Προσεχώς

Προσεχώς


Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ένας ακόμη «Λόγος» για Όσκαρ -Νέα διάκριση για τον «Λόγο του βασιλιά»

«Ο λόγος του βασιλιά», η βρετανική ταινία του Τομ Χούπερ, κέρδισε το βραβείο της καλύτερης κινηματογραφικής παραγωγής της Αμερικανικής Ένωσης Παραγωγών. Η διάκριση έδωσε στην ταινία «ώθηση» προς τα Όσκαρ, όπου θα αναμετρηθεί με τον βασικό της αντίπαλο «Τhe Social Network».

Οι παραγωγοί του «Λόγου του βασιλιά» δήλωσαν «αιφνιδιασμένοι» από την διάκριση, λέγοντας ότι είχαν την εντύπωση πως «έτρεχαν τελευταίοι» στην κούρσα των 10 υποψηφίων για το κορυφαίο βραβείο της Ένωσης Παραγωγών, που έρχεται λίγο πριν από την ανακοίνωση -την Τρίτη- των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Όσκαρ της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η δραματική ταινία περιγράφει την περιπέτεια του δούκα του Γιορκ, Αλβέρτου -τον οποίο υποδύεται ο Κόλιν Φερθ-, ο οποίος καλείται να αναλάβει τον θρόνο της Αγγλίας μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Ο μετέπειτα βασιλιάς Γεώργιος ο 6ος πάσχει από οξύ τραυλισμό και ένας ιδιόρρυθμος λογοθεραπευτής -τον υποδύεται ο Τζέφρι Ρας- καλείται να τον θεραπεύσει.

Ο Φερθ κέρδισε την Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού πριν από μία εβδομάδα, ενώ το «
The Social Network», που περιγράφει την ιστορία του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, απέσπασε συνολικά τέσσερα βραβεία, μεταξύ των οποίων της καλύτερης δραματικής ταινίας και της καλύτερης σκηνοθεσίας.

Η απονομή των βραβείων Όσκαρ θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου.

tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου