Προσεχώς

Προσεχώς


Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Zero Dark Thirty (2012) New Trailer

Iron Man 3 (2013) Poster


Έθνος - Σάββατο 27/10/2012


Skyfall (2012) New Full Trailer

Live-Action 'Halo 4' Trailer Produced by David Fincher

Holy Motors (2012) Trailer

Flight (2012) Movie Clip

Gameplay Trailer for BioShock Infinite

Iron Man 3 (2013) Teaser Trailer

Οι ελληνικές ταινίες του 5ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τις ελληνικές ταινίες που θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση. Συνολικά 14 ταινίες θα πραγματοποιήσουν πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στις επιμέρους ενότητες του 53ου ΦΚΘ - Διεθνές Διαγωνιστικό, Ελληνικές Ταινίες 2012, Ελληνικές Συμπαραγωγές και Ειδικές Προβολές.

Οι ταινίες ανά τμήμα στο οποίο φιλοξενούνται είναι οι εξής:

-Τα βραβεία του Διεθνούς Διαγωνιστικού θα διεκδικήσουν φέτος οι ταινίες Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού του Έκτορα Λυγίζου και Χαρά του Ηλία Γιαννακάκη.

-Ειδικές προβολές θα πραγματοποιήσουν στη Θεσσαλονίκη, η νέα ταινία του Νίκου Κούνδουρου με τίτλο Το πλοίο για την Παλαιστίνη, το φιλμ The Capsule της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, καθώς και η πρόσφατη δημιουργία του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης) με τίτλο Χιγκίτα.

-Πρεμιέρα θα πραγματοποιήσουν στο 53ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, οι ταινίες Συγχαρητήρια στους αισιόδοξους; της Κωνσταντίνας Βούλγαρη, Μπιγκ Χιτ του Κάρολου Ζωναρά, 11 συναντήσεις με τον πατέρα μου του Νίκου Κορνήλιου, Κίτρινη πόλη του Σάββα Κατιρτζίδη και Kame Koummando του Μανόλη Δαμιανάκη.

-Τέσσερις ελληνικές συμπαραγωγές θα κάνουν επίσης πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τις ταινίες Red City του Μάνου Τσίζεκ (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο), Loveless Zoritsa των Ράντοσλαβ Πάβκοβιτς και Χριστίνας Χατζηχαραλάμπους, (Ελλάδα, Σερβία, Κύπρος, Πολωνία), Papadopoulos & Sons του Μάρκου Μάρκου (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο) και Τηλεμάχεια/The Telemachy του Αλεξάντερ Νάλι (Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο).

-Εκτός από τις 14 ταινίες που θα πραγματοποιήσουν πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη, στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη της Αγοράς του 53ου Φεστιβάλ θα ενταχθούν 19 ελληνικές ταινίες, δίνοντας την ευκαιρία στους δημιουργούς τους να προωθήσουν το έργο τους και να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου. Πρόκειται για τις ταινίες Αίμα του Διαμαντή Καραναστάση, Tungsten του Γιώργου Γεωργόπουλου, Ελκυστική ψευδαίσθηση του Πέτρου Σεβαστίκογλου, Dogs, Cats & Rats του Αδριανού Γεωργαντά, Απρόσμενο πάθος του Μάκη Πειθή, Η επιστροφή του Λαζάρου του Αλέξανδρου Κωνσταντάρα, L του Μπάμπη Μακρίδη, Η φόνισσα ή «Η λογική γεννάει τέρατα» της Στέλλας Αρκέντη, Χίμαιρα του Κωνσταντίνου Νάνου, Sold out των Μιχάλη Γιαρίμουστα και Ελένης Κουζούκα, Χαιρετίσματα στην Ευρώπη ή Klain Main Puts του Νίκου Αλευρά, Μια νύχτα στην Αθήνα του Δημήτρη Αρβανίτη, Σενάρια ζωής του Γιάννη Μπακάλη, Οι εξωγήινοι του Ντίνου Θεοδοσίου, Ο ξένος του Γιώργου Αγαθονικιάδη, Φαιά Έλιξ του Δημήτρη Μάστορα, Wild and Precious του Μπιλ Μουσούλις, Η εξέγερση του Δεκέμβρη του Δημήτρη Βόρρη και Narcissus της Dovile Gasiunaite.

Tο σύνολο του ελληνικού προγράμματος χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων δράσεων του 53ου ΦΚΘ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013.

www.kathimerini.gr

Real News - Σάββατο 27/10/2012


Django Unchained (2013) Posters


Δευτέρα 22/10/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

13:00 Σχέδιο επίθεσης ΕΤ1 Ξένη ταινία
20:00 Γλέντι, λεφτά και αγάπη ΕΤ3 Ελληνική ταινία
21:00 Αλεξίσφαιροι ντετέκτιβ 3 Alpha Ξένη ταινία
22:00 Κατάχρηση εξουσίας Star Ξένη ταινία
00:00 Ραγισμενες ψυχές ΕΤ1 Ξένη ταινία
01:00 Προσωπική υπόθεση (α΄μεταδοση) ΝΕΤ Δράμα
02:30 Το κορίτσι του αποχαιρετισμού Star Αισθηματική κομεντί