Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

America Horror Story (2011) TV Series Teaser Trailer


Hellraiser : Revelations (2011) Trailer


Flying Swords of Dragon Gate (2011) Teaser Trailer


Ελεύθερος Τύπος - Σάββατο 20/08/2011



Game of Thrones House Poster Art














Hellraiser: Revelations (2011) Poster



Apollo 18 (2011) New TV Spot & Full Trailer






Dream House (2011) Trailer


Sector 7 (2011) 2nd Trailer


Sector 7 (2011) Creature Pic



Shark Night 3D (2011) New Clip

The Caller (2011) Poster



The Caller (2011) Trailer


Don't Be Afraid of the Dark (2011) New Clip


Υπολογιστής ο... σκεπτόμενος

Η αμερικανική εταιρεία IBM κατασκεύασε μικροτσίπ που αντιγράφει τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα μπορούν να μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους!

Ρομπότ που σκέπτονται και λειτουργούν ως άνθρωποι ήταν μέχρι πρότινος το κύριο θέμα των σεναρίων επιστημονικής φαντασίας, αλλά αυτά τώρα γίνονται πραγματικότητα. Μηχανές που θα μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους προσαρμόζοντας έτσι τις λειτουργίες τους είναι η νέα επανάσταση που συντελείται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο λόγος για την εφεύρεση του αμερικανικού κολοσσού στον κλάδο της πληροφορικής, της εταιρείας IBM. Οπως ανακοίνωσε, τελειοποίησε ένα επαναστατικό μικροτσίπ που αντιγράφει τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτοί θα είναι ικανοί να μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, οι νέοι τύπου ηλεκτρονικοί υπολογιστές θα καταναλώνουν σημαντικά λιγότερη ενέργεια και θα είναι πολύ πιο συμπαγής από τις σημερινές συσκευές.

Ο προγραμματισμός των παραδοσιακών ηλεκτρονικών υπολογιστών θα αποτελέσει πια παρελθόν. Οι "γνωστικοί" υπολογιστές θα κατασκευάζονται πια με βάση αυτούς τους μικροεπεξεργαστές. Οπως εξηγεί η IBM, "οι συσκευές αυτές θα μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους, θα συσχετίζουν, θα επεξεργάζονται υποθέσεις και θα θυμούνται αποτελέσματα. Ετσι θα μιμούνται την πλαστικότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου". Οι εργασίες φαίνεται ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Ο αμερικανικός όμιλος ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη κατασκευαστεί δύο πρωτότυπα μικροτσίπ και αυτήν την περίοδο δοκιμάζονται. Τα μικροτσίπ αυτά προσπαθούν να μιμηθούν τους νευρώνες και τις συνάψεις του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Οπως τονίζει ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας της IBM Ντ. Μόντχα, "αυτά τα τσιπ σηματοδοτούν την αρχή μιας νέας γενιάς ηλεκτρονικών υπολογιστών με τις εφαρμογές τους στην υπηρεσία των επιχειρήσεων, της επιστήμης και των κυβερνήσεων". Είναι εμπνευσμένα από τη "νευροβιολογία" και είναι κατασκευασμένα από ψηφιακά κυκλώματα πυριτίου.

Η ερευνητική ομάδα απέδειξε ότι μπορούν με επιτυχία να υλοποιήσουν απλές εφαρμογές όπως η πλοήγηση, η μηχανική όραση, η αναγνώριση προτύπων, η συσχετιστική μνήμη και η ταξινόμηση.

Εδώ και χρόνια, οι επιδόσεις των μικροτσίπ διπλασιάζονται κάθε 18 μήνες, όμως αυτή η εξέλιξη φαίνεται ότι έχει φτάσει στο τέλος της, καθώς η ακραία συγκέντρωση τρανζίστορ στα νέα μικροτσίπ προκαλεί εκπομπές θερμότητας που είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν.

ethnos



Έρχονται οι σκληροί δίσκοι από γυαλί - Οι νέοι κρύσταλλοι αντέχουν στους 1.000°C και ζουν χιλιάδες χρόνια

Οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών ίσως μελλοντικά ν' αποθηκεύουν τα δεδομένα τους σε μνήμες και σκληρούς δίσκους κατασκευασμένους από γυαλί, καθώς επιστήμονες στη Βρετανία ανέπτυξαν πρωτοποριακούς «κρυστάλλους μνήμης». Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ακτίνες λέιζερ για να μεταβάλλουν τις ιδιότητες του καθαρού γυαλιού, ώστε να καταστεί δυνατή η αποθήκευση δεδομένων σε αυτό.

