Το σάουντρακ των εφήβων

Ο 45χρονος σκηνοθέτης χρησιμοποίησε πολλές και ετερόκλητες μουσικές: από βαλς του Στράους μέχρι Πλάτερς. «Ομως το σάουντρακ του Δεκέμβρη ήταν οι έφηβοι που μπινελικώνανε». Οπως τονίζει: «Ο Δεκέμβρης δεν είχε τη στήριξη της κοινωνίας. Τα παιδιά είναι αλλιώς, βράζει το αίμα τους. Θα βρίσκονται όπου γίνεται φασαρία. Αυτό φάνηκε και στις εκλογές».

Η κάμερά του κατέγραψε κουκουλοφόρους να τα σπάνε. Χωρίς επικριτική διάθεση: «Δεν έχω πρόβλημα με το σπάσιμο. Είναι επόμενο. Αυτό που θεώρησα ανόητο ήταν που διέκοπταν παραστάσεις. Ομως, το μπάχαλο είναι χρήσιμο. Πρέπει να υπάρχουν και αυτοί που σπάνε και αυτοί που φωνάζουν και αυτοί που γράφουν».

Και το πλιάτσικο; «Αν έχεις συνεπή αντικαπιταλιστική λογική, δεν το κάνεις. Εξάλλου η επίθεση αυτή ήταν κόντρα στην αγοραία λογική».

Σε ένα πλάνο του η Ακρόπολη μοιάζει να φλέγεται: «Δεν θα μείνουμε στο κουκούλι μας. Θα γίνουμε χρυσαλλίδες και θα κάψουμε, θα σπάσουμε, θα διασκεδάσουμε αυτήν την μέρα, σαν να είναι η τελευταία μας μέρα...».

Μονόπολη

Το κλασσικό επιτραπέζιο παιχνίδι ετοιμάζεται να γίνει και διαδικτυακό.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, από αύριο Τετάρτη θα μπορούμε να παίζουμε Μονοπολυ σε Google Maps.
Έχουμε πολύ μεγάλη περιέργεια για το πως θα λειτουργήσει το όλο εγχείρημα.
Η Guardian έχει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ποταπές ατάκες από σούπερ κινηματογραφικούς κακούς !!!

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΙΣ !!!

ΣΚΑΪ Προγραμμα 2009 -2010


Σήμερα Τρίτη λοιπόν, ξεκινά στις 23.00 το Dexter.
Αύριο Τετάρτη στις 22.00 το 90210 και την Κυριακή στις 23.30 το Californication.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ για το νέο του πρόγραμμα.

Πωλείται η Village στην Ελλάδα

Περίπου 15 εκατομμύρια δολάρια κέρδη αναμένεται να έχει η αυστραλιανή εταιρία Village Roadshow από την πώληση των κινηματογραφικών αιθουσών της και των άλλων δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα.

Αυτό αναφέρει ο αυστραλιανός Τύπος, συμπληρώνοντας ότι η Village, η οποία ξεκίνησε τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα το 1996 με τη δημιουργία πολυκινηματογράφων, αποφάσισε να εγκαταλείψει την ελληνική αγορά γιατί "την βρίσκει μικρή".

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι δραστηριότητες της Village στην Ελλάδα θα πωληθούν σε Έλληνα επενδυτή.

Ελευθεροτυπία - Κυριακή 13/9/2009




Μαζι το 2ο cd των αδερφων Κατσιμιχα


Η μοναξια του σκηνοβατη.

Ελευθεροτυπία - Σάββατο 12/9/2009

Η ζωή και το τέλος της πόλης των «Γκιαούρηδων»

Ένα οδοιπορικό, στον τόπο και στον χρόνο. Ένα αφιέρωμα που δεν περιορίζεται σε μια γλυκιά νοσταλγία. Στρέφει το βλέμμα στον μοιραίο Μάη του 1919, και αποτιμά τη μικρασιατική εκστρατεία εντός του πλέγματος των Συνθηκών Ειρήνης. Περιγράφει πως η Ελλάδα βρέθηκε... επιδέξια απογυμνωμένη από "συμμάχους" και αφέθηκε μόνη στην ήττα.

