Προσεχώς

Προσεχώς

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Tarzan 3D ( 2013) Trailer


Filth (2013) Trailer


Οι «300» σε νέες περιπέτειες


Η νέα ταινία, διά χειρός Νόαμ Μούρο, θα τιτλοφορείται «300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας». Αυτή τη φορά πρωταγωνιστεί ο Θεμιστοκλής (Σάλιβαν Στέιπλετον), ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον πολυμελή στρατό του Ξέρξη (Ροντρίγκο Σαντόρο) και της Αρτεμισίας (Εβα Γκριν), της αιμοδιψούς επικεφαλής του Περσικού Ναυτικού, που ζητά εκδίκηση από τους Ελληνες για το θάνατο του πατέρα της όταν ήταν μικρή.

Βασισμένο στο τελευταίο εικονογραφημένο μυθιστόρημα του Φρανκ Μίλερ «Xerxes», φιλοδοξεί να έχει την ίδια εκπληκτική φωτογραφία που θυμίζει κόμικς - ό,τι δηλαδή έκανε εκείνη την ταινία ξεχωριστή. Για φινάλε, να περιμένετε μια μεγαλειώδη ναυμαχία, όπου για άλλη μια φορά μια χούφτα Ελληνες τα βάζουν μ' ένα στρατό εκατοντάδων χιλιάδων. Οπως καταλαβαίνετε, όσοι διψούν για συμβολισμούς, θα βρουν άφθονους...

Και κάπου εδώ, μπαίνει η... τριήρης του Φλοίσβου. Το μοναδικό στον κόσμο ακριβές αντιγράφο αρχαίας ελληνικής τριήρους. Ε, η Warner ζήτησε τα σχέδια του σκάφους για να δημιουργήσει ακριβή ψηφιακά αντίγραφα στη νέα ταινία. Οπερ και εγένετο. Στην ταινία θα δούμε ένα πλήθος κλώνων της «Ολυμπιάδος».

 Το στούντιο όμως είχε και μια άλλη ιδέα. Η ελληνική τριήρης του Φλοίσβου (που ανήκει στο πολεμικό Ναυτικό, αλλά κατασκευάστηκε από δύο Βρετανούς το 1985) να συμμετάσχει στην καλοκαιρινή πρεμιέρα των «300» στην Αμερική. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να επισκευαστεί (αυτή τη στιγμή είναι μισοτελειωμένη). Και στη συνέχεια να ταξιδέψει στις ΗΠΑ. Το ταξίδι θα καταγραφεί σε ντοκιμαντέρ. Ολα αυτά όμως θέλουν χρήματα...

Οπως μας είπε η Ζορζέτ Αληθινός της IAC (συνεταίρου του Trireme Trust UK που έχει στην κατοχή της τα σχέδια), για όλ' αυτά απαιτούνται 265.000 δολάρια. Που δεν υπάρχουν.
Ετσι, σκέφτηκαν το crowdfunding: δηλαδή την αναζήτηση χρηματοδότησης μέσω Ιντερνετ. Εως τις 5/5 όσοι ενδιαφέρεστε να συμβάλετε σε αυτό το φιλόδοξο σχέδιο μπορείτε να μπαίνετε στο kickstarter. Το link είναι: http://www.kickstarter.com/projects/1895671035/voyage-of-a-legend-trireme-olympias-restoration-fi

Εννοείται πως αν το ποσό δεν συγκεντρωθεί, ο κόσμος παίρνει πίσω τα χρήματά του. «Αλλά είναι τόσο κρίμα να μην τα καταφέρουμε», λέει η κ. Αληθινός. «Δίνουμε έναν τελευταίο αγώνα. Θα είναι μεγάλη προβολή για την Ελλάδα...».

Πάντως είναι απορίας άξιο γιατί ολόκληρο Χόλιγουντ δεν διαθέτει έστω και ένα μέρος του ποσού.

Οπως μάθαμε, ακόμα και τα χρήματα που διέθεσαν για να έχουν πρόσβαση στα σχέδια, είναι λιγοστά. «Αυτό εξηγείται», λέει η κ. Αληθινός. «Σου λένε, και να μη μας τα δώσουν, θα φτιάξουμε μόνοι μας κάτι παρεμφερές». Και όλοι ξέρουμε πως «κάνουν παπάδες». Εδώ ολόκληρος «Μεγαλέξανδρος» γυρίστηκε στο Μαρόκο(!), όταν ο Βενιζέλος αρνήθηκε να δώσει διευκολύνσεις στους Αμερικανούς παραγωγούς.
 
