Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ο Ράσελ Κρόου είναι ο Νώε του Αρονόφσκι

Μετά από πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων και συναντήσεων, ο Ράσελ Κρόου πείστηκε να μεταμορφωθεί σε Νώε για τις ανάγκες της νέας ταινίας του Ντάρεν Αρονόφσκι – και ναι, για τον ίδιο Νώε πρόκειται, τον διάσημο από τη Βίβλο χαρακτήρα που σώζει την οικογένειά του και μέρος του ζωικού βασιλείου μέσα σε μια τεράστια βάρκα όταν η Γη πλήττεται από μια φονική πλημμύρα. Η αρχική επιλογή του Αρονόφσκι ήταν βέβαια ο Κρίστιαν Μπέιλ αλλά λόγω της δέσμευσής του στις δύο ταινίες που ετοιμάζει αυτόν τον καιρό ο Τέρενς Μάλικ, ο σκηνοθέτης στράφηκε στον επίσης σε ζήτηση Αυστραλό ηθοποιό.

Λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για την κατεύθυνση που θα πάρει η ιστορία στα χέρια του Αμερικανού σκηνοθέτη, ο οποίος πάντως έχει δείξει τον ενθουσιασμό του για αυτό το εγχείρημα με δηλώσεις του στο παρελθόν. «Από τότε που ήμουν μικρός, η ιστορία του Νώε και του ταξιδιού της οικογένειάς του με συγκινούσε. Νομίζω ότι είναι πολύ επίκαιρο γιατί μιλά για μια περιβαλλοντική Αποκάλυψη που είναι και το σημαντικότερο θέμα για μένα, με ό,τι συμβαίνει τώρα στον πλανήτη. Οπότε έχει αυτά τα μεγάλα θέματα που μας συνδέουν. Ο Νώε ήταν ο πρώτος περιβαλλοντιστής. Είναι πολύ ενδιαφέρων χαρακτήρας. Βασανίζεται από ενοχές επειδή επέζησε. Είναι ένας σκοτεινός, πολύπλοκος χαρακτήρας.» Για να πείσει το στούντιο να χρηματοδοτήσει το όραμά του, μάλιστα, ο Αρονόφσκι έχει συνεργαστεί στην δημιουργία κόμικ, εικόνες από το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Βάσει της μέχρι τώρα δουλειάς του σκηνοθέτη, η ταινία περιγράφεται μέχρι στιγμής ως μια ανατρεπτική και κάπως πιο `προκλητική' εκδοχή της πασίγνωστης ιστορίας, κάτι που μας κάνει να ελπίζουμε ότι ο Κρόου δεν θα εμφανιστεί ως άλλος Άγιος Βασίλης, όπως έχουμε τον χαρακτήρα συνήθως στο μυαλό μας. Σε κάθε περίπτωση, ανυπομονούμε να δούμε πώς έχει φανταστεί ο ταλαντούχος σκηνοθέτης τον κόσμο αυτό, που έχει συνδεθεί με σοβαροφανείς (και κάπως ξεπερασμένες πια) ταινίες στο παρελθόν (βλέπε όλες τις ταινίες που προγραμματίζει η τηλεόραση το Πάσχα).

Το σενάριο έχουν γράψει ο ίδιος ο Αρονόφσκι και ο Άρι Χάντελ, ενώ ο Τζον Λόγκαν του «Hugo» (αλλά και του εξίσου επικού «Μονομάχου») έκανε με τη σειρά του ορισμένες αλλαγές. Είναι άγνωστο αν ο αρχικός προϋπολογισμός των 130 εκατομμυρίων δολαρίων έχει διατηρηθεί, αν και με ένα μεγάλο όνομα σαν του Κρόου η παραγωγή φαίνεται να επιλέγει τις μεγάλες κατηγορίες.

Τα γυρίσματα έχουν προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Ιούλιο αφότου ο Κρόου έχει ολοκληρώσει την συμμετοχή του στο μιούζικαλ «Les Miserables» (από τα γυρίσματα του οποίου διέρρευσαν χθες οι πρώτες φωτογραφίες με τον Χιου Τζάκμαν ως Γιάννη Αγιάννη), και η κυκλοφορία της ταινίας, δεδομένης του μεγέθους της παραγωγής και του χρόνου που θα χρειαστεί για το μοντάζ και την ψηφιακή επεξεργασία, τοποθετείται το δεύτερο εξάμηνο του 2013 το νωρίτερο. Σίγουρα πάντως θα κυκλοφορήσει νωρίτερα από την έτερη βιβλική ιστορία, αυτή του «Μωυσή» από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ...

cinema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου