Προσεχώς

Προσεχώς


Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Happy Feet Two (2011) Movie Clips










Real Steel (2011) Movie Clip





Man On a Ledge (2012) Trailer




January 12th 2012

Terra Nova (2011) Tv Series New Trailer




Zombie Apocalypse (2011) Trailer

Rebellions (2011) Trailer


Monstrosity (2011) Trailer

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Drive

Μία εβδομάδα μετά το «Crazy stupid love», το «Drive» (ΗΠΑ, 2011) είναι η δεύτερη ταινία του Ράιαν Γκόσλινγκ από τις αρκετές στις οποίες θα τον δούμε στην εφετινή σεζόν (σύντομα ακολουθεί το «Αι Ειδοί του Μαρτίου»). Ο χαρισματικός ηθοποιός είναι και πάλι μαγνητικός στον ρόλο του μοναχικού, super cool, ικανότατου αλλά και ψυχωτικού οδηγού αυτοκινήτων που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην παρανομία και στη «φυσιολογική» ζωή κάνοντας το «τιμόνι» σε επικίνδυνες ληστείες όταν δεν δουλεύει ως κασκαντέρ σε παραγωγές του Χόλιγουντ.

Η γνωριμία του με μια κοπέλα (Κάρεϊ Μάλιγκαν) που μεγαλώνει το ανήλικο παιδί της ενώ ο σύζυγός της βρίσκεται στη φυλακή, βγάζει τον οδηγό από το καβούκι του δίνοντας νόημα στη μάλλον ανιαρή κατά τα άλλα ζωή του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα προβλήματά του μειώνονται αφού είναι χωμένος ως τον λαιμό στις αμαρτίες και περικυκλωμένος από απίστευτα λαμόγια (Αλμπερτ Μπρουκς, Ρον Πέρλμαν).

Το φιλμ που σκηνοθέτησε ο Δανός Νίκολας Γουίντινγκ Ρεφν (του οποίου το «Bronson» δεν μου είχε πει και πολλά) είναι ένα ατμοσφαιρικό γκανγκστερικό νεονουάρ, πολύ καλά φωτογραφημένο, με ταιριαστή μουσική αλλά χωρίς το βάρος μιας μεγάλης, «βαρβάτης» ταινίας. Σου αρέσει να το κοιτάζεις γιατί ο Ρεφν αγαπά το σινεμά και το δηλώνει: το φιλμ έχει ιδέες από γνωστές ή ξεχασμένες αστυνομικές περιπέτειες. Κάπου θα σου έρθει στο μυαλό ο «Μπούλιτ» με τον Στιβ Μακ Κουίν, κάπου και ο «Ασύλληπτος οδηγός του Σαν Φρανσίσκο», όπου στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του ο Ράιαν Ο' Νιλ έπαιξε έναν παρόμοιο οδηγό σε ληστείες.

Το πρόβλημα είναι ότι ακριβώς επειδή ο Ρεφν είναι ένας σινεφίλ σκηνοθέτης χάνει κάπου το μέτρο και αφήνει την ταινία να κυλήσει προς το γκροτέσκο, κάτι που στα χέρια του Ντέιβιντ Λιντς θα λειτουργούσε αποτελεσματικά αλλά που εδώ δεν ταιριάζει. Ο Ρεφν κέρδισε ωστόσο το βραβείο σκηνοθεσίας στο τελευταίο φεστιβάλ των Κανών για αυτήν την ταινία.

Αbduction

Στο «Αbduction» (που σημαίνει απαγωγή αλλά για ποιον λόγο να το μεταφράσουμε αλήθεια;) ο νεαρός ανερχόμενος ηθοποιός Τέιλορ Λότνερ (τον έχουμε γνωρίσει από την κινηματογραφική «σειρά» του «Λυκόφωτος») υποδύεται έναν μαθητή γυμνασίου ο οποίος μια ωραία πρωία ανακαλύπτει μέσω Διαδικτύου ότι η ζωή του είναι ένα τεράστιο ψέμα. Οι γονείς του (Μαρία Μπέλο - Τζέισον Αϊζακς) δεν είναι οι πραγματικοί αλλά πράκτορες της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην οποία δούλευε και ο πραγματικός πατέρας του. Χωρίς να καταλαβαίνει τι γίνεται ή τι πρέπει να κάνει, ο νεαρός θα βρεθεί κυνηγημένος από όλες τις μεριές. Ρώσοι εκτελεστές από τη μια, η CIA από την άλλη και στη μέση αυτός μαζί με μια κοπέλα (Λίλι Κόλινς) θα προσπαθήσει να βγάλει άκρη.

