Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

HiTECH -Tεύχος Μαρτίου 2012

Έθνος - Σάββατο 10/03/2012

T3 - Τεύχος Μαρτίου 2012

Συγκρίνοντας τα iPads



Video Blog: Topher Grace's 85-Minute Cut of the 'Star Wars' Prequels

Video Blog: Topher Grace's 85-Minute STAR WARS Prequel from ColliderVideos on Vimeo.



Collider

Terra Nova May Travel to Netflix

Following Monday's announcement that Fox had cancelled "Terra Nova" after one season comes word that production company 20th Century Fox Television is in early talks with Netflix for the series to continue on the streaming service.

"While discussions are merely preliminary, the move could make sense for Netflix as it continues its push into original scripted programming with fare including 20th Television's Arrested Development, which the company resurrected in November," says The Live Feed.

"Terra Nova" averaged 7.5 million total viewers and 2.6 million in the adults 18-49 demographic for its 11-episode first season. The finale drew a 2.1 rating among adults 18-49 and an audience of 7.2 million.

The show, from executive producers Steven Spielberg, Peter Chernin, Renι Echevarria and Brannon Braga, followed an ordinary family, the Shannons, on a journey back in time to prehistoric Earth as part of an experiment to save mankind. It starred Stephen Lang, Jason O'Mara, Shelley Conn, Landon Liboiron, Naomi Scott and Alana Mansour.

comingsoon.net

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

John Carter 3D

Του Άντριου Στάντον. Φαντασίας, 2012, ΗΠΑ. 2 ώρες και 12 λεπτά. Με τους: Τέιλορ Κιτς, Λιν Κόλινς, Σαμάνθα Μόρτον, Γουίλεμ Νταφό.
Από τον σκηνοθέτη του «Ψάχνοντας το Νέμο» και του «Wall-E», Άντριου Στάντον, έρχεται μια live action ταινία φαντασίας, για έναν βετεράνο του εμφυλίου πολέμου της Αμερικής, ο οποίος ανακαλύπτει έναν εξωγήινο πλανήτη. Καταφέρνοντας να αποδράσει από την φυλή που βρίσκεται στην εξουσία, γνωρίζει μια κοπέλα, η οποία χρειάζεται τη βοήθειά του... Ω, Όμπι Ουάν Κενόμπι...





Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο / The snows of Kilimanjaro


Του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν. Δραματική κομεντί, 2011, Γαλλία. 1 ώρα και 30 λεπτά. Με τους: Αριάν Ασκαρίντ, Ζαν Πιερ Νταρουσέν, Ζεράρ Μεϊλάν

Σε αντίθεση με την εικόνα – και τη θερμοκρασία - στην οποία παραπέμπει ο εμπνευσμένος από ποίημα του Βίκτορ Ουγκό τίτλος της, η ταινία του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν είναι θερμότατη. Χρησιμοποιώντας, όπως συνήθως, τους αγαπημένους τους φίλους/ηθοποιούς, ο Γάλλος σκηνοθέτης στήνει μια ιστορία-φόρο τιμής στην καλοσύνη. Μετά τη συνταξιοδότηση του λιμενεργάτη-συνδικαλιστή Μισέλ, οι φίλοι και συγγενείς του κάνουν σε εκείνον και τη γυναίκα του δώρο χρήματα και εισιτήρια για ένα ταξίδι στην Αφρική. Μια νύχτα όμως δυο άντρες εισβάλλουν στο σπίτι τους και κλέβουν – γνωρίζοντας προφανώς την ύπαρξη των χρημάτων – το πολυπόθητο πακέτο.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Το σκηνικό αυτό αλλάζει τις ισορροπίες, αλλά και την αντίληψη που νόμιζαν ότι είχαν οι πρωταγωνιστές τόσο σε ιδεολογικό/φιλοσοφικό επίπεδο όσο και σε προσωπικό/υπαρξιακό. Αν και μάλλον ουτοπικό, το σενάριο έχει τέτοια πίστη στην δυνητικά αλτρουιστική φύση του ανθρώπου, που μεταμορφώνεται σε ένα τρυφερό, ελπιδοφόρο παραμύθι. Ένεση θετικής ενέργειας – καθόλου, μα καθόλου new age ευτυχώς.

Elena

Του Αντρέι Ζβιαγκίντσεφ. Δραματική, 2011, Ρωσία. 1 ώρα και 49 λεπτά. Με τους: Ναντέζντα Μαρκίνα, Αντρέι Σμιρνόφ, Αλεξέι Ρόζιν

Ο σκηνοθέτης της – προσωπικά υπερ-αγαπημένης μου – «Επιστροφής», Αντρέι Σβιάγκιντσεφ επανέρχεται με μια δεξιοτεχνικά εκτελεσμένη ταινία, η οποία κέρδισε το Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» των Κανών. Η Ελένα προέρχεται από την εργατική τάξη, αλλά ο δεύτερος γάμος της την έφερε δίπλα σε έναν πλούσιο, αν και άκρως ορθολογιστή άντρα. Με το νου της στραμμένο ως επί το πλείστον στο ντάντεμα του άνεργου, αχάριστου γιου της (από τον πρώτο της σύζυγο), η Ελένα θα βρεθεί μπροστά σε ένα τρομερό δίλημμα όταν συνειδητοποιεί πως ο άντρας της σκοπεύει να περάσει όλη του την περιουσία στην – αποξενωμένη έως πρότινος – κόρη του. Βουτώντας στα θολά νερά της ηθικής (το σχέδιο που σκέφτεται η Ελένα είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενο), ο Σβιαγκίντσεφ παραδίδει μια μελέτη τόσο γύρω από την πλάνη των κοινωνικών αντιλήψεων περί κρίσης και αίσθησης του δικαίου, όσο και πάνω στο συνδυασμό διαφορετικών κινηματογραφικών ειδών και τον έλεγχο της ατμόσφαιρας. Οι γραμμές είναι αδιόρατες (γιατί η μίξη είναι τόσο μεθοδικά υπολογισμένη), αλλά η αίσθηση είναι σαφής: ο φόβος και η απειλή κυριαρχούν στην «Elena», σαν σε καλοκουρδισμένο θρίλερ. Κι ο Σβιάγκιντσεφ, σαν ψυχρός εκτελεστής, δε δείχνει κανένα έλεος. Μπρρρρ...

Εκεί που χτυπά η καρδιά μου / This must be the place

Του Πάολο Σορεντίνο. Δραματική, 2011, Ιταλία/Γαλλία/Ιρλανδία. 1 ώρα και 58 λεπτά. Με τους: Σον Πεν, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Τζαντ Χερς
Παράξενο, ιδιότροπο, γλυκό και αμήχανο είναι το καινούριο έργο του Πάολο Σορεντίνο («Il Divo»). Όπως δηλαδή και ο πρωταγωνιστής του, Σον Πεν, ο οποίος παραδίδει την πιο ακατανόητη ερμηνεία της καριέρας του στο ρόλο του Σαϊάν, ενός «συνταξιοδοτημένου» goth ροκ σταρ – ενός ενήλικα-παιδιού που φορά ακόμα το κουστούμι του Ρόμπερτ Σμιθ, μιλά σαν ποντικάκι, μένει στο Δουβλίνο και κουβαλά το βαλιτσάκι του όπου κι αν πηγαίνει. Όταν μαθαίνει πως ο πατέρας του είναι ετοιμοθάνατος πηγαίνει στην Αμερική – αρκετά αργά για να του μιλήσει, αλλά εγκαίρως ώστε να προλάβει να βρει εκ μέρους του τον Ναζί βασανιστή του. Επειδή ο Σορεντίνο είναι μεγάλος σκηνοθέτης, καταφέρνει ακόμα και με ένα ατσούμπαλο σενάριο που συνοχή δεν έχει, να δημιουργήσει σκηνές ανθρώπινες και ζεστές. Η τριβή που δημιουργείται όμως από την υπερ-προσπάθεια για εκκεντρικότητα, το αναποφάσιστο μεταξύ ανίας ή κατάθλιψης σούρσιμο του πρωταγωνιστή και την αδύναμη κατασκευή - και την πολύ χλιαρή κλιμάκωση - της «εκδικητικής» υπόθεσης, δυστυχώς δε δημιουργεί σπίθες, αλλά βραχυκύκλωμα. Ο αποπροσανατολισμός είναι διάχυτος και αισθητός – να’ναι καλά τα κάμεο από την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, τον Ντέιβιντ Μπερν και τον Τζαντ Χερς. Κρίμα.

Ο διάβολος μέσα της / The Devil Inside

Του Ουίλιαμ Μπρεντ Μπελ. Τρόμου, 2012, ΗΠΑ. 1 ώρα και 23 λεπτά. Με τους: Φερνάντα Αντράντε, Σάιμον Κουόρτερμαν, Ίβαν Χέλμουτ
Μια γυναίκα προσπαθεί να διαλευκάνει το τι συνέβη στη μητέρα της, η οποία υποτίθεται ότι σκότωσε τρεις ανθρώπους είκοσι χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια του εξορκισμού της.

Μυστηριώδης εξαφάνιση / Gone

Του Έιτορ Ντάλια. Θρίλερ, 2012, ΗΠΑ. 1 ώρα και 34 λεπτά. Με τους: Αμάντα Σέιφριντ, Γουές Μπέντλι, Ντάνιελ Σαντζάτα.
Η «αγγελική» Αμάντα Σέιφριντ πρωταγωνιστεί σε θρίλερ, υποδυόμενη μια κοπέλα, η οποία προσπαθεί να βρει τον άντρα που απήγαγε την αδερφή της, πιστεύοντας πως πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο από τον οποίο είχε καταφέρει να ξεφύγει η ίδια μερικά χρόνια πριν.


14o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης


Με ένα από τα καλύτερα προγράμματα των τελευταίων χρόνων επιστρέφει το 14o Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα (9-18 Μαρτίου). Με αφιερώματα στον Ισραηλινό - και πολέμιο της πολιτικής της χώρας του - Εγιάλ Σιβάν και τον Έλληνα Άγγελο Αμπάζογλου, spotlights στα Δανέζικα και τα Βαλκανικά ντοκιμαντέρ, masterclass από τον πολυβραβευμένο, εξαιρετικό Μίχαελ Γκλαβόγκερ, την καλύτερη σοδειά από τα ξένα και ελληνικά ντοκιμαντέρ της χρονιάς, πάρτι, εκθέσεις και άλλα πάρα πολλά, το 14ο ΦΝΘ υπόσχεται ένα δυνατό δεκαήμερο γεμάτο εικόνες, απόψεις, διάλογο, ενημέρωση και... αφορμή για βόλτες στο λιμάνι και τα στενά της Θεσσαλονίκης. Για τις λοιπές, πολλές λεπτομέρειες: www.filmfestival.gr Τζ. Α.

Σινεμά από τη Σερβία

Μετά την Αφρικανική εβδομάδα, την επιστημονική φαντασία και τα animation, ήρθε η σειρά της Σερβίας να αποσπάσει για μερικές μέρες την προσοχή του κοινού. Ταινίες της σύγχρονης σερβικής παραγωγής, από τα τελευταία δέκα χρόνια συγκεκριμένα, παρουσιάζει η 1η Εβδομάδα Σύγχρονου Σερβικού Κινηματογράφου (8-14/3, Ταινιοθήκη της Ελλάδας), με ένα πρόγραμμα που απαρτίζεται από 13 ταινίες μυθοπλασίας και 2 ντοκιμαντέρ. Πρέπει να σημειωθεί η σημαντική πληροφορία πως πολλοί από τους σκηνοθέτες και τους συντελεστές θα είναι παρόντες στην Αθήνα για να προλογίσουν τις ταινίες τους και να συνομιλήσουν με το κοινό – μεταξύ άλλων, θα παρευρεθούν οι Γκόραν Πασκάλιεβιτς, Ντάρκο Μπάιτς και Μιριάνα Καράνοβιτς. Ταινία έναρξης θα είναι το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Ο μπαμπάς λείπει σε ταξίδι για δουλειές». Για το πρόγραμμα και άλλες πληροφορίες: www.tainiothiki.gr

