Προσεχώς

Προσεχώς


Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

The Wolfman (2010)

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου ίδρυσαν οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη»

Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, αντίστοιχη με την Αμερικανική που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ, ίδρυσαν οι «Κινηματογραφιστές στην Ομίχλη», με αρμοδιότητα μεταξύ άλλων, όπως αναφέρεται στο καταστατικό της, και για ετήσια απονομή κινηματογραφικών βραβείων.

Μέχρι στιγμής και με ανοιχτή ακόμα τη λίστα συμμετοχής, τα ιδρυτικά μέλη ανέρχονται σε 108 σκηνοθέτες, σεναριογράφους , ηθοποιούς, παραγωγούς, τεχνικούς, κριτικούς κινηματογράφου, τον πρόεδρο του ΕΚΚ, Γ. Παπαλιό κ.ά.

Επίτιμα μέλη της Ακαδημίας είναι οι Κώστας Γαβράς, Νίκος Κούνδουρος, Μιχάλης Κακογιάννης και Ντίνος Κατσουρίδης.

Απαραίτητη προϋπόθεση, βάσει του καταστατικού είναι τα μέλη, δόκιμα και τακτικά, να είναι ενεργείς σκηνοθέτες με δύο ταινίες εκ των οποίων τουλάχιστον η μία να έχει προβληθεί είτε σε αίθουσα είτε σε Φεστιβάλ, τα τελευταία επτά χρόνια.

Η νεοσύστατη Ακαδημία, που είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, θα αναδείξει 9μελές ΔΣ, στις 21 Δεκεμβρίου, με πρόεδρο, δύο αντιπροέδρους, γενικό γραμματέα, ταμία και τέσσερα μέλη.

Κάθε Μάρτιο θα απονέμει τα βραβεία της, τα οποία δεν θα είναι χρηματικά. Η τελετή απονομής θα έχει δυνατότητα να πραγματοποιείται κάθε φορά και σε διαφορετική πόλη της Ελλάδας.

Τα μέλη θα ψηφίζουν με δικαίωμα μιας ψήφου ενώ χωριστά θα ψηφίζουν για την ταινία που θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στα Όσκαρ.

Η διαδικασία ψήφισης των ετήσιων βραβείων της Ακαδημίας θα γίνεται σε δύο φάσεις. Η προεπιλογή θα γίνεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου από το σύνολο των ταινιών που υποβλήθηκαν στην Ακαδημία και θα αναδεικνύονται οι 5 πρώτες σε ψήφους μυθοπλασίας και μικρού μήκους και οι 3 πρώτες σε ψήφους για τις υπόλοιπες κατηγορίες των βραβείων.


Σκοπός της Ακαδημίας είναι η «αξιοκρατία χωρίς κρατική παρέμβαση και χωρίς αποκλεισμούς, η εξασφάλιση της ελευθερίας της έκφρασης, η ανάδειξη και ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης στην Ελλάδα, η συνεχής φροντίδα για την βελτίωση του θεσμικού πλαισίου, τα κινηματογραφικά βραβεία και η εκπαίδευση των επαγγελματιών με επιμορφωτικά σεμινάρια».

Κατά την παρουσίαση του καταστατικού, οι Έλληνες κινηματογραφιστές τόνισαν ότι η Ακαδημία ιδρύθηκε ταχύτατα, μέσα σε τρεις μήνες επεξεργασίας, με την νομική σύμβουλο Χρ.Πηγάκη.

Το καταστατικό έχει αποσταλεί και στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Π. Γερουλάνο.

Newsroom ΔΟΛ

I’ll be gone by phresh.gr

I'll be gone from KORB on Vimeo.



http://phresh.gr

Clips From James Horner's Score for AVATAR

http://www.exlibris.ch/musik/OSTVARIOUS/Avatarthe_Score/PHO/8505-7567895761.aspx

The Book of Eli (2010) Poster

Έφτιαξαν το ελληνικό «Facebook»

Φιλοδοξούν να ενώσουν τους 18 εκατομμύρια Έλληνες, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Ίντερνετ. Δημιουργούν τη μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα στο Διαδίκτυο και θέλουν να φέρουν τους όπου Γης Έλληνες και φιλέλληνες σε επικοινωνία. Το ελληνικό… «Facebook» λέγεται «Χελένικ Σπέις», www.hellenicspace.com

Ο Ανδρέας Δημητριάδης και ο Ανδρέας Κοσμάτος είναι παιδιά Ελλήνων μεταναστών και είναι οι δημιουργοί του www.hellenicspace.com. Δουλεύουν στη Γερμανία με εξειδίκευση στο Ίντερνετ. Οι γονείς τους κατάγονται από την Κεντρική Μακεδονία και την Πελοπόννησο.

