Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012
Κυκλοφορίες Bluray Aρχές Μαρτίου 2012
ΛΟΥΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ ( ODEON )
TRANSFORMERS - BIG HEAD TRILOGY B.R. COLLECTION (5 BLU-RAYs)(ODEON)
TO TAΝΓΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ( ΟDEON )
DRIVE ( AUDIOVISUAL )
TOWER HEIST ( SONY )
SHELTER (SONY)
Το αλφάβητο των ταινιών !
Μην το υποτιμήσετε. Δύσκολο να βρείτε τις απαντήσεις με την πρώτη και για να είμαστε πιο δίκαιοι, ούτε με τη δεύτερη, ούτε και με την τρίτη φορά που θα δείτε το βιντεο-κουίζ.
Κάθε γράμμα από τα εικοσιτέσσερα του αγγλικού αλφαβήτου αντιστοιχεί σε μια ταινία (πχ το B στον Big Lebowski, το H στο Hobbit, το S στο Star Wars, αλλά το επόμενο γράμμα με το εικονίδιο/σύμβολό του πέφτει τόσο γρήγορα που το κουίζ γίνεται για δυνατούς λύτες με ευαίσθητα σινεφίλ αντανακλαστικά.
Η τηλεόραση αλλάζει πρόσωπο, «ακούγοντας» και «βλέποντας» πλέον τον θεατή.
Η νέα τάση -οι θεατές να μιλάνε στις τηλεοράσεις και αυτές να ακούνε- προδιαγράφεται σαφώς στη διεθνή ηλεκτρονική έκθεση CES 2012 στο Λας Βέγκας.
Ήδη η κορεατική Samsung, που έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις τηλεοράσεων στον κόσμο (πουλά μια τηλεόραση ανά δευτερόλεπτο διεθνώς), παρουσίασε το πρωτοποριακό μοντέλο ES8000 με οθόνη LED, η οποία -εκτός από τη σύνδεση στο διαδίκτυο με ό,τι αυτό σημαίνει- διαθέτει σωρεία πρόσθετων «έξυπνων» χαρακτηριστικών, όπως τη δυνατότητα, μέσω ειδικής θύρας, να ανανεώνεται κάθε χρόνο και να βελτιώνει τις επιδόσεις της. Με τον τρόπο αυτό, καθησυχάζονται οι υποψήφιοι αγοραστές ότι η συσκευή τους δεν ξεπεραστεί σύντομα από τις εξελίξεις.
Ακόμα, σύμφωνα με το BBC, εκτός από την ανωτέρω δυνατότητα «έξυπνης εξέλιξης» όπως αποκαλείται, η συσκευή επιτρέπει την επικοινωνία με τον χρήστη μέσω χειρονομιών και φωνής, ενώ διαθέτει και αναγνώριση προσώπου. Μια ενσωματωμένη κάμερα επιτρέπει στον χρήστη-θεατή (οι δύο ιδιότητες πλέον συγχέονται για τα καλά) να πλοηγείται στο διαδίκτυο με μια κίνηση του χεριού του, ενώ την ίδια στιγμή να αλλάζει κανάλι μιλώντας στην τηλεόραση σε μία από τις 20 γλώσσες που αυτή «καταλαβαίνει». Σύμφωνα με τη διοργανώτρια της έκθεσης CES 2012, την Αμερικανική Ένωση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών, περίπου οι μισές τηλεοράσεις που θα πουληθούν φέτος, θα παρέχουν τη βασική «έξυπνη» δυνατότητα, τη σύνδεση με το Ίντερνετ, έναντι ποσοστού μόλις 12% το 2010.
Σε αυτό το μήκος κύματος, η ανταγωνίστρια κορεατική εταιρία LG ανακοίνωσε ότι θα εισάγει και αυτή τη δυνατότητα μερικού ελέγχου της συσκευής με αναγνώριση φωνής. Όπως ανακοίνωσε, ετοιμάζει ένα ειδικό τηλεχειριστήριο με μικρόφωνο, στο οποίο ο χρήστης θα μιλάει και η «έξυπνη» συσκευή θα ανταποκρίνεται ανάλογα, π.χ. εισάγοντας κείμενο στο Twitter ή κάνοντας μια αναζήτηση στο Google. Όμως, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν θα είναι δυνατό να αλλάξει ο θεατής κανάλι μιλώντας στην τηλεόρασή του. Ακόμα η LG παρουσίασε μια νέα τρισδιάστατη τηλεόραση 84 ιντσών, δηλαδή διαγωνίου 213 εκατοστών, με πολύ υψηλή ανάλυση 3840Χ2160 (8 megapixel), αρκετές φορές μεγαλύτερη από την συνηθισμένη ανάλυση High Definition.
Η νέα κατηγορία λέγεται «ultra HD» και προσφέρει οπτική εμπειρία πολύ κοντά στην ανάλυση μιας μεγάλης οθόνης Imax. Η Toshiba έχει ήδη μια παρόμοια συσκευή, ενώ και άλλες εταιρίες ετοιμάζονται να μπουν σε αυτό το χώρο, όμως μεγάλο εμπόδιο για την εμπορική προώθηση αποτελεί ότι ακόμα δεν υπάρχουν καθόλου τηλεοπτικά κανάλια ή ταινίες σε τόσο υψηλή ανάλυση. Επίσης η Sony (με τη νέα ΗΧ850 LED TV), η Panasonic και η Haier παρουσιάζουν νέα μοντέλα με αυξημένες δυνατότητες διαδικτυακής σύνδεσης.
Οι «έξυπνες» τηλεοράσεις με σύνδεση στο διαδίκτυο πρωτοεμφανίστηκαν το 2008, όμως έως τώρα δεν είχαν μεγάλη εξάπλωση, επειδή το συμβατικό τηλεχειριστήριο δεν είναι κατάλληλο για πλοήγηση στο Ίντερνετ, όπως αντίθετα είναι το «ποντίκι» στους υπολογιστές. Τώρα όμως που φαίνεται να αναπτύσσονται νέες τεχνολογίες διεπαφής (interfaces) των χρηστών-θεατών με τις τηλεοράσεις, χάρη και στην αξιοποίηση της σχετικής τεχνολογίας που έχει ήδη εφαρμοσθεί στις παιγνιδο-κονσόλες π.χ. Kinect), η νέα γενιά «έξυπνων» τηλεοράσεων αναμένεται να πάρει τα πάνω της.
BBC: Σε 3D οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου
To BBC ανακοίνωσε λοιπόν ότι η τηλεοπτική μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου φέτος το καλοκαίρι θα γίνει και σε 3D.
Στο πακέτο των μεταδόσεων περιλαμβάνεται η τελετή έναρξης, η τελετή λήξης, ο τελικός των 100 μέτρων ανδρών και κάποια άλλα events.
Ο τελικός του Wimbledon μεταδόθηκε από το BBC σε 3D με επιτυχία, και έτσι οι υπεύθυνοι πήραν την απόφαση για τη σπουδαιότερη αθλήτική διοργάνωση του κόσμου.
Επίσης ακούγεται ότι θα δοκιμαστεί και η τεχνολογία ''super high vision'', η οποία λέγεται ότι είναι 16 φορές (!!!) καλύτερη από την τηλεόραση high definition... mediagate.gr
Ο θείος Όσκαρ είναι λευκός και άνδρας, αποκαλύπτει έρευνα των Los Angeles Times
Το ποιοι είναι μέλη της Ακαδημίας αποτελεί εδώ και χρόνια επτασφράγιστο μυστικό, καθώς η Ακαδημία δεν δημοσιεύει λίστα με τα μέλη της.
«Δεν ξέρω καν ποιος είναι μέλος» δηλώνει η Βαϊόλα Ντέιβις, μέλος και εκείνη της Ακαδημίας και υποψήφια φέτος για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου.
Σύμφωνα με την έρευνα, τα μέλη της Ακαδημίας που μπορούν να ψηφίζουν για τα Όσκαρ είναι κατά 94% λευκοί και κατά 77% άνδρες. Αφροαμερικανοί είναι περίπου το 2%, ενώ Λατίνοι είναι ένα ποσοστό μικρότερο του 2%.
Ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών έχουν σχεδόν μηδαμινή φυλετική ποικιλομορφία, όπως για παράδειγμα οι παραγωγοί και οι σεναριογράφοι που αποτελούνται από 98% λευκούς. Οι ηθοποιοί αποτελούνται από 88% Καυκάσιους.
Μέσος όρος ηλικίας των μελών της Ακαδημίας είναι τα 62 χρόνια. Μόνο το 14% των μελών είναι κάτω των 50 ετών.
Από τα 43 μέλη του Συμβουλίου των Κυβερνητών της Ακαδημίας, μόνο έξι είναι γυναίκες και μόνο μία είναι Αφροαμερικανή (η Σέριλ Μπουν Ίζαακς).
Μια καλόγρια και ένας απόστρατος ψηφίζουν για Όσκαρ
Η Ακαδημία αποτελείται από επαγγελματίες του χώρου του σινεμά και σχεδόν το 50% των ηθοποιών που αποτελούν μέλη της έχουν εμφανιστεί στην οθόνη τα τελευταία δύο χρόνια. Καθώς η ιδιότητα του μέλους είναι ισόβια, εκατοντάδες από τα μέλη της Ακαδημίας δεν έχουν εργαστεί σε ταινίες εδώ και χρόνια.
Ανάμεσά τους βρίσκονται και άτομα που έχουν εγκαταλείψει εντελώς την βιομηχανία του σινεμά, αλλά εξακολουθούν να ψηφίζουν για τα Όσκαρ (όπως μία καλόγρια, ένας ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου και ένας απόστρατος ειρηνευτικού σώματος).
Σύμφωνα με τους κανόνες της Ακαδημίας, η ψήφος τους μετρά το ίδιο με εκείνη των Τζούλια Ρόμπερτς, Λεονάρντο Ντι Κάπριο και Τζορτζ Κλούνεϊ που έχουν εργαστεί σε δεκάδες ταινίες!
Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, τα περισσότερα μέλη της Ακαδημίας δεν έχουν προταθεί ποτέ για Όσκαρ. Το 64% των μελών δεν έχουν λάβει υποψηφιότητα και δεν έχουν κερδίσει χρυσό αγαλματάκι, ποσοστό 14% έχει κερδίσει Όσκαρ, 19% έχει προταθεί αλλά δεν έχει κερδίσει, ενώ είναι άγνωστο τι συμβαίνει με το υπόλοιπο 3%.
Για την έρευνα οι Los Angeles Times μίλησαν με εκατοντάδες μέλη της Ακαδημίας και εκπροσώπους τους, προκειμένου να επαληθεύσουν τις ταυτότητες περισσότερων από 5.100 ψηφοφόρων (ποσοστό μεγαλύτερο του 89% των ατόμων που ψηφίζουν για τα βραβεία).
Από τους ερωτηθέντες, κάποιοι είπαν ότι το ζήτημα αποτελεί «καθρέφτη» της γενικότερης πολιτικής προσλήψεων στο Χόλιγουντ, άλλοι ότι αντιπροσωπεύει την επιθυμία της Ακαδημίας να επιλέγει βάσει έργου, παρά στη βάση ποικιλομορφίας, ενώ αρκετοί παραδέχθηκαν ότι η Ακαδημία θα πρέπει να αντιπροσωπεύει μεγαλύτερο τμήμα του κοινού.
Ανώτερα στελέχη της Ακαδημίας –ανάμεσά τους και ο πρόεδρος Τομ Σέρακ- παραδέχονται ότι πρέπει να υπάρξει ποικιλομορφία και προσθέτουν ότι κάνουν προσπάθειες γι’ αυτό. Τονίζουν, όμως, ότι η αλλαγή είναι δύσκολη, επειδή η βιομηχανία του κινηματογράφου δεν διαθέτει μεγάλη ποικιλομορφία, και αργή, επειδή η Ακαδημία προσπαθεί να περιορίσει την αύξηση των μελών της εδώ και μία δεκαετία.
Τα τελευταία 83 χρόνια, ποσοστό μικρότερο του 4% των βραβείων έχουν δοθεί σε Αφροαμερικανούς, ενώ μόνο μία γυναίκα (η Κάθριν Μπίγκελοου) έχει κερδίσει βραβείο σκηνοθεσίας.
Ανεξάρτητες έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα δημογραφικά στοιχεία της Ακαδημίας αντικατοπτρίζουν εκείνα που ισχύουν για όλη τη βιομηχανία του κινηματογράφου.
Η ηλικία αποτελεί άλλο ένα θέμα για την επιλογή των βραβείων. Στελέχη της Sony Pictures ανέφεραν ότι πιστεύουν πως το Social Network έχασε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, επειδή οι μεγαλύτερης ηλικίας ψηφοφόροι δεν μπορούσαν να ταυτιστούν με το θέμα του Διαδικτύου (το βραβείο πήγε στον Λόγο του Βασιλιά).
Αντίστοιχα φέτος, πολλοί πιστεύουν πως το Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά είναι υποψήφιο για καλύτερη ταινία, επειδή άρεσε σε άνδρες μέσης ηλικίας, ενώ οι πιθανότητες του Shame μειώθηκαν δραστικά, εξαιτίας των δημογραφικών στοιχείων της Ακαδημίας.
Υπάρχουν τρεις τρόποι για να γίνει κάποιος μέλος της Ακαδημίας: ο πρώτος είναι να λάβει υποψηφιότητα για Όσκαρ. Ο δεύτερος να κάνει αίτηση και να προταθεί από δύο μέλη ενός επαγγελματικού κλάδου ή να έχει τη στήριξη από την επιτροπή μελών ενός κλάδου ή από το προσωπικό της Ακαδημίας. Στη συνέχεια οι επιτροπές μελών ψηφίζουν για τους υποψήφιους, αυτοί που λαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό δέχονται πρόσκληση να γίνουν μέλη της Ακαδημίας.
Η Ακαδημία διαθέτει 5.765 μέλη.
Τρίτη 21/02/2012 - Ταινίες στην ελληνική TV
21:00 | 15 λεπτά | Alpha | Ξένη ταινία |
22:00 | Στριπτίζ | Star | Ξένη ταινία |
22:30 | Καντίνα | ΕΤ1 | Ελληνική ταινία |
23:00 | Παιχνίδια της μοίρας | Πρίσμα+ | Ξένη ταινία |
23:00 | Το χτύπημα του σκορπιού 2 | Σπορ+ | Περιπέτεια |
00:30 | Το τέλειο έγκλημα | ΝΕΤ | Ξένη ταινία |
00:30 | Κυνηγώντας τους δράκους | Σπορ+ | Ξένη ταινία |
02:30 | Αταιριαστοι εραστές | Star | Αισθηματική κομεντί |