Φιλοξενεί το αδημοσίευτο Ημερολόγιο ενός Ελληνόπουλου που βρέθηκε στη δίνη των γεγονότων, στρατεύθηκε εθελοντικά για να βρεθεί αιχμάλωτος των Τούρκων και πρόσφυγας στην Ελλάδα του 1923. Και ακόμη, το ιστορικό δημιουργίας της πόλης των ξεριζωμένων: της Νέας Σμύρνης.

Καθημερινή - Κυριακή 13/9/2009


Είτε βρεθείτε στο ρωμαϊκό ωδείο για να απολαύσετε αυτήν τη μεγάλη φωνή, είτε όχι, η «Καθημερινή» σας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσετε για πάντα μερικές από τις μεγάλες στιγμές του σπουδαίου τενόρου.

Αυτή τη Κυριακή κυκλοφορεί μαζί με την έκδοση της εφημερίδας το πρώτο cd και η διπλή κασετίνα της μεγάλης προσφοράς. Την επόμενη Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσει το δεύτερο cd.

Oι περισσότεροι τον γνωρίσαμε όταν οι «Τρεις Τενόροι» έκαναν ξανά την όπερα κομμάτι της ποπ κουλτούρας, δημοφιλή και αγαπητή στο ευρύ κοινό γεμίζοντας στάδια και πάρκα. Για τους φίλους, όμως, του λυρικού θεάτρου το όνομα του Χοσέ Καρέρας ακτινοβολούσε ήδη. Τέσσερα χρόνια από την τελευταία εμφάνιση του στο Ηρώδειο θα δώσει μια συναυλία με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του David Gimenez. Συμμετέχουν η σοπράνο Sabina Puertolas και ο βαρύτονος Angel Odena.

Τοshiba XDE600 Dvd Player

Όπως πέρυσι με το XDE500 η Toshiba επιστρέφει φέτος με το ΧD500 στο τομέα των DVD players με ικανότητα σημαντικής αναβάθμισης της SD εικόνας σε επίπεδα high-definition 1080p.

To νέο εδώ είναι ότι υπάρχει είσοδος USB για ακόμη περισσότερες επιλογές.

‘Όπως το προηγούμενο μοντέλο έτσι και εδώ έχουμε τρεις θέσεις-προγράμματα της τεχνολογίας αναβάθμισης ΧDE (eXtended Detail Enhancement), έξοδο HDMI, ικανότητα DVD-upscaling σε 720p ή 1080p, αναπαραγωγή DviX, WMA, MP3, JPEG, έξοδος συνιστωσών και τιμή 109 ευρώ.

Αν λοιπόν έχετε μεγάλη συλλογή από δίσκους DVD τότε το Τοshiba XDE600 θα σας τους δείξει... καλύτερα!

fullhd

iamm NTR83 HD Media Player και με δορυφορικό δέκτη

Ένα media player που παίρνει σκληρούς δίσκους 3.5 ιντσών, διαθέτει ενσωματωμένο επίγειο ψηφιακό δέκτη MPEG.4/H.264 παρακαλώ... και φυσικά δυνατότητα εγγραφής σε MPEG2 με τέσσερις επιλογές ρυθμού ροής δεδομένων από τον ενσωματωμένο δέκτη (με δυνατότητα timeshift) αλλά και από εξωτερική πηγή μέσω των εισόδων Composite αλλά και scart που διαθέτει.

Το NTR83, χρησιμοποιεί CPU στα 400MHz, στο τμήμα επεξεργασίας τον πρώτο ρόλο τον έχει επεξεργαστής της Sigma Design, ενώ φυσικά εξέχουσα θέση στις θύρες εξόδου του έχει η HDMI 1.3 που δίνει 1080p και πλαισιώνεται από έξοδο Component, Composite, Line στον ήχο, ψηφιακή οπτική, δύο USB, θύρα Ethernet και είσοδο/ έξοδο κεραίας για τον δέκτη.