protothema

Veep (2012) TV Series Promo Poster

Diaz (2012) Poster

What to Expect When You're Expecting (2012) New Poster

H Deutsche Telekom σπάει το ρεκόρ ταχύτητας στη μετάδοση δεδομένων

O γερμανικός γίγαντας των τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom ανακοίνωσε ότι πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο ρυθμό διαμεταγωγής δεδομένων σε πραγματικές συνθήκες -ένα επίτευγμα που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την επιτάχυνση ολόκληρου του Διαδικτύου. Ερευνητές της εταιρείες πέτυχαν ταχύτητα 400 Gigabit/sec, αρκετή για την μετάδοση 77 CD μουσικής σε ένα μόλις δευτερόλεπτο.

Όπως εξηγεί ανακοίνωση της DT, το πείραμα πραγματοποιήθηκε στέλνοντας πακέτα δεδομένων από το Βερολίνο στο Ανόβερο και πίσω στο Βερολίνο, μια συνολική απόσταση 734 δεδομένων. Τα δεδομένα διοχετεύθηκαν σε ένα και μόνο κανάλι (μήκος κύματος) μιας μεμονωμένη οπτικής ίνας, η οποία έχει πάχος μικρότερο από μια ανθρώπινη τρίχα.

Δεδομένου ότι κάθε οπτική ίνα προσφέρει μέχρι και 48 κανάλια, η νέα τεχνολογία επιτρέπει ταχύτητες έως και 24,6 Gbps -αυτό θα επέτρεπε τη μετάδοση 3.696 CD μουσικής το δευτερόλεπτο.

Η μέγιστη ονομαστική ταχύτητα που έδωσε το πείραμα ήταν 523Gbps, ωστόσο ένα μέρος αυτού του εύρους ζώνης χρησιμοποιήθηκε για τη διόρθωση λαθών στα σήματα.

Το πείραμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την γαλλική Alcatel-Lucent.

Όπως επισημαίνει η DT, η αύξηση της ταχύτητας των οπτικών ινών θα επέτρεπε την επιτάχυνση του Διαδικτύου χωρίς την ανάγκη εγκατάσταση νέων καλωδίων και υποδομών.

Μέχρι σήμερα, το παγκόσμιο ρεκόρ μετάδοσης δεδομένων σε πραγματικές συνθήκες ήταν 186 Gbps. Είχε ανακοινωθεί το Δεκέμβριο του 2011 από ευρω-αμερικανική ερευνητική κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει μεταξύ άλλων το CERN.

Newsroom ΔΟΛ

The New iPad


Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν σε όλα, εκτός από το όνομα: το νέο iPad ονομάζεται απλά «το νέο iPad», και όχι «iPad 3» ή «iPad HD».

Η νέα έκδοση της ταμπλέτας που παρουσίασε η Apple είναι εξοπλισμένη με νέα οθόνη και τετραπύρηνο επεργαστή.

Ακόμα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι λανσάρει το αναβαθμισμένο Apple TV, το οποίο προσφέρει πλέον εικόνα υψηλής ανάλυσης.

