Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Place Beyond the Pines (2013) Trailer


4 Minutes of Action From G.I. Joe: Retaliation (2013)


Trance (2013) New Trailer


Star Trek Into Darkness (2013) New Poster


Iron Man 3 (2013) TV Spot


Fast & Furious 6 (2013) TV Spot


The New International Star Trek Into Darkness Trailer


Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία - Σάββατο 23/03/2013


Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 21/03/2013

Δεν κρατιέμαι / I’m so excited
Του Πέδρο Αλμοδόβαρ
Με τους Χαβιέρ Κάμαρα, Ούγκο Σίλβα, Αντόνιο ντε λα Τόρες, Αντόνιο Μπαντέρας, Πενέλοπε Κρουζ.
Κωμωδία / 2013 / Ισπανία



Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ κάνει κωμωδία ύστερα από είκοσι ολόκληρα χρόνια (η «Κίκα» ήταν η προηγούμενη, το 1993!) και εννοείται πως είμαστε ενθουσιασμένοι. Το «Δεν κρατιέμαι» μπορεί να μην ανταγωνίζεται την ενέργεια ή την αναρχία των πρώτων ταινιών του -δεν στέκεται στην κόψη όπως, ας πούμε, στις «Τρελές καλόγριες»-, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Ισπανός δεν παραμένει απρόβλεπτος. Κλείνεται μέσα σε ένα αεροπλάνο το οποίο αναγκάζεται να κάνει κύκλους πάνω από το Τολέδο μέχρι να βρεθεί ελεύθερος διάδρομος προσγείωσης και εστιάζει στο προσωπικό και τους επιβάτες της πρώτης θέσης, οι οποίοι για κάποιον λόγο δεν μπορούν να πουν ψέματα και αραδιάζουν όλα τα μυστικά τους στη φόρα. Ο Αλμοδόβαρ είναι απρόβλεπτος, όχι λόγω των πιπεράτων διαλόγων του, της queer αισθητικής ή της άνεσης με το σεξ - αυτά είναι δεδομένα. Η ανατροπή έχει να κάνει με τις προσδοκίες, καθώς η ιστορία ποτέ δεν παίρνει τη στροφή που φαντάζεσαι. Η ένταση κάνει και αυτή λίγους κύκλους και δεν έχει την ανοδική πορεία που θα περίμενε κανείς, αλλά είναι τόσο ζωηρές οι ερμηνείες του Χαβιέρ Κάμαρα, του Κάρλος Αρέθες και του Ραούλ Αρέβαλο στους ρόλους των φροντιστών, που σπρώχνουν τον ρυθμό της ταινίας με την ίδια ευκολία που κατεβάζουν τα σφηνάκια στην καμπίνα.

Ανεμος ψυχής / Just the wind
Του Μπένεντεκ Φλίγκαουφ
Με τους Καταλίν Τόλντι, Γκιόνγκι Λεντβάι
Δραματική / 2012 / Ουγγαρία



Μια υποδειγματική άσκηση πάνω στην ισορροπία ιστορίας, αισθητικής και ρυθμού, ο «Ανεμος ψυχής» του Μπένεντεκ Φλίγκαουφ βασίζεται στις πραγματικές ρατσιστικές εκτελέσεις Τσιγγάνων που έλαβαν πρόσφατα χώρα στην Ουγγαρία. Εισχωρώντας στη ζωή μιας οικογένειας που ζει σε κλοιό φόβου, αλλά και καθημερινού αγώνα για την επιβίωση, ο Φλίγκαουφ παραδίδει μια εμπεριστατωμένη, στιβαρή καταγγελία χωρίς να ανοιγοκλείσει ούτε στιγμή τα μάτια.

Μπιγκ Χιτ
Του Κάρολου Ζωναρά
Με τους Μελέτη Γεωργιάδη, Κάτια Ο’Γουόλις, Ευγενία Αποστόλου
Δραματική / 2012 / Ελλάδα



 Πολύ σοφή η απόφαση να γυριστεί σε ασπρόμαυρο η ταινία του Κάρολου Ζωνάρα (και πολύ ωραία η δουλειά του διευθυντή φωτογραφίας Διονύση Ευθυμιόπουλου). Προσδίδει κομψότητα και αναπληρώνει για τις όσες άλλες προχειρότητες σε αυτή τη -φτιαγμένη με μεγάλη αγάπη για το είδος του φιλμ νουάρ- ιστορία για έναν αστυνομικό ο οποίος μπλέκει όταν αποφασίζει να διερευνήσει εις βάθος την κατά τα φαινόμενα αυτοκτονία ενός συναδέλφου του.

