Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Real News - Kυριακή 07/03/2010

ΤΑ ΝΕΑ - Σάββατο 06/03/2010

Το κλασσικο εργο του Βιτσεντζου Κορναρου ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ερμηνευμενο απο τον ΝΙΚΟ ΞΥΛΟΥΡΗ και την ΤΑΝΙΑ ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ

ΤΑ ΝΕΑ - Παρασκευή 05/03/2010

TO BHMA - Kυριακη 07/03/2010


Δυο αποκαλυπτικα ντοκυμαντερ για τον FIDEL CASTRO.
Αυτη τη κυριακη το 1ο ντοκυμαντερ και η κασετινα.

Καθημερινή - Κυριακή 07/03/2010


«Κάτω από 'να κουνουπίδι εκαθόταν σαμιαμίδι/εκαθόταν και σκεφτόταν να 'χα λέει ένα απίδι». Όλοι θα έχετε δει κουνουπίδι και απίδι, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι έχετε δει σαμιαμίδι. Ακόμα πιο απίθανο είναι να έχετε δει και τα τρία μαζί, με τον τρόπο που τα περιέγραψε ο Γιάννης Nεγρεπόντης στους παραπάνω στίχους του, που έδωσαν και την ιδέα για τον τίτλο του cd. Πιθανόν ούτε ο Mάνος Λοΐζος είχε δει σαμιαμίδι κάτω από κουνουπίδι που σκεφτόταν ένα απίδι, αλλά βρήκε εξαιρετική ιδέα τους στίχους του φίλου του, του Nεγρεπόντη, και αμέσως άρχισαν να γεννιούνται νότες στο κεφάλι του. Ήταν, λένε, από τους πιο σπουδαίους συνθέτες της γενιάς του. Γι' αυτό και πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες ερμήνευσαν με χαρά και κέφι τα τραγούδια που έφτιαξε.





ΤΟ Βήμα - Κυριακή 07/03/2010


Στη σειρα "ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ" θα δωθει το βιβλιο του ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ - ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Clash of the Titans 3D (2010)






Clean Look at a Transforming Medusa in 'Clash of the Titans'!


DEVIL'S PLAYGROUND (2010)


The Good Heart (2010)

Fox Snags Big Screen Rights to Young Adult Series "Incarceron"


With all the wild success of the Harry Potter franchise and moderately well-received Chronicles of Narnia adaptations, there have been more than a few attempted copycat adaptations of numerous fantasy novels trying to capture the same magic and appeal to youth. Frankly I'm sick of it, so, naturally there's yet another youth-based fantasy adaptation on the way as Variety reports Fox has won a bidding war for the rights to to Incarceron, the first book in a new series of the same name which tells the story of a young boy who lives in a prison that is a complete society in a world stuck in the 17th century and run by computers

Θρίαμβος του «Προφήτη» στα κινηματογραφικά βραβεία Σεζάρ

Σε θρίαμβο της ταινίας Ο Προφήτης εξελίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου η 35η απονομή των κινηματογραφικών βραβείων Σεζάρ.

Η ταινία απέσπασε συνολικά εννέα βραβεία, μεταξύ των οποίων της καλύτερης ταινίας, της σκηνοθεσίας (Ζακ Οντιάρ) και του καλύτερου ανδρικού ρόλου (Ταχάρ Ραχίμ).

Κέρδισε, επίσης, τα βραβεία πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού (Ταχάρ Ραχίμ), β' ανδρικού ρόλου, σεναρίου, φωτογραφίας, μοντάζ και παραγωγής.

Το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας απονεμήθηκε στην Ιζαμπέλ Ατζανί για την ταινία La journee de la jupe, ενώ το βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας απέσπασε το Grand Torino του Κλιντ Ίστγουντ.

Ο «Προφήτης», που φέτος διεκδικεί και το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, κέρδισε πέρυσι το δεύτερο βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών.

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τον Μαλίκ, έναν αναλφάβητο τρόφιμο φυλακών που καταφέρνει να μορφωθεί χωρίς καμία βοήθεια.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Στις 3 Μαΐου η πρώτη απονομή των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Στις 3 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη απονομή των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που ίδρυσαν οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη». Από το 2011, τα βραβεία θα απονέμονται τον Μάρτιο, ακολουθώντας το παράδειγμα των Όσκαρ.