Τα χαρακτηριστικά της νέας ταμπλέτας

  • Η διαγώνιος της οθόνης παραμένει ίδια με αυτή του iPad 2.
  • Το πάχος της συσκευής έχει αυξηθεί ελαφρά από τα 8,8 χιλιοστά στα 9,4 χιλιοστά. Το ίδιο και το βάρος, από τα 590 γραμμάρια στα 640.
  • O διπύρηνος επεξεργαστής Α5 αντικαθίσταται με τον τετραπύρηνο Α5Χ
  • H νέα οθόνη φτάνει την πυκνότητα των οθονών Retina του iPhone: Προσφέρει ανάλυση 2.048x1.536 εικονοστοιχείων, ή 264 εικονοστοιχεία ανά ίντσα.
  • Ο συνδυασμός της οθόνης και του επεξεργαστή καθιστά την ταμπλέτα ιδανική για παιχνίδια, λέει η Apple.
  • Η κάμερα στην οπίσθια όψη αναβαθμίστηκε ώστε να εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες της νέας οθόνης. Προσφέρει πλέον ανάλυση 5 Mpixel και βιντεοσκοπεί σε υψηλή ανάλυση 1080p.
  • Ακόμα, η νέα ταμπλέτα υποστηρίζει δίκτυα τέταρτης γενιάς LTE. Στις ΗΠΑ, θα διατίθεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις για τα δίκτυα των εταιρειών AT&T και Verizon.
  • Η μπαταρία έχει την ίδια διάρκεια, περίπου δέκα ώρες, πέφτει όμως στις περίπου εννέα ώρες στα δίκτυα 4G.
  • Το νέο iPad μπορεί πλέον να λειτουργεί ως προσωπικό hotspot για ασύρματα δίκτυα.

Οι τιμές του iPad τρίτης γενιάς διατηρούνται στα ίδια επίπεδα με του προηγούμενου μοντέλου, από 499 έως 829 δολάρια στις ΗΠΑ, ανάλογα με τη μνήμη και τις δυνατότητες δικτύωσης.


16 32 64 gb

wifi 499 - 599 - 699 $

wifi+4g 629 - 729 - 829 $


Το iPad 2 παραμένει στην αγορά αλλά σε μειωμένες τιμές, από τα 399 δολάρια.

H νέα ταμπλέτα θα αρχίσει να πωλείται από τις 16 Μαρτίου σε ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, Αυστραλία και Ιαπωνία.

Στην παρουσίαση που πραγματοποίησε η Apple στο Σαν Φρανσίσκο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ έδωσε έμφαση στις εφαρμογές που προσφέρει αποκλειστικά το iPad και όχι οι «περισσότερες από 100 άλλες ταμπλέτες» που παρουσιάστηκαν πέρυσι.


Ο Κουκ έδειξε και μια ταμπλέτα Samsung Android, σχολιάζοντας ότι μοιάζει με «smartphone σε μεγέθυνση».

Το αφεντικό της Apple παρουσίασε επίσης το αναβαθμισμένο Apple TV, ένα ασύρματο περιφερειακό που συνδέει τις συσκευές της εταιρείας στην τηλεόραση.

Το Apple TV προσφέρει πλέον υψηλή ανάλυση στα 1080p και υποστηρίζει διαδικτυακές υπηρεσίες όπως το YouTube, το Netflix, το Vimeo και το Flickr.

Η τιμή παραμένει η ίδια στα 99 δολάρια.

O Κουκ ανακοίνωσε επίσης ότι το λειτουργικό σύστημα iOS 5.1 για το iPad, το iPhone και το iPod γίνεται άμεσα διαθέσιμο.

Η νέα έκδοση προσφέρει μεταξύ άλλων τη λειτουργία φωνητικών εντολών και αναζήτησης Siri στην ιαπωνική γλώσσα.

in.gr


Πέμπτη 08/03/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Η κατάρα του χρυσού λουλουδιού Star Ξένη ταινία
23:00 Ο ήσυχος αμερικανός Σπορ+ Δράμα
23:00 Μαμφορντ Πρίσμα+ Ξένη ταινία
23:00 Μικροφίλμ: οι TAINIEΣ ΕΤ1 Ξένη ταινία
00:40 Στην πηγή του έρωτα Σπορ+ Ξένη ταινία
01:00 Μοιραίο πάθος ΝΕΤ Ξένη ταινία
02:15 Η μανία της Φύσης: χιονοστιβάδα Star Περιπέτεια
04:00 JACKASS 2 Star Κωμωδία