Προσεχώς

Προσεχώς


Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

H Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δύο συναυλίες θα δώσει η περίφημη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου (LSO) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 12 και στις 13 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 20:30), υπό τη διεύθυνση του Βρετανού αρχιμουσικού της, Ντάνιελ Χάρντινγκ.

Ο Ντάνιελ Χάρντινγκ στο πόντιουμ, η Ελέν Γκριμό στο πιάνο και η Ζανίν Γιάνσεν στο βιολί ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Η LSO θα παρουσιάσει στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», στο πλαίσιο του Κύκλου «Μεγάλες Ορχήστρες - Μεγάλοι Μαέστροι», έργα Ρίχαρντ Στράους, Σούμαν, Βάγκνερ και Μπραμς.

Η συναυλία της πρώτης βραδιάς κάνει έναν διάλογο ανάμεσα στον Ρίχαρντ Στράους («Δον Χουάν» και «Τάδε έφη Ζαρατούστρα») και τον Σούμαν (κοντσέρτο για πιάνο, έργο 54), με την χαρισματική, Ελέν Γκριμό, στο πιάνο.

Στη δεύτερη συναυλία συνομιλούν ο Ρίχαρντ Βάγκνερ («Ειδύλλιο του Ζίγκφριντ»), ο Ρίχαρντ Στράους («Θάνατος και Εξαΰλωση») και ο Γιοχάνες Μπραμς («Κοντσέρτο για βιολί»), με την εξαιρετική Ζανίν Γιάνσεν στο βιολί.

Από τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου, η περίφημη LSO (London Symphony Orchestra), στα εκατό και πλέον χρόνια ζωής της έχει να επιδείξει, πέραν της λαμπρής καλλιτεχνικής της πορείας, με εμφανίσεις στην έδρα της -το Μπάρμπικαν του Λονδίνου- αλλά και σε περιοδείες σε όλο τον κόσμο, σημαντικό εκπαιδευτικό έργο και ηχογραφήσεις που έχουν αφήσει εποχή.

Με την Ορχήστρα έχουν συνεργαστεί μεγάλοι μουσικοί, όπως ο Μπέρναρντ Χάιτινκ, ο Πιερ Μπουλέζ, ο Αντρέ Πρεβέν και ο Σάιμον Ρατλ.

Ο Βρετανός αρχιμουσικός της, Ντάνιελ Χάρντινγκ, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το κοινό του Μεγάρου Μουσικής. Ο κορυφαίος αυτός μαέστρος επιστρέφει για τρίτη φορά στην Αθήνα.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου