Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ακάθεκτοι οι «Αθικτοι» -Χιλιάδες οι θεατές που σχημάτισαν ουρές για την γαλλική ταινία

Χιλιάδες θεατές στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη σχημάτισαν ουρές το περασμένο Σαββατοκύριακο για να παρακολουθήσουν τη γαλλική ταινία «Οι άθικτοι» («L'intouchables») των Ερίκ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς.

Για την ακρίβεια, ο αριθμός των 16.718 εισιτηρίων που έχει «κόψει» η ταινία μέσα σε τέσσερις μόλις ημέρες προβολής (άνοιξε την περασμένη Πέμπτη 29 Μαρτίου) ξεπέρασε κάθε προσδοκία για την ελληνική αγορά.

Το φιλμ άνοιξε σε 13 αίθουσες. Στις 11 της Αθήνας έκοψε 14.362 εισιτήρια, στις δύο της Θεσσαλονίκης 2.356 εισιτήρια. Ολα δείχνουν λοιπόν ότι μετά την καταπληκτική εισπρακτική επιτυχία της ταινίας στην Ευρώπη, με 30 εκατομμύρια εισιτήρια μέχρι στιγμής, οι «Αθικτοι» κατακτούν και το ελληνικό κοινό, το οποίο γοητεύτηκε από τη γνήσια ιστορία φιλίας που πραγματεύεται: μεταξύ του πλούσιου εκατομμυριούχου τετραπληγικού Φιλίπ (Φρανσουά Κλιζέ) και του γεμάτου αισιοδοξία και χαρά για τη ζωή μετανάστη Ντρις (Ομάρ Σι), ο οποίος παρ' ότι προέρχεται από τις φτωχές συνοικίες του Παρισιού γίνεται το δεξί χέρι του πρώτου. Θυμίζουμε ότι το σενάριο της ταινίας είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα ανάμεσα στον δισεκατομμυριούχο Φίλιπ Πότζο ντι Μπόρτζο και τον βοηθό του Αμπντέλ.

Σύμφωνα με τους έλληνες αιθουσάρχες, το γέλιο, η συγκίνηση, η ανθρωπιά, οι έξυπνοι διάλογοι, το χαμόγελο και οι ανατροπές είναι μερικά από τα στοιχεία που επισημαίνουν οι θεατές όταν βγαίνουν από την αίθουσα. Πολλοί μάλιστα δήλωσαν ότι θέλουν να ξαναδούν σύντομα την ταινία που αποδεικνύεται η επιτυχία της εποχής!

Δείτε κριτική των «Αθίκτων»

Ο Τζέιμς Μποντ ανοίγει τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

Ο Τζέιμς Μποντ γυρίζει ταινία με τη βασίλισσα της Αγγλίας και προσγειώνεται με αλεξίπτωτο στο κέντρο του Ολυμπιακού Σταδίου του Λονδίνου;

Η ηλεκτρονική έκδοση της Sun που αναφέρθηκε πρώτη στη μικρού μήκους ταινία «Arrival» με πρωταγωνιστές τον Ντάνιελ Κρεγκ και την Ελισάβετ δέχτηκε σχόλια περί πρωταπριλιάτικης φάρσας, αλλά φαίνεται ότι η ηγέτης της Βρετανίας είναι πιο προχωρημένη από όσο την παρουσιάζει ο Τύπος και το Μπάκινγκχαμ επέτρεψε γυρίσματα στα ιδιαίτερα διαμερίσματα, απ' όπου η μονάρχης θα διατάξει αυτοπροσώπως τον 007 να κηρύξει την έναρξη των Αγώνων, φτάνοντας με ελικόπτερο πάνω από το στάδιο – των υπολοίπων μάλλον θα επιληφθεί ο Ντάνι Μπόιλ που ανέλαβε τη σκηνοθεσία όλων των event της Ολυμπιάδας.

Οι Βρετανοί επενδύουν πολλά στο αθλητικό καλοκαίρι που έρχεται και ο Τζέιμς Μποντ είναι φυσικά μια εμβληματική φιγούρα για το Ηνωμένο Βασίλειο. Αν η παρουσία του συνδυαστεί και με το πιο διάσημο κτίριο της πόλης και σύμβολο της μοναρχίας, το παλάτι του Μπάκινγκχαμ, η βρετανική αίγλη θα ταξιδέψει στο απόγειό της μέσα από τους δέκτες όλου του κόσμου.