Η νέα νανοτεχνολογία βασίζεται στην «χειραγώγηση» των ατόμων του γυαλιού, καθώς και του φωτός που περνάει μέσα από αυτό. Η νέα μέθοδος αλλάζει τον τρόπο μετάδοσης του φωτός μέσα από το γυαλί, δημιουργώντας μικρές «δίνες» πολωμένου φωτός, οι οποίες μπορούν να διαβαστούν όπως περίπου τα δεδομένα στις οπτικές ίνες. Η εγγραφή γίνεται μέσω ενός λέιζερ που αποτυπώνει μικρές κουκίδες σαν τρισδιάστατα pixels (που λέγονται voxels) πάνω στο γυαλί, οι οποίες μετά διαβάζονται με την χρήση ενός οπτικού αποκωδικοποιητή.

Οι κρύσταλλοι μνήμης αντέχουν σε θερμοκρασίες σχεδόν μέχρι 1.000 βαθμούς Κελσίου, δεν επηρεάζονται από το νερό και μπορούν να αντέξουν χιλιάδες χρόνια χωρίς τα αποθηκευμένα δεδομένα τους να διαβρωθούν.

Την έρευνα έκαναν οι λιθουανικής καταγωγής επιστήμονες του Κέντρου Οπτοηλεκτρονικών Ερευνών του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, με επικεφαλής τον καθηγητή Πίτερ Καζάνσκι και τον Μαρτίνας Μπερέσνα, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό του Αμερικανικού Ινστιτούτου Φυσικής Applied Physics Letters, σύμφωνα με τις βρετανικές Telegraph και Daily Mail.

Οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι, με τη σταδιακή βελτίωση της τεχνικής, σύντομα οι καινοτομικοί κρύσταλλοι θα μπορούν να αποθηκεύουν πολύ περισσότερα δεδομένα από τους συμβατικούς σκληρούς δίσκους, ενώ το νέο υλικό θα είναι, παράλληλα, λιγότερο ευάλωτο σε υπερθέρμανση, υγρασία και βλάβες. Προς το παρόν, οι κρύσταλλοι μπορούν να αποθηκεύσουν έως 50 Gb δεδομένων (όσο περίπου ένας δίσκος Blu-ray) πάνω σε μια γυάλινη επιφάνεια με έκταση όσο σχεδόν η οθόνη ενός κινητού τηλεφώνου. Ο χρήστης μπορεί να γράψει και να σβήσει δεδομένα πολλές φορές πάνω στους γυάλινους κρυστάλλους.

«Αναπτύξαμε μια μνήμη που επιτρέπει στα δεδομένα να αποθηκευτούν στο γυαλί και να διαρκέσουν για πάντα. Μπορεί να αποτελέσει μια πολύ σταθερή και ασφαλή μορφή φορητής μνήμης, πολύ χρήσιμη για οργανισμούς με μεγάλα αρχεία. Προς το παρόν, οι εταιρίες πρέπει να κάνουν ‘μπακ-απ’ στα αρχεία τους κάθε πέντε έως δέκα χρόνια, γιατί οι μνήμες των σκληρών δίσκων έχουν μικρή διάρκεια ζωής», δήλωσε ο Μπερέσνα, ο οποίος πρόσθεσε ότι η ανακάλυψη μπορεί να αποδειχτεί πολύ χρήσιμη σε μουσεία και άλλους φορείς όπως τα εθνικά αρχεία ενός κράτους, που έχουν τεράστιους αριθμούς ντοκουμέντων.

Ήδη οι ερευνητές συνεργάζονται με την λιθουανική εταιρία Altechna για να βγάλουν στην αγορά τους νέους κρυστάλλους. Παράλληλα, η νέα τεχνική μπορεί να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία νέου τύπου μικροσκοπίων.

enet


ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΕΤ-1, ΣΙΝΕ/ΣΠΟΡ, «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ», 25 ΡΑΔΙΟΣΤΑΘΜΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ 11

Λουκέτο σε ΕΤ-1, ΣΙΝΕ/ΣΠΟΡ και «Ραδιοτηλεόραση», συγχώνευση των τριών ραδιοσταθμών της Θεσσαλονίκης σε έναν και των 19 περιφερειακών σε εννέα, αναβάθμιση της ΕΡΤ με επενδύσεις σε πολυμέσα και ψηφιακή και συγχώνευση οργανισμών προβλέπει το σχέδιο αναδιοργάνωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που παρουσίασε χθες σε κυβερνητική σύσκεψη ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ σχεδιάζει τις αντιδράσεις της, ενώ έχει απειλήσει ακόμα και με κατάληψη της ΕΤ-1, ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία της.

Πρόκειται σαφώς για συρρίκνωση της ΕΡΤ, καθώς κλείνουν σημαντικές της δραστηριότητες, αλλά παράλληλα επιχειρείται εξορθολογισμός λειτουργιών, καθώς καταργούνται οργανισμοί που κόστιζαν και οι υπηρεσίες τους ενσωματώνονται στην ΕΡΤ. Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, είναι η αποκομματικοποίηση της ΕΡΤ, η μετάβασή της από κρατική σε δημόσια, με διαφανή λειτουργία, σύγχρονη, ποιοτική, ανταγωνιστική και βασισμένη σε Ελληνες δημιουργούς.

Το σχέδιο προβλέπει τα εξής:

* Η ΕΤ-1 και το ΣΙΝΕ/ΣΠΟΡ κλείνουν αλλά οι συχνότητες παραμένουν περιουσιακό στοιχείο της ΕΡΤ και δεν πωλούνται. Ορισμένα από τα προγράμματά τους θα ενταχθούν στα άλλα κανάλια της ΕΡΤ.

* Δημιουργείται γενική διεύθυνση πολυμέσων, με στόχο να γίνει προσεχώς ο τρίτος βασικός άξονας της ΕΡΤ.

* Σταματά η έκδοση της «Ραδιοτηλεόρασης», με το προσωπικό να εντάσσεται στα πολυμέσα, τα οποία θα ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό και πόρους.

* Καταργούνται 15 από τους 20 πομπούς των μεσαίων. Διατηρούνται πέντε για εθνικούς λόγους.

* Οι περιφερειακοί ραδιοσταθμοί από 19 γίνονται εννέα, με στόχο τη δημιουργία ενιαίου περιφερειακού προγράμματος και έμφαση στα τοπικά χαρακτηριστικά.

* Η ΕΤ-3 αναβαθμίζεται σε κανάλι όλης της περιφέρειας με έμφαση σε πολιτισμό, ψυχαγωγία και αθλητισμό, ενώ οι τρεις ραδιοσταθμοί στη Θεσσαλονίκη συγχωνεύονται σε έναν.

* Καταργούνται το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο. Οι δραστηριότητές τους θα ενσωματωθούν στο Αρχείο-Μουσείο της ΕΡΤ, κάτι που θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

* Ολοκληρώνεται η καταγραφή και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της ΕΡΤ που θα γίνει μέσω του υπουργείου Οικονομικών. Θεωρείται σίγουρη η παραχώρηση του οικοπέδου στην Περαία Θεσσαλονίκης για αξιοποίηση.

* Θα παραχωρηθεί το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων στην ΕΡΤ στην Κατεχάκη (σήμερα στεγάζεται η ΕΤ-1) σε φορείς του Δημοσίου με συμβολικό αντίτιμο, ώστε να υπάρξει περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

* Επενδύσεις ύψους περίπου 48 εκατ. ευρώ έως και το 2014 κυρίως για την ψηφιακή μετάβαση. Εξοικονόμηση άνω των 8.000.000 ευρώ, λόγω καλύτερης διαχείρισης, αλλά και εξαιτίας των συγχωνεύσεων προγραμμάτων, της μείωσης προσωπικού (περίπου κατά 45%), λόγω συνταξιοδοτήσεων και περιορισμού των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου (υπάρχει πρόβλεψη για σημαντική μείωση συμβασιούχων εδώ και καιρό).

