Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Μια αποτυχία 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ντίσνεϊ

Διακόσια εκατομμύρια δολάρια προβλέπεται να χάσει η κινηματογραφική εταιρεία Γουόλτ Ντίσνεϊ φέτος - αιτία, η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας «Τζον Κάρτερ» (φωτογραφία) που κόστισε 250 εκατομμύρια δολάρια και έχει αποφέρει στις αμερικανικές αίθουσες περίπου 50 εκατ. Οι κριτικοί έφριξαν με το φιλμ - και το κοινό έδειξε να συμμερίζεται την απογοήτευσή τους.

Παγκοσμίως βέβαια το φιλμ έχει αγγίξει τα 180 εκατομμύρια. Προσθέστε όμως και το διαφημιστικό κόστος (περίπου 100 εκατομμύρια ξοδεύτηκαν στη διαφημιστική καμπάνια) και λάβετε υπόψη σας πως τα μισά των εισπράξεων πηγαίνουν στις τσέπες των αιθουσαρχών, για να έχετε μια πλήρη εικόνα της κατάστασης. Ως εκ τούτου, οι μετοχές της Ντίσνεϊ έπεσαν κατά 1%.

Εμείς από την άλλη δεν θα αγχωνόμασταν και τόσο (αφήστε δε που όταν διαβάζεις τέτοια νούμερα στην εποχή μας ρισκάρεις το έμφραγμα) μιας και η εταιρεία πιθανότατα θα ρεφάρει ποντάροντας στην αγορά του DVD αλλά και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αναμετάδοσης. Τα αχνιστά δολάρια που ονειρεύονταν πάντως ας τα ξεχάσουν. Για την ιστορία, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αντριου Στάντον, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων όπως το «Finding Nemo» και το «Wall-E».

Το φιλμ βασίζεται σε μια φημισμένη σειρά ιστοριών από τον Εντγκαρ Ράις Μπάροουζ, «πατέρα» του Ταρζάν.

tanea

Εμένα πάντως μου άρεσε η ταινία ! Περνάς ευχάριστα ένα δίωρο !!! Και effects καλά έχει και δράση μπόλικη.

1 σχόλιο: