Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Star Wars Alphabet Art

Immortals (2011) New TV Spot

Voltron : The End - Short Film


Battlefield 3 New Game Trailer


Fan-made cinematic Halo trailer called Last Stand


Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 13/10/ 2011

Πολιτικές δολοπλοκίες, θεωρίες συνωμοσίας, χτυπήματα κάτω από τη μέση και, βεβαίως,
παντλής έλλειψη εμπιστοσύνης είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στο πολιτικό θρίλερ «Αι Ειδοί του Μαρτίου» («The Ides of March», ΗΠΑ, 2010), ένα εξαιρετικά επίκαιρο και έξυπνο έργο, εμπνευσμένο μάλιστα από θεατρικό (του Μπο Γουίλιμαν). Τρία χρόνια μετά το ατυχές «Leatherheads» που ποτέ δεν είδαμε στις ελληνικές αίθουσες, ο Τζορτζ Κλούνεϊ κάθησε ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη για να σκηνοθετήσει κάτι που σαφώς του ταιριάζει περισσότερο. Ο ίδιος υποδύεται τον κυβερνήτη μιας Πολιτείας που, με τον Ράιαν Γκόσλινγκ στο πλευρό του ως σύμβουλο, ρίχνεται στη μάχη της προεκλογικής εκστρατείας που στόχο έχει τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ.

Οπως όμως ακούμε στην ταινία, το παιχνίδι για την προεδρία σημαίνει «Α' Εθνική», που επίσης σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται να γίνει κανένα λάθος. Με πρόσχημα ένα δράμα που αφορά τον υποψήφιο, τον σύμβουλο και μια γυναίκα (Ιβαν Ρέιτσελ Γουντ) που θα φέρει τα πάνω κάτω, ο Κλούνεϊ εξετάζει σε κάθε λεπτομέρεια όλο το παρασκήνιο. Οι σύμβουλοι, οι δημοσιογράφοι, οι σύζυγοι και οι ερωμένες είναι οι ψηφίδες που θα φτιάξουν τη γενικότερη εικόνα μιας αδίστακτης κοινωνίας στην οποία η έννοια της ηθικής είναι ανέκδοτο. Γιατί αυτό που τελικά λέει η ταινία είναι ότι σε μια εποχή τόσο κυνική όσο η σημερινή, μόνον οι κυνικοί μπορούν να επιβιώσουν.

Οσοι δεν είναι και θέλουν να παραμείνουν όπως είναι, θα πρέπει να γίνουν. Αλλωστε το γεγονός ότι ο Κλούνεϊ γύρισε αυτή την ταινία δεν σημαίνει ότι το «Αι Ειδοί του Μαρτίου» απευθύνεται μόνο στους Δημοκρατικούς. Ο σκηνοθέτησε φρόντισε να διατηρήσει τις ισορροπίες ώστε το τελικό προϊόν να μπορεί κάλλιστα να γίνει αποδεκτό ακόμη και από τους Ρεπουμπλικανούς που στην Αμερική τον μισούν. Στο κάτω-κάτω λέει ανοιχτά ότι οι Ρεπουμπλικανοί είναι δυνατότεροι, σκληρότεροι και μοχθηρότεροι των Δημοκρατικών. Τέλος, να επισημάνουμε τους εξαιρετικούς β' ρόλους της ταινίας στα πρόσωπα των Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν και Πολ Τζιαμάτι που υποδύονται τους αρχισυμβούλους των δύο αντιπάλων. Εξοχοι στις σκηνές τους και κρίμα που δεν μοιράζονται παρά μόνο μία μαζί.

Η ζωή νικά τον θάνατο

Ο Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα είναι ο σκηνοθέτης της αριστουργηματικής ταινίας «Δευτέρες με λιακάδα» που γυρίστηκε το 2002 αλλά σήμερα δείχνει τόσο επίκαιρη όσο ποτέ. Είναι επίσης ο σκηνοθέτης του «Η ζωή που θα 'ρθει» («Amador», Ισπανία, 2010), που επίσης άπτεται της επικαιρότητας γιατί είναι η μακάβρια κωμική ιστορία μιας γυναίκας που αποφασίζει να μη γνωστοποιήσει τον θάνατο του γέροντα που φρόντιζε ώστε με αυτόν τον τρόπο να συνεχίσει να παίρνει τον μισθό της από την κόρη του.

Η κοπέλα - την οποία υποδύεται η περουβιανή ηθοποιός Μαγκαλί Σολιέ του «Madeinusa» και του «Γάλακτος της θλίψης» - θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να νικήσει τον χρόνο και να φυλάξει το μυστικό. Θα γεμίσει το σπίτι με λουλούδια για να καλύψει τη μυρωδιά της αποσύνθεσης της σορού, θα κερδίσει τη φιλία της πόρνης που επισκεπτόταν τον γέροντα, θα πει ψέματα στην εργοδότριά της, θα τσακωθεί με τον γείτονα. Μέσα από εμπνευσμένες σκηνές ενορχηστρωμένες με χειρουργική ακρίβεια, ο Ντε Αρανόα ισορροπεί ανάμεσα στις σουρεαλιστικές παραδόσεις του ισπανικού κινηματογράφου και στο σύγχρονο κοινωνικό σχόλιο, υμνώντας τελικά τη ζωή, τη δύναμη και την ομορφιά της. Αλλά το πιο συγκλονιστικό στοιχείο αυτής της ταινίας είναι το βλέμμα της πρωταγωνίστριας, μια μείξη κούρασης, παραίτησης αλλά και πεισμωμένης ελπίδας που κυριολεκτικά με αφόπλισε.

Στα βήματα του μπαμπά Ντένις

Το «Restless», τελευταία ταινία του Γκας Βαν Σαντ, είναι μια ευαίσθητη και τρυφερή φέτα ζωής που μοιάζει με επιστολή αγάπης προς τον γαλλικό κινηματογράφο της νουβέλ βαγκ. Ακόμη και ο τίτλος, «Restless» - που, για να θυμίσουμε στην εταιρεία διανομής, στα ελληνικά μπορεί να σημαίνει και «ανήσυχος» - είναι μια σαφέστατη παραπομπή στο «Breathless», όπως είχε παιχθεί στα αγγλικά το κλασικό φιλμ του Ζαν Λυκ Γκοντάρ «Με κομμένη την ανάσα». Γνωστός από ταινίες όπως ο «Milk» (Οσκαρ ερμηνείας στον Σον Πεν) και ο «Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» (Οσκαρ σεναρίου), ο Βαν Σαντ εστιάζει στην περίπτωση ενός παράξενου, μοναχικού νέου (Χένρι Χόπερ), χόμπι του οποίου είναι οι επισκέψεις σε κηδείες.

Ο τυπάκος θυμίζει αρκετά τον Αντουάν Ντουανέλ, alter ego του Φρανσουά Τρυφό, που υποδύθηκε ο Ζαν Πιερ Λεό σε αρκετές ταινίες του. Να όμως που στις κηδείες ο νεαρός θα γνωρίσει τελικά τον μεγάλο έρωτα στο πρόσωπο μιας -κατά τραγική ειρωνεία - καρκινοπαθούς (Μία Βασίκοβσκα). Ο θάνατος είναι που τελικά (και εδώ) ενώνει τις δύο τούτες μοναχικές ψυχές σε μια ταινία που, χωρίς να αποτελεί κάτι σπουδαίο, σε συναρπάζει με τη φινέτσα της, τη μαγική φωτογραφία της (του ελληνικής καταγωγής Χάρη Σαβίδις) αλλά και το χαλαρό παίξιμο του Χένρι Χόπερ που είναι φτυστός ο πατέρας του Ντένις στη μετεφηβική ηλικία του.

Αυτοκαταστροφικό ριμέικ

Το β' διαλογής cult θρίλερ του 1973 «Μη φοβάσαι το σκοτάδι» («Don't be afraid of the dark») επανέρχεται ανακατασκευασμένο σε σκηνοθεσία Τρόι Νίξον και σενάριο Γκιγέρμο ντελ Τόρο. Το στίγμα του τελευταίου (σκηνοθέτη του «Λαβύρινθου του Πάνα») είναι εμφανές όταν κάτι μικροσκοπικά τερατάκια κάνουν την εμφάνισή τους, τσιρίζουν σαν ποντίκια που σκούζουν και αναστατώνουν τη ζωή της μικρής (Μπέιλι Μάντισον) που τα βλέπει στο τρομακτικό σπίτι όπου μετακόμισε με τον μπαμπά (Γκάι Πιρς) και την καινούργια μαμά της (Κέιτι Χολμς). Κρίμα όμως που τα τερατάκια είναι ακριβώς που χαλούν τη νεο-γκόθικ ατμόσφαιρα αυτού του θρίλερ, που θα ήταν προτιμότερο αν υπονοούσε, γιατί με το να κάνει τα πάντα «νιανιά» αυτοκαταστρέφεται.

tovima

Albert Nobbs (2011) Trailer

Act of Valor (2012) Trailer

Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011) Posters


The Mighty Macs (2011) Poster

The Muppets (2011) Poster

Straw Dogs (2011) Poster

Tower Heist (2011) New Poster

"Οι Μαχητές της Σκιάς": Νέα σειρά στη ΝΕΤ

Η προβολή της σειράς αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων, για την ανάδειξη της αντίστασης των ευρωπαϊκών λαών στο ναζισμό. Δείτε το Βίντεο με τις μαρτυρίες των επιζώντων. Από την Πέμπτη 20/10 στις 19.00.

Πρόκειται για μια φιλόδοξη συμπαραγωγή της CINETEVE με το ARTE France, το EC-PAD και το SNCF, με τη συμμετοχή της ΕΡΤ και των τηλεοπτικών φορέων DUNA TV (Ουγγαρία), RTBF (Βέλγιο), YLE (Φινλανδία), HISTORY (UK), TVP (Πολωνία) και GA&A Productions (Ιταλία). Η σκηνοθεσία είναι του Bernard George και η εκτέλεση παραγωγής της Lucie Pastor.
Τα γεγονότα αποδίδονται με ζωντανό τρόπο, μέσα από μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν εκ των έσω τον αγώνα των λαών της Ευρώπης ενάντια στη γερμανική κατοχή. Τα ντοκιμαντέρ συνοδεύονται από πλούσιο ανέκδοτο αρχειακό υλικό, καθώς και τεκμηριωμένη μυθοπλασία.
Κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Χίτλερ δε σκόπευε μονάχα να κατακτήσει την Ευρώπη. Ονειρευόταν να την υποδουλώσει, επιβάλλοντας την απολυταρχική, ρατσιστική του ιδεολογία, ώστε να εξασφαλίσει τον θρίαμβο των Αρείων.
Οι ηγεμονικές τάσεις του Τρίτου Ράιχ αμφισβητήθηκαν εξαρχής. Στις κατεχόμενες χώρες, άντρες και γυ-ναίκες που αρνήθηκαν την ωμή βία και τη βαρβαρότητα αντιστάθηκαν στο ναζισμό, συχνά με πενιχρά μέσα και με κίνδυνο της ζωής τους, και τον πολέμησαν με κάθε τρόπο.
Τα επεισόδια της σειράς καλύπτουν διαδοχικά τα χρόνια του πολέμου και το καθένα επικεντρώνεται στην εξέλιξη και τη δράση της Αντίστασης τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Συγκεκριμένα:
Επεισόδιο 1ο «1939 – 1941: Η δύσκολη αρχή της Αντίστασης» Καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις απέναντι στη χιτλερική προέλαση και το δύ-σκολο ξεκίνημα των πρώτων αντιστασιακών ομάδων.
Επεισόδιο 2ο «1941 – 1942: Η Αντίσταση οργανώνεται» Αναλύεται η οργάνωση και η δράση των αντιστασιακών ομάδων στα πρώτα κρίσιμα χρόνια του πολέμου.
Επεισόδιο 3ο «1942 – 1943: Αντίσταση στη Γενοκτονία» Η δράση της Αντίστασης απέναντι στο διωγμό των Εβραίων από τους ναζί. Το επεισόδιο περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο λίγοι σε αριθμό μαχητές και με ελάχιστα όπλα, κατάφεραν να σώσουν χιλιάδες ανθρώπους απ’ τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Επεισόδιο 4ο «1943: Ριζοσπαστικοποίηση της Αντίστασης» Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί την κλιμάκωση της δράσης, αλλά και τη συνειδητοποίηση των αντιστασιακών οργανώσεων, καθώς παράλληλα μαίνεται ο τακτικός πόλεμος στα μέτωπα
Επεισόδιο 5ο «1943-1944: Οι μαρτυρικές μέρες της Αντίστασης» Το επεισόδιο αναφέρεται στα προβλήματα και τις δυσκολίες της Αντίστασης, στα αντί-ποινα των ναζί, καθώς και στις πολιτικές διαμάχες που αρχίζουν να διαφαίνονται
Επεισόδιο 6ο «1944 – 1945: Πλάνη και Απογοήτευση» Το τελευταίο επεισόδιο καταγράφει τα όνειρα και τις απογοητεύσεις, τις ελπίδες και τις διαψεύσεις, που σημάδεψαν την ιστορία της Αντίστασης και συνέβαλαν στη διαμόρφωση της μεταπολεμικής Ευρώπης.

Η σειρά θα προβληθεί σε πολλούς ευρωπαϊκούς σταθμούς και η πρώτη προβολή θα γίνει από το ARTE στις 12 Οκτωβρίου.
Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο (Les combat-tants de l’ ombre) των Bernard George και Ambre Rouviere.
Η προβολή της σειράς αποτελεί μέρος μιας σειράς δράσεων για την ανάδειξη της αντίστασης των ευρωπαϊκών λαών στον ναζισμό.
Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων περιλαμβάνονται:

Ειδικό web program στη διεύθυνση http://lescombattantsdelombre.arte.tv/
Στον ιστότοπο, που λειτουργεί σε τρεις γλώσσες (γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά), φιλοξενούνται 67 μαρτυρίες επιζώντων αντιστασιακών, που προσφέρουν μια άμεση καταγραφή της συλλογικής ιστορικής μνήμης της Ευρώπης.

 Κυκλοφορία τρίγλωσσου DVD (γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά και με υποτίτλους για ΑμεΑ), το οποίο συνοδεύεται από 32σέλιδο ένθετο έντυπο.

 Ιστορικά σεμινάρια, που διοργανώθηκαν στην Ecole militaire στο Παρίσι υπό την αιγίδα του γαλλικού Υπουργείου Αμύνης και με τη συνεργασία του ιστορικού Olivier Wieviorka.

 Έκθεση με ντοκουμέντα και αρχειακό υλικό από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την Αντίσταση, που θα φιλοξενηθεί σε διάφορα δημόσια κτίρια της Γαλλίας.


entertainment.in.gr

Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Νότινγκ Χιλ

Ένα άλλο πρόσωπο της Ελλάδας, ικανής να παράγει τέχνη και να αναδειχθεί μέσα από τα προβλήματα, δημιουργικής και αισιόδοξης, επιχειρεί το 4ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο (LGFF) από την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και για μια εβδομάδα το Νότινγκ Χιλ.

Στις αίθουσες των Westbourne Studios, όπου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ, την αυλαία θα σηκώσει η ταινία Μπάιρον, μπαλάντα για ένα δαίμονα(1992) του Νίκου Κούνδουρου.

Την σκυτάλη θα πάρουν έως τις 25 Οκτωβρίου νέοι Έλληνες δημιουργοί με ταινίες της τελευταίας πενταετίας, οι οποίοι θα διαγωνισθούν για τα βραβεία του Φεστιβάλ.

Ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους της τελευταίας πενταετίας, ντοκιμαντέρ, πειραματικά φιλμ, animation, video art και σενάρια, εργαστήρια, εκπλήξεις, αφιερώματα συνθέτουν το προφίλ του Φεστιβάλ.

Η αυλαία θα κλείσει εξίσου τιμητικά με τον Βυσσινόκηπο (1999), την τελευταία ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη και την τελετή απονομής των βραβείων.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ στο Λονδίνο, θα προβληθεί επίσης το ντοκιμαντέρ με τη Μελίνα Μερκούρη για την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο (1975), που παρουσιάζεται σε πρώτη προβολή σε αίθουσα και παραχωρήθηκε από το Μουσείο της ΕΡΤ.

In.gr

Πέμπτη 13/10/2011 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Παγκόσμιος στρατιώτης: Αναγέννηση Star Ξένη ταινία
22:00 Ψεύτης ήλιος ΕΤ1 Ξένη ταινία
23:00 Καπνός Σπορ+ Ξένη ταινία
23:45 Στον πυρετό του χρηματιστηρίου Πρίσμα+ Περιπέτεια
00:45 Τρίχες ΝΕΤ Ξένη ταινία
00:50 Βόλτα στο Λευκό Οίκο Σπορ+ Ξένη ταινία
02:00 Σπίτι για πάρτυ 2 Star Κωμωδία
02:45 Στα Σαγόνια του εχθρού (dinocroc) Alter Ξένη ταινία

Έθνος - Κυριακή 16/10/2011

Tracklist
Α1
Νέο Κύμα

Α2
Μας Βαράνε Ντέφια

Α3
Χουλιγκάνοι

Α4
Μυστικό Τοπίο

Α5
Δεν Είναι Ρυθμός

Α6
Πρωτομαγιά

Β1
Φλόγες

Β2
Ας Κρατήσουν Οι Χοροί

Β3
Canto

Β4
Το Χειμώνα Ετούτο

Β5
Τσάμικο