Προσεχώς

Προσεχώς


Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Μια ζεστή και τρυφερή έναρξη για το 13ο Γαλλόφωνο Φεστιβάλ Κινηματογράφου


Φόρο τιμής στον Θόδωρο Αγγελόπουλο απέτισε το 13ο Γαλλόφωνο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το οποίο σήκωσε αυλαία την Τετάρτη.

Στην τελετή (που εξαιτίας της καταστροφής στο Αττικόν διεξάγεται φέτος στους κινηματογράφους Ideal και Δαναός, καθώς και στο auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου) προβλήθηκε ένα μικρό βιντεάκι-φόρος τιμής στον Θόδωρο Αγγελόπουλο.

Σε αυτό, ο Τεό εξηγεί με δικά του λόγια τι σημαίνει να κάνει κανείς σινεμά... Την ίδια ώρα, εικόνες του σπουδαίου σκηνοθέτη εν ώρα εργασίας περνούν από την οθόνη.

Μπορεί η τελετή έναρξης να είχε λιγότερη λάμψη από πέρυσι (δεν θα μπορούσε να ξεπεραστεί η παρουσία της Κατρίν Ντενέβ), αλλά με το που έσβησαν τα φώτα το κοινό το ξέχασε.

Αιτία γι' αυτό οι Άθικτοι των Ολιβιέ Νακάς και Ερίκ Τολεντανό, η ταινία που προβλήθηκε στην έναρξη του Φεστιβάλ.

Η αστεία και τρυφερή ιστορία έκανε την αίθουσα του Ideal να σείεται από τα γέλια.

Η υπόθεση της ταινίας βασίζεται σε πραγματική ιστορία. Έπειτα από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο πλαγιάς, ο Φιλίπ, πλούσιος και αριστοκράτης μένει παράλυτος. Προσλαμβάνει ως οικιακό βοηθό τον Ντρις, έναν νεαρό από τα προάστια που μόλις έχει βγει από τη φυλακή... Ο Ντρις είναι ο πιο ακατάλληλος για αυτή τη δουλειά.

Οι δυο άνδρες θα κάνουν τον Βιβάλντι να συνυπάρξει με τους Earth, Wind & Fire, τις καθώς πρέπει λέξεις με τις χοντροκομμένες πλάκες, τα κοστούμια με τις αθλητικές φόρμες... Δύο διαφορετικοί κόσμοι θα συγκρουστούν και θα γεννήσουν μια θεοπάλαβη, αλλά δυνατή και απρόσμενη φιλία.

Μεγάλο ατού της ταινίας οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών (Φρανσουά Κλιζέ και Ομάρ Σι) που δίνουν ρεαλισμό και ζεστασιά στην ταινία.

Ακόμα και αν στο χαρτί η υπόθεση δεν ακούγεται πρωτότυπη, στην οθόνη τα πάντα αλλάζουν: κι αυτό γιατί ο θεατής δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος στον οδοστρωτήρα συναισθημάτων που προκαλούν οι Άθικτοι.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου