Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

G.I. Joe: Retaliation (2013) New Trailer


Side Effects (2013) Trailer


Oz: The Great and Powerful (2013) Poster


Ελεύθερος Τύπος - Κυριακή 27/01/2013






Skyfall Bluray - Steelbook Edition


Οι ταινίες της εβδομάδας από Πέμπτη 24/01/2013

Λίνκολν / Lincoln
Του Στίβεν Σπίλμπεργκ.
Με τους Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Σάλι Φιλντ, Ντέιβιντ Στράδερν, Τόμι Λι Τζόουνς
Δραματική / 2012 / ΗΠΑ

 Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως η 13η τροποποίηση για την κατάργηση της δουλείας που πραγματοποιήθηκε στο αμερικανικό Σύνταγμα με πρωτοβουλία του Λίνκολν είναι μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην παγκόσμια Ιστορία. Λίγοι θα μπορούσαν να αναλάβουν την εξιστόρηση των παρασκηνίων που οδήγησαν στην υπερψήφιση του άρθρου πέραν του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος μπορεί και μετατρέπει τις συνεδριάσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων σε αγωνιώδες, ακόμα και διασκεδαστικό σινεμά.


 
Αλλά εκτός πεδίου μάχης, στον Λευκό Οίκο και τα πέριξ δηλαδή, η ένταση μειώνεται για να συνάδει με την αγία μορφή του εσωτερικού, αλλά δυνατού Λίνκολν, ο οποίος απαγγέλλει με μειδίαμα Χριστού ιστορίες αντί να δίνει απαντήσεις και στέκεται πάνω από τις περιστάσεις, είτε αυτές έχουν να κάνουν με την πατρίδα, την ψυχικά ταλαιπωρημένη γυναίκα του ή τον παραμελημένο γιο του. Ισως φταίει το ότι δεν αντέχω την τελειομανία του Λιούις – θέλω να τον σκουντήξω και να τον... απελευθερώσω. (Ο Τζέιμς Σπέιντερ, για παράδειγμα, σε διόλου μεγαλειώδη συγκριτικά ρόλο, ξεχειλίζει από ζωντάνια και γοητεία – αλίμονο). Κυρίως όμως έχει να κάνει με το, φορτωμένο από διάλογο και διδάγματα, σενάριο του Τόνι Κούσνερ, το οποίο αργεί να βρει την ισορροπία με το συναίσθημα του Στίβεν Σπίλμπεργκ – και κλοτσάει όπου ταυτίζεται με τη μεγαλομανία και των δύο.







Οι διώκτες του εγκλήματος / The Gangster Squad
Του Ρούμπεν Φλάισερ.
Με τους Σον Πεν, Τζος Μπρόλιν, Ράιαν Γκόσλινγκ, Εμα Στόουν
Δραματική / 2012 / ΗΠΑ




Η πραγματική ιστορία της καταδίωξης και σύλληψης του γκάνγκστερ Μίκι Κόεν από μια ειδική ομάδα αστυνομικών του Λος Αντζελες στέκεται κάπου ανάμεσα στη ρεαλιστική αναπαράσταση και την κομιξάδικη αισθητική, αλλά δεν τα συμφιλιώνει ποτέ – ίσως γιατί ενδόμυχα θα ήθελε να είναι ένας «Ντικ Τρέισι», αλλά δεν έχει ποτέ τα κότσια να το προσπαθήσει.




Παίζοντας με την αγάπη / Playing for keeps
Του Γκαμπριέλε Μουτσίνο.
Με τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζέσικα Μπιλ, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Ούμα Θέρμαν
Ρομαντική κομεντί / 2012 / ΗΠΑ

 Πρώην αθλητής γίνεται προπονητής για να επανασυνδεθεί με τον γιο του κι ενδεχομένως να ξανακερδίσει την πρώην του. Στην πορεία όμως αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στις μητέρες των παιδιών που έρχονται για προπόνηση.


ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ
Βασιλιάς Ληρ / Korol Lir
Του Γκριγκόρι Κοζίντσεφ.
Με τους Γιούρι Γιάρβετ, Ελζα Ράντζινα
Δραματική / 1971 / Σοβιετική Ένωση
Η τραγική ιστορία αγάπης και προδοσίας του Βασιλιά Ληρ και των τριών θυγατέρων του ιδωμένη από τον Ρώσο Γκριγκόρι Κοζίντσεφ.

Στο δυτικό μέτωπο / Westfront 1918
Του Γκέοργκ Βίλχελμ Παμπστ.
Με τους Φριτς Κάμπερς, Γκούσταβ Ντισλ
Δραματική / 1930 / Γερμανία

 Αντιπολεμικό δράμα για μια μονάδα Γερμανών στρατιωτών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που πολεμούν στα χαρακώματα της Γαλλίας. Η ταινία που ενέπνευσε τον Κιούμπρικ για το «Σταυροί στο μέτωπο».

 protothema

International Preview of Oz The Great and Powerful (2013)

The Heat (2013) International Trailer

Day of the Falcon (2013) Trailer

Πέμπτη 24/01/2013 - Ταινίες στην Ελληνική TV

22:00 Inception Star Επιστημονικής Φαντασίας
00:30 Απιστίες και τσιγάρα ΝΕΤ Ξένη ταινία
03:00 Νέα Υόρκη σ` αγαπώ Star Ξένη ταινία