Τουριστική προβολή

«Δεν περιμένουμε τίποτε από το ελληνικό κράτος», λέει η κ. Αληθινός. «Το 2006 η IAC έκανε μια υπερπαραγωγή για τη χώρα μας, το "Greece: Secrets of the past" που κόστισε 12 εκατομμύρια δολάρια. Ξαναζωντάνεψε τον Παρθενώνα, τον πρόβαλε σε αίθουσες i-max κι όμως η Ελλάδα επί ένα χρόνο δεν μας απαντούσε καν αν θα συνδράμει...

Η ταινία προβλήθηκε σε 30 χώρες του εξωτερικού με τεράστια επιτυχία και εκτόξευσε τον τουρισμό της Σαντορίνης. Αλλά πραγματοποιήθηκε χάρη σε αμερικανικά και καναδικά ιδρύματα και στη γενναιοδωρία ενός Ελληνοαμερικανού ιδιώτη».
Και κάπως έτσι η Ελλάδα χάνει τεράστιες ευκαιρίες τουριστικής προβολής...

 enet

Ελεύθερος Τύπος - Κυριακή 14/04/2013


Στο δορυφόρο του ΟΤΕ σκοντάφτει το switch off της Κρήτης!

Κίνδυνος να καθυστερήσει το προγραμματισμένο για τον Μάϊο switch off στα δυο κέντρα εκπομπής της Κρήτης, Ρογδιά και Μαλάξα εξαιτίας της ΕΡΤ.

Για να εξηγούμαστε, η κρατική τηλεόραση εμφανίζεται ανέτοιμη για να σβήσει από κοινού με τη Digea το αναλογικό τη σήμα στην Κρήτη λόγω της ολοκλήρωσης της συμφωνίας της με τον ΟΤΕ για τη μεταφορά των σημάτων της μέσω δορυφόρου. Ο διαγωνισμός που είχε γίνει πριν πολλούς μήνες και στον οποίο κέρδισε τη μεταφορά ο ΟΤΕ, δεν έχει ακόμη τελεσφορήσει λόγω διαφοράς μεταξύ των δυο εταίρων. Αφού βρέθηκε κοινός τόπος στη διαπραγμάτευση για μείωση του ποσού που θα πληρώνει ετησίως η ΕΡΤ, υπάρχει διαφωνία για τις ρήτρες σε περίπτωση διακοπής στη μεταφορά του σήματος.

Η σχετική σύμβαση όπως μας πληροφορούν, παραμένει στα συρτάρια των νομικών συμβούλων των δυο εταιρειών, ενώ η άνοδος νέου διευθύνοντα συμβούλου καθυστερεί ακόμη περισσότερο τη διαβούλευση. Ακόμη κι αν βρεθεί σύντομα διέξοδος, η σύμβαση θα πρέπει να εγκριθεί από το ελεγκτικό συνέδριο πριν αρχίσει η δορυφορική μεταφορά. Μοναδική λύση θα είναι να αποδεχθεί η διοίκηση της ΕΡΤ να πληρώσει επιπλέον χρήματα για τη μεταφορά των ψηφιακών της σημάτων μέσω κυκλωμάτων του ΟΤΕ, μια ιδιαίτερα δαπανηρή επιλογή.

Η αδυναμία συμμετοχής της ΕΡΤ εκ των πραγμάτων καθυστερεί την επίσημη ανακοίνωση του switch off από τη γενική γραμματεία Τηλεπικοινωνιών. Στη Digea κατά πληροφορίες μας επικρατεί εκνευρισμός για την καθυστέρηση. Όπως λένε είναι έτοιμοι για το switch off της Κρήτης το οποίο θα γίνει στις 24 ή 31 Μαϊου, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο σε κοινή κάθοδο των δυο παρόχων δικτύου το αργότερο έως τις 7 Ιουνίου.

Προκειμένου να επιτευχθεί η διαδικασία προετοιμασίας για το switch off απαιτείται η επίσημη ανακοίνωση της γενικής γραμματείας αλλά και η συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ενημέρωση των πολιτών. (digitaltvinfo.gr)

Deceptive Practices: The Mysteries and Mentors of Ricky Jay (2013) Poster


Storm Surfers 3D (2013) Poster


Storm Surfers 3D (2013) Trailer


Now You See Me (2013) Trailer


Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 11/04/2013

Στο τέλος του δρόμου / The Place Beyond the Pines
Του Ντέρεκ Σιαφράνς.
Με τους Ράιαν Γκόσλινγκ, Εύα Μέντες, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ρέι Λιότα
Δραματική / 2013 / ΗΠΑΤο «Τέλος του δρόμου» -με το καυτό ζευγάρι Ράιαν Γκόσλινγκ / Εύα Μέντες- είναι ένα βαρύγδουπο δράμα από τον σκηνοθέτη τού «Blue Valentine». Τρεις ιστορίες ενώνονται σε ένα διδακτικό νήμα περί ευθύνης και πεπρωμένου. Ο Ράιαν Γκόσλινγκ είναι σπαρακτικός στην παγιδευμένη μοίρα του ως ενός τυχοδιώκτη οδηγού μηχανών που αποφασίζει να μείνει στο πλευρό της γυναίκας (Μέντες) που γέννησε το παιδί του - άσχετα με το αν εκείνη τον θέλει εκεί ή όχι. Τη σκυτάλη παίρνει ένας αγνώριστος, αποφασιστικός Μπράντλεϊ Κούπερ, ο οποίος εξελίσσεται σε ήρωα μόνο για να γνωρίσει από πρώτο χέρι τη διαφθορά στην καρδιά του αστυνομικού σώματος. Το τρίτο μέρος -άνευρο και μάλλον περιττό- ανιχνεύει τις συνέπειες των πράξεών τους, έπειτα από χρόνια.

Το σώμα / The Host
Του Αντριου Νίκολ.
Με τους Σίρσα Ρόναν, Μαξ Αϊρονς, Νταϊάν Κρούγκερ, Γουίλιαμ Χερτ
Φαντασίας / 2013 / ΗΠΑ Στην κινηματογραφική μεταφορά του νέου βιβλίου της Στέφανι Μάιερ («Λυκόφως») εξωγήινοι έχουν εισβάλει στα κορμιά των ανθρώπων στη Γη και τους καθοδηγούν. Μια κοπέλα, η Μέλανι, αντιστέκεται στην εισβολέα της και προσεγγίζει τους λίγους εναπομείναντες «καθαρόαιμους» ανθρώπους. Αν και γυρισμένο με την προχειρότητα που διακρίνει τις περισσότερες σύγχρονες νεανικές ταινίες φαντασίας, το «Σώμα» προσφέρει μια επαρκώς φρέσκια ιστορία.


ΜΕΤΑΞΑ Ακούγοντας το χρόνο
Του Σταύρου Ψυλλάκη
Ντοκιμαντέρ / 2012 / Ελλάδα Εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη, ο οποίος, με αφορμή τους γιατρούς και το προσωπικό της ογκολογικής μονάδας του νοσοκομείου Μεταξά, δημιουργεί μια ταινία όχι για την ασθένεια, αλλά για τον ίδιο τον άνθρωπο, την αγάπη και τη ζωή.

Ενα βήμα μπροστά
Του Δημήτρη Αθυρίδη
Ντοκιμαντέρ / 2013 / Ελλάδα - ΓερμανίαΧέρι-χέρι με... τον Γιάννη Μπουτάρη, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας στις δημοτικές εκλογές της Θεσσαλονίκης το 2010. Μια καλή ευκαιρία να παρατηρήσει κανείς τον εκφραστικό πολιτικό στις πιο προσωπικές του εκμυστηρεύσεις. Δυστυχώς, αιφνιδιάζει το παράταιρο κι αψυχολόγητο φινάλε.

 Ματζουράνα
Της Ολγας Μαλέα
Με τους Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Ρισκάκη, Γιούλικα Σκαφιδά, Σήφη Πολυζωίδη
Δραματική / 2013 / Ελλάδα Η Ολγα Μαλέα στρέφεται προς το ψυχολογικό δράμα, με την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που λαμβάνει μέρος σε μια μαγειρική εκπομπή, υπό την καθοδήγηση της μητέρας της. Μια εν δυνάμει ενδιαφέρουσα ιδέα υποφέρει τελικά από τους... αψυχολόγητους χειρισμούς της Μαλέα.

Κουαρτέτο / Quartet
Του Ντάστιν Χόφμαν
Με τους Μάγκι Σμιθ, Τομ Κόρντεϊ, Μπίλι Κόνολι, Μάικλ Γκαμπόν
Κομεντί / 2013 / Βρετανία Σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον Ντάστιν Χόφμαν στα... 76 του, με μια κομεντί στα χνάρια του «Εξωτικού ξενοδοχείου Μάριγκολντ». Η άφιξη μιας ντίβας (Μάγκι Σμιθ) αναστατώνει τους κατοίκους σε έναν οίκο ευγηρίας για μουσικούς.

Scary Movie 5
Του Μάλκολμ Ντ. Λι
Με τους Σάιμον Ρεξ, Λίντσεϊ Λόαν, Τσάρλι Σιν
Κωμωδία / 2013 / ΗΠΑ Πέμπτη ταινία για τη δημοφιλή σατιρική σειρά που διακωμωδεί ταινίες θρίλερ και όχι μόνο.

protothema

Πέμπτη 11/04/2013 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Νομοταγής πολίτης Star Ξένη ταινία
23:40 Ανατομία ενός εγκλήματος Mega Ξένη ταινία
00:30 Βαβέλ ΝΕΤ Δράμα
02:15 Κορίτσι για φίλημα Star Ξένη ταινία