Ήδη πάντως τα στοιχήματα για τη πρώτη ατάκα του διάσημου χαρακτήρα κατά την προσγείωσή του στο γήπεδο, έχουν αρχίσει, αφού τα γυρίσματα και η οργάνωση της παραγωγής έγιναν μέσα σε απόλυτη μυστικότητα, με τον Κρεγκ να βρίσκεται ούτως ή άλλως στη βρετανική πρωτεύουσα για τα γυρίσματα του Skyfall.

Μέχρι πάντως να ακούσουμε επίσημες ανακοινώσεις, διατηρούμε επιφυλάξεις για το αν τελικά θα τα δούμε όλα αυτά στην τελετή έναρξης.

cinemag

Έτοιμη η ταινία της Whitney Houston

Στη δημοσιότητα δόθηκε το τρέιλερ της ταινίας Sparkle όπου πρωταγωνιστεί η αείμνηστη ντίβα της pop. Η ταινία είναι διασκευή από εκείνη του 1976 όπου πρωταγωνιστούσε η Aretha Franklin. Βασίζεται στην ιστορία του γυναικείου συγκροτήματος των ‘60s The Supremes και η Whitney Houston υποδύεται τη μητέρα τριών κοριτσιών που επιδιώκουν να γίνουν διάσημες τραγουδίστριες.

Η ταινία επρόκειτο να βγει στους κινηματογράφους στις 10 Αυγούστου αλλά έχει ανακοινωθεί νέα ημερομηνία, αυτή της 17ης Αυγούστου. Ωστόσο, φημολογείτο ότι μετά τον ξαφνικό χαμό της ντίβας της pop οι παραγωγοί προσπαθούσαν να επισπεύσουν τις διαδικασίες, ώστε η ταινία να προβληθεί όσο το δυνατόν νωρίτερα. H Whitney φαίνεται υγιής και χαρούμενη στην τελευταία ταινία της ζωής της, μία ταινία που σηματοδοτούσε την επιστροφή της στα καλλιτεχνικά δρώμενα, δείχνοντας ότι έχει ξεπεράσει τις σκιές του παρελθόντος. Μάλιστα, ετοίμαζε και το νέο άλμπουμ της ώστε να κάνει δυναμική επάνοδο.

Ο εθισμός και οι εξαρτήσεις της την πρόλαβαν...


Alfred Hitchcock's REAR WINDOW in Time Lapse!

Cycle (2012) Trailer

The Three Stooges (2012) Poster

Lockout (2012) New Poster

Τιτανικός: Το αριστούργημα, τώρα και τρισδιάστατο!

Το θρυλικό έργο του Τζέιμς Κάμερον από την ερχόμενη Πέμπτη 5/4/2012 θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες σε 3D.

Το 1997 ο καναδός σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον παρουσίασε τον «Τιτανικό», μια από τις πιο μεγαλειώδεις ταινίες στην Ιστορία της 7ης Τέχνης. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η ταινία επρόκειτο να φιγουράρει στην λίστα των μεγαλύτερων εισπρακτικών επιτυχιών όλων των εποχών (1,8 δις δολάρια παγκοσμίως σε έσοδα) και να βραβευθεί με 11 Όσκαρ.

Σε λίγες μέρες, η ίδια, αριστουργηματική αυτή ταινία που μέσω μιας ερωτικής ιστορίας με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Κέιτ Γουίνσλετ, εξιστορεί το διασημότερο ναυάγιο του 20ού αιώνα, διανέμεται ξανά στις αίθουσες αλλά σε τρισδιάστατη μορφή.

Και το ερώτημα είναι αν το κοινό του 2012 είναι έτοιμο να ξαναδεί σε μια διαφορετική μορφή μια νέα εκδοχή της θρυλικής ταινίας που «ζωντάνεψε» ανεπανάληπτα την θρυλική ιστορία της 15ης Απριλίου του 1912 όταν το μεγαλύτερο επιβατικό πλοίο του κόσμου βυθίστηκε στα νερά του βορείου Ατλαντικού ύστερα από σύγκρουσή του με παγόβουνο.

H εμπειρία της τρισδιάστατης ταινίας είναι ολοκαίνουργια χάρη στο μαγικό άγγιγμα του Κάμερον.

