Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Έθνος - Σάββατο 30/06/2012


Ο James Cameron θα σκηνοθετήσει τρία Avatar sequels.

Η Sigourney Weaver αποκάλυψε πως τα γυρίσματα του πρώτου sequel θα αρχίσουν το φθινόπωρο και πως η ίδια θα πρωταγωνιστήσει και στα τρία. Τι και αν στο τέλος της πρώτης ταινίας ο χαρακτήρας της πέθανε; Ο Cameron δεν κολλάει σε τέτοιες μικρές και ασήμαντες λεπτομέρειες.

Η Sigourney είπε πως "ο Jim μου εξήγησε πως κανείς δεν πεθαίνει πραγματικά στην επιστημονική φαντασία".

Συνηθισμένη η Sigourney από "νεκραναστάσεις".

Ο ίδιος ο Cameron είπε στους New York Times, πως είναι πολύ πιθανό να σκηνοθετεί μόνο ταινίες Avatar μέχρι το τέλος της καριέρας του.

Συγκεκριμένα είπε πως "δεν πρόκειται να είμαι παραγωγός σε ταινίες άλλων ανθρώπων. Δεν ενδιαφέρομαι να μελετήσω σενάρια. Πιστεύω ότι στον κόσμο του Avatar, μπορώ να εκφράσω αυτά που θέλω και που πιστεύω πως πρέπει να ειπωθούν."

Deep (2012) Teaser Trailer

Trailer for fan film ROBOTECH: VALKYRIE PROJECT

El Bosc (2012) Teaser Trailer

THE BODY (EL CUERPO) (2012) Trailer

Epic (2013) Trailer

Looper (2012) Trailer

The Tall Man (2012) Poster


Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 28/06/2012

Rock of ages
Του Ανταμ Σάνκμαν
Με τους Τομ Κρουζ, Αλεκ Μπόλντγουιν, Κάθριν Ζίτα-Τζόουνς, Μόλιν Ακερμαν, Τζουλιάν Χόου, Ντιέγκο Μπονέτα
Μιούζικαλ/ 2012/ ΗΠΑ


Δεν είμαι φαν των μιούζικαλ. Πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, με κουράζουν. Δεν θα σας πω ότι το «Rock of ages» αποτελεί κι αυτό εξαίρεση, ούτε ότι είναι μια εξαιρετική ταινία όπως το «All that jazz». Δεν είναι καν καλή ταινία συνολικά: έχει σοβαρά προβλήματα στο μοντάζ, μια αδιάφορη πρωταγωνίστρια και ασυμμάζευτο σενάριο. Ξεχωρίζει όμως γιατί τα περισσότερα νούμερα είναι ξεσηκωτικά μέσα στην 80s νοσταλγία τους, με όλο το κιτς, τα μαλλιά, τα ρούχα, την υστερία, την αφέλεια.

Κάπου εκεί υπάρχει και η συντηρητική γυναίκα του δημάρχου, που κάνει εκστρατεία εναντίον της σατανικής ροκ (η Κάθριν Ζίτα-Τζόουνς δεν πρέπει ποτέ να σταματήσει να χορεύει...), ο αιώνιος ροκάς-ιδιοκτήτης του Bourbon Room που φιλοξενεί τις συναυλίες (ο Αλεκ Μπόλντγουιν, αστείος χωρίς να χρειαστεί καν να μιλήσει) και ο υπέρτατος σταρ Στέισι Τζαξ: ο Τομ Κρουζ είναι κι αυτός ένας σταρ και ξέρει ακριβώς τι να μεταφέρει στον ρόλο του καμένου, φευγάτου Στέισι, εμπλουτίζοντας τον χαρακτήρα με τις σωστές στάσεις, παύσεις και λορδώσεις τύπου Αξελ Ρόουζ/Μπον Τζόβι. Εχει και την καλύτερη σκηνή μαζί με την -αγαπημένη μου κωμική κούκλα- Μόλιν Ακερμαν που αποδίδουν ξεκαρδιστικά το «I want to know what love is». Και για να κλείσω, ταινιάρα μπορεί να μην είναι, αλλά το «Rock of Ages» προσφέρει ό,τι και η ροκ εκείνης της εποχής: fun, fun, fun.

Ούτε στον εχθρό μου! / Mon pire cauchemar
Της Αν Φοντέν.
Με τους Ιζαμπέλ Ιπέρ, Μπενουά Πελβούρ, Αντρέ Ντισολιέ
Κομεντί/ 2011/ Γαλλία-Βέλγιο
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ σε χαριτωμένο-κωμικό ρόλο είναι μια εικόνα ακόμα πιο τρομαχτική απ’ αυτήν στην οποία την έχουμε συνηθίσει στις δραματικές ταινίες της. Εδώ, σε μια κομεντί για δυο διαφορετικούς ανθρώπους που κάποια στιγμή ερωτεύονται, η Αν Φοντέν την τοποθετεί απέναντι στον μόνιμο συνεργάτη της και σαφώς πιο άνετο Μπενουά Πελβούρ. Η Ιπέρ είναι η στριφνή, κρύα επαγγελματίας και ο Πελβούρ ο άξεστος απολίτιστος άνεργος που θα της φέρει τη ζωή πάνω κάτω. Δε βοηθά καθόλου το σαχλό, επίσης κρύο και άκρως γαλλικό χιουμοράκι, ούτε η χλιαρή κατεύθυνση από τη Φοντέν, η οποία έχει να κάνει ταινία με νεύρο από το «Ανάμεσα στα χέρια του» το 2005.

Στα όρια / Rampart
Του Ορεν Μούβερμαν
Με τους Γούντι Χάρελσον, Ρόμπιν Ράιτ Πεν, Σίνθια Νίξον, Αν Ες.
Δραματική/ 2011/ ΗΠΑ
Εξαιρετικά επιτηδευμένη δραματική περιπέτεια για έναν αστυνομικό που έχει πάρει την κατιούσα και παλεύει να σώσει την καριέρα και τις σχέσεις με την οικογένειά του, κατορθώνοντας κάθε φορά να τα κάνει όλα ακόμα χειρότερα. Ο σκηνοθέτης Ορεν Μούβερμαν χρησιμοποιεί εξεζητημένα πλάνα υποκύπτοντας στην αγάπη του για το «24» και τις «ψαγμένες» λήψεις του ηδονοβλεψία πίσω από πόρτες και τζάμια. Το μόνο που καταφέρνει είναι να μας απομακρύνει ακόμα περισσότερο από τον Γούντι Χάρελσον και το δράμα του, κι είναι κρίμα γιατί ο άμοιρος πραγματικά δίνει μια πολύ σωστή ερμηνεία.

Medianeras
Του Γκουστάβο Ταρέτο.
Με τους Χαβιέρ Ντρόλας, Πιλάρ Λόπες ντε Αγιάλα
Κομεντί/ 2011/ Αργεντινή-Ισπανία-Γερμανία
Η αργεντίνικη εκδοχή της ανεξάρτητης κομεντί δυστυχώς κάνει υπερ-προσπάθεια να περάσει στο πάνθεον των hip ταινιών και σε κάνει να ρολάρεις ανάποδα τα μάτια σου με αγανάκτηση από τα πρώτα λεπτά. Αγόρι και κορίτσι ζουν σε απέναντι πολυκατοικίες, ο καθένας κάνει την τραυματισμένη, καθημερινή ζωή του, χωρίς όμως να έχουν προσέξει ο ένας τον άλλον. Βάλτε και μια φλύαρη αφήγηση με εκνευριστικά προσεχτικά επιλεγμένες λέξεις, μελαγχολία και ανία στο πρόσωπο των πρωταγωνιστών, το Μπουένος Αϊρες (ευτυχώς υπάρχει κι αυτό) στο φόντο - και αυτό είναι... Τίποτα λιγότερο ή περισσότερο!



Επανεκδόσεις
The Philadelphia Story
Του Τζορτζ Κιούκορ
Με τους Κάθριν Χέπμπορν, Κάρι Γκραντ, Τζίμι Στιούαρτ
Ρομαντική κωμωδία/ 1940/ ΗΠΑ. 1 ώρα και 52 λεπτά.
Η αγαπημένη μου ρομαντική κωμωδία. Δεν χρειάζεσαι και πολλά περισσότερα από την Κάθριν Χέπμπορν ανάμεσα στον Κάρι Γκραντ και τον Τζίμι Στιούαρτ και την αναμονή ενός γάμου που ξέρεις ότι δεν πρόκειται ποτέ να έχει ομαλή έκβαση, και τη Χέπμπορν να λέει ότι δεν θέλει να τη λατρεύουν αλλά να την αγαπάνε, και τον Γκραντ γοητευτικό όσο ποτέ και τον Στιούαρτ αστείο όσο ποτέ. Παράδεισος.

Το ακρωτήρι του φόβου / Cape Fear
Του Τζ. Λι Τόμσον
Με τους Γκρέγκορι Πεκ, Ρόμπερτ Μίτσαμ
Θρίλερ/ 1962/ ΗΠΑ
Πριν από τον Ρόμπερτ ντε Νίρο και τον Νικ Νόλτε, υπήρξαν οι Ρόμπερτ Μίτσαμ και Γκρέγκορι Πεκ στο κλειστοφοβικό θρίλερ του Τζ. Λι Τόμσον. Ατμοσφαιρικό κι ανατριχιαστικό και με την ασπρόμαυρη φωτογραφία, ακόμα πιο σκοτεινό, το «παλιό» «Ακρωτήρι του φόβου» μπορεί να έχει παλιώσει στην ταχύτητα της εξέλιξης, αλλά όχι και στη φοβέρα.

Αντίο βασίλισσα / Farewell my queen
Του Μπενουά Ζακό
Με τους Νταϊάν Κρούγκερ, Λεά Σεϊντού, Βιρζινί Λεντουαγιέν, Ζαβιέ Μποβουά
Δραματική/ 2012/ Γαλλία-Ισπανία
Επίσημη ταινία έναρξης του 62ου Φεστιβάλ Βερολίνου. Η ιστορία της Μαρίας Αντουανέτας ξαναϊδωμένη μέσα από τη σχέση της με μια νεαρή αναγνώστρια της αυλής της, η οποία αρνείται να εγκαταλείψει τη βασίλισσά της καθώς πλησιάζει η Γαλλική Επανάσταση.

Need for Speed τώρα και σε ταινία!

Μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές παιχνιδιών το Need for Speed θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη.

Όπως ανακοίνωσε η DreamWorks Studios το παιχνίδι με τους εκατομμύρια gamers ανά τον κόσμο θα κυκλοφορήσει στη μεγάλη οθόνη το 2014.

Πρόκειται για άλλη μια ταινία με γρήγορα αυτοκίνητα και όμορφες γυναίκες που
ίσως να θυμίζει λίγο τη σειρά fust and furius.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2013 ώστε η ταινία να είναι έτοιμη ένα χρόνο μετά. Το "Need for Speed" είναι μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές παιχνιδιών racing και από την κυκλοφορία του πρώτου παιχνιδιού το 1994 έχουν πουληθεί 140 εκατομμύρια κομμάτια στον κόσμο, με συνολικά κέρδη 4 δισ. δολάρια.

Οι θαυμαστές του παιχνιδιού ευελπιστούν ότι οι εξωφρενικές σκηνές δράσης και τα πανέμορφα μοντέλα που κάνουν τους άντρες να παθαίνουν καρδιακό, θα είναι μέρος της ταινίας. Επίσης τα super αυτοκίνητα με τα ατελείωτα γκάζια στις πιο περίεργες διαδρομές που κόβουν την ανάσα θα είναι το εισιτήριο για την επιτυχία της ταινίας.

Logos for Avengers, Thor, Captain America and Iron Man Sequels


Starship Troopers Reboot to be Less Violent?

Though it might seem sacrilegious to many to even make a Starship Troopers reboot, this might really get your blood boiling. According to the producer, they are aiming for a less violent take on the story.

In an interview with Empire, Toby Jaffe said: "The more expensive a film is, the harder it is now to make it that violent. With Recall in particular, we made a conscious choice to keep it tonally closer to something like Minority Report. It gives the studio, and us as producers, the opportunity to reintroduce it in a new way."

What is cool, however, is that Jaffe menionts the "jump suits" featured in Robert Heinlein's book: "Working in a visual-effects renaissance as we are, we have the ability to do so much more now. We can do the Jump Suits [armoured exoskeletons from Heinlein's novel], for example, which I don't think they could have done before."

No word on a release date or director but Thor and X-Men: First Class screenwriters Ashley Edward Miller and Zack Stentz have written the script.

comingsoon.net

Prometheus Offers a New Video and Teases SDCC Recruitment

http://www.projectprometheus.com/sdcc/

Total Recall (2012) New Trailer

Dead Souls (2012) Poster


The Sessions (2012) Poster


Sparkle (2012) Poster


Πέμπτη 28/06/2012 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Νταντά υψηλής κοινωνίας Star Ξένη ταινία
00:30 Φόρτρες 2 Mega Ξένη ταινία
01:00 Εκείνοι (α΄ μετάδοση) ΝΕΤ Θρίλερ
01:15 Η δίψα ΕΤ1 Θρίλερ
02:15 Kalifornia Star Θρίλερ