Εδώ που τα λέμε βέβαια η άκρη δεν είναι τόσο το ζητούμενο στο «Abduction» όσο η ίδια η περιπέτεια που θα ζήσει ο κεντρικός ήρωας που θυμίζει κάπως τον Ματ Ντέιμον (ο οποίος επίσης είχε βρεθεί στο χάος στην τριλογία «Τζέισον Μπορν»). To φιλμ παρακολουθείται με ενδιαφέρον, στα επίπεδα πάντα μιας αξιοπρεπούς περιπέτειας που δεν σε προσβάλλει. Το συμπληρωματικό καστ είναι επιλεγμένο προσεκτικά: ο Αλφρεντ Μολίνα παίζει τον υπεύθυνο της CIA που ενδεχομένως να κρύβει κάτι, η Σιγκούρνεϊ Γουίβερ πείθει στον ρόλο της ψυχιάτρου και τέλος, ως ρώσος εκτελεστής, ο σουηδός ηθοποιός Μίκαελ Νίκβιστ που γνωρίσαμε από την τριλογία των ταινιών «Millennium», είναι μάλλον γραφικός σαν «κακός» παλαιού τύπου ταινίας Τζέιμς Μποντ.

The Bang Bang Club

Ο ρόλος των φωτορεπόρτερ σε επικίνδυνες ζώνες επαναστάσεων, κατοχής και πολέμου έχει περάσει αρκετές φορές στον κινηματογράφο, με καλύτερη περίπτωση την «Αποστολή στη Νικαράγουα» του Ρότζερ Σπότισγουντ το 1983. Το ίδιο θέμα απασχολεί και τον Στίβεν Σίλβερ, σκηνοθέτη του «The Bang Bang Club» (2010) όπως ήταν το παρατσούκλι της ομάδας των νοτιοαφρικανών φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τα γεγονότα τους τελευταίους μήνες του απαρτχάιντ και ενώ ο Νέλσον Μαντέλα είχε πλέον αποφυλακιστεί. Με βάση το βιβλίο «The Bang Bang Club: Snapshots from a hidden war» των Γκρεγκ Μαρίνοβιτς και Γιοάο Σίλβα, ο Σίλβερ κάνει μια συναρπαστική καταγραφή των γεγονότων μέσα από τη ματιά του Μαρίνοβιτς (Ράιαν Φελίπε) που πιάνει τον εαυτό του να διχάζεται ανάμεσα στο καθήκον του επαγγέλματος και στην ηθική του. Γρήγορη ταινία, με εξαιρετική «ανάπλαση» εποχής και σχετικά καλές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς.

The Isle of Man

Ειδικού κοινού αλλά εντυπωσιακό για αυτό που δείχνει είναι το τρισδιάστατο ντοκυμαντέρ «ΤΤ3D, Αδρεναλίνη στο κόκκινο» του Ρίτσαρντ ντε Αραγκές που παρουσιάζει το Tourist Trophy, ίσως τον πιο επικίνδυνο αγώνα μοτοσικλετών στον κόσμο, ο οποίος λαμβάνει χώρα στο «The Isle of Man» (από το 1997 μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί 231 οδηγοί). Με αφηγητή τον ηθοποιό Τζάρεντ Λίτο, το φιλμ μας μεταφέρει με εντυπωσιακό τρόπο στην προετοιμασία ενός από τα τουρνουά (που περιλαμβάνει πέντε αγώνες) πλάθοντας τα πορτρέτα ορισμένων μοτοσικλετιστών που συμμετέχουν. Η ενδιαφέρουσα αναδρομή στην ιστορία του θεσμού έρχεται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στα διαφορετικά κίνητρα και στους χαρακτήρες οδηγών όπως οι Ιαν Χάτσινσον, Μάικλ Ντάνλοπ, Τζον ΜακΓκίνες, Κόνορ Κάμινς και ο ιδιαίτερα ριψοκίνδυνος Γκάι Μάρτιν για τον οποίο δεν υπάρχει τίποτε άλλο στη ζωή πλην του αγώνα.