Σύμφωνα με τα Νέα, η πρώτη τελετή απονομής θα είναι πιλοτική, καθώς ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία με το υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να παραδοθεί στα μέλη του ΔΣ της Ακαδημίας η σκυτάλη από τα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας.

Πάντως, η αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη απονομή έχει αρχίσει με την αποστολή προς όλα τα μέλη της Ακαδημίας, σε μορφή DVD, των 24 μεγάλου μήκους και 25 μικρού μήκους ταινιών.

Σ' αυτές περιλαμβάνονται όλες οι παραγωγές του 2009 και μερικές που προβλήθηκαν προς τα τέλη του 2008, όπως η κωμωδία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου Βank Βang.

Στα φαβορί για το πρώτο βραβείο συγκαταλέγονται οι ταινίες Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου, Στρέλλα του Πάνου Κούτρα, Ακαδημία Πλάτωνος του Φίλιππα Τσίτου και Βank Βang.

Η διαδικασία είναι απλή. Τα μέλη θα ψηφίσουν δύο φορές. Η πρώτη για τον κατάλογο των υποψηφίων. Πέντε για την κατηγορία της καλύτερης ταινίας (της μίας όχι των τριών που απένειμε η επιτροπή των βραβείων ποιότητας). Και από τρεις για κάθε ξεχωριστή κατηγορία (σκηνοθεσία, σενάριο, φωτογραφία, μοντάζ, μουσική, ντοκιμαντέρ κ.ο.κ.).

Η πρώτη φάση -των υποψηφιοτήτων- θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαρτίου και η λίστα θα ανακοινωθεί. Τα μέλη θα ψηφίζουν ηλεκτρονικά ή γραπτά. Οι φάκελοι θα αποστέλλονται σε ειδικό συμβολαιογραφείο και στη συνέχεια οι ψήφοι θα καταμετρώνται παρουσία των μελών του ΔΣ της Ακαδημίας.

Το δεύτερο μέρος της ψηφοφορίας θα ολοκληρωθεί στις 2 Μαΐου. Οι ψήφοι, αυτή τη φορά, θα καταμετρώνται από συμβολαιογράφο ο οποίος θα παραδίδει τα αποτελέσματα λίγο πριν από την εκφώνησή τους στην τελετή της 3ης Μαΐου. Τα μέλη θα ψηφίζουν πια μόνο τους πέντε ή τρεις υποψηφίους ανά κατηγορία.

Κρίσιμη διαφορά με τα αμερικανικά Όσκαρ είναι πως εδώ όλοι θα ψηφίζουν για όλες τις κατηγορίες.

Στο ΔΣ της Ακαδημίας συμμετέχουν οι: Τάσος Μπουλμέτης (πρόεδρος), Κωνσταντίνος Μοριάτης (παραγωγός, αντιπρόεδρος), Δημήτρης Αθανίτης (σκηνοθέτης, γενικός γραμματέας) και μέλη οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Γ. Αργυροηλιόπουλος (διευθυντής φωτογραφίας), οι σκηνοθέτες Αντουανέτα Αγγελίδου, Σωτήρης Γκορίτσας και οι παραγωγοί Πάνος Παπαχατζής, Κώστας Λαμπρόπουλος.

Newsroom ΔΟΛ

Δευτέρα 01/03/2010 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 Next Star Ξένη ταινία
22:45 Απρόσμενος εφιάλτης Star Ξένη ταινία
23:00 Έξω οι κλέφτες ΕΤ3 Κωμωδία
23:30 Το Ποταμι Πρίσμα+ Δράμα
01:40 Ο μικρός Τόνι Σινε+ Δράμα
02:15 Ρουμπί: Ο άνθρωπος κλειδί Alter Ξένη ταινία
02:45 Τέσσερις μέρες τον Σεπτέμβρη Star Ξένη ταινία
03:15 Η νύχτα των ζωντανών νεκρών Σινε+ Ξένη ταινία
04:30 Επικίνδυνη Δόξα Alter Θρίλερ
04:50 Ματωμένα γλυπτά Σινε+ Ξένη ταινία