* Αναμένεται μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΡΤ, ώστε από το 2012 να είναι κερδοφόρα και να αποδίδει περισσότερους φόρους στο κράτος.

Παράλληλα, προβλέπεται η ενδυνάμωση του ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα της ΝΕΤ, της ERT World και του Πρίσμα+, για το οποίο σχεδιάζεται και συνεργασία με τα ιδιωτικά κανάλια. Επίσης, προτείνεται αναβάθμιση της «ΝΕΤ 105,8», του «Τρίτου Προγράμματος», του «Kosmos 96,3», και της ΕΡΑ Σπορ, η σύμπραξη του «Ράδιο Φιλία» με τον Δήμο Αθηναίων για τους ξενόγλωσσους ακροατές αλλά περιέργως δεν υπάρχουν πληροφορίες, σχετικά με το «Δεύτερο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ.

Θα συσταθεί ανεξάρτητη επιτροπή για να προτείνει τον τρόπο διοίκησης της ΕΡΤ από εδώ και στο εξής, ώστε να επιτευχθεί η μετατροπή της από κρατική σε δημόσια. Σχεδιασμοί υπάρχουν και για την καταβολή του 1,5% για παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, την αξιολόγηση των εργαζομένων, ενώ θα προβλέπονται πλέον πλαφόν για τις εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ.

enet

Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011) New Photo



Melancholia (2011) Poster



Trishna (2011) Teaser Trailer

Fast Five (2011) Bluray trailer

Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2012) Poster



Machine Gun Preacher (2011) Trailer

Καραγκιόζης και Χατζηαβάτης σε 3D animation

Ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης, οι δυο δημοφιλέστεροι ήρωες του Θεάτρου Σκιών, με ρίζες στην ανατολίτικη παράδοση, θα περάσουν από τον κόσμο των σκιών σε αυτόν του τρισδιάστατου σινεμά και των κινουμένων σχεδίων, σύμφωνα με τα σχέδια ενός Τούρκου σκηνοθέτη.

Η ταινία, με τίτλο «Η Επιστροφή του Καραγκιόζη και του Χατζηαβάτη» (Karagoz ve Hacivat Yeniden), θα σκηνοθετηθεί από τον Σινάν Χαλίκ, με τη βοήθεια του καραγκιοζοπαίχτη Μισιρλί Αχμέτ.

Οι δυο ήρωες θα έχουν στην ταινία τη μορφή καρτούν, αλλά η δράση τους θα τοποθετηθεί στον πραγματικό κόσμο, κι όχι σε ένα φανταστικό σύμπαν. Σύμφωνα με το σενάριο, οι δυο φίλοι θα περιπλανηθούν στην Προύσα, θα εργαστούν σε ένα τζαμί προκειμένου να βγάλουν κάποια χρήματα αλλά θα αναγκαστούν να φύγουν εσπευσμένα από την πόλη, μετά από έναν καβγά που έχουν με τον προϊστάμενο τους.

Κατόπιν, ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη, όπου μπλέκονται σε διάφορες αστείες περιπέτειες με κατοίκους της πόλης, μέχρι το ξεκαρδιστικό φινάλε της τρισδιάστατης ταινίας.

«Η αφορμή για την ταινία υπήρξε η επίσκεψη μου στο σχολείο της κόρης μου, όπου ανέβασαν μια παράσταση θεάτρου σκιών», τονίζει ο κ. Χαλίκ, προσθέτοντας πως «παρατήρησα πως τα παιδιά δεν διασκέδαζαν καθόλου με το θέαμα που έβλεπαν, οπότε σκέφτηκα πως θα έπρεπε κάποιος να κάνει τους δυο αυτούς δημοφιλείς ήρωες λίγο πιο σύγχρονους για τη νέα γενιά παιδιών».