I don't know how she does it

Eχω την εντύπωση ότι αν ξαναδώ τη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ σε μια παραλλαγή της Κάρι του «Sex and the city» θα πάθω κάτι. Δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη καριέρα να έχει περιοριστεί τόσο πολύ σε ένα και μοναδικό πράγμα. Ελεος! Στο «Μα πώς τα καταφέρνει!» («I don't know how she does it», ΗΠΑ, 2011) του Ντάγκλας Μακ Γκραθ η Πάρκερ παίζει τη μαμά που είναι συνάμα γυναίκα καριέρας και προσπαθεί να συνδυάσει και τα δύο. Ποσώς νοιάζεσαι για το αν θα τα καταφέρει ή όχι. Ποσώς νοιάζεσαι για το αν θα κάνει τελικά τα γλυκά μάτια στον Πιρς Μπρόσναν ή αν θα παραμείνει στο πλευρό του συζύγου (Γκρεγκ Κινίαρ). Δίνει τόσο έντονα την εντύπωση ότι παίζει μια παραλλαγή της Κάρι, που προσωπικά δεν αντέχω καν να τη βλέπω. Δεν τη θέλω! Ούτε τις μύξες της, ούτε την αμηχανία της, ούτε τα άγχη της, ούτε το κακό, ούτε και το καλό μαγείρεμά της. Φτάνει, φτάνει, φτάνει!

Johnny English Reborn

Το «Johnny English Reborn» του Ολιβερ Πάρκερ φέρνει και πάλι τον βασιλιά της μούτας Ρόουαν Ατκινσον στον ρόλο του σούπερ βρετανού πράκτορα Τζόνι Ινγκλις που παρωδεί τον Τζέιμς Μποντ. Ενας Ζακ Κλουζό των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, ο Τζόνι Ινγκλις είναι απίστευτα γκαφατζής _ η ερμηνεία της καταστροφής από την κορυφή ως τα νύχια. Η αποστολή της προστασίας του κινέζου πρωθυπουργού μπορεί να αποβεί μοιραία όχι μόνον για τον ηγέτη της Κίνας αλλά για τον κόσμο ολόκληρο.

Sut

Με τρίχρονη καθυστέρηση προβάλλεται το «Γάλα» («Sut», Τουρκία, 2008) του Σεμίχ Καπλάνογλου, δεύτερο μέρος της τριλογίας που συμπληρώνουν οι ταινίες «Αβγό» και «Μέλι» (η ταινία είχε προβληθεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης της χρονιάς της). Το φιλμ είναι η ιστορία ενός απόφοιτου παθιασμένου ποιητή (Μελίχ Σελτσούκ) που αναζητεί διέξοδο από το ασφυκτικό μητριαρχικό περιβάλλον του για να βρει και αυτός τον δρόμο του.


ΕΠΑΝΑΠΡΟΒΟΛΗ - Αρης Βελουχιώτης - Το δίλημμα

Προβάλλεται επίσης αποκλειστικά στην ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ το θρυλικό ντοκυμαντέρ «Αρης Βελουχιώτης - Το δίλημμα» που γύρισε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Φώτος Λαμπρινός. Αποφεύγοντας τις απόψεις, ο Λαμπρινός εστίασε στην ιστορική έρευνα και στις μαρτυρίες γύρω από ένα ιστορικό θέμα που απασχόλησε και συνεχίζει να απασχολεί όχι μόνο την Αριστερά αλλά όλον τον ελληνικό λαό. Αγωνιστές και πρωταγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του ΚΚΕ στην περίοδο της Κατοχής, σύντροφοι και συναγωνιστές του Αρη Βελουχιώτη αλλά και αντίπαλοί του, μιλούν για τον Βελουχιώτη γύρω από έναν δαίδαλο ερωτημάτων ανάμεσα στα οποία: Τι έγινε στη Βάρκιζα; Πώς αποστρατεύτηκε ο ΕΛΑΣ; Ποιος ο ρόλος των Αγγλων και των αστικών κομμάτων; Γιατί ιδρύθηκαν τα Τάγματα Ασφαλείας; Τι ήταν η κυβέρνηση του βουνού;

Kριτική του Γιάννη Ζουμπουλάκη από tovima

Το 3D... βγάζει τα γυαλιά - Ετοιμάζεται νέα γενιά τηλεοράσεων

Αν η 3D τεχνολογία έβαλε τα γυαλιά στην οικιακή διασκέδαση όταν παρουσιάστηκε από τους κατασκευαστές τηλεοράσεων, τώρα ήρθε η ώρα να… τα βγάλει. Οι πρώτες τρισδιάστατες τηλεοράσεις που δεν απαιτούν τη χρήση ειδικών γυαλιών έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους υποσχόμενες 3D απόλαυση χωρίς βαρίδια και περιορισμούς.

Η τρισδιάστατη τεχνολογία αποτελούσε κάποτε προνόμιο μόνο της μεγάλης οθόνης του σινεμά. Η είσοδός της στα σπίτια των καταναλωτών έφερε επανάσταση, ωστόσο η ανάγκη για ειδικά γυαλιά αποτελεί έναν από τους κύριους παράγοντες που εμποδίζουν τη μαζική διείσδυση των 3D τηλεοράσεων και την καθιέρωσή τους ως βασικού μέσου ψυχαγωγίας.

Τα 3D γυαλιά δεν είναι βολικά για πολλούς θεατές, ενώ η αναγκαιότητά τους συνεπάγεται ότι θα χρειαστούν πολλά ζεύγη αν κάποιος θέλει παρακολουθήσει τηλεόραση 3D μαζί με τους φίλους ή την οικογένειά του - ένα για κάθε άτομο. Αν προσθέσει κανείς και το επιπλέον κόστος για κάθε ζευγάρι γυαλιών, είναι εύκολο να καταλάβει γιατί πολλοί διστάζουν να μπουν στον κόσμο των τριών διαστάσεων.

Τα πράγματα όμως έχουν αρχίσει να αλλάζουν και οι κατασκευαστές παρουσιάζουν ήδη τα πρώτα μοντέλα 3D τηλεοράσεων χωρίς γυαλιά, με την Toshiba, τη Samsung, την LG και τη Philips να μπαίνουν πρώτες στο παιχνίδι.

Το κλειδί για τη δημιουργία τρισδιάστατου εφέ είναι η προβολή μίας ελαφρώς διαφορετικής εκδοχής της τηλεοπτικής εικόνας σε κάθε μάτι, έτσι ώστε ο εγκέφαλος του θεατή να τις συνδυάσει, παράγοντας την ψευδαίσθηση των τριών διαστάσεων.

Οι δύο κυρίαρχες τεχνολογίες που λύνουν το πρόβλημα της 3D εικόνας χωρίς γυαλιά είναι:
α) η parallax barrier, μέσω της οποίας παράγονται ξεχωριστές για κάθε μάτι εικόνες και
β) η lenticular lens, η οποία χρησιμοποιεί επικαλύψεις μικροφακών που λειτουργούν ως πολλά μικρά πρίσματα, με αποτέλεσμα ο θεατής να λαμβάνει διαφορετική εικόνα σε κάθε μάτι.

Μέχρι σήμερα, βέβαια, καμία από τις μεθόδους αυτές δεν έχει τελειοποιηθεί, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν αρκετές αδυναμίες, ενώ παράλληλα η ποιότητα της εικόνας που προβάλλουν δεν είναι επί του παρόντος ισάξια αυτής των τηλεοράσεων 3D με γυαλιά. Επιπλέον, οι περισσότερες από αυτές τις τηλεοράσεις απαιτούν από τον θεατή να κάθεται σε μία συγκεκριμένη θέση, ακριβώς μπροστά στην οθόνη. Σε αντίθετη περίπτωση το 3D αποτέλεσμα φθίνει.