Το NTR83 παρέχει επίσης πληθώρα δικτυακών ευκολιών όπως (NAS, Streaming Play Back, FTP & Samba), λήψη internet radio, επεξεργασίας αρχείων εικόνας (Copy, Move & Delete) ενώ ξεχωρίζει φυσικά και η οθόνη LCD 2.5 ιντσών στην πρόσοψη του.

Σε ότι αφορά τώρα στην αναπαραγωγή διαβάστε και μείνετε με το στόμα ανοιχτό.

Στον τομέα της εικόνας αναγνωρίζει τα format ΜΚV, RealMedia, MOV, FLV, MP$, ASF, WMV, AVI, M2ts, MTS, DAT, MPG, MPEG, M4V, ISO, VOB, TS, TP & TRP… και παίζει, H.264, AVCHD, MKV, MPEG1/ 2/ 4 (Xivd, DiVX), VCD, SVCD, WMV9, RealVideo 8/ 9/ 10 (έως 1280x720) & M-JPEG.

Στον τομέα του ήχου συναντάμε τα FLAC, WMA, WMA Pro, MP3, WAV, ASF, MP4, AAC, OGG, RA, RM, RMVB, LPCM, ADPCM, Dolby Digital AC3, Dolby Digital Plus & DTS.

Στην εικόνα, όπου δεν υπάρχει όριο ανάλυσης, (έχει δοκιμαστεί ακόμα και στα 40Megapixel) ‘καλοδεχούμενοι’ είναι οι JPEG, PNG, GIF & BMP.

fullhd

Panasonic 3D Full HD



Στην φετινή IFA η Panasonic φώναξε δυνατά ότι το μέλλον ανήκει τρεις διαστάσεις τόσο στον οικιακό κινηματογράφο όσο και στη τηλεόραση. Στην έκθεση έκανε συνεχώς επιδείξεις ενός τρέιλερ από την αναμενόμενη ταινία του Τζέιμς Κάμερον Avatar που θα βγει στις αίθουσες στα μέσα Δεκεμβρίου.

Boot Camp (2009) Movie Trailer

MACABRE (2009) Movie Trailer





Σκληρο φιλμ σπλατερ - τρομου απο την Ινδονησια !

Μονο για τους φιλους του ειδους !!!

BITTER FEAST (2009) Movie Trailer

Extinction: The G.M.O Chronicles (2009) Movie Trailer

Extinction: The G.M.O Chronicles trailer (2009) from AO on Vimeo.

AT THE GAME - На игре (2009) Movie Trailer

At the Game trailer from AO on Vimeo.

THE LOST TRIBE aka Primal (2009) Movie Trailer


AUTUMN (2009) Movie Trailer


Iron Man 2 (2010)




IMDB

Akira στη μεγαλη οθονη σε Live action μεταφορα


Αν και παλιοτερα είχε γραφτει οτι η μεταφορα του comic AKIRA σε live action ταινια ειχε σταματησει, τελικα οπως ανακοινωθηκε η WARNER εχει ξοδεψει παρα πολλα χρηματα για τα δικαιωματα της ταινιας και δεν την συμφερει να την αφησει ανεκμεταλευτη.



Μαλιστα προσελαβε τους Mark Fergus & Hawk Ostby, ( Children of Men , Iron Man ) οι οποιοι γραφουν το νεο σεναριο !

http://www.collider.com/2009/09/07/exclusive-akira-movie-update/

Kαθημερινή - Κυριακή 13/9/2009



1. ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕΤΟΥ

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το πιο εκλεκτό κομμάτι του μοσχαριού.

Τι φιλέτο βρίσκουμε στην αγορά;

Tι πρέπει να προσέχουμε; Πώς το κόβουμε; Που, πώς και πόση ώρα το ψήνουμε; Οδηγίες για το μαγείρεμά του, ιδέες για νόστιμες σάλτσες και μοναδικές συνταγές από μεγάλους Ελληνες σεφ.

2. ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ... ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΕΣ

Η Εύη Βουτσινά μας προτείνει να πάρουμε τις περίσσιες μελιτζάνες του Σεπτέμβρη και να τις κάνουμε τουρσί ή σάλτσα ή λιαστές, για να 'χουμε όλο το χρόνο μυρωδιά από καλοκαίρι στα φαγητά μας.

3. ΓΛΥΚΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΦΕ

Ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει σιροπιαστό κέικ σοκολάτας, πανακότα, τιραµισού και παγωτό, όλα µε µια δόση καφέ.

4. ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΠΛΑΚΙ ΑΛΛΙΩΣ

Δοκιμάστε το κλασικό ελληνικό πιάτο λίγο διαφορετικό. Σε αλμυρό κέικ ή σε φάβα με σάλτσα ντομάτας.

Καθημερινή - Σάββατο 12/9/2009

CRASH-TEST ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ

Τι διαφορά έχουν τα συμβατικά από τα οικολογικά απορρυπαντικά; Τι είναι τα οικοβιολογικά; Σε τι ωφελούμαστε εμείς και το περιβάλλον από τη χρήση τους; Πού τα βρίσκουμε, πώς τα επιλέγουμε, πώς τα χρησιμοποιούμε; Και τελικά, τα «καθαρά» απορρυπαντικά… καθαρίζουν;

Το ΟΙΚΟ μίλησε με επιστήμονες, αλλά βγήκε και στην αγορά, αναζήτησε πέντε δημοφιλή οικολογικά υγρά απορρυπαντικά πλυντηρίου, τα χρησιμοποίησε και σας παρουσιάζει τα άπλυτά τους, πριν και μετά…

Στις αρχές Αυγούστου μια έρευνα της Βρετανικής Υπηρεσίας Διατροφικών Προτύπων προκάλεσε αναστάτωση και προβληματισμό όταν ανακοίνωσε πως τα βιολογικά προϊόντα δεν παρέχουν παραπάνω οφέλη από τα συμβατικά. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο; Το ΟΙΚΟ, με τη βοήθεια του επίκουρου καθηγητή Βιολογικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπιλάλη παρουσιάζει ένα προς ένα τα «μυστήρια» κενά της επίμαχης έρευνας.

ΟΛΥΜΠΟΣ

Πορεία προς την κορυφή

Μια απολαυστική ανάβαση, μέσα από ορισμένα από τα ομορφότερα μονοπάτια της Ελλάδας, που μας οδηγεί μέχρι την κορυφή του Ολύμπου. Ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κελεσάκος διασχίζει κατάφυτες πλαγιές, απαθανατίζει το φυσικό μεγαλείο του αγαπημένου βουνού θεών και ανθρώπων και μας δίνει όλες τις απαραίτητες οδηγίες και συμβουλές για να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του.

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΙΡΟΥΝΓΚΑ

Οι γορίλες συνεχίζουν να βρυχώνται εδώ Το 2007 οι φωτογραφίες με τους δολοφονημένους γορίλες του Πάρκου Βιρούνγκα στο Κονγκό έκαναν το γύρο του κόσμου ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων. Σήμερα οι αφοσιωμένοι δασοφύλακες του Πάρκου συνεχίζουν να ρισκάρουν τις ζωές τους ενάντια σε αντάρτες και λαθροθήρες για να διασώσουν το «πολυτιμότερο κόσμημα της χώρας», τους ορεσίβιους γορίλες, που απειλούνται με εξαφάνιση. Το ΟΙΚΟ σάς ταξιδεύει μέχρι εκεί και μιλάει με την «ψυχή» του εγχειρήματος, τον διευθυντή Εμάνουελ ντε Μερόντε.