Οραματιστής δημιουργός της πολυδιάστατης αφήγησης και στην πρώτη γραμμή των τρισδιάστατων τεχνολογικών εξελίξεων για περισσότερο από μια δεκαετία, ο 68χρονος σήμερα Τζέιμς Κάμερον δεν αποφάσισε να μετατρέψει τον «Τιτανικό» του σε 3D μετά την σχετικά πρόσφατη επιτυχία του «Avatar». Αντιθέτως, ο σκηνοθέτης είχε αρχίσει να εξερευνά την δημιουργική χρήση του 3D ήδη από το 2001, τέσσερα μόλις χρόνια μετά την διανομή της ταινίας στις αίθουσες, ξεκινώντας μια σειρά διακεκριμένων τρισδιάστατων ντοκιμαντέρ!

Η επιτυχία του «Τιτανικού» βοήθησε τον Κάμερον να ανοίξει περισσότερο τους τεχνολογικούς ορίζοντές του. Μαζί τον συνεργάτη του, Βινς Πέις ξεκίνησε να δουλεύει σε ένα σύστημα ψηφιακής 3D κάμερας. Ο στόχος του ήταν να προσφέρει στο κοινό παγκοσμίως την εμπειρία της εξερεύνησης του ωκεανού με πρωτοφανή διαύγεια. Σκηνοθέτησε τα 3D IMAX υποβρύχια ντοκιμαντέρ "Φαντάσματα της Αβύσσου" και "Aliens of the Deep", καθώς και το τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ "James Cameron's Expedition: Bismarck".

Το τελευταίο τεχνολογικό επίτευγμα του Κάμερον είναι το Fusion Camera System, το πιο εξελιγμένο σύστημα στερεοσκοπικής κάμερας στον κόσμο, που χρησιμοποιήθηκε σ το "Avatar", μια ταινία άλλαξε στην κυριολεξία το σινεμά - για πρώτη φορά μετά από έναν αιώνα. Το «Avatar» σκηνοθετήθηκε με συστήματα και τεχνικές του ιδίου του Κάμερον τα οποία ενδυνάμωσαν τις δυνατότητες της καινούργιας φόρμας.

Τα στάδια της μετατροπής

Η μετατροπή του «Τιτανικού» από φιλμ δυο διαστάσεων σε τριών, ξεκίνησε με το σκανάρισμα ενός 4Κ digital master από το αρχικό αρνητικό των 35mm, το οποίο έδιωξε όλες τις οπτικές ατέλειες, όπως πληροφορεί η ODEON εταιρία διανομής του τρισδιάστατου «Τι.τανικού» στην Ελλάδα.

Από μόνο του, αυτό ήταν αρκετό για να ενθουσιάσει τους δημιουργούς γιατί για τον ίδιο τον Κάμερον «το μάστερ σε δισδιάστατη μορφή σήμερα, φαίνεται ακόμα πιο καταπληκτικό απ' ό,τι φαινόταν το 1997. Η μετατροπή μιας ταινίας σε τρισδιάστατη μορφή δεν είναι σαν να κουνάς ένα μαγικό ραβδάκι. Δεν υπάρχει κάποιο έτοιμο πρόγραμμα υπολογιστή που να μετατρέπει σε 3D τα πάντα, όταν δεν υπάρχει η ανάλογη πληροφορία από την αρχική φωτογραφία.» Συνεπώς έπρεπε να δημιουργηθούν τα πάντα από την αρχή και εκατοντάδες καλλιτέχνες και τεχνικοί δούλεψαν ακούραστα για να σκιαγραφήσουν κάθε αντικείμενο στο κάθε πλάνο, μέχρι και στο πρόσωπο του κάθε χαρακτήρα!

Παραπάνω από 300 τεχνικοί επένδυσαν περισσότερες από 750.000 εργατοώρες για να «σμιλέψουν» την αυθεντική φωτογραφία σε ψηφιακή τρισδιάστατη εικόνα, γεμάτη βάθος και έκταση.

Πάνω απ' όλα η ψυχή και ο έρωτας
Δεν ήταν μόνον η πρόκληση του μεγέθους του πλοίου, της έντασης της σύγκρουσης με το παγόβουνο και ο αγώνας των επιβατών να επιβιώσουν ενώ το πλοίο βυθίζεται στα παγωμένα νερά που απασχόλησε τον Κάμερον στην τεχνική επεξεργασία για την τρισδιάστατη μορφή της ταινίας. Ηταν και η καρδιά της ταινίας το πάθος μιας αρχετυπικής ερωτικής ιστορίας ανάμεσα στην Ρόουζ και τον Τζακ.

Ο ίδιος ο Κάμερον είπε: «Οι ταινίες μου μπορεί να διαθέτουν καταιγιστική δράση, στον πυρήνα όλων τους όμως, βρίσκουμε ιστορίες αγάπης. Γι' αυτό το 3D δεν ενισχύει μόνο τα θεαματικά σκηνικά και τη δράση, αλλά και την ένταση των ανθρώπινων σχέσεων. Οι πιο προσωπικές στιγμές είναι πολύ ισχυρές γιατί νιώθεις ότι βρίσκεσαι εκεί, μαζί με τους πρωταγωνιστές, τα πάθη τους, τους φόβους και τις ελπίδες τους. Θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι που το Χόλιγουντ μέχρι στιγμής έχει παραγνωρίσει: νομίζουν ότι το 3D είναι μια επικάλυψη πάνω σε ταινίες δράσης ή animation. Το 3D όμως έχει τη δυνατότητα επίσης να δημιουργήσει μεγάλη συναισθηματική ένταση».

tovima

Pixar's Brave (2012) New Poster

The Amazing Spider-Man (2012) TV Spots






Snow White and the Huntsman (2012) New TV Spot

Rock Of Ages (2012) New Trailer

GAME OF THRONES Season 2 New Promo Posters






The Avengers (2012) New Poster

The Weather Outside (2012) Poster

The ABCs of Death (2012) Poster


A 26-chapter anthology that showcases death in all its vicious wonder and brutal beauty.

Κάννες 2012: Διέρρευσαν ανεπίσημα σημαντικές συμμετοχές

Συμβαίνουν και στους καλύτερους όταν έχεις να κάνει με το διαδίκτυο. Ενώ λοιπόν η επίσημη συνέντευξη Τύπου του προσεχούς φεστιβάλ των Κανών (16-27 Μαίου) ήταν προγραμματισμένη για τις 19 Απριλίου, το… blog του φεστιβάλ αποφάσισε να κινηθεί με το δικό του μπαϊράκι και έκανε πρώτο την δουλειά βγάζοντας στο φως της δημοσιότητας ένα μεγάλο μέρος των εφετινών ταινιών που πρόκειται να διαγωνιστούν για τον Χρυσό Φοίνικα.

Οι τίτλοι που διέρρευσαν δημοσιεύονται παρακάτω και είναι πραγματικά άκρως ενδιαφέροντες:


Cosmopolis του καναδού Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ , γνώριμου των Κανών ο οποίος τώρα πια πηγαίνει από το ένα φεστιβάλ στο άλλο (ήταν στην Βενετία με το «Μια επικίνδυνη μέθοδος»). Η τελευταία ταινία του είναι στηριγμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ντον Ντε Λίλο και έχει ως πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον.

The Burial του αμερικανού Τέρενς Μάλικ ο οποίος πέρσι κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα με το «Δέντρο της ζωής».

Stoker του κορεάτη Παρκ Τσαν Γουκ που με το «Old boy» είχε συγκλονίσει τον Κουέντιν Ταραντίνο ως πρόεδρο της επιτροπής του 2003 όταν απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής

On the Road του βραζιλιάνου Βάλτερ Σάλες («Ημερολόγια Μοτοσικλέτας») που μετέφερε στο σινεμά το σπουδαίο έργο του Τζακ Κέρουακ «Στον δρόμο»

Gebo et l' Ombre του πορτογάλου Μανοέλ ντε Ολιβέιρα δηλαδή του γηραιότερου εν ζωή σκηνοθέτη στον κόσμο αφού εφέτος γίνεται …103!

Big House του ιταλού Ματέο Γκαρόνε ο οποίος το 2008 είχε συγκινήσει την κριτική επιτροπή του Σον Πεν με το «Γόμορρα» που απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής.