Το 2008 η Philips είχε παρουσιάσει μία τρισδιάστατη τηλεόραση 42 ιντσών η οποία μπορούσε να προβάλλει 3D εικόνες σε γυμνό μάτι - χωρίς να χρειάζονται ειδικά γυαλιά. Ακολούθησαν το 2010 οι Toshiba, Samsung και LG, ενώ στην αγορά θα μπει και η Sony η οποία ετοιμάζει το μοντέλο Bravia HD Free 3D Glasses.

tanea

Διαλύονται, μετά από πορεία τριών δεκαετιών, οι REM

Τη διάλυσή τους, έπειτα από τρεις δεκαετίες στην παγκόσμια μουσική σκηνή, ανακοίνωσαν οι REM, λέγοντας πως αποσύρονται από την... ενεργό δράση με αισθήματα ευγνωμοσύνης, ολοκλήρωσης και υπερηφάνειας για τα όσα έχουν κατορθώσει.

«Ξέρει κανείς να συμμετέχει σε ένα πάρτυ όταν ξέρει πότε έχει φτάσει η ώρα να φύγει» έγραψε χαρακτηριστικά ο Μάικλ Στάιπ, τραγουδιστής του συγκροτήματος, στο site ανακοινώνοντας την απόφαση.

Το συγκρότημα, που ξεκίνησε από την Αθήνα της Τζόρτζια στις ΗΠΑ το 1981, μπήκε στον αστερισμό των μεγάλων ονομάτων στη δεκαετία του '90 και παρέμεινε έκτοτε ψηλά στη λίστα των πιο αγαπημένων συγκροτημάτων ανά την υφήλιο.

Oι REM ήταν ο τραγουδιστής Μάικλ Στάιπ, ο κιθαρίστας Πίτερ Μπακ, ο μπασίστας Μάικ Μιλς και -μέχρι το 1997- ο ντράμμερ Μπιλ Μπέρι.

Ανάμεσα στα κομμάτια που έκαναν πλατινένιους τους δίσκους τους ήταν το Losing my Religion και το Everybody Hurts, ενώ το τελευταίο άμπλουμ τους, το Collapse into Now, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Newsroom ΔΟΛ

Έθνος - Σάββατο 24/09/2011

Hulk New TV series



Guillermo del Toro reached out to his fans on a fan site and left an interesting comment regarding the Hulk TV series he's currently working on for Marvel an ABC. He gives us some insight on what kind of character the Hulk is going to be in the series, and it sounds like it's going to focus more on the monster aspect of the character.

We've been coming up with an angle that is really strong. I am a fan of Peter David, Pak and Loeb but I like very much what individual writers and artists have done through the decades. I only gravitate to "monster" superheroes- (Blade, Hellboy, Deadman, Hulk-) because I have no interest on the straight ones -even when I've been offered the keys to the kingdom.

It was previously described as "a brand new take on the character" set in the early years of Bruce Banner, in a time "before everyone knew his secret," and the series will be focused on the love story between Banner and Betty Ross.

It's hard not to get excited about this new Hulk series, I think it's going to be huge, can't wait to see the angle. I also love that the Hulk will be a mixture of practical animatronics and CGI effects, which Del Toro is a master at. What are your thoughts?

Expect to get more details for this series from New York Comic Con here are the details for the panel:

MARVEL Television Presents
Date: Saturday, October 15 - 3:45 pm - 4:45 pm
Location: MTV Theater, 1A10
Speaker: Jeph Loeb

The Grey (2012) Trailer

The Deep Blue Sea (2011)Trailer

Man on a Ledge (2012) Poster

Πέμπτη 22/09/2011 - Ταινίες στην Ελληνική TV

23:00 Εδώ & εκεί: Ραντεβού στο Βελιγράδι ΕΤ1 Ξένη ταινία
23:15 Η σύγκρουση Alter Θρίλερ
23:45 Το φάντασμα του Βάλτου Πρίσμα+ Περιπέτεια
00:40 Η αδελφή μου κι εγώ ιιι Σπορ+ Ξένη ταινία
00:45 Η κοιλάδα του πόθου ΝΕΤ Περιπέτεια
01:30 Ξεπεσμένοι άγγελοι Alter Θρίλερ
01:45 Αγκαλιά με το δολοφόνο Star Ξένη ταινία
02:30 Πολιορκία ΝΕΤ Περιπέτεια
03:30 Ολέθρια φαντασίωση Star Θρίλερ
03:30 Bajo Bandera Alter Δράμα