Οι συγγενείς τους διάσπαρτοι στον κόσμο. "Θέλαμε να επικοινωνήσουμε με τα ξαδέρφια μας στην Αυστραλία και με τον θείο μας στην Αμερική. Ήταν μια ολόκληρη διαδικασία για να συντονιστούμε και να επικοινωνούμε. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του "Hellenic Space", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Ανδρέας Δημητριάδης, από τους δημιουργούς του.

"Οι Έλληνες στην ξενιτιά πολλές φορές χρειαζόμαστε μια βοήθεια. Όπως, όταν ψάχναμε πληροφορίες για το Κτηματολόγιο. Κάποιοι αναζητούσαν ειδικούς γιατρούς στην Ελλάδα, άλλοι νοσοκομεία στο εξωτερικό. Μερικοί έψαχναν τους συγγενείς τους. Ήταν δύσκολο όμως να βρούμε τις πληροφορίες που χρειαζόμασταν. Έτσι σκεφτήκαμε να αξιοποιήσουμε τις γνώσεις μας ως επαγγελματίες στο Ίντερνετ και να δημιουργήσουμε μια κοινότητα Ελλήνων και φιλελλήνων για να επικοινωνούμε και να ανταλλάσσουμε πληροφορίες. Μια πλατφόρμα όπου επίσης θα υπάρχουν και όλες οι χρήσιμες ελληνικές ιστοσελίδες, για να μπορεί ο καθένας σε λίγα λεπτά να βρίσκει απαντήσεις στα ερωτήματά του. Αλλά και να ανταλλάσσουν εμπειρίες. Για παράδειγμα ένας που βίωσε την εμπειρία της εγγραφής σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού θα μπορεί από πρώτο χέρι να ενημερώσει όποιον ενδιαφέρεται", είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Ανδρέας Κοσμάτος.

Η ιδέα ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια. Πέρυσι το Νοέμβριο στο πρώτο συνέδριο των Ελλήνων της Ευρώπης, που έγινε στη Γερμανία από το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), παρουσιάστηκε επίσημα η ιστοσελίδα. Τον Απρίλιο του 2009 άρχισε και η κανονική του λειτουργία. Μέχρι σήμερα έχει περίπου 10.000 μέλη από περίπου 90 χώρες του κόσμου και κυρίως από τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ελλάδα.

"Στη λειτουργία του είναι παρόμοιο με αυτή στο Φέισμπουκ. Υπάρχουν τα προφίλ, ανταλλάσσουμε κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο, δημιουργούνται εξειδικευμένες κοινότητες και γίνονται συζητήσεις όπου συμμετέχουν Έλληνες από όλο τον κόσμο. Σε ένα ξεχωριστό χώρο μπορούν να συλλέγουν πληροφορίες και τίτλους ειδήσεων από άλλες ιστοσελίδες προκειμένου να έχουν καθημερινή ενημέρωση όπως ακριβώς την επιθυμούν", διευκρίνισε ο Ανδρέας Δημητριάδης.

"Στόχος μας είναι μέσα από το 'Hellenic Space' να μπορέσουμε να βοηθήσουμε να έρθουν σε επικοινωνία οι Έλληνες της διασποράς μαζί με τους Έλληνες στην πατρίδα. Διαπιστώσαμε όμως ότι είχαμε και πολλά μέλη που δήλωναν φιλέλληνες. Αυτό ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μας", είπε ο Ανδρέας Κοσμάτος.

Οικονομικά η όλη προσπάθεια ακόμη δεν έχει καμία υποστήριξη. "Δεν δημιουργήσαμε το 'Hellenic Space' για να κερδίσουμε χρήματα. Κάναμε μια επένδυση, βάλαμε τις γνώσεις μας και ακολουθούμε το πάθος μας. Και είναι πολύ όμορφο που βλέπουμε να έχει ανταπόκριση. Κάθε μέρα γινόμαστε περισσότεροι. Για όσο αντέχουμε, θα το συνεχίσουμε", δήλωσε ο Ανδρέας Δημητριάδης.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - Κυριακή 29/11/2009

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11/2009

ΤΑ ΝΕΑ - Σαββατο 28/11/2009



Paradox ( Mini tv series on BBC One )

Detective Inspector Rebecca Flint (Tamzin Outhwaite), is a detective in charge of a team that investigates crimes committed in the future.

Rogue images are transmitted into astrophysicist Dr Christian King's (Emun Elliott), laboratory, which seem to be of a major event that has not yet happened.

Flint and her team, Detective Sergeant Ben Holt (Mark Bonnar) and Detective Constable Callum Gada (Chiké Okonkwo), have 18 hours to prevent a tragedy.

Η πρεμιερα του 1ου απο τα 5 επεισοδια έγινε χτες.

http://en.wikipedia.org/wiki/Paradox_%28TV_series%29

The Lovely Bones (2009)

OUTPOST II: BLACK SUN



James McAvoy in Michael Hoffman's The Last Station Trailer

Τετάρτη 25/11/2009 - Ταινίες στην Ελληνική ΤV

21:00 The Matador Star Ξένη ταινία
21:10 Για όλα τα αληθινά κορίτσια Σινε+ Ξένη ταινία
22:00 Η επιστροφή Κανάλι της Βουλής Δράμα
23:00 Σαλαμ μπομπα Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:50 Πρώτη φορά Σινε+ Ελληνική ταινία
00:00 Kalifornia Star Ξένη ταινία
00:10 Μηδέν θετικό Σινε+ Ελληνική ταινία
00:40 Αποχαιρετώντας Σινε+ Ελληνική ταινία
01:00 Η Σόφια των κροκοδειλων Σινε+ Ξένη ταινία
02:15 Φονικό Βλέμμα Alter Μυστηρίου
02:40 Όλα για την αγάπη Σινε+ Αισθηματική
03:30 Ανορθόδοξη έλξη Star Δράμα
04:20 Dark horse Σινε+ Ξένη ταινία

Παρουσίαση της ζωφόρου του Παρθενώνα σε νέο δικτυακό τόπο

Η ζωφόρος του Παρθενώνα, ένα μοναδικό έργο τέχνης, παρουσιάζεται σε έναν νέο δικτυακό τόπο www.parthenonfrieze.gr , μια εφαρμογή, η οποία αναπτύχθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Απευθύνεται τόσο στους ειδικούς επιστήμονες όσο και στο ευρύτερο κοινό, ενώ διαθέτει και ψηφιακά παιχνίδια για παιδιά.

Η ψηφιακή αναπαράσταση της ζωφόρου του Παρθενώνα παρουσιάζει με εύληπτο και κατανοητό τρόπο, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, τη συνολική εικόνα ενός έργου μεγάλης αρχαιολογικής αξίας. Χαρακτηρίζεται, όμως, ταυτόχρονα και από επιστημονική τεκμηρίωση, γεγονός που την καθιστά απαραίτητο εργαλείο τόσο για τον αρχαιολόγο-μελετητή, που έχει τη δυνατότητα να διευρύνει τη σχετική έρευνα, όσο και για τον καθηγητή, που μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ως εκπαιδευτικό βοήθημα.

Στον δικτυακό τόπο της ζωφόρου έχουν συγκεντρωθεί και υπομνηματισθεί φωτογραφίες όλων των σωζόμενων λίθων της ζωφόρου των μουσείων Ακρόπολης, Βρετανικού και Λούβρου, οι οποίες έχουν συμπληρωθεί με τα σωζόμενα σχέδια του J.Carrey (1674) και του J. Stuart (1751), με σκοπό να δοθεί η κατά το δυνατόν πληρέστερη εικόνα του συνόλου.

Τι είναι η ζωφόρος του Παρθενώνα

Η ζωφόρος του Παρθενώνα είναι μια συνεχής ανάγλυφη παράσταση με μορφές, που περιέτρεχε το πάνω μέρος του κυρίως ναού, μέσα από την εξωτερική κιονοστοιχία του, και είχε συνολικό μήκος 160 μέτρα και ύψος περίπου ένα μέτρο. Το θέμα της ζωφόρου είναι η πομπή προς την Ακρόπολη κατά τα μεγάλα Παναθήναια, τη γιορτή προς τιμή της θεάς Αθηνάς.

H ζωφόρος αποτελείται από 115 λίθους. Στην πομπή εικονίζονται περίπου 378 ανθρώπινες και θεϊκές μορφές και περισσότερα από 200 ζώα, κυρίως άλογα. Ομάδες ιππέων και αρμάτων καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της ζωφόρου, ενώ ακολουθεί η πομπή της θυσίας, με τα ζώα και τις ομάδες ανδρών και γυναικών που φέρουν ιερά τελετουργικά σκεύη και προσφορές.

Στη μέση της ανατολικής πλευράς, πάνω από την είσοδο του ναού, εικονίζεται η παράδοση του πέπλου που αποτελούσε το αποκορύφωμα του πολυήμερου εορτασμού των Παναθηναίων. Αριστερά και δεξιά εικονίζονται καθιστοί οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου.

Από το σύνολο της ζωφόρου σήμερα σώζονται 50 μέτρα στο Μουσείο της Ακρόπολης, 80 μέτρα στο Βρετανικό Μουσείο, ένας λίθος στο Μουσείο του Λούβρου, ενώ άλλα τμήματα βρίσκονται σε μουσεία στο Παλέρμο, το Βατικανό, το Wurzburg, τη Βιέννη, το Μόναχο και την Κοπεγχάγη.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