Μαθήματα ζωής / Detachment
Του Τόνι Κέι
Με τους Εντριεν Μπρόντι, Κριστίνα Χέντρικς, Τζέιμς Κάαν, Μάρσια Γκέι Χάρντεν
Δραματική / 2011/ ΗΠΑ



Μην αφήσετε να σας επηρεάσει το γεγονός ότι ο Τόνι Κέι είχε σκηνοθετήσει κάποτε το «American History X». Τα «Μαθήματα ζωής» -η ιστορία ενός αναπληρωματικού καθηγητή ο οποίος αναλαμβάνει να διδάξει σε μια ζόρικη τάξη- έχουν μερικές δυνατές στιγμές, κυρίως γιατί ο Εντριεν Μπρόντι, μετά από καιρό, κάνει σοβαρή δουλειά. Αλλά ο Κέι προσπαθεί μάταια να εντυπωσιάσει με ανώφελα τρικ στο μοντάζ και τελικά πνίγει το όλο εγχείρημα στο μελόδραμα και τον διδακτισμό.

Ο Ρόμπερτ Μίτσαμ είναι νεκρός / Robert Mitchum is dead
Των Ολιβιέ Μπαμπινέ, Φρεντ Κιν
Με τους Ολιβιέ Γκουρμέ, Πάμπλο Νικομίντις, Μπακαρί Σανγκαρέ
Δραματική / 2010 / Γαλλία, Νορβηγία, Βέλγιο, Πολωνία



Ντεμέκ εκκεντρικό road movie για έναν αποτυχημένο ηθοποιό ο οποίος ταξιδεύει με τον μάνατζέρ του σε ένα φεστιβάλ στον Αρκτικό κύκλο για να συναντήσουν έναν γνωστό σκηνοθέτη. Αξιόπιστος όπως πάντα, ο Ολιβιέ Γκουρμέ.

Passion
Του Μπράιαν ντε Πάλμα
Με τους Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Νούμι Ραπάς, Πολ Αντερσον
Δραματική, 2012 / Γερμανία, Γαλλία.



 Η ιδέα της Ρέιτσελ ΜακΑνταμς και της Νούμι Ραπάς ως αιμοδιψείς, ανταγωνιστικές συνεργάτιδες με λεσβιακές συνευρέσεις ακούγεται υπέροχη, αλλά όλες οι εντυπώσεις από τη νέα ταινία του πάλαι ποτέ εξαιρετικού Μπράιαν ντε Πάλμα προϊδεάζουν για Αποστροφή παρά Επιστροφή.

Ο Ολυμπος έπεσε / Olympus has fallen
Του Αντουάν Φούκουα
Με τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Ααρον Εκχαρτ, Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ, Μόργκαν Φρίμαν
Περιπέτεια/ 2013/ ΗΠΑ

 Μπράβος παγιδεύεται στον Λευκό Οίκο εν μέσω τρομοκρατικής επίθεσης και προσπαθεί να σώσει τον πρόεδρο από τους απαγωγείς του.




Σκηνοθετώντας την κόλαση
Του Χρήστου Χουλιάρα. Ντοκιμαντέρ, 2011, Ελλάδα. 1 ώρα και 19 λεπτά
Ντοκιμαντέρ που διεισδύει στη ζωή, στο έργο και την κληρονομιά του αγαπημένου Ελληνα σκηνοθέτη Νίκου Νικολαΐδη, με μαρτυρίες φίλων, συνεργατών αλλά και συνεντεύξεις του ίδιου.

Νεοναζί - Το Ολοκαύτωμα της μνήμης
Του Στέλιου Κούλογλου. Ντοκιμαντέρ, 2013, Ελλάδα 

 Ντοκιμαντέρ για τους κατοίκους μιας πόλης οι οποίοι, παρόλο που ο τόπος τους είχε καταστραφεί στο παρελθόν από τους ναζί, ενδίδουν στην πλύση εγκεφάλου των νεοναζί.



protothema

Short Doc Takes a Look at Composing Movie Trailer Music


Oblivion (2013) Featurette


Game of Thrones Season 3 - Enemies Promo


Πέμπτη 21/03/2013 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Sherlock Holmes Star Ξένη ταινία
23:40 Η νύχτα των Στρατηγών Mega Ξένη ταινία
00:30 Ο παρατηρητής ΝΕΤ Ξένη ταινία