Αφιέρωμα στον «μεγάλο» της τζαζ, Μάιλς Ντέιβις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πενήντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του περίφημου άλμπουμ του Μάιλς Ντέιβις «Kind Of Blue», διοργανώνεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο καλλιτέχνη της τζαζ. Το αφιέρωμα παρουσιάζεται στις 23 Οκτωβρίου στο Βελλίδειο και στις 24 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Μάιλς Ντέιβις έγραψε τα μπλουζ του άλμπουμ 'Κind Οf Βlue', «προσπαθώντας να ζήσω αυτό που είχα νιώσει όταν ήμουνα έξι χρονών, τότε που περπατούσα με τον ξάδελφό μου σε ένα σκοτεινό δρόμο του Αρκάνσας... Έλα όμως που γράφεις κάτι και οι άλλοι το παίρνουν σαν ερέθισμα για να παίξουν αυτά που θέλουν εκείνοι, κι έτσι τελικά αποπροσανατολίζεσαι από τον τελικό σου στόχο. Αλλα είχα στο μυαλό μου και άλλα βγήκανε στην πορεία».

Όπως και να έχει το «Kind of Blue» αναφέρεται σαν το πρώτο σε πωλήσεις άλμπουμ του Μ.Ντέιβις και σαν ο δίσκος τζαζ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών.

Χαρακτηρίζεται επίσης σαν το καλύτερο άλμπουμ μουσικής τζαζ όλων των εποχών και συνεχίζει να πουλάει 5.000 αντίτυπα την εβδομάδα.

Το αφιέρωμα που διοργανώνεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εστιάζει στην πορεία της τζαζ μετά από εκείνη την ιστορική ηχογράφηση, στην κληρονομιά των θρυλικών μουσικών που συμμετείχαν σε αυτήν -Μάιλς Ντέιβις στρομπέτα, Τζον Κολτρέιν στο τενόρο σαξόφωνο, Τζούλιαν «Κάνονμπολ» Αντερλεϊ στο άλτο σαξόφωνο, Μπιλ Έβανς και Ουίντον Κέλι στο πιάνο, Πολ Τσέιμπερς στο μπάσο, και Τζίμι Κομπ στα ντραμς- και σε όλα τα ξεχωριστά μουσικά στοιχεία που ανέδειξαν το άλμπουμ σε αριστούργημα της παγκόσμιας μουσικής.

Συμμετέχει η Jimmy Cobb's So What Band με τους Γουάλας Ρόνεϊ, Βίνσεντ Χέρινγκ, Τζάβον Τζάκσον, Λάρι Ουίλις και Μπάστερ Ουίλιαμς.

Το αφιέρωμα διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 23 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των 44ων Δημητρείων και του 21ου Φεστιβάλ εθνο-τζαζ, στο Βελλίδειο πολιτιστικό κέντρο.

Τιμές εισιτηρίων: Β' Ζώνη 30 Ευρώ, Α' Ζώνη 40 Ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Metropolis (εκδοτήριο Αριστοτέλους).

Στην Αθήνα η συναυλία θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μουσικής, στην αίθουσα Φίλων της Μουσικής, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στις 20:30. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 6980.044.

Τιμές εισιτηρίων: Φοιτητικό 15 ευρώ, Γ' ζώνη 35 ευρώ, Β' ζώνη 50 ευρώ, Α' ζώνη 65 ευρώ και Διακεκριμένη ζώνη 80 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: στα ταμεία του Μεγάρου, στο εκδοτήριο της Ομήρου 8, τηλεφωνικά με πιστωτική στο 210 7282.333 ή ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr.

Τρίτη - 8/9/2009 - Ταινίες στην ελληνική τηλεόραση

21:00 Ολική επαναφορά Alpha Ξένη ταινία
21:20 Το χωριό των τσιγγάνων Σινε+ Ξένη ταινία
22:00 Υπόθεση Τόμας Κράουν Star Ξένη ταινία
23:00 Μικροκύματα Κανάλι της Βουλής Ταινία
23:30 Στο βασίλειο του Kingdom Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:00 Μπαλαμός Κανάλι της Βουλής Ταινία
00:00 Ο άγνωστος Alter Ξένη ταινία
00:30 Σκληρές αποκαλύψεις ΕΤ3 Αισθηματική κομεντί
02:15 Επιθεωρητής Βαλαντερ Alter Θρίλερ
02:15 Τα τρωκτικά Star Τρόμου
04:10 Παροξυσμός Σινε+ Ξένη ταινία
04:30 Γκρέμλινς 2 η νέα γενιά Star Ξένη ταινία