Η ταινία, που θα βγει στις τούρκικες αίθουσες σε λίγο καιρό, χρειάστηκε έξι μήνες προετοιμασίας, αλλά μόλις μια εβδομάδα γυρισμάτων και για την ολοκλήρωσή της εργάστηκε μια ομάδα 28 ανθρώπων.

in.gr

Παρασκευή 19/08/2011 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Τσακ Νόρις: Walker Texas Ranger Star Περιπέτεια
22:00 Σα βροχή και σα χαλάζι ΕΤ1 Ελληνική ταινία
23:00 Άμλετ Σπορ+ Ξένη ταινία
00:00 Ο άγραφος νόμος της Δύσης Star Γουέστερν
00:10 Μανιφέστο Πρίσμα+ Ξένη ταινία
00:50 Έγκλημα στη Φλόριντα Σπορ+ Ξένη ταινία
01:45 Η Μεταμόρφωση (Wolfhound) Alter Θρίλερ
01:45 Σα βροχή και σα χαλάζι ΕΤ1 Ελληνική ταινία
02:45 Θάνατος στην πόλη των Αγγέλων Star Ξένη ταινία
03:45 Ξενή ταινία Alter Ξένη ταινία

Abduction (2011) New Poster



Underworld Awakening (2012) Teaser Trailer


Ridley Scott set to direct the new blade runner film !



Την καριέρα του σε... β' προβολή ξαναζεί ο Ρίντλεϊ Σκοτ. Αυτή την περίοδο βάζει τις τελευταίες πινελιές στον «Προμηθέα», μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας εμπνευσμένη από το Άλιεν που ο ίδιος είχε γυρίσει το 1979. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί για δεύτερη φορά τον κόσμο του Μπλέιντ Ράνερ.

Κατά τα φαινόμενα, η επιστροφή του στο σινεμά του φανταστικού -και στο παρελθόν του- τον αναζωογόνησε, καθώς φέρεται να συμφώνησε να αναλάβει τόσο την παραγωγή όσο και τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές. Εξάλλου, σενάριο ακόμη δεν υπάρχει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Μπλέιντ Ράνερ θα ακολουθήσει χρονικά τον "Προμηθέα", όπως και το πρωτότυπο είχε ακολουθήσει το Άλιεν.



The official press release:

LOS ANGELES, CA, AUGUST 18, 2011—Three-time Oscar-nominated director Ridley Scott is set to helm a follow up to his own ground-breaking 1982 science fiction classic “Blade Runner” for Warner Bros-based financing and production company Alcon Entertainment (“The Blind Side,” “The Book of Eli”).

Alcon co-founders and co-Chief Executive Officers Broderick Johnson and Andrew Kosove will produce with Bud Yorkin and Cynthia Sikes Yorkin, along with Ridley Scott. Frank Giustra and Tim Gamble, CEO’s of Thunderbird Films, will serve as executive producers.

The filmmakers have not yet revealed whether the theatrical project will be a prequel or sequel to the renowned original.

Alcon and Yorkin recently announced that they are partnering to produce “Blade Runner” theatrical sequels and prequels, in addition to all television and interactive productions.

The original film, which has been singled out as the greatest science-fiction film of all time by a majority of genre publications, was selected for preservation in the United States National Film Registry by the Library of Congress as being "culturally, historically, or aesthetically significant." The film was selected for preservation in the United States National Film Registry in 1993 and is frequently taught in university courses. In 2007, it was named the 2nd most visually influential film of all time by the Visual Effects Society.

State Kosove and Johnson: “It would be a gross understatement to say that we are elated Ridley Scott will shepherd this iconic story into a new, exciting direction. We are huge fans of Ridley’s and of the original ‘Blade Runner.’ This is once in a lifetime project for us.”

Scott is represented by David Wirtschafter at WME and David Nochinson at Ziffren Brittenham.

Released by Warner Bros. almost 30 years ago, "Blade Runner" was adapted by Hampton Fancher and David Peoples from Philip K. Dick's groundbreaking novel “Do Androids Dream of Electric Sheep?" and directed by Scott following his landmark “Alien.” The film was nominated for two Academy Awards (Best Visual Effects, and Best Art Direction). Following the filming of “Blade Runner,” the first of Philip K. Dick’s works to be adapted into a film, many other of Dick’s works were likewise adapted, including “Total Recall,” “A Scanner Darkly,” “Minority Report,” “Paycheck,” and the recent “The Adjustment Bureau,” among others.



The Killing Fields (2011) Poster



The Killing Fields (2011) Trailer


Johnny English Reborn (2011) Poster



Johnny English Reborn (2011) New Trailer