The Master του αμερικανού Πολ Τόμας Αντερσον γνωστού από ταινίες όπως η «Μανόλια» ,το «Θα χυθεί αίμα» αλλά και το βραβευμένο στις Κάνες (σκηνοθεσία) «Punch - Drunk Love»

Laurence Anyways του καναδού Ξαβιέ Ντολάν που έγινε γνωστός από το Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών όταν το 2009 προβλήθηκε η πρώτη ταινία του «Σκότωσα τη Μητέρα Μου»

De Rouille et D' Os του γάλλου Ζακ Οντιάρ στο οποίο πρωταγωνιστεί η Μαριόν Κοτιγιάρ. Πριν από μερικά χρόνια ο «Προφήτης» του ιδίου σκηνοθέτη απέσπασε το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής

A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence του σουηδού Ρόι Αντερσον που έχει στο ενεργητικό του την έξοχη ταινία «Τραγούδια Από τον Δεύτερο Οροφο» (2000)

Provisoriu του ρουμάνου Κριστιάν Μουντζίου που με την ταινία «4 Mήνες, 3 Εβδομάδες και 2 Μέρες» (2007) απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα ανοίγοντας την πόρτα για το Νέο Κύμα του ρουμάνικου σινεμά.

A Liar's Autobiography: The True Story of Monty Python' Graham Chapman των Μπιλ Τζόουνς, Τζεφ Σίμπσον και Μπεν Τίμλετ Κινούμενα σχέδια 3D για τους Μόντι Πάιθον από την αυτοβιογραφία του Γκρέιαμ Τσάπμαν

Le Grand Soir των γάλλων Γκουστάβ Κερβέρν και Μπενουά Ντελεπάν

Il est Difficile D' Etre Un Dieu του ρώσου Αλεξέι Γκερμάν

In Another Country του κορεάτη Χονγκ Σανγκσού

Apres la Bataille του αιγύπτιου Γιουσρί Νασραλάχ

The Land of Hope του ιάπωνα Σίον Σόνο.

Main Dans La Main της γαλλίδας Βαλερί Ντοζελί

Elefante Bianco του αργεντίνου Πάμπλο Τραπέρο

Mishima του ιάπωνα Κότζι Γουακαμάτσου

Piazza Fontana του ιταλού Μάρκο Τούλιο Τζιορντάνα

The Place Beyond the Pines του αμερικανού Ντέρεκ Σιανφράνς

Rhinos Season του ιρανού Μπαχμάν Γκομπαντί («Μεθυσμένα Αλογα»)

Το φεστιβάλ θα ανοίξει με την ταινία Moonrise Kingdom του αμερικανού Γουες Αντερσον / Το άνοιγμα του 65ου Φεστιβάλ, η παρθενική εμφάνιση του Αντερσον στο Διαγωνιστικό των Καννών

tovima

Νέα ταινία για τον Στιβ Τζομπς θα έχει πρωταγωνιστή τον Άστον Κούτσερ

Ο 34χρονος ηθοποιός Άστον Κούτσερ θα υποδυθεί το θρυλικό αφεντικό της Apple στη βιογραφική ταινία Jobs του σκηνοθέτη Τσόσουα Μάικλ Στερν, γράφει ο δικτυακός τόπος του περιοδικού Variety.

Η ταινία του Στερν θα ήταν η δεύτερη με θέμα τον εκλιπόντα οραματιστή ηγέτη της Apple, καθώς η Sony ετοιμάζεται να μεταφέρει στο σινεμά το βιβλίο του Ουόλτερ Άιζακσον, επίσημου βιογράφου του Στιβ Τζομπς.

Το σενάριο για την ταινία με τον Κούτσερ θα υπογράφει ο Ματ Ουάιτλεϊ, ενώ παραγωγός είναι ο Μαρκ Χιουλμ της Five Star Institute.

Σύμφωνα με το Variety, o Κούτσερ θα ξεκινήσει γυρίσματα τον Μάιο, όταν θα βρίσκεται σε διάλειμμα από τα γυρίσματα της σειράς Two and a Half Men στην οποία πρωταγωνιστεί.

Ο σκηνοθέτης Τσόσουα Μάικλ Στερν είναι περισσότερο γνωστός για την ταινία Swing Vote του 2008.

Newsroom ΔΟΛ

Τρίτη 03/04/2012 - Ταινίες στην ελληνική TV

22:00 Η απαγωγή Star Ξένη ταινία
23:00 Διωγμός ΕΤ3 Ελληνική ταινία
23:30 Σπίτι με θέα ΕΤ1 Δράμα
00:30 Αβάνα, χαμένη πόλη ΝΕΤ Δράμα
02:30 Νιωσε το ρυθμό Star